1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windowsin uptime-aika vain laskee?

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Jerppa15 15.07.2014.

 1. Jerppa15

  Jerppa15 Regular member

  Liittynyt:
  04.08.2013
  Viestejä:
  262
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Hei, windows8 :n uptime mittari on halunnut jo 3pv laskea tietokoneen käynnissä oloaikaa, vaikka olen tietokoneesta ihan virtapiuhankin ottanut pois.
  Muutenhan tämä ei haittaa, mutta näkyy hdd :n käyttöiässä ja myös ssd :n (?)
  [​IMG]
  Olisiko kenelläkään ratkaisua tähän rasittavaa ongelmaan ?
   
 2.  
 3. Boss93

  Boss93 Regular member

  Liittynyt:
  28.09.2011
  Viestejä:
  972
  Kiitokset:
  33
  Pisteet:
  38
  Et näköjään ole vaivasi kanssa yksin... Näköjään itsellänikin kone ollut "käynnissä" jo päivän ja 17 ja puoli tuntia, vaikka vasta hetki sitten koneeni käynnistin. Ratkesi tosin itselläni näköjään sillä, että otti fast startupin pois käytöstä ja käynnisti koneen uudelleen. Fast Startup saattaa olla tuossa sullakin ongelman lähteenä, sillä windows luo fast startupin ollessä käytössä koneesi kovalevylle hiberfil.sys tiedoston ja käyttää sitä palauttaakseen edellisen session, kun kone taas käynnistetään. Kannattaa kokeilla siis sen käytöstä poistamista. tuosta vielä ohjeet: http://winaero.com/blog/how-to-disable-or-enable-fast-startup-in-windows-8-1/
   
 4. Jerppa15

  Jerppa15 Regular member

  Liittynyt:
  04.08.2013
  Viestejä:
  262
  Kiitokset:
  1
  Pisteet:
  28
  Juu, eilen illalla kun rupesin pistorasiasta ottamaan pleikan johtoa irti, joka olikin koneen niin tietenkin kone sammui yhtäkkiä, ja noh laskuri sitten restarttasi mutta lastee taas jälleen...
   
 5. khandaras

  khandaras Regular member

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  460
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  28
  Käynnissäoloaika kirjoitetaan kovalevyn omaan SMART tiedostoon, siihen ei vaikuta käyttöjärjestelmän käynnissäolo, vaan juuri se aika jonka kovalevy pyörii/ on aktiivisena.

  Win 7:ssa käyttöjärjstelmän käynnissäolo (vai oliko aika edellisestä sammutuksesta) ei nollaannu jos koneen laittaa vain lepo- tai horrostilaan - nollaantuu kun koneen oikeasti sammuttaa ja käyttöjärjestelmän lataa alusta loppuun uudestaan.
   
 6. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Win8 tapauksessa juurikin tuo fast startup kasvattelee sitä uptimeä winkkarin laskurissa. Kiintolevyjen käyttöikään tuo ei vaikuta, koska tuossa horrostilassa/tms. mihin se Win8 "sammuu" kiintolevytkin sammuvat. CrystalDiskInfo -softalla näkee kiintolevyjen käyttöiän ja kunnon.
   
 7. khandaras

  khandaras Regular member

  Liittynyt:
  13.12.2005
  Viestejä:
  460
  Kiitokset:
  5
  Pisteet:
  28
  Tämä ei ole ihan täysi totuus. Toki ne kovalevyt sammuu silloin kun kone menee horrokseen tai lepotilaan, mutta ne voi myös määrittää sammumaan koneen ollessa käynnissä, mikäli kyseistä kovalevyä ei käytetä. Tällöin siis sammutetulle kovalevylle ei kerry käynnissäolotunteja, vaikka kone on päällä. Järjestelmälevyä käytetään varmaankin sen verran tiheään, ettei se pääse sammumaan.

  Itsellä kovalevyt sammuvat 20 min käyttämättömyyden jälkeen, mutta kone ei mene koskaan lepo/horrostilaan. Nämä asetukset siis säädettävissä Windowsin virranhallinta asetuksista.
   

Jaa tämä sivu