1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windowsin tyhjennys

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi JJohan 15.10.2019.

  1. JJohan

    JJohan Regular member

    Liittynyt:
    17.09.2017
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Miten tyhjennän turhat tiedostot niin ettei widows poistu kokonaan koska salasana unohtunu siihen.
     
  2.  
  3. JJohan

    JJohan Regular member

    Liittynyt:
    17.09.2017
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Ja tietääkö kukaan mistä niitä uusia Windows avaimia sai jollai alle 10€?
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Kertoisitko, mikä tuon tyhjennyksen idea on ja mikä käyttöjärjestelmä.
    Mitä sitten teet jos koneesi sammuu, niin sinulla ei ole sen salasanaa, jotta pääset konetta käyttämään.

    Olisiko windowsin uudelleen asennus mitään, vai eikö ole tuotelisenssiä. Onko nykyinen käyttöjärjetelmä aktivoitu.
    Täällä noita piraattiversioita ei ole lupa käsitellä.
     
    JJohan kiitti tästä.
  5. JJohan

    JJohan Regular member

    Liittynyt:
    17.09.2017
    Viestejä:
    126
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Siis kovalevy ihan täynnä mutta en halua poistaa windowsia koska en muista sen asennus koodia
    WINDWOS 7
     
  6. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    2,129
    Kiitokset:
    114
    Pisteet:
    93
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Kumpi näistä siis puuttuu. Tuotelisenssi vai salasana, jolla sisään kirjaudutaan?
    Jos win7 on aktivoitu ja tuotelisessi puuttuu, eikä sen tarraa löydy koneen pohjasta tai kyljestä on mahdollista päivittää käyttöjärjestelmä Windows 10:iin. Se aktivoituu automaattisesti, jonka jälkeen on mahdollista tehdä puhdas asennus ilman tuoteavainta. Päivityksessä ei kysytä tuoteavainta jos seiska on aktivoitu.

    Vielä vinkkinä jos kyse pakettikoneesta, ei tuolla Magianilla kai löydy aktivointikelpoista tuoteavainta, vaan valmistajan yleisavain, joka yksikseen ei toimi.
     
    Viimeksi muokattu: 15.10.2019
  8. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    2,129
    Kiitokset:
    114
    Pisteet:
    93
    Eräitä mainitsemattomia ohj. on joskus tullut käytettyä ongelmitta.Tässä yksi tapa selvittää.
    https://www.majorgeeks.com/files/details/windows_oem_product_key_tool.html
    https://www.thewindowsclub.com/how-to-find-out-windows-10-oem-product-key

    PS. Tässä kävi joskus aikoinaan niin että olin unohtanut Windowsin salasan (ei bios) jotta koneen saa käyntiin. Silloin salarit oli printattu paperiarkille joita tarvitsin Windosin käyttämiseen ei siis ulkopuolisten ohjelmien. Niitä vaihtoehtoja oli alle 5 joista yksikään ei toiminut. Hain erään Norjalaisen kehittämän brute-force tekniikkaa käyttävän salasanan ilmaisen purkuohjelman (alle 8 merkkiä) jolla sitten selvitin tuon salarin. Siitä sitten sai pitkään aikaan kuulla jos millaisia nälväisyjä. Siinä nimittäin ei ollut salasanaa vaikka se sitä pyysi. Enterin painallus olisi riittänyt!!!!! Maket naurut siitä lopulta saimme aikaan.
     
    Viimeksi muokattu: 15.10.2019
  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,400
    Kiitokset:
    888
    Pisteet:
    193
    Jos haluat poistaa Windowsin ja selainten väliaikaiset tiedot ja vapauttaa tilaa, niin se onnistuu CCleaner-nimisellä sovelluksella:
    https://www.ccleaner.com/ccleaner/download
    Tarkista ennen asennusta, ettei asennusohjelma ole asentamassa muitakin ohjelmia, eli poista tarvittaessa valintamerkit.

    Voi olla, että ongelmaasi olisi ollut joku muukin käytännöllinen ratkaisu kuin kadonneen salasanan metsästys, jos olisit kertonut tarkemmin, millaisesta kokoonpanosta ja mistä ongelmasta on kyse.

    Edit. Tuon CCleanerin puhdistustoiminto poistaa oletusasetuksin vain tarpeettomia tilapäistiedostoja, mutta ei mitään asentamiasi ohjelmia tai niiden tallentamia tiedostoja, sähköposteja tms.
     
    Viimeksi muokattu: 15.10.2019
  10. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,744
    Kiitokset:
    1,190
    Pisteet:
    223
    Speccy-ohjelmalla näet Windows 7 tunnuksen. (Operating System)

    Olen kyllä samaa mieltä että kymppiä (↓) alle koska tietoturva loppuu seiskassa. Otat vaan talteen tarvitsemasi asiat vaikka ulkoiselle kiintolevylle/tikulle/tms.

    https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10 tuossa päivitysmahdollisuus.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Jatkan vielä tätä offtopic linjaa.
    Toistan nyt vielä kerran jo kertomani. Mikäli kyse on pakettikonneen tehdasasennuksen tuotekoodista, se ei kelpaa koneen uudelleen aktivointiin, koska se on tehtaan yleisavain, jolla on aktivoitu jonkun lisenssiohjelman avulla useita koneita.
    Pakettikoneiden käyttöjärjestelmässä ei ole yksilöllistä tuoteavainta, vaan se on tarran muodossa liimattu koneen kylkeen, jolla uudelleen aktivointi onnistuu.
    Jos kone on itserakennettu (ei pakettikone), saa apuohjelmilla kaivettua käyttökelpoisen tuoteavaimen käyttöjärjestelmästä.

    Miettikääs tilannetta jos pakettikoneen esiasennuksessa olisi aktivointikelpoinen tuoteavain uudelleen asennuksessa, olisi ko. koneen omistajalla kaksi aktivointikelpoista tuoteavainta.
    - jollain magianilla käyttöjärjestelmästä kaivettu tuoteavain (koskee tehtaalla esiasennettua käyttöjärjestelmää)
    - lisenssitarra koneen kyljessä (productkey), joka on pelkästään uudelleen asennusta varten.

    Windows 7:n päivitys onnistuu ilmaiseksi Windows 10:iin ilman tuoteavainta. Jos kysyjällä ei ole seiskan tuoteavainta, on päivitys asennus ainoa vaihtoehto suorittaa se, jos tuotetarraa ei löydy koneen kyljestä. Ehkä sekin sieltä löytyy jos saataisiin käyttäjä vielä langalle.
     
  12. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,014
    Kiitokset:
    146
    Pisteet:
    93
    Ei ole ihan yleispätevä tieto, seiskan oem-koodit toimivat hyvällä prosentilla kymppipäivityksissä. Kasin kanssa nuo mainitsemasi tuotekoodit yleistyivät markettikoneissa.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,404
    Kiitokset:
    925
    Pisteet:
    123
    Saattaa toimia kymppipäivityksissä. mutta ei seiskassa. Kymppi aktivoituu, vaikka vanhalla kengänpohjalla.;)
    Päitysasennus kymppiin seiskasta, ei kysy tuotekoodia ollenkaan.

    Kasin kanssa uusinta-asennuksessa ei aktivointikoodia tarvita, kuten ei kympissäkään.
     
  14. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,014
    Kiitokset:
    146
    Pisteet:
    93
    Joo, ne on tehtaalla jo aktivoitu.
     
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,744
    Kiitokset:
    1,190
    Pisteet:
    223
    Aloittajalle vinkiksi että kannattaisi mainita reilummin tietoja jo aloituspostauksessa. Ainakin se onko kyseessä pakettikone vai osista (itse) kasattu.
     

Jaa tämä sivu