1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Wlan ei toimi...?

Viestiketju Kannettavat tietokoneet -osiossa. Ketjun avasi uuno52 21.09.2008.

 1. uuno52

  uuno52 Member

  Liittynyt:
  21.09.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Fujitsu Amilo 1650G lopetti yhdistämästä langattomaan verkkooni. Löytää verkkoja kun avaa koneen, mutta ei sitten suostu ensin löytämäänsä verkkoa löytämään. Olen käynyt koneen omat korjausohjelmat läpi, mutta amatööri ja tietämätön kun olen, niin ei onnistu.
  Ongelma tuli esiin, kun olin ajanut haittaohjelmien poisto-ohjelmia(kiitos näille sivuille) Olisinkohan poistanut jostain jotain tärkeätä samalla ?
  Kiitokset jo etukäteen avusta...
   
 2.  
 3. nurmoosta

  nurmoosta Active member

  Liittynyt:
  15.01.2004
  Viestejä:
  2,365
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Fujitsun sivuilta voi ladata oheisohjelmistot uusiksi...
   
 4. Mummy

  Mummy Active member

  Liittynyt:
  26.06.2003
  Viestejä:
  2,856
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Lähettääkö langattoman päälaite sidd.iä vai onko sekin salainen?

  Ittelläni tosin eri läppäri vistan ohjelmistolla, mut täs autto samanlaiseen ongelmaan, kun pisti sen "yhdistä automaattisesti tähänverkkoon vaikka sitä ei ole saatavilla" (jotenkin noin) Kun tekee niitä manuaali yhteyksiä....
   
 5. uuno52

  uuno52 Member

  Liittynyt:
  21.09.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Yritin ladata fujitsuun jotain ajuria Siemensin sivuilta jonka sain koneen sarjanumeron perusteella wlaniin, mutta se tiedosto tuli jonkinlaisena zip-tiedostona jota ei antanut ladata koneelleni.

  Windowsin virheloki antoi seuraavanlaisen:

  Viimeinen diagnostiikan suoritusaika: 09/20/08 16:22:46 Langattoman yhteyden diagnostiikka Langaton - Palvelu poistettu käytöstä
  Langaton - Käyttäjän SSID
  action Käyttäjän on syötettävä tietoja: Määritä verkkonimi tai SSID Langaton - Ensimmäinen asennus
  info Sen langattoman verkon nimi (SSID), johon käyttäjä haluaa muodostaa yhteyden = ConnectionPoint. Langaton - Radio kytketty pois käytöstä
  Langaton - Kantaman ulkopuolella
  Langaton - Laitteisto-ongelma
  Langaton - Avustettava
  action Manuaalinen korjaus: Lisää langaton verkko ensisijaisten luetteloon info Käyttäjä ohjataan tukipalveluun

  WinSock-diagnostiikka WinSock-tila
  info Kaikki peruspalvelun tarjoajat löytyvät Winsock catalogista. info Winsock-palveluntarjoajaketjut ovat kelvollisia. info Palvelumerkintä MSAFD Tcpip [TCP/IP] läpäisi silmukkakommunikaatiotestin. info Palvelumerkintä MSAFD Tcpip [UDP/IP] läpäisi silmukkakommunikaatiotestin. info Palvelumerkintä RSVP UDP Service Provider läpäisi silmukkakommunikaatiotestin. info Palvelumerkintä RSVP TCP Service Provider läpäisi silmukkakommunikaatiotestin. info Yhteys on kelvollinen kaikkien Winsock-palveluntarjoajien kanssa.

  Verkkosovittimen diagnostiikka Verkkosijainnin tunnistaminen
  info Käytetään kodin Internet-yhteyttä Verkkosovittimen tunnistaminen
  info Verkkoyhteys: Nimi=Lähiverkkoyhteys, Laite=Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC, MediaType=LAN, SubMediaType=LAN info Verkkoyhteys: Nimi=Langaton verkkoyhteys, Laite=Broadcom 802.11g Verkkoadapteri, MediaType=LAN, SubMediaType=LANGATON info Verkkoyhteys: Nimi=1394-yhteys, Laite=1394-verkkosovitin #2, MediaType=LAN, SubMediaType=1394 info Sekä Ethernet-yhteys että langaton yhteys ovat käytettävissä. Käyttäjää kehotetaan valitsemaan action Käyttäjän on syötettävä tietoja: Valitse verkkoyhteys info Langaton yhteys valittu Verkkosovittimen tila
  info Verkkoyhteyden tila: Yhteys katkaistu

  HTTP-, HTTPS- ja FTP-diagnostiikka HTTP-, HTTPS- ja FTP-yhteydet
  warn FTP (Passiivinen): Virhe 12007 luotaessa yhteyttä kohteeseen ftp.microsoft.com: The server name or address could not be resolved warn HTTP: Virhe 12007 luotaessa yhteyttä kohteeseen www.microsoft.com: The server name or address could not be resolved warn HTTPS: Virhe 12007 luotaessa yhteyttä kohteeseen www.microsoft.com: The server name or address could not be resolved warn FTP (Aktiivinen): Virhe 12007 luotaessa yhteyttä kohteeseen ftp.microsoft.com: The server name or address could not be resolved warn HTTPS: Virhe 12007 luotaessa yhteyttä kohteeseen www.passport.net: The server name or address could not be resolved warn HTTP: Virhe 12007 luotaessa yhteyttä kohteeseen www.hotmail.com: The server name or address could not be resolved error Yhteyden HTTP luominen epäonnistui. error Yhteyden HTTPS luominen epäonnistui. error Yhteyden FTP luominen epäonnistui.


  Piuhan kanssa toimii netti ihan hyvin.
   
 6. uuno52

  uuno52 Member

  Liittynyt:
  21.09.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Unohtui vielä että ei anna manuaalisesti asentaa verkkoyhteyksiä lainkaan ??? Tuosta "sidd´stä ja sen lähettämisestä en osaa sanoa mitään. Ei pitäisi itse yhteydessä olla mitään salauksia.
   
 7. Mummy

  Mummy Active member

  Liittynyt:
  26.06.2003
  Viestejä:
  2,856
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Onkos se wlan irrallinen kortti vai sisäinen? .onkos se varmasti päällä?

  Omassa on sisäne ja se pitää aktivoida painamalla, "FN" ja "F1" näppäintä yht'aikaa.

  Edit:
  Tää leikkaus sun virheilmotuksestasikin taitanee kertoa sen olevan pois päältä?
   
  Viimeksi muokattu: 22.09.2008
 8. uuno52

  uuno52 Member

  Liittynyt:
  21.09.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minulla on erillinen "kytkin" jolla saa wlanin päälle. Se näyttäisi toimivan ihan OK. Kävin tänään testaamassa konettani toisissa verkoissa ja ihan sama vika kuin kotona > löytää verkkoja, mutta kun laittaa "näytä langattomat verkot" niin ei niitä sitten löydäkään ? Tuo kommentti "radio pois käytöstä" ihmetyttää minuakin ja pähkäilin tuon Siemens Gigaset SE505 langattoman lähetinlaitteeni olevan rikki, mutta ei taida vika olla sielläkään ? Löysin koneen mukana tulleen ajuri-cd`n ja aioin nyt kokeilla olisiko siitä apua ?
  Taitaa sittenkin olla ainoa vaihtoehto tyhjentää koko kone ja aloittaa taas alusta, mutta kun ei millään viitsisi/jaksaisi kaikkea ajaa ensin talteen ja taas koneeseen uudelleen. Ja kun sekään ei kai auta varmasti ongelmaan vai auttaako...?
  Kiitokset jo nyt vaivannäöstänne...
   
 9. uuno52

  uuno52 Member

  Liittynyt:
  21.09.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Passee sai omansa toimimaan...Hyvä niin ! Samoilla ohjeilla ajoin cd´ltä (onneksi löytyi) ajurin uusiksi ja parani homma jonkun verran ? Nyt ilmoittaa " Verkkosovittimen radio on poissa käytöstä " " Ota laite käyttöön laitteen radiosäätimellä ". Yritin saada laitehallinnan kautta radiota toimimaan, mutta siellä näyttää että "laite toimii oikein" ja vaikka laitan "radion päälle", niin yhteyttä ei vaan synny. Onkohan minulla joku laite rikki ?
   
 10. Jonzu79

  Jonzu79 Member

  Liittynyt:
  25.09.2008
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itselläni samankaltainen ongelma, yritän saada langattomasti yhteyden modeemiini, mutta kone ei tunnista signaalia. Koneeni on Acerin Aspire 7730, ja ihan tuliterä, joten epäilen ettei tuo langaton verkkokortti ole päällä tms. Koneen näppäimistön vasemmassa reunassa on kyllä nappula, jota painamalla sen pitäisi ilmeisesti mennä päälle, mutta sen painelulla ei ole mitään vaikutusta yhteyden saamiseen.. Tietääkö joku mikä kikkailu tuohon auttaisi? (netti toimii kyllä piuhan välityksellä, että modeemissa ei ole vikaa)

  Kiitos jo etukäteen!

  -Johanna
   
 11. uuno52

  uuno52 Member

  Liittynyt:
  21.09.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Fujitsussa toimii tuon erillisen kytkimen lisäksi näppäinyhdistelmä Fn F10 Wlanin päällekytkemiseksi. Kun yhteys on kytketty syttyy minulle oranssin punainen valo näppäinten alapuolelle. Acerin systeemistä en tiedä, mutta ohjekirjasta voisi löytyä ?
  Omaani en ole saanut toimimaan ...kele ! Joku neuvoi yhtäaikaisten palomuurien poistamista (windowsin oma ja FSecuren) Hetkeksi sain läppärini näyttämään, että yhteys toimii, mutta ei vain yhdistänyt ??? Sitten säätelin ohjeiden mukaan lisää jalopulta oli kone niin sekaisin, että jouduin palaamaan järjestelmän palautuksen kanssa takaisin parin päivän taakse. Täytyy varmaan viedä kone jonkun asiantuntijan luokse. Harmitti jo niin, että meinasin jo kävellä kauppaan ja vaihtaa macciin, mutta taitaa olla heilläkin omat ongelmansa vai onko...? On tuo langaton ominaisuus vaan niin kannettavaan olennasesti kuuluva, että suorastaan ...uttaa kun ei toimi.
  Tsemppiä Johanna sinulle....
   
 12. Jonsai

  Jonsai Member

  Liittynyt:
  22.12.2006
  Viestejä:
  77
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Uunon ongema kuulostaa kyllä aika hankalalta, ne zip-tiedostothan saa kyllä purettua, esim WinRAR-ohjelmalla.

  Tohon Johannan ongelmaan: Aluksi ehkä tyhmä kysymys, mutta pakko varmistaa: Onhan modeemisi langaton modeemi, eikä ihan normaali modeemi?
   
 13. Jonzu79

  Jonzu79 Member

  Liittynyt:
  25.09.2008
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moro! On langaton modeemi, A-linkin ADSL2+ 4port & 54MB WLAN. Ja verkkoon pääsen piuhan kanssa. Yritin asentaa sitä langatonta Elisan asennusapurin (tms.) kanssa, eikä se löytänyt tuota modeemia. Sitten koitin windowsin (Vista) kautta Yhdistä verkkoon, mutta siellä mollottaa vain naapurin langaton, eikä omaa löydy. Oliskohan kellään samanlaista läppäriä ja langaton toiminnassa? Ei luulis että tarvisi hirveesti mitään kikkailla ja luulis että kone antais vinkkiä jos joku langaton verkkokortti ei ole kytketty päälle tms.

  Ohjekirjaa olen selannut, ja siellä on tuo "Langattoman yhteyden painike", joka "ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä langattoman toiminnon", mutta sen painelemisella ei ole mitään vaikutusta tuon yhteyden saamiseen.. Mutta eikö se ole vaan joku yleinen "voin vastaanottaa langattomia signaaleja" -nappula? Pitääkö se verkkokortti jotenkin laittaa erikseen "päälle" eri kytkimestä?

  Kiitos taas! :)

  -Johanna
   
 14. MentalX

  MentalX Member

  Liittynyt:
  12.01.2008
  Viestejä:
  47
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Vähän samantyyppinen ongelma mulla: uusi acer aspire miniläppäri, ei löydä omaa routeria (jossa piilotettu ssid kai) mutta löytää 10 muuta naapurien nettiä, kun puolestaan muut perheenjäsenet käyttää tätä langatonta.
   
 15. ripa91

  ripa91 Member

  Liittynyt:
  10.11.2007
  Viestejä:
  12
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Minullakin on wlan ongelmia. Kone on Fujitsu Siemens Amilo Pa 1510 kannettava. Kun Menen Ohjauspaneeli->Verkkoyhteydet, on siellä 1394-yhteys sekä Lähiverkkoyhteys. Siellä pitäisi näiden lisäksi olla Langaton verkkoyhteys. Olen asentanut verkkokortin ajurit mitä siemensin sivulla oli, mutta en ole saanut sitä vieläkään. Eli jos joku osaisi auttaa, niin olisin kiitollinen.
   

Jaa tämä sivu