1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

windowsin uudelleen asennus ja formatointi

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi piesuli 04.07.2006.

 1. wazaa1

  wazaa1 Member

  Liittynyt:
  23.04.2007
  Viestejä:
  83
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Formatointi tarkoittaaa että kovalevy tyhjennetään kokonaan ettö kakki häviää sieltä.Ja hyötyä on sen verran että jos asentaa uudestaan windowsin niin ei ole 2 windowssia.Ja toinen on se että kaikki tiedostot lähetevät.
   
 2.  
 3. jmj2

  jmj2 Member

  Liittynyt:
  12.06.2013
  Viestejä:
  10
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  En saa konetta jostain syystä boottaamaan windowsin asennus levyltä vaikka laitoin boot devicen cdrompulle. Osaisko joku neuvoa tässä dilemmassa? Tarkoituksena olis asentaa windows uudestaan kun puskee sinistä ruutua jossa lukee Bad_Pool_Caller.
   
 4. tila

  tila Regular member

  Liittynyt:
  19.04.2006
  Viestejä:
  105
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tarkoitus olisi formatoida kohta kone. Niin kuinka iso tuosta osista ,jolle windowsin asentaa, kannattaa tehdä?(ja eikö ole suositeltavaa että windows asennetaan omalle osiolleen?) kiintolevyni on 160Giganen. Ja onko 127Gt osion maksimi koko kun nyt levy on jaettu 127 ja 21 gigasiin osiin. Mutta onko 21 gigaa vähän turhan iso pelkälle Windows Xp:lle. Mutta jos laitan se pienemmälle osiolle, niin joudunko jakamaan kiintolevyni kolmeen osaan, jotta saan kaiken kapasiteetin käyttöön?
   
 5. Afterlif

  Afterlif Guest

  Täydellinen Asennus ei todellakaan tyhjennä (Formatoi) koko kiintolevyä, se poistaa vaan edellisen Windowsin.

  Oon tehnyt vaikka miten monta kertaa tuon Täydellisen asennuksen ym... ja aina kaikki sama romu ollut edelleen siellä missä ennenkin.

  Suosittelen Formatoimaan koneen jollain siihen tarkoitetulla ohjelmalla tai Windows 98 se käynnistyslevyllä. =D

  Heheh Toi 98se bootti levyn format c: juttu toimii aina 100% varmasti eikä mitään tietoja jää asemalle.ja siinä levykkeellä on myös kätevä Fdisk osiointi ohjelma.

  :D kiitos ei valituksia, sanoin mitä ajattelin.
   
 6. BuenoKi

  BuenoKi Guest

 7. pepeloton

  pepeloton Member

  Liittynyt:
  28.09.2007
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kun olen asentanut XP:n C-osiolle ja minulla on myös D-osio, kaikki tulevat ohjelmat asentuvat oletuksena C:\program files. Kuinka saan rekisteriä rukkaamalla oletuksena asennettaville ohjelmille D:\program files
   
 8. Afterlif

  Afterlif Guest

  Ei se oo Winukka, vaan Windows,

  Linux on peestä ;D
   
 9. SevenDown

  SevenDown Member

  Liittynyt:
  31.03.2007
  Viestejä:
  1
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Hmmm... Minulla tuli tuossa semmoinen dilemma, etta asensin ja formatoin koko romun, mutta nyt minulla on kaksi windowsia. o_O Ehdotuksia miten taman voisi korjata?
   
 10. Afterlif

  Afterlif Guest

  siis onko ne kaksi windowsia samalla asemalla?.
  Mulle kävi kerran silleen et kaksi windowsia meni samalle ja kerran kummallekin, poistin vaan sen turhan windowsin roskakoriin. En kyllä osa tuohon sinun ongelmaan vastata.. ööh... formatoi vaikka sit uudelleen =D ja poista osiot ja silleen.
   
 11. innaz

  innaz Member

  Liittynyt:
  22.08.2005
  Viestejä:
  25
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Miten windowsin (xp) saa asennettua jos ei ole cd-asemaa tai muutakaan asemaa kuiin C?
   
  Viimeksi muokattu: 15.12.2007
 12. Sakarias

  Sakarias Active member

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1,806
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  Menee aika hankalaksi. Jos tilaa piisaa ja sulla on koneessa joku Windows, niin kopsaa verkon kautta XP:n tiedostot koneelle ja aja asennusohjelma. Itse olen asentanut XP:n myös tikulta windows SE koneeseen, kun cd asema ryppyili. Eli tikkukin käy.
   
 13. Sakarias

  Sakarias Active member

  Liittynyt:
  26.10.2004
  Viestejä:
  1,806
  Kiitokset:
  12
  Pisteet:
  68
  Pari juttua vielä XP:n asentamisesta. Jos vanhempi asennus CD niin kannattaa ladata valmiiksi sp1, sp2 ym. paketit ja uusimmat ajurit kuten emolevy, äänikortti, verkkokortti, näytönohjain, directX, ym ja joku palomuuri & virustutka.

  Nykyään koneissa on isoja kovalevyjä. Vanhemmat XP cd osaa vain alle 128G osiot kunnolla. Joten ei C asemaa sitten isommaksi kannata tehdä. Ja nämä win98 boot korput ym. Niiden fdisk on hyvin rajoittunut ja samoin formatointi. MS on tehnyt useita viallisia fdisk ohjelmia ja joillakin levyn koko rajoittuu johonkin 10G ja jollakin taitaa peräti 38G levy onnistua. Ja tämä ei ole fat levyn rajoitus vaan MS softien bugisuutta.

  Asennus onnistuu myös kovalevyltä tai tikulta, jolloin tiedostot kopioituu vikkelämmin ja pienemmin virhein. Itse vihaan CD/DVD medioita. Vertauksen vuoksi esim Mandriva linux asentuu vaikka levykuvasta, joltain levyltä kunhan vaan muistaa osoitteen.

  Hieman vielä levyistä. jotkut sata-levyt voivat tarvita ajurin, jolloin on hyvä olla korppuasema ja se ajuri korppu.

  Linux ei ole perseestä. Se osaa lukea levyä ilman BIOSSIN apua ja isompienkaan levyjen kanssa ei ole ongelmia, Jos käynnistyslataaja vaan löytää kernelin. Linuxin fdisk on hyvin monipuolinen. Samoin helpompi cfdisk. Noita kannattaa käyttää jos XP ei jostain syystä suostu osioimaan levyä. Nuo Win98 boot korput... ei niitä ovat 10v. takaisia ja aika on mennyt niistä ohi. Samoin oikeestaan myös XP:tä. vaikka siinä on yli 140 000 virusta niin parempaakaan ei vielä ole.

  Jos oikeasti haluaa levyn tyhjäksi niin linux dd komento auttaa. Sillä voi kirjoittaa levyn osiotaulun ja mbr:n täyteen vaikka nollia jolloin pääsee varmasti asentamaan uuden ja puhtaan XP:n. Windowssilla kun ei kovin helposti tahdo päästä eroon vanhoista tauhkoista.

  NTFS tiedosto järjestelmä on suljettua koodia ja en menisi sanomaan tyhjentääkö format todella levyn sisällön vai poistaako se vaan tiedostot. Ja voi jättää kaikki rookit ym piilotiedostot jäljelle. No tämä on tietty oma juttunsa. Esim Osmo A Wiio erään juttunsa mukaan käyttää vaan fat tiedostojärjestelmää...kun oikeesti ei voi millään tietää mitä NTFS levyllä on.

   
 14. TheLucky

  TheLucky Regular member

  Liittynyt:
  01.06.2006
  Viestejä:
  738
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Pitääkö kaikki ohjelmat sun muut poistaa ennen uudestaan asentamista, vai poistuuko ne sen mukana?
   
 15. Afterlif

  Afterlif Guest

  Minkä uudestaan asentamista? Jos tarkoitat Windows XP niin Muistaakseni Täydellinnen asennus poistaa kaikki ohjelmat. en muista :D... ja se toinen vaihtoehto (ylimmäinen) taitaa vaan asentaa kaiken tarvitseman uudestaan ja jättää ohjelmat ym koneelle...
   
 16. TheLucky

  TheLucky Regular member

  Liittynyt:
  01.06.2006
  Viestejä:
  738
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Jep jep. Siis kysymyksen PITI kuulua että poistuuko ohjelmat koneelta, jos asentaa winukan uudelleen, mutta hyvä jos ne pysyy!
   
 17. Afterlif

  Afterlif Guest

  Ei..älkää sanoko enää Winukaksi....inhoan todella tuota sanaa :D Windows kuullostaa hyvältä. Joo täydellinen asennus siis poistaa ohjelmat ja se toinen vaihto ehto ei :D olen kai oikeassa...varmaan
   
 18. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  En kutsuisi tätä täydelliseksi asennukseksi,se ei nimittäin ole sitä vaan ihan tavallinen puhdas uudelleen asennus,jonka suosittelen tehtäväksi C:eek:sioon,siis poista aktiivit osiot tee uudet osiot tee aktiivi osio formateera tämä osio.
  kun olet valmis windows:in asennuksen kanssa,voit alkaa tämän täydellisen asennuksen,joka sisältää kaikki härpäkkeet mitä löytyy koneesta+ohjelmat siis OS.asennus ei ole täydellinen asennus.
   
 19. TheLucky

  TheLucky Regular member

  Liittynyt:
  01.06.2006
  Viestejä:
  738
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Täh? Nyt meni niinkun toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ei ymmärttää.
   
 20. core2

  core2 Regular member

  Liittynyt:
  30.05.2007
  Viestejä:
  1,116
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Tarkoitin ,että et saa sitä,sellaiseksi kun se oli ennen formatointia vain asentamalla windowsin vaan kaikki muutkin on asennettava,jos haluat ne takaisin koneelle.
   
 21. Afterlif

  Afterlif Guest

  Niin mutta jos se haluaa vain asentaa sen uudestaan, silleen että kovalevy ei tyhjene eikä ohjelmat poistu. Sillä toisella tai siis ensimmäinen vaihtoehto, mikä nimi nyt onkaan niin sillähän voi niin tehdä................... kirjoitatte usein niin sekavasti o_O XD haehehea... =D
   

Jaa tämä sivu