1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

WLAN tappaa modemin

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi aarteinen 15.12.2019.

  1. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Hauska (?) tapaus, mutta katson tulleen selvitetyksi, että mun Lenovo Thinkpad T440s ja sen Intel 7260-wlan-verkkokortti saa DNAn Sagemcom FAST3686v2 tai -v1-modemin boottaamaan (virrat alas/ylös), jos sillä ottaa wlan-yhteyden tuohon modeemiin.

    Eipä silti, langallinenkin yhteys tekee saman ...
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,021
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    223
  4. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ööh, modemeita on kokeiltu neljää, kahta malliakin. Ajurit on uusimmat Intelin sivuilta, nyt menee vaihtoon wlan- ja verkkokortti sekä BIOS päivittyy. Sitten uutta tietoa noin ... 30 sekunnissa.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,021
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    223
    Monasti on vaan niin läppäreissä, että niiden ajurit tulisi ladata aina koneen valmistajan tukisivulta, koska niissä saattaa olla koneen valmistajan tekemiä omia muutoksia.

    Vaikea vaan uskoa, että kaksi toisistaan riippumatonta laitetta olisi mennyt kaput.
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2019
  6. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Vaikea on tässä tosiaan uskoa noihin havaintoihinkaan, mutta poissulkevalla menetelmällä tämä on todettu. Jopa läheisen lääkäriaseman röntgenin päälläolopäiväkirja on luettu. Varsinkin kun tuota läppäriä on käytetty kymmenissä muissa ympäristöissä.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,021
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    223
    Kokeile nyt kuitenkin tukisivun ajureita, niin sillä se asia selviää. Et olisi emsimäinen joka pähkäilee läppärin kanssa muualta kuin kotisivulta ladatun ajurin ongelman aiheuttamana.

    Jos ongelma johtuu ajureista, saat saman ongelman vaikka kymmenissä eri paikoissa yrittäisit yhdistää verkkoon.
    Se ei ole poissulkeva menetelmä mielestäni jos eri modeemeita ainoastaan kokeilet.

    Vanhat ajurit tulee poistaa ennen uuden asentamista.

    Miten vanha tuo läppäri on?

    Mitä tämä tarkoittaa?
     
  8. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tuttu lääkäriasema vieressä, niin saatoin kysyä, josko heitin röntgen saattaisi säteillä. Mutta ei olut ollut päällä ollenkaan.

    Läpinkäinen on mulla ollut 1 1/2 vuotta, mutta jollain firmalla sitä ennen 3 vuotta.
     
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,912
    Kiitokset:
    996
    Pisteet:
    193
    T440s tuli myyntiin 2014. Siinä on kolmea erilaista Intelin WiFi-korttia. Kannattaa varmistaa oikean ajurin lataus edellä viestissä #2 kerrotulla tavalla.

    Detailed Specifications - ThinkPad T440s
    Network

    • ThinkPad 11b/g/n, 2x2, Wi-Fi + Bluetooth combo adapter, M.2 Card
    • Intel Wireless-N 7260, 2x2, Wi-Fi + BT combo adapter, M.2 Card
    • Intel Dual Band Wireless-N 7260, 2x2, Wi-Fi + BT combo adapter, M.2 Card
    • Intel Dual Band Wireless-AC 7260, 2x2, Wi-Fi + BT combo adapter, M.2 Card
     
  10. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Noista alimmainen. Uusimmat on sisällä.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,021
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    223
    Tunnistitko koneesi "Detect Product" tai "Serial Number" toiminnolla, jotta saat oikeat ajurit, kuten aikaisemmin ehdotin?
    Latasitko molemmat (LAN ja WLAN) ajurit koneellesi ja niiden vaikutus toimintaan?

    Poistithan alta vanhat ajurit pois ensin?
    Pitää nyt kysellä, jotta päästään samalle kartalle.
     
  12. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,188
    Kiitokset:
    172
    Pisteet:
    93
    Eiköhän modeemi tässä ole se rikkinäinen osa palapelia. Mikään muu laite ei saa siis tuota modeemin kaatumista aikaan? Onko modeemissa erillinen ssid 5ghz:n taajuudelle ja 2,4:lle? Voisit kokeilla onko väliä kummalla taajuudella laitetta käyttää. Useimmin modeemit kippaavat, jos ne kuumenevat liikaa, mutta mikä tahansa softabugi voi tehdä saman.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,021
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    223
    Tämä on aika vaikeaa ratkoa, kun kysyjä on tätä mieltä, hänen mukaansa ongelma ei ole ajureissa tai modeemissa, vai onko se osaamisessa. Ei kaksi erillään toimivaa verkkokorttia mene samaan aikaan rikki aiheuttamalla samanlaista ongelmaa.

    Koska kysyjältä ei ole tullut mitään uutta, taisi ratkaisu löytyä ajureista. Olisi reilua kuitenkin antaa palautetta, muut ovat olleet aktiivisesti yrittämässä ratkoa ja jakaa apua hänen ongelmaansa.
    Tämän tyyppinen palaute ei kerro mitään, jättää kaiken arvailun varaan.
     
  14. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Itse asiassa testattiin erillisellä wlan-USB-”mokkulallakin” - TP-Linkin TL-WN725N. Sekin kaataa modemin. Ja joo, läppärin omat verkkokortit oli disabloituna.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,021
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    223
    Miten minusta tuntuu, että koneelle on tehty tai on tapahtunut jotain, mitä meidän pitäisi tietää. Näillä tiedoilla emme pääse eteenpäin. Mikäli sinulla on jotain kerrottavaa tähän liittyen, niin kerro, muuten toivotan onnea ongelman ratkaisemiseksi.
    Olet jotenkin nyt jumiutunut noihin verkkokortteihin ja päättänyt jo ennen tänne kirjottamista vian olevan niissä, siksi ei päästä avoimin silmin tutkimaan tilannetta ja tekemään muita toimia.

    Jos verkkokortit ovat disabloituna, niin olisi varmaan aika alkaa hakea vikaa muualta.

    Edit: Muuten tuo TP-Linkin TL-WN725N on Wireless N Nano USB Adapter se ei ole mokkula vaan langaton USB-palikka, joka on modeemin langattoman yhteyden vastaanotin. Huom. se tarvitsee toimikseen modeemin WLAN yhteyden.
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2019
  16. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Verkkokortit disabloituna, wlan-yhteys tp-linkillä, kaapelimodemi kaatuu silloinkin. Kone on nyt huollossa, vaihdetaan verkkokortit ja päivitetään BIOS. Jatketaan testejä sitten.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,021
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    223
    Sanoisin, että ongelma ei ratkea noilla toimilla, jostain muualta varmaan vika löytyy.
    Miksi kyselit täällä, kun et ole valmis ottamaan toisten ehdotuksia vastaan?

    Koneen ongelmat eivät oikeastaan pysty kaatamaan modeemia. Väärät asetukset koneessa voi aiheuttaa, ettei modeemilla saada yhteyttä verkkoon.

    Edit: Mitä tuo modeemin kaatuminen sinulla tarkoittaa, siis mitä tapahtuu?
    Edit: Uusi bios sille on julkaistu 18 Sep 2019
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2019
  18. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Modemin kaatumisella tarkoitan sitä, että modeemi sammuttaja valonsa ja käynnistyy uudelleen. Ikään kuin ohjelmallinen hard boot. Kaikki asetukset ovat ennallaan. Ja näitä siis testattiin 4 eri laitetta, kahta eri versiota.

    Muilla laitteilla (iPad, iPhone, pöytäkone) modemin yhteydet pelaavat 100%.
     
  19. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,188
    Kiitokset:
    172
    Pisteet:
    93
    Edelleenkin olen sitä mieltä että jos kahdella eri laitteella ja ethernetillä saat tuon kaatumisen aikaan, vika on modemissa. Jos on operaattorin laite, niin uutta ruinaamaan tilalle, jos oma niin myös uutta tilalle.
     
    tarantella kiitti tästä.
  20. aarteinen

    aarteinen Member

    Liittynyt:
    18.07.2007
    Viestejä:
    25
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Edelleenkin olen sitä mieltä, että operaattorin laitteita on kokeiltu jo neljää. Ja ainoa kaatamisen aiheuttava kampe on tuo läppäri ja se silloin, kun sillä ottaa kaapelimodemiin yhteyttä, langattomasti tai langalla. Asia, joka on kerrottu jo 1. viestissä.
     
  21. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,188
    Kiitokset:
    172
    Pisteet:
    93
    Onko operaattorin laitteita kokeiltu neljää eri mallia, vai neljää samaa mallia? Jos neljää samaa, niin bugi on firmiksessä eikä raudassa.
     

Jaa tämä sivu