1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

windowsin uudelleen asennus ja formatointi

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi piesuli 04.07.2006.

 1. _jux

  _jux Member

  Liittynyt:
  31.03.2007
  Viestejä:
  23
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tähän täytyy kommentoida sen verran, että ei tuon täydellisen asennuksen kuulukkaan formatoida, vaan kone formatoidaan alustamalla se asema ennen windowsin asennusta. Jos ei alusta niin se vain asentaa uudestaan sen Windowsin sinne asemalle.
   
 2.  
 3. Laavari

  Laavari Member

  Liittynyt:
  06.11.2008
  Viestejä:
  7
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olen nyt asentanut XP:een vistan tilalle, mutta mitkään äänet eivät toimi. Olen yrittänyt hakea ääniajureita mutta ei onnistu asennus ja jos tulee virhe ilmoitus kone päästää piip äänen.
   
  Viimeksi muokattu: 02.05.2009
 4. scimaw

  scimaw Guest

  Todella hyödyllisen ohjeen olet luonut.
  Itse pähkäilin asiaa tunnin verran, luovutin ja pääin katsella netistä ohjeita. Tämä ohje nappasi silmään ja sain käyttiksen asennettua uudelleen helposti : ) Kiitokset. Suosittelen kuitenkin käyttöjärjestelmän uudelleenasennuksen sijaan kokeilemaan ensin skannaamista ja manuaalista korjaamista (jos se on mahdollista). Menee se pari päivää kun latailee ohjelmat ja asetukset taasen.
   
 5. Hunde

  Hunde Member

  Liittynyt:
  25.09.2009
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  On ollut nyt tarkotuksena windows formatoida ja asentaa uudestaan mutta tällaiseen ongelmaan törmännyt: Kun tulee tämä ilmotus

  "Asennusta ei voi jatkaa, koska tietokoneessa oleva Windows-versio on uudempi kuin CD-levyllä oleva.

  Varoitus: Jos poistat tietokoneessa asennettuna olevan Windowsin uudemman version, tiedostoja ja asetuksia ei voi palauttaa."

  Silloin olen ohjeitten mukaan BIOSista laittanut että pitäis käynnistää cd:ltä jne.. mutta kun kone käynnistyy ja tulee teksti "paina mitä tahansa näppäintä käynnistääksesi windows cd-levyltä" en saa sitä käynnistettyä siitä koska kone ei reagoi vaikka istuisin näppiksen päällä tai heittäisin sen seinään. Onko kellään tietoa millä ongelma korjaantuisi? Eli toisin sanoen mitään ei tapahdu vaikka nappeja painelee.
   
 6. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Jos käytössäsi on XP niin luultavasti tämä tiedotus tarkoittaa että koneellasi on esim. service pack 1-2-3 siis joku näistä ja nämä ovat uudempia kuin se CD:llä oleva versio.
  Ota ja poista nämä kontrollipaneelin/poista ohjelmia kautta, niin pääset formatoimaan ja asentamaan uusiksi, ne voit ladata uusiksi myöhemmin.
   
 7. Joensuu

  Joensuu Active member

  Liittynyt:
  08.05.2007
  Viestejä:
  2,544
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  68
  Asennuksen valmistelu
  Asennusohjelman käynnistämistä edeltää neljä tärkeää vaihetta:

  Päivitysraportin luominen – järjestelmän yhteensopivuuden tarkistaminen kestää vain muutaman minuutin.
  Virustentorjuntaohjelmiston poistaminen käytöstä – muutoin asennus saattaa epäonnistua.
  Varmuuskopioiden tekeminen tiedostoista joko Windowsin ohjatun varmuuskopioiden luomistoiminnon tai muun varmuuskopiointiohjelmiston avulla.
  Halutun asennustyypin valitseminen – päivitys tai uusi asennus.
  Kun käyt nämä neljä kohtaa läpi ennen asennusohjelman käynnistämistä, voit säästää runsaasti aikaa.

  Päivitysraportin luominen
  Päivitysraportti kertoo, miten laitteisto ja ohjelmistot toimivat Windows XP -ympäristössä. Päivitysraportti on nopea ja helppo luoda. Voit käynnistää raportointiohjelman Windows XP -CD-levyltä. Tee seuraavat toimet:

  Aseta Windows XP -CD-levy CD-asemaan.
  Kun näkyviin tulee Tervetuloa-valikko, valitse Tutki järjestelmän yhteensopivuus.
  Valitse sitten Tarkista järjestelmä automaattisesti.
  Voit etsiä tietoja tietokoneen oheislaitteista (esimerkiksi kirjoittimista ja skannereista) laitevalmistajan Web-sivustosta, Windows Catalog -luettelosta ja Microsoftin yhteensopivien laitteiden luettelosta (HCL-luettelo):

  HCL-luettelon tekstiversio (kaikki käyttöjärjestelmät)
  (https://winqual.microsoft.com/download/default.asp)

  HCL-luettelon tekstiversio (vain Windows XP)
  (https://winqual.microsoft.com/download/display.asp?FileName=hcl/WinXPHCLx86.txt)

  Windows Catalog
  (http://www.microsoft.com/windows/catalog/)

  Linkit kaikkiin edellä mainittuihin lähteisiin löydät myös Windowsin laite- ja ohjainkeskuksesta (http://www.microsoft.com/whdc/hcl/default.mspx)

  Mitä teen, jos jokin laite tai ohjelmisto ei ole yhteensopiva Windows XP:n kanssa? Voit päivittää kyseisen laitteen tai ohjelmiston tai etsiä uuden vastaavanlaisen, mutta yhteensopivan ohjelmiston tai laitteen. Voit myös poistaa ohjelmiston tai laitteen, jolloin et enää voi käyttää poistamaasi osaa. Kun haluat päivittää tuotteen, ota yhteys valmistajaan. Voit etsiä yhteensopivaa ohjelmistoa tai laitetta Windows Catalogista (http://www.microsoft.com/windows/catalog/). Voit poistaa ohjelman valitsemalla Ohjauspaneelista Lisää tai poista sovellus.

  Virustentorjuntaohjelmiston poistaminen käytöstä
  Virustentorjuntaohjelmisto saattaa häiritä asennusta, joten se kannattaa poistaa käytöstä ennen Windows XP:n asentamista. Lisätietoja käytöstä poistamisesta on virustentorjuntaohjelmiston käyttöohjeissa.

  Muista ottaa ohjelmisto jälleen käyttöön Windows XP:n asentamisen jälkeen. Joissakin tapauksissa tarvitset ohjelmiston päivitetyn version, joka saattaa olla ladattavissa ohjelmistovalmistajan Web-sivustosta.

  Varmuuskopioiden tekeminen tiedostoista
  Tee tiedostoista, jotka haluat säilyttää, kaiken varalta varmuuskopiot. Tiedostojen määrän mukaan voit kopioida ne levykkeelle, siirrettävään asemaan, CD-levylle tai kansioon verkossa, jos koneesi kuuluu verkkoon. Voit kopioida tiedostot suoraan tai käyttää useimpiin Windowsin versioihin sisältyvää ohjattua varmuuskopioiden luontitoimintoa. Ohjattu toiminto sijaitsee Käynnistä-valikon Apuohjelmat\Järjestelmätyökalut-kansiossa.

  Huomautus: Et voi palauttaa Windows XP -käyttöjärjestelmässä tiedostoja, joiden varmuuskopiot olet tehnyt Windows 95-, Windows 98- tai Windows Millennium Edition -järjestelmissä käyttämällä Msbackup-työkalua. Lisätietoja tästä aiheesta on Microsoft Knowledge Base -artikkelissa 305381: "Windows 95-, Windows 98 tai Windows Me -käyttöjärjestelmissä Windows XP NTBackup -työkalulla luotujen varmuuskopioiden palauttaminen ei onnistu".

  Halutun asennustyypin valitseminen
  Asennuksesta on olemassa periaatteessa kolme erilaista tyyppiä: päivitys, uusi asennus (jollaista kutsutaan myös puhtaaksi asennukseksi tai täydelliseksi asennukseksi) sekä rinnakkaisen käyttöjärjestelmän asennus. Vihje: suosittelemme ensimmäistä asennustyyppiä!

  Päivitys. Tämä on helpoin menetelmä asentaa Windows XP. Suosittelemme käyttämään tätä menetelmää, jos koneessasi on asennettuna Windowsin aiempi versio. Kun asennat päivityksen, Windows XP korvaa aiemman käyttöjärjestelmän, mutta tiedot ja useimmat käyttäjäasetukset säilyvät. (Tiedostoista kannattaa kuitenkin aina tehdä kaiken varalta varmuuskopiot.)

  Voit päivittää seuraavat järjestelmät: Windows 98-, Windows 98 Second Edition-, Windows Millennium Edition-, Windows NT Workstation 4 (Service Pack 6) tai Windows 2000 Professional -käyttöjärjestelmä.

  Huomautus: Windows 2000 -käyttöjärjestelmä päivittyy vain Windows XP Professional -järjestelmäksi. Katso Microsoft Knowledge Base -artikkelista 292607 tuetut päivityspolut. Katso myös Microsoft Knowledge Base -artikkelista 316941 yleistä Windows XP -asennusmenetelmästä.

  Vihje: Voit etsiä Microsoft Knowledge Base -artikkelin siirtymällä Microsoftin ohje- ja tukipalvelut -sivustoon (http://support.microsoft.com), kirjoittamalla artikkelin numeron Search the Knowledge Base -kenttään ja painamalla sitten ENTER-näppäintä.

  Uusi asennus. Uutta asennusta kutsutaan myös täydelliseksi tai puhtaaksi asennukseksi, ja tämä menetelmä vaatii näkemään hiukan enemmän vaivaa kuin päivitysmenetelmä. Voit asentaa Windows XP -käyttöjärjestelmän toiseen asemaan tai osioon aiemman käyttöjärjestelmäversion asennusta muuttamatta tai voit tyhjentää kiintolevyn kokonaan ja aloittaa "tyhjältä pöydältä". Tee tiedostoista varmuuskopiot ehdottomasti aina ennen uuden asennuksen käynnistämistä! Voit uuden asennuksen yhteydessä myös osioida ja alustaa kiintolevyn. Tee nämä toimet asennusohjelman suorituksen aikana sen sijaan, että osioisit ja alustaisit kiintolevyn etukäteen (kuten ehkä teit Windowsin aiemmissa versioissa). Jäljempänä on kerrottu aiheesta lisää.

  Rinnakkaisasennus. Tämä menetelmä on mainituista kolmesta vaativin. Menetelmä on uuden asennuksen muunnos, joka mahdollistaa rinnakkaisten käyttöjärjestelmien käyttämisen tietokoneessa. Tietokoneessa voi olla asennettuna rinnan esimerkiksi Windows XP- ja Windows 98 -käyttöjärjestelmä. Käyttöjärjestelmästä toiseen siirrytään käynnistämällä tietokone uudelleen ja valitsemalla käyttöjärjestelmä valikosta, joka tulee näkyviin tietokoneen käynnistyessä. Kuulostaa hienolta, mutta älä yritä tätä, ellet ole edistynyt tietokoneen käyttäjä.

  Päivittäminen Windows XP:ksi
  Huomautus: Poista virustentorjuntaohjelmisto käytöstä ennen Windows XP:n asentamista. Voit myös testata tietokoneen RAM-muistin Windows Memory Diagnostic -työkalun avulla. Ohjeita Windows Memory Diagnostic -työkalun käytöstä on Windows Memory Diagnostic (http://oca.microsoft.com/en/windiag.asp) -Web-sivustossa. Muista ottaa virustentorjuntaohjelmisto uudelleen käyttöön Windows XP -käyttöjärjestelmän asentamisen jälkeen.

  Kun asennat Windows XP -käyttöjärjestelmäpäivityksen, asenna Windows kansioon, jossa Windowsin nykyinen versio sijaitsee. Aiempi versio päivittyy uudeksi. Tee seuraavat toimet:

  Käynnistä tietokone. Tarkista, että Product Key -tunnus on ulottuvilla.
  Aseta Windows XP -CD-levy tietokoneen CD- tai DVD-asemaan.
  Valitse näyttöön tulevasta valikosta Asenna Windows XP.
  Valitse Tervetuloa Windows-asennukseen -sivulta Päivitys (suositellaan) (jos kohta ei ole jo valittuna) ja valitse sitten Seuraava. (Valitse tämän jälkeen joka näytössä Seuraava, kun haluat jatkaa asennusta.)
  Lue Käyttöoikeussopimus ja hyväksy tai hylkää sopimus näytön ohjeiden mukaisesti.
  Kirjoita Product Key -tunnus kenttiin, jotka on jaoteltu sopivan mittaisiksi 25 merkin pituista tunnusta varten.
  Valitse Hanki uusimmat asennustiedostot -sivulla haluamasi vaihtoehdot. Vihje: On hyvä ajatus valita Kyllä, jolloin saat päivitetyt tiedostot. Tiedostojen asentaminen vaatii kuitenkin Internet-yhteyden avaamista.
  Huomautus: Osa tämän asiakirjan vianmääritystä käsittelevässä osassa kuvatuista ongelmista poistuu, jos hankit uusimmat asennustiedostot.

  Asennusohjelman tässä vaiheessa tietokone sammuu ja käynnistyy uudelleen useita kertoja. Näytössä näkyy tietoja Windows XP:n uusista ominaisuuksista. Asennusohjelman tämä vaihe kestää jonkin aikaa. Voit juoda kupillisen kahvia tai pitää pienen tauon.
  Tietokone käynnistyy lopulta uudelleen viimeisen kerran, ja Windows XP -käyttöjärjestelmä käynnistyy.
  Älä unohda ottaa virustentorjuntaohjelmistoa uudelleen käyttöön sen jälkeen, kun olet suorittanut asennusohjelman.

  Windows XP:n uusi asennus
  Jos tietokoneessa ei ole asennettuna käyttöjärjestelmää tai jos olet päättänyt asentaa Windows-käyttöjärjestelmän tyhjälle kiintolevylle, voit tehdä käyttöjärjestelmän uuden asennuksen (kutsutaan myös puhtaaksi asennukseksi tai täydelliseksi asennukseksi). Tämä menetelmä on käyttöjärjestelmäpäivityksen asentamista vaativampi ja kestää kauemmin (vaiheita on noin 20, kun päivityksen asentamisessa on 9 vaihetta). Kun asennat päivityksen, lue ohjeet kohdasta Windows XP -käyttöjärjestelmäpäivitys.

  Huomautus: Poista virustentorjuntaohjelmisto käytöstä ennen Windows XP:n asentamista. Voit myös testata tietokoneen RAM-muistin Windows Memory Diagnostic -työkalun avulla. Ohjeita Windows Memory Diagnostic -työkalun käytöstä on Windows Memory Diagnostic (http://oca.microsoft.com/en/windiag.asp) -Web-sivustossa. Muista ottaa virustentorjuntaohjelmisto uudelleen käyttöön Windows XP -käyttöjärjestelmän asentamisen jälkeen.

  VAROITUS: Voit halutessasi poistaa uuden asennuksen aikana kaikki kiintolevyn sisältämät tiedot. Tee tiedoista, jotka haluat säilyttää, aina varmuuskopiot ennen asennusohjelman käynnistämistä (tarkista, ettei varmuuskopioita ole tallennettu asemaan, jonka aiot tyhjentää).

  Voit suorittaa Windows XP -käyttöjärjestelmän uuden asennuksen tekemällä seuraavat toimet:

  Aseta Windows XP -CD-levy CD-asemaan.
  Huomautus: Tarkista, että järjestelmä pystyy käynnistymään CD-levyltä. Jos järjestelmä ei käynnisty CD-levyltä, tee CD-levyltä käynnistyksen asetukset -kohdan mukaiset toimet tai katso lisätietoja Muut asennukseen liittyvät tehtävät -kohdan alakohdasta Miten voin asentaa Windowsin komentoriviltä?.

  Käynnistä tietokone uudelleen.
  Kun näyttöön tule sanoma Press any key to boot from CD… (Käynnistä CD-levyltä painamalla mitä tahansa näppäintä…), paina nopeasti mitä tahansa näppäintä (esimerkiksi VÄLINÄPPÄINTÄ). Asennusohjelma käynnistyy.
  Huomautus: Ole asennusohjelman käynnistyessä tarkkana, sillä näyttöön tuleva sanoma jää helposti huomaamatta. Jos nykyinen käyttöjärjestelmä käynnistyy, et ole huomannut valita CD-levyltä käynnistämistä. Käynnistä tietokone uudelleen ja yritä uudelleen.

  Kun asennusohjelma käynnistyy, näytön alareunaan tulee näkyviin useita sanomia lyhyeksi aikaa. Sanomat ovat tärkeitä vain erikoistilanteissa, kuten silloin, jos asennat tietyn Hardware access layer (HAL) -tason tai lataat pienen tietokonejärjestelmäliittymän (SCSI) ohjaimen. Useimmiten käyttäjä voi ohittaa sanomat. Lisätietoja sanomista on Microsoft Knowledge Base -artikkeleissa 295116 ja 220845.
  Näytössä näkyy seuraavaksi kolme vaihtoehtoa: Asenna Windows XP, Korjaa Windows XP:n asennus tai Lopeta asennusohjelma. Paina ENTER-näppäintä, kun haluat valita ensimmäisen vaihtoehdon.
  Näyttöön tulee käyttöoikeussopimus. Lue käyttöoikeussopimus ja hyväksy tai hylkää sopimus näytössä näkyvien ohjeiden mukaisesti. Jos Windows-CD-levy on päivitys-CD-levy, ohjelma kehottaa sinua käyttöoikeussopimuksen hyväksymisen jälkeen asettamaan aiemman käyttöjärjestelmäversion CD-levyn asemaan vahvistaakseen, että aiempi versio kelpaa Windows XP -käyttöjärjestelmäpäivityksen asennuksen perusteeksi.
  Tärkeää! Jos käytät alkuperäisen laitevalmistajan (kutsutaan myös OEM-laitetoimittajaksi) toimittamaa palautus-CD-levyä, ohjelma ei ehkä hyväksy sitä. Jos asennusohjelma ei hyväksy OEM-laitevalmistajan toimittamaa palautus-CD-levyä sen jälkeen, kun olet poistanut ositustiedot tai alustanut aseman, voit palauttaa aiemman Windows-version käyttämällä OEM-laitevalmistajan toimittamaa palautus-CD-levyä. Lisätietoja järjestelmän palauttamisesta OEM-laitevalmistajan toimittaman tietovälineen avulla saat ottamalla yhteyden tietokoneen valmistajaan.

  Jos näyttöön tulee ilmoitus aiemmin asennetusta Windows XP -käyttöjärjestelmästä, jatka Windows XP -käyttöjärjestelmän uuden version asentamista painamalla ESC-näppäintä.
  Seuraavassa näytössä voit valita aseman uudelleenosioimisen. Asema kannattaa osioida uudelleen, jos haluat yhdistää useita pieniä osioita yhdeksi suureksi osioksi tai jos haluat luoda useita pieniä osioita rinnakkaisjärjestelmän asentamista varten. Jos haluat osioida aseman uudelleen, poista tarvittaessa aiemmin luodut osiot noudattamalla näytön ohjeita. Lopeta sitten osiointi ja jatka painamalla ENTER-näppäintä.
  VAROITUS: Kun poistat osion, myös osioon tallennetut tiedot poistuvat. Ennen kuin jatkat, tarkista, että olet tehnyt kaikista sinulle tärkeistä tiedostoista varmuuskopiot.

  Valitse haluamasi alustusmenetelmä ja paina ENTER-näppäintä. NTFS-tiedostojärjestelmällä alustaminen parantaa sekä tehokkuutta että turvallisuutta. Jos haluat käyttää asemia tai DOS-tiedostoja (esimerkiksi DOS-pohjaiselta käynnistyslevykkeeltä) Windows Millennium Edition -järjestelmässä tai Windowsin sitä aiemmissa versioissa, tarvitset FAT32-tiedostojärjestelmää. Valitse haluamasi alustusmenetelmä (nopea tai hidas).
  Asennusohjelma alustaa aseman, kopioi asennusohjelman käynnistystiedostot ja käynnistää tietokoneen uudelleen.
  Huomautus: Kun tietokone käynnistyy uudelleen, näytössä näkyy uudelleen sanoma Press any key to boot from CD (Käynnistä CD-levyltä painamalla mitä tahansa näppäintä). Ohita sanoma keskeyttämättä nykyistä asennusta.

  Kun asennusohjelma käynnistää tietokoneen uudelleen toisen kerran, asennusohjelman seuraava vaihe käynnistyy.
  Määritä Alue- ja kielikohtaiset asetukset -sivulla kielen tuki tai muuta tarvittaessa kieliasetuksia näytön ohjeiden mukaisesti.
  Kirjoita Mukauta ohjelmistoasi -kohtaan nimesi ja yrityksesi tai organisaatiosi nimi (jos tarpeen).
  Kirjoita Product Key -tunnus -kohtaan 25 merkin pituinen Product Key -tunnus, jonka sait Windows XP:n mukana.
  Anna Tietokonenimi ja järjestelmänvalvojan salasana -kohdassa tietokoneelle nimi (jos järjestelmänvalvoja on ilmoittanut nimen, jota voit koneesta käyttää, lisää se kenttään). Mieti sen jälkeen salasana, joka liitetään tietokoneessa järjestelmänvalvojan tiliin. Kirjoita salasana kerran ja vahvista se sitten kirjoittamalla salasana uudelleen.
  Tärkeää: varmista, että muistat järjestelmänvalvojan salasanan. Tarvitset salasanaa, kun teet järjestelmään myöhemmin muutoksia.

  Tee Päivämäärän ja ajan asetukset -kohtaan mahdollisesti tarvittavat muutokset.
  Jos näyttöön tulee Verkkoasetukset, valitse Normaalit asetukset (ellet aio määrittää verkkokomponentteja manuaalisesti).
  Valitse Työryhmä tai tietokoneen toimialue -ikkunassa Seuraava. Jos haluat lisätä tietokoneen toimialueeseen, valitse jälkimmäinen vaihtoehto ja määritä toimialueen nimi. (Ohjelma kehottaa silloin ilmoittamaan käyttäjänimen ja salasanan.)
  Huomautus: Tietokoneen liittäminen toimialueeseen on mahdollista Windows XP Professional -järjestelmässä, mutta ei Windows XP Home Edition -järjestelmässä.

  Asennusohjelma kopioi tiedostoja tietokoneeseen ja tekee muutamia muita toimia, joiden kestäessä näytössä kerrotaan Windows XP:n uusista ominaisuuksista.
  Lopulta tietokone käynnistyy uudelleen. Ohita jälleen kehotus painaa mitä tahansa näppäintä. Kun asennusohjelma on valmis, poista CD-levy CD-asemasta.
  Älä unohda ottaa virustentorjuntaohjelmistoa uudelleen käyttöön sen jälkeen, kun olet suorittanut asennusohjelman.

  Windows XP Professional asennusmedialta kopioitu...
   
 8. EttanMan

  EttanMan Member

  Liittynyt:
  09.12.2005
  Viestejä:
  36
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  18
  Tekstiä ei tule uudelleenkäynnistettäessä, eikä biosiin pääse koska näyttö herjaa "video incompatible" aina kun käynnistää koneen. Muuttuu "normaaliksi" kun windows käynnistyy.. Jos jollain olisi vinkkejä, niin yv kehiin tms. =)
   
 9. g0at

  g0at Member

  Liittynyt:
  26.03.2008
  Viestejä:
  78
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Mitenkäs onnistuis windows home edition uudelleen asennus kun
  ei ole levyä, product key löytyy mut CD:tä ei. jos löytyy jostai
  tiedosto jonka voi polttaa cd:lle ja sitä kautta asentaa homen
  uusiks ni voisko joku laittaa linkkiä? kiitos :)
   
 10. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Lainaa jostain levy ja käytä sitä product key:tä jos se on siihen koneeseen ja levy ei saa olla pro.
   
 11. Kiitzu

  Kiitzu Member

  Liittynyt:
  07.12.2009
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kuinka paljon tää maksaa jos menee ja pyytää ammattilaisten asentaa windowsin uudelleen, sinne mistä ostinki koneen??
   
 12. Hietakana

  Hietakana Member

  Liittynyt:
  29.12.2009
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kone sekosi täysin eikä windowsi edes käynnisty enään ja cd asema ei toimi. Onnistuuko windowsin uusi asennus niin että laitan kovalevyn kiinni toiseen koneeseen ja kopioin windowsin tai asennan toisen koneen avulla sen sille kovalevylle vai meneekö kaikki ajurit sun muut ihan sekaisin
   
 13. joik2ww

  joik2ww Member

  Liittynyt:
  02.01.2010
  Viestejä:
  27
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  mistä niit levyi saa tarveisin sellasta vai onko jossain ihan puhdasveristä formatointi Cd:tä
   
 14. Linda_

  Linda_ Member

  Liittynyt:
  09.01.2010
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olen turhaan yrittänyt asentaa Windows 7:aa aikaisemman xp:n päälle. Kone ei boottaa levyä CD-asemasta, vaikka näyttöön tuleekin teksti "Press any key to boot from CD or DVD". Kone ei reagoi nappien painalluksiin vaan käynnistää vanhan käyttöjärjestelmän.

  BIOSista olen useaan otteeseen yrittänyt vaihtaa käynnistymisjärjestyksiä, mutta mikään ei näytä toimivan. Toisella koneella asennusohjelma käynnistyy oikein nätisti eikä koneen DVD-asemassakaan ole mitään vikaa. Mistäköhän nyt voisi kiikastaa?
   
 15. micmic

  micmic Member

  Liittynyt:
  29.03.2010
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  ..
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2010
 16. micmic

  micmic Member

  Liittynyt:
  29.03.2010
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Windows XP ei avaudu ja olen nyt asentamassa windowsia uudelleen recovery-cdllä.
  Kovalevy on täynnä arvokasta materiaalia ja kysyisin täältä ihmisiltä, että tyhjeneekö kovalevy, jos recoveryn asentaa? Olin jo tekemässä asennusta, mutta sitten yhdessä vaiheessa asennusta tuli ilmoitus että "käytöjärjestelmää palautettaessa nollautuvat kaikki tiedot kiintolevyltä"...

  Niin että nollautuuko vai eikö nollaudu.?????? :)
   
  Viimeksi muokattu: 29.03.2010
 17. Espi10

  Espi10 Member

  Liittynyt:
  07.06.2007
  Viestejä:
  37
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Jaoin teran kovon 100 gigan osioon ja loput toiseen osioon. Tarkoitus oli asentaa windows vista 100gb osiolle, mutta se menikin tolle isommalle. Voiko tuon jotenkin korjata vai joutuuko asentamaan koko windowsin uudestaan?
   
 18. akjowfejoawjef

  akjowfejoawjef Member

  Liittynyt:
  12.06.2013
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  press any key to boot from cd... pitäis tulla, mulla tulee sen tilalle reboot and select proper boot device

  mulla on Windows xp media center edition


  cd-levyt on ja oon yrittäny jo monta tuntia saada siihen lukemaan press any key to boot from cd... että vois formatoida ja uudelleenasentaa, eli tässä ny pari asetusta, oliko toi ny BIOS asetukset, main "välilehdestä" en oo muuttanu mitään, enkä Advanced "välilehdes",enkä power, mut oon Boot välilhedestä laittany näin:
  Boot-time Diagnostic Screen [Disabled]

  1st Boot Device [CD-ROM Group]
  2st Boot Device [(Hard Drive)]
  3st Boot Device [NetWork Boot Group]
  4st Boot Device [Floppy Group]

  -> Floppy Group Boot Priority [Not installed]
  -> CD-ROM Group Boot Priority [Not installed]
  -> HDD Group Boot Priority [Not installed]
  -> NetWork Group Boot Priority [Not installed]

  ps. en voi laittaa floppy, cd-rom, ja network:iä "installoiduks" mutta HDD:n voin ja jos laitan nii silloin ku käynnistää kone ei sano että "reboot and select proper boot device"
  vaan silloi tulee vikasietotila

  sanoka mikä on vikana
   
 19. bb10

  bb10 Regular member

  Liittynyt:
  19.09.2010
  Viestejä:
  287
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  en edes lukenut kaikkia mutta itselle sattuu usein tämä kämmi kun on 3 kovalevyä koneessa. kaikki muut irti asennettaessa paitsi se mihin asennetaan. muuten tulee vajaa tunti asenneltua turhaan kun käynnistys ei onnistu.
   

Jaa tämä sivu