1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

windowsin uudelleen asennus ja formatointi

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi piesuli 04.07.2006.

 1. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Se on korjaus asennus ja käynnistyy myös CD:ltä kuten uudelleen siis puhdas asennus,kun käynnistät CD:ltä saat vaihtoehdot joten lue tarkkaan miten sinun on toimittava ohjeet on tekstissä joka tulee käynnistyksen jälkeen.
   
 2.  
 3. DeadWolf

  DeadWolf Member

  Liittynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ei toiminut nuo ohjeet. Laitoin sen sillein, että sen pitäisi käynnistää kone CD-aseman kautta, mutta ei tää aukase.. tää pomppaa suoraan windowsin lataus tunnukseen ja sitä autta profiili valikkoon.

  Toivottavasti SATA-liitännällä toimiva kovalevy ei aiheuta sitä... meinaa oon tehnyt noin kyllä ennenkin monelle koneelle ja toiminut, mutta tässä se sanoi itsensä sitten irti, mitä tehdä?
   
 4. Kigolo

  Kigolo Guest

  Kun toimin noiden ohjeiden mukaan (täydellinen asennus) windows käynnistyy, mutta netti ei pelaa ja tuntuu että tehot on hävinnyt koneesta jonnekkin. Esim kun raahaan jotain ikkunaa niin suorituskäyttö on ainakin 80% ellei 100%. Voiko koneessa olla virus mihin ei edes koneen tyhjennys auta? Mitä siis pitäisi tehdä? Kannattaako kone suosiolla viedä liikkeeseen?

  Ja kun minulla on käytössä C- ja D-asema niin missä vaiheessa se asema mihin ei asenneta windowsia pitää alustaa? Poistin siis asennuksen aikana kaikki osiot ja loin kaksi uutta.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 24.03.2008
 5. DeadWolf

  DeadWolf Member

  Liittynyt:
  10.03.2008
  Viestejä:
  2
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  No olkoon mikä tahansa virus, nii kaikki häippäsee huitsin nevadaan, kun formatoi uudestaan :) Tai ainakin näin minun mielestä, mutta tuo koneen teho onkin mulle jo uutta :O........ En tiiä, jos se riippuukin siitä, että mikäli laitoit sitten noille kahdelle sen windowsin..... kokeile vain laittaa pelkästää asem C, se windows : (voin olla väärässä, ku ei mitää hajuu....)
   
 6. NorttiBoy

  NorttiBoy Active member

  Liittynyt:
  19.07.2005
  Viestejä:
  1,817
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Olethan asentanut kaikki ajurit, kun asensit Windowsin uudelleen? Jos et ole, niin asennapa ne. Saattaa kummasti nopeutua kone.
   
 7. Kigolo

  Kigolo Guest

  Mistä nuo ajurit voi ladata eri koneella et polttais sitten cd:lle? Kun en löydä mitään muita sivuja kuin noita missä nuo autom. etsii koneelle sopivat päivitykset ja asentaa ne suoraan... Esim. tää :/
   
 8. AceBear

  AceBear Member

  Liittynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  En löytänyt parempaa paikkaa aiheelle, joten kysytään tässä.

  Todennäköisesti kasailen tänään uuden koneen, muutamalla vanhalla osalla. Tulossa on uusi kiintolevy, johon ajattelin asentaa tuoreen XP pro. Nykyisen kokoonpanon "C-asema" osioineen siirtyy eläkkeelle, mutta toisen nykyisistä kovoista säilytän, koska siellä on kaikki musiikki jne. Ja sen saa SATA -väylään, eli jopa uudehko seagate kyseessä.

  Kysymykseni on lähinnä se, että laitanko tuon vanhan kovon heti kiinni, vai heitänkö sen messiin vasta kun kone on muuten kasassa ja XP pystyssä? Ajattelin vaan ettei levylle satu mitään vahinkoja asennusvaiheessa, vaikka luultavasti tiedän mitä olen tekemässä:D

  Kuitenkin levyllä on kaikki vanhan windows -aseman varmuuskopiot, asenneltavaat ohjelmat jne.. ja tosiaan 100-200 gigaa muuta rakasta dataa.


  Toinen kysymys, eli riittääkö nykyisestä windowsista documents&settings -kansion kopioiminen (copy-paste tulevaan uuteen), vai onko jotain muuta oleellista mitä ottaa talteen, mikä ei heti tule mieleen kun alkaa touhuta..? Toisaalta vanha ympäristö (emolevy ja kovo) jää poweria vaille pystyyn eli saahan sieltä vaikka muistitikulla vielä kamaa ulos.

  Tällaisia tällä kertaa. Jotenkin vuosien saatossa omasta koneesta/ympäristöstä kasvaa kaikkine vikoineen jotenkin rakas ja uuteen siirtyminen on aina suuri askel:D ..Totta puhuen jos kaikki menisi sen sileän tien, asia unohtuisi parissa päivässä^^
   
 9. heikki75

  heikki75 Regular member

  Liittynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  1,563
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  48
  Laita vanha kovalevy kiinni vasta kun uuteen kovalevyyn on asennettu käyttis, tällöin ei vahingossakaan tuhoa vanhan kovalevyn tietoja, jos vaikka epähuomiossa kytkee vanhan kovalevyn boottaavaksi kovalevyksi.

  Älä kopioi kokonaan "Documents and Settings"-kansiota vaan katso löytyykö seuraavista kansioista tärkeitä tiedostoja:

  C:\Documents and Settings\<käyttäjän_nimi>\
  - Omat tiedostot
  - Suosikit (jos käytössä IE-selain)
  - Työpöytä
   
 10. AceBear

  AceBear Member

  Liittynyt:
  22.12.2004
  Viestejä:
  62
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16

  Joo näin toimin, mutta asiassa oli yksi mutka josta luulin kyllä selviäväni. Eli säilytettävä kiintolevy (sisälsi siis musiikkia jne. massaa) olikin vain IDE-väylään, en tajua mitä taas sekoilin. Taisi johtua ajatusten sotkeutuminen siitä kun hankin uuden powerin 2v sitten ja siinä oli SATA-liittimet jne.

  No, sain koneen tunnistamaan tuon vanhan seagaten DVD-aseman slavena IDE-väylässä, mutta windows (laitehallinta) ei sitä halua lukea.

  Tarvinnee siis tehdä pientä viritystä vanhasta rojusta ja ottaa tiedot sitä kautta pihalle kaverin ulkoiselle, tai mennä kamun luo ja lykätä tuo kovo siellä kiinni jne.

  Muuten tässä on ihan ok tilanne, uusi alusta on luotuna ja langaton netti toimii suojauksineen. Saattaa olla että tuo kiintolevy on aikoinaan alustettu erilailla kuin tuo uusi (NTFS). Tiedä häntä.

  Doc&sett. asiassa toimin juurikin ehdottamallasi tavalla ja ne on kopsattuna vieläpä muistitikulle+vanhalle kovolle:D


  edit.

  Kohtalaisen hyvin käy ja kukkuu uusi alusta tällä hetkellä. Vanhan kovon saaminen mukaan vaati rohkeutta klikata laitehallinnassa yhtä valintaa:D

  Ihan mukava lähteä taas jatkamaan neppailua puhtaalta pöydältä ja tuoreen XP kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.04.2008
 11. jouni2007

  jouni2007 Regular member

  Liittynyt:
  12.06.2013
  Viestejä:
  304
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  saakohan täältä apua asennis jokunen päivä sitten xp pro sp2 uudestaa ja se meni C aseman sijasta D asemalle nyt mulla on kaksi käytistä toinen pitäisi saada pois. Olen kyllä alustanun D aseman mutta silti ja näyttä olevan edelleen siellä kun käynistän koneetta niin antaa valita mistä asemalta käynistän xp apua kaivataan.
   
 12. heikki75

  heikki75 Regular member

  Liittynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  1,563
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  48
 13. piesuli

  piesuli Guest

  ota vaikka se c asema irti käynnistä windowsin levyllä kone ja aloita ns. uudestaan asennus ja kun menee kohtaan asennetaan asemalle .D sammuta kone ja laita c kiinni ja volaa nyt on ainakin d ihan tyhjä.
   
 14. Chew6

  Chew6 Member

  Liittynyt:
  23.03.2008
  Viestejä:
  4
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Onko konetta mitenkään mahdollista formatoida, kun minulla ei ole mitään CD-levyä ja CD/DVD-asema ei edes toimi. Kone ei suostu käynnistymään normaalisti vaan joudun jatkuvasti olemaan vikasietotilassa.
   
 15. timbe94

  timbe94 Member

  Liittynyt:
  08.05.2008
  Viestejä:
  42
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  eli jos asentaa windowsin "korjaus asennuksen" niin ei tiedot siis häviä?
   
 16. WiNoViCe

  WiNoViCe Member

  Liittynyt:
  07.08.2008
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Seuraavanlainen ongelma ilmaantui noudatettuani asennusohjetta:

  Aikansa ladattuaan asennustiedostoja CD-ROM -asemassa olevalta Windows -asennuslevyltä Fujitsu-Siemensini sammui itsekseen mitään ilmoittamatta tai kyselemättä. Useaan kertaan toistetussakin yrityksessä kone sammui eri vaiheissa, kerran ehdin hyväksymään käyttöoikeusopimuksen. Whadda heck. Vaikuttaisi kovo-ongelmalta? Pari kertaa joitain kk sitten n. 2,5 v. vanha kannettavani on sammunut itsekseen yhtäkkisesti.

  Mistä voi olla kyse, onko kokemuksia?
   
 17. RadioSwan

  RadioSwan Member

  Liittynyt:
  23.08.2008
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hei! Yritin asennella windowsia ohjeiden mukaan uusiksi, mutta sen jälkeen kun olin valinnut vaihtoehdon "asenna Windows XP painamalla Enter" näytölle ilmestyi viesti "Asennusohjelma ei löytänyt yhtään tietokoneeseen asennettua kiintolevyä." tässä vaiheessa ei ollut muuta etenemisvaihtoehtoa kuin asennuksen lopettaminen.
  Kuinkahan minun tässä tilanteessa pitäisi menetellä? Kone kuitenkin toimii muuten ongelmitta.
   
 18. teeppaja

  teeppaja Member

  Liittynyt:
  26.08.2008
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Itse kyselisin semmoista että koneessa on "pienimuotoinen" virusongelma, eli joka käynnistyksen jälkeen koneessa on uusi troijalainen system32-kansiossa. Tämän takia windowsin asentaisin mieluusti uudelleen. Joskus vuoden alussa kun koneen hommasin olen tehny niinkin järkevästi kuin jakanut kovalevyn kahteen osaa, C ja D. C on suht. pieni, vain 30gb ja siellä ei ole mitään muuta kuin windows ja muutama ohjelma program files-kansiossa. D:llä sen sijaan on kaikki kuvat, musiikit, videot, pelit yms.

  Kysymys on se, että jos teen wiondowsin täydellisen uudelleenasennuksen, niin tyhjeneekö myös D ja sen mukana kaikki siellä oleva data? Ja vaikka D jäisi koskemattomaksi niin toimiiko siellä olevat ohjelmat windowsin uudelleenasennuksen jälkeen vai pitääkö ne asentaa uudelleen?
   
 19. janne59

  janne59 Active member

  Liittynyt:
  14.01.2004
  Viestejä:
  1,041
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  66
  Asenna käyttis C-asemalle ja D-asemalla kaikki data säilyy jos sen koskemattomaksi jätät mutta ohjelmat ei enää toimi eli joudut asentamaan ne uudelleen.
   
 20. jacko39

  jacko39 Member

  Liittynyt:
  29.05.2005
  Viestejä:
  17
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Moi!

  Itselläni meni windows jotenkin jumiin ja ei käynnisty enää normitilassa eli käynnistyksessä näyttö jää alun jälkeen mustaksi ja kone yrittää sitten uutta käynnistystä. Olen yrittänyt järjestelmän palauttamista, mutta sekään ei auta. Yritin kokeilla korjausasennusta ja sen jälkeen uutta asennusta mutta ongelmaksi on tullut tämä kohta;
  Windows XP Home Editionin asennus

  1. Paina Enter (asenna Windows XP painamalla Enter).
  2. Aukeaa Windows XP -käyttöoikeussopimus, hyväksy se painamalla
  F8.

  Kun painan f8, mitään ei tapahdu enkä saa hyväksytettyä tuota asennusta. Mitä avuksi? XP:n asennus tökkää mulla tähän!
   
 21. MikroMake

  MikroMake Active member

  Liittynyt:
  03.02.2006
  Viestejä:
  3,864
  Kiitokset:
  4
  Pisteet:
  68
  Onko näppäimistössä F-key -näppäin jolla saa funktionappulat toimimaan?
   

Jaa tämä sivu