1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

wlan range vs nopeus

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi kattihero 16.08.2008.

 1. kattihero

  kattihero Member

  Liittynyt:
  12.06.2013
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Aiheena nyt siis wlan.

  Omistan läppärin jossa wlan tuki. Saan yhteyden wlan tukiasemiin mutta yhteys on huono. siirryn paikasta toiseen, yhteys paranee/huonenee. Jos olen nyt ymmärtänyt oikein, rangea voi koneessa säätää niin, että se ottaa paremmin yhteyttä kohteeseen, mutta nopeus siitä taas kärsii. Jos tämä pitänee paikkansa, niin kuinka voin tehdä tämän?

  Idea on siis juuri siinä, että range parantuisi.
   
 2.  
 3. nurmoosta

  nurmoosta Active member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  2,365
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Joissakin lähettimissä(wlan) on mahdollisuus säätää lähetystehoa. Myös lähettimen antennin muodolla,koolla ja suuntauksella saadaan parempi signaali.
  Itse vastaannottimessa voi verkkokortin(wlan) vaihtaminen parempaan auttaa. Myöskin ulkoisen(usb) verkkortin, jossa on lisäantenni, hankkiminen parantaa yhteyttä.
  Ominaisuuksia voi säätää ko. kortin ominaisuuksien välilehdeltä(kaikkien korttien ajureissa ei säätömahdollisuutta ole), mutta säätäminen ei yleensä kannata. Säätö minkä teet yhden lähettimen alueella ei enää yleensä aina päde toiselle lähettimelle. Ainoastaan jos yhteyttä ei ole tai jokin muu lähetin häiritsee, niin kanavaa kannattaa vaihtaa lähetin/vastaanotin.
   

Jaa tämä sivu