1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Wlan reitittimen hankintaa!

Viestiketju WLAN ja lähiverkot -osiossa. Ketjun avasi amkea1 11.11.2015.

 1. amkea1

  amkea1 Member

  Liittynyt:
  26.09.2008
  Viestejä:
  36
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Tere,

  Kotoa löytyy tuollainen soneraviihteen mukana saatu Inteno DG301 motteemi, jonka kanssa on nyt netti alkanut takkuamaan.

  Tosiaan boksissa kiinni pari konetta, tabletti, useampi luuri ja telkkari, wlanilla kaikki. Ongelmat alkaa siinävaiheessa kun meikäpoika sujauttaa yläkerrassa olevalla asuksen läppärillä pelit päälle ja pingi heiluu satunnaisesti 60-7000 välillä. Onkelmia ollu jo jonkin aikaa mutta vasta nyt alkoi oikeen kunnolla jyrsimään reikää päähän.

  ---> Soneralle viestiä vikapalvelun kautta. Soneran oma nettitestikin herjasi että yhteydessä on vikaa (sen tarkemmin erittelemättä). Viikon päästä eli tänään tuli sitten puhelu soneralta. Haukkuivat langattoman yhteyden käytön pelikäytössä pystyyn????? ja sanoivat että heidän päässään ei näy vikaa. Suosittelivat sitten reitittimen ostoa ja laittoivat sieltäpäästä modeemista yhden portin siltaavaksi, jos käyn ostoksilla.

  Tosiaan, vaikka muita laitteita ei olisi yhteydessä, pingaa. Johdon päässä pingaa. Jokainen perhanan peli. Ja kuuluvuus ympäritaloa näyttää olevan hyvä.

  Mitäs nyt, soneran tukifoorumeita stalkatessa moni valittaja omistaa juuri tämän samaisen modeemin. Pitäisikö heittää tuo viihde v***uun, tyytyä vähän hitaampaan kaistaan ja hankkia joku kunnollinen masiina? (kiristäjät tarjoaa kaksnelosta ainoastaan viihteen kanssa) Vai käydä hakemassa reititin? Ihan urpo en kuitenkaan ole näitten laitteitten kanssa eli kaikki sujuu viimeistään ohjeitten kanssa. Saapi ehdottaa jos jonkinmoista ideaa!

  Tässäpä tämä masiina jota olen sitten katellut https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...U-Dual-band-WiFi-reititin#product-description
   
  Viimeksi muokattu: 11.11.2015
 2.  
 3. Agent_007

  Agent_007 Senior member

  Liittynyt:
  05.05.2003
  Viestejä:
  29,936
  Kiitokset:
  124
  Pisteet:
  143
  Nuo halvemmat verkkolaitteet kyykkäävät pääsääntöisesti aina, jos niissä on NAT päällä ja usempi laite haluaa käyttää verkkoa vähäänkään raskaammin.

  Operaattoreiden omalla brändäyksellä varustettuja bokseja kannattaa yleensä välttää, koska ne harvemmin ovat mitään laadukkaita laitteita (ja säätöoptiot saattavat olla todella rajoitetut, jos sisällä on operaattorin oma firmware).

  Ja jos on yli 100 euroa lyömässä kiinni reitittimeen, jossa on WLAN:ia tarkoitus käyttää enemmänkin niin suositten 802.11ac:ta tukevaa reititintä. esim. http://www.smallnetbuilder.com/ on testannut kattavasti monia reitittimiä.
   
  amkea1 kiitti tästä.
 4. amkea1

  amkea1 Member

  Liittynyt:
  26.09.2008
  Viestejä:
  36
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kiitän tästä, taitaapi olla huominen shoppailupäivä.
   
 5. miketso

  miketso Regular member

  Liittynyt:
  19.05.2003
  Viestejä:
  470
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Suosittelen kyllä noita Asuksen reitittimiä, ovat yleensä testivoittajina eri testeissä. Itselläni on juuri tuo RT-N66U malli, mutta en pelaile langattoman kautta, koska ainahan se on hitaampi kuin piuhalla. Tietenkin noissa uudemmissa AC reitittimissä on nopeudet ihan eri luokkaa, mutta niissäkin se laskee heti välimatkan kasvettua, eli jos tietokone ei ole kovin lähellä reititintä niin kannattaa harkita piuhan vetämistä myös.
   
 6. Tkonemies

  Tkonemies Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2015
  Viestejä:
  249
  Kiitokset:
  26
  Pisteet:
  28
  Juu Asuksen laitteet toimivat yleisesti luotettavasti. Minulla on myös Asuksen tekemä reititin ja modeemi käikä ongelmia ole ollut.
   

Jaa tämä sivu