1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Wlan kortti pöytäkoneeseen

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi kandalf 16.08.2020.

  1. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,957
    Kiitokset:
    918
    Pisteet:
    123
    Klikkaa sitä"lisää vahtoehtoja" painiketta siitä alareunasta, niin pääset kohtaan jossa voit lisätä kuiva myös silloin, kun muokkaat vanhaa viestiä.

    Nopeuksia nykyään 5 GHz

    nopeusuusi.

    Nopeuksia ennen.

    nopeusvanha.

    Ei 5 GHz varmasti kaikilla auta, jos asuu jossain maalla kaukana isoista asutuskesuksista, niin yhteys todennäköisesti on kehno siitä huolimatta. Itse olen edelleen sitä mieltä, että jos vain budjetti sallii, niin kannattaa nuo tp-linkit jättää ostamatta. Kukin toki tekee päätöksen itse.

    wwallun tapauksessa, jos on kiinteä yhtesy, niin luultavasti modeemi on nähnyt parhaat päivänsä.
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,062
    Kiitokset:
    3,811
    Pisteet:
    223
    Samalla lailla se on aina toiminut. Ja jos toimii niin nopeus riittää kyllä mulle. Nykyään ilmeisesti steam rajoittaa corollan varjolla hitaidenkin yhteyksien nopeutta. Pikkaisen ärsyttää kun kauppa ei näytä kuvia peleistä.

    Tuo "uusi" hybridijuttu on kyllä aika tapaus. Antaa sen 100m kun käyttää halpaa tp-linkkiä apuna, mutta hukkaa dns-palvelimen muutaman tunnin välein. Joten ei.
     
  4. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,755
    Kiitokset:
    764
    Pisteet:
    193
    Näin se vaan on, kun on kunnon valokuitu alusta loppuun, ilman heikkoja lankayhteyksiä osana sitä.

    Mikä se ihmelaite on?
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,062
    Kiitokset:
    3,811
    Pisteet:
    223
  6. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,957
    Kiitokset:
    918
    Pisteet:
    123
    @wwallu

    Joku jaska operaattorin aikoinaan antama jo muualta myynnistä poistunut malli? On kyllä kumma juttu jos kiinteä yhteys ei pysy yhtään vakaana.

    Toi hybridijuttu vaikuttaa siltä, että operaattori haluaa päästä mahdollisiman halvalla, ettei vain tarvitse vedellä uuusia kaapeleita, valokuidusta puhumattakaan.
     
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,062
    Kiitokset:
    3,811
    Pisteet:
    223
    Joku kymmenisen vuotta sitten telialta saatu rakkine se on. Se kai pitää olla telian omia romuja koska telkkari toimii saman kapistuksen kautta.

    Se on aika selvää ettei ne pelkästään mulle ala uutta kaapelia kaivelemaan.
     
  8. Tiger25

    Tiger25 Active member

    Liittynyt:
    13.05.2011
    Viestejä:
    1,568
    Kiitokset:
    71
    Pisteet:
    58
    Itse käyttäisin tuota operaattorin purkkia vain yhdyskäytävänä, vetäisin piuhat siitä parempaan purkkiin, josta kaikki verkkoyheyttä kaipaavat laitteet sitten piuhalla tai WLANina tarpeen mukaan. Eihän tämä kehnoa yhteyttä varsinaisesti paranna, mutta toimis ainakin sisäverkko omilla laitteilla kunnolla.

    Ootko atellu kysästä oliskos operaattorilla mahdollista joko päivittää niiden purkkia, tai vaihtoehtoisesti lisätä itse hankittu, parempi laite tilalle. Tietääkseni ainakin vielä aikoinaan oli mahdollista käytäntö, että uuden purkin MAC-osoitteen kun antaa operaattorille niin sais käyttää omaa purkkia operaattorin peruspurkin sijaan.

    Tietty jos telkkarin toiminta on purkista riippuvainen, niin jonkinmoinen kaapeliboksihan siinä on kyseessä. Meillä meni joskus puoli elämää sitten Elisan kaapelimotu säleeksi, tilalle saatiin uusi parempi kaapelimotu/kytkin, jota ei normaalisti olisi liittymän mukana toimitettu.
     
    Viimeksi muokattu: 20.08.2020
  9. pkaksp

    pkaksp Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    12,217
    Kiitokset:
    51
    Pisteet:
    128
    Saahan noihin kaapeliliittymiin omiakin bokseja, mutta tarjonta on aika niukkaa ja hyvät maksaa äkkiä sen 150-200€.
     
  10. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,215
    Kiitokset:
    172
    Pisteet:
    93
    Tuossa @wwallu :n linkissä on neuvottuna yhden modeemin portin siltaaminen, jolloin siihen voi yhdistää minkä tahansa reitittimen (LAN4-portin siltaus). Kyseessä näyttäisi olevan mobiilidatan ja dsl/vdsl laitteen yhdostelmä, ei kaapelimodeemi, joka ei varmasti toimi kuin paperilla hyvin.
     
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,987
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Ilmeisesti siltaamalla kuitenkin menetetään tuo hybridiominaisuus ja toiminta tapahtuu pelkästään DSL-yhteydellä.
     
  12. Samde

    Samde Regular member

    Liittynyt:
    16.08.2014
    Viestejä:
    473
    Kiitokset:
    76
    Pisteet:
    38
    On muuten kirous tuo Telian Tv- ja tuo hybridireititin. Avopuolison isovanhemmille on huijattu moiset ja eihän noi yhteydet pelitä saatika pysy pystyssä pidemmän päälle. Kokoajan saa olla soittelemassa Telian palveluihin ja resetoida modeemia, vaikkei ole edes niin vanha kuin Wallulla. Samaa romua ne siis vissiin vieläkin myyvät.

    Modeemi kun siirrettiin huoneesta toiseen remonteeraamisen edestä, niin TV lakkasi näyttämästä kanavia, eikä sitäkään saatu palautettua ilman Telian aspan resetointeja.
    -> En suosittele kenellekkään.
    Netin nopeutta en ole kyseisellä vehkeellä mitannut, täytyypi ensi kerralla testata ja vertailla tuloksia Wallun kanssa.
     

Jaa tämä sivu