1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windowsin uudelleen asennus [XP]

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi Gons 31.10.2005.

 1. Gons

  Gons Member

  Liittynyt:
  30.10.2005
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Eli päätin kirjoittaa tästä, koska itselläni oli ensimmäistä kertaa ongelmia asentaessaani windowsia uudestaan, mutta näitä ohjeita seuraamalla sen pitäisi onnistä mahd. kivuttomasti. Onhan yämän tekemiseen useita muitakin keinoja, mutta tätä itse henkilökohtaisesti käytän.

  Eli tätä keinoa käyttäessä pitäisi osata hieman perus asioita tietokoneista. Suosin tätä keinoa koska tällä tavalla minimoin riskin että jokin osa asennetaan virheellisesti, yms. vaivat.

  Siis kun olet ostanut kaupasta windows XP:n tai olet muuten saanut sen koneen mukana sinulla pitäisi olla mukana asennus levy.

  -Sinun ei kannata laittaa asennus levykettä koneeseen sisälle ja käynnistää levyä suoraan windowsissa vaan käynnistät koneen uudelleen ja siinä vaiheessa sinulla on muutama sekunti aikaa painaa jotakin näppäintä käynnistääksesi levyltä.

  -Tämän jälkeen sinun pitäisi olla kohdassa jossa "dosin" rinnakkais ohjelma joka XP:ssä on (en muista nimeä) lataa eri kokoonpano asetuksia ja tärkeimmät tiedostot RAM-muistiin jos poistat vanhan windowsin niin sinun ei tarvitse hankkia niitä tiedostoja uudestaan vaan ne ovat jo valmiiksi koneellasi.

  -Tämän jälkeen sinulta kysytään haluatko muokata vanhaa asennusta vai asentaa kokonaan uuden käyttöjärjestelmän.

  -Jos nyt asennat windowsia uudestaan paina että asennat kokonaan uuden käyttöjärjestelmän.

  -Tässä seuraavassa vaiheessa voit joko asentaa windowsin vanhan asennuksen päälle joka vaatii vanhan asennuksen poistoa, tai jos sinulla on tavattoman suuri kiintolevy tai kaksi kiintolevyä voit asentaa samalle levylle joko 2 käyttöjärjestelmää tai asentaa toisen toiselle kiintolevylle.

  -Jos sinulla on normaali kokoinen kiintolevy ja siinä jo valmis asennus, sinun pitää poistaa vanha asennus joka onnistuu liikuttamalla kohdistin vanhan asennuksen äälle ja painamalla "P" näppäintä.
  Tässä kohdassa sinua varoitetaan siitä että kaikki tallentamasi tiedot ja tiedostot tuhoutuvat.

  -Jatka painamalla "F8" joka tarkoittaa että poistat edellisen käyttöjärjestelmnän.

  -Tämän jälkeen sinulla pitäisi olla koko kiintolevy tyhjä lukuun ottamatta näitä kokoonpano tiedostoja yms.

  -Nyt vie osoitin tyhjän kiintolevyn kohdalle, ja paina ENTER painamalla Esc lopetat asennuksen jolloin sinulla ei ole käyttöjärjestlemää.

  -Painettuasi ENTER sinulta kysytään alustatko kiintolevyn normaalialustuksella vai pika-alustuksella. Tämän voit valita itsen normaali alustuksella vältät pirstoutumia, mutta se on hitaampi.

  -Tästä eteempäin asennus hoituu samalla tavalla kuin kaikki muutkin ohjelmat. Kun olet asentanut Windowsin uudestaan niin sinun täytyy luonnollisesti asentaa ajurit uudestaan, joten ennenkuin alat tähän urakkaan, niin tarkista että sinulla on ajurit jotka toimivat, tai lataa uudet laitevalmistajien kotisivuilta.

  Tässä tekstissä on paljon kirjoitusvirheitä joita en ole huomannut, mutta niistä ei pidä ilmoittaa, kaikesta muusta aiheesaeen liittyvästä otan mielelläni kommentteja vastaan.

  -hieman edit by pkaksp
   
  Viimeksi muokattu: 21.12.2005
 2.  
 3. pkaksp

  pkaksp Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  11.01.2005
  Viestejä:
  12,215
  Kiitokset:
  51
  Pisteet:
  128
  Ihan ok opas. Screenshotteja olis hieno olla vielä joukossa ja tuota tekstiä vois hieman pätkiä kappaleisiin, niin olisi mukavempi lukea. :)

  Alustuksessa kannattaa valita alustus NTFS-tiedostojärjestelmälle.

  Ajureitahan ei osteta, vaan ne saa ladattua ilmaiseksi laitteiden valmistajien kotisivuilta.
   
 4. q-hub-op

  q-hub-op Regular member

  Liittynyt:
  30.01.2005
  Viestejä:
  693
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  HYvä "alku" mutta saisi tulevaisuudessa lisätä kuvat ja kohta kohdlta ohjeet
   
 5. Gons

  Gons Member

  Liittynyt:
  30.10.2005
  Viestejä:
  40
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Okay, kiitos korjauksesta tuli ajatuskatkos.
   
  Viimeksi muokattu: 31.10.2005

Jaa tämä sivu