1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windowsin asentaminen ssd:lle

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi jaska500 16.10.2018.

  1. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,581
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Tuolla puhutaan kyllä ihan eri emosta.
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,221
    Kiitokset:
    1,287
    Pisteet:
    243
    Juu, seurasin kahta ketjua niin sekaisin meni mulla...
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,581
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Joo, ei tuo minunkaan viestini ollut kommentti sinun viestiisi, vaan kysyjän linkkiin.

    Siis tähään:
    Edit: Kokeile Boot Menulla käynnistää tuolta SSD:ltä ja USB tikku pois paikoiltaan.
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2018
  5. jaska500

    jaska500 Member

    Liittynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Sitäkin kokeilin mutta samaa valittaa.
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,581
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Nyt pitäisi saada silmät paikan päälle seuraamaan, siksi outoa on.
    Kertoisitko, miten tuo asennus eka kerralla alkoi ja meni. Mitä kaikkea asennuksen aikana tapahtui, yritä antaa siitä jonkinlainen kuvaus. Missä vaiheessa alkoi uudelleen kysellä kieliasetuksia?
     
  7. jaska500

    jaska500 Member

    Liittynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Elikkä usbi kiinni avaan koneen. Boottaan UEFI usbin boot menusta ja asennus alkaa normaalisti kieliasetuksista. Sitten skippaan windows keyn kirjoittamisen. Aukeaa valikko missä näkyy levyt. Aloitan asennuksen ssd:lle. Asennus etenee normaalisti ja sitten windows ilmoittaa uudelleenkäynnistyksestä. Kone käynnistyy uudestaan ja tulee tuo ilmoitus, että "reboot and select proper boot device…". Siihen se sitten aina tyssää.
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,581
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Eli asennuksen eka vaihe menee normaalisti läpi, jonka jälkeen pitäisi alkaa varsinainen asennus kovalevyllä.
    Pitäisi varmaan poistaa tuo Secure Boot, joka näkyy tässä kuvassa, oletan:
     

    Liitetyt tiedostot:

  9. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,401
    Kiitokset:
    1,082
    Pisteet:
    243
    Samaa ajattelin jo aikaisemmin, mutta en kirjoittanut mitään, kun ongelma ilmeni vasta tuossa vaiheessa. Olisin luullut, että Secure Boot estää boottauksen USB:ltä eikä uudelleen käynnistämistä.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,581
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Tuo meni minultakin täydelliseti ohitse, olin niin keskittynyt vaan, miksi ei bottaa kovalevyltä, mutta suorittaa asennuksen eka vaiheen boottiiin asti.
     
  11. jaska500

    jaska500 Member

    Liittynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Testasin secure boot enabled/disabled, mutta ei ollut vaikutusta. Windows lisenssi on oem-versio olisiko sillä vaikutusta? Entäs legacy asetukset jostain luin että niitä voisi kokeilla muuttaa?
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,581
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Sillä ei ole mitään merkitystä, onko OEM vai ei.
    Lecasyn voi kyllä muuttaa, mutta sen ei asennukseen pitäisi vaikuttaa, kokeile.

    Oletko tehnyt uudelleen asennusta alusta pitäen, sen jälkeen kun Secureboot/disable muutit?

    Edit: Uudelleen asennuksessa tietysti taas kaikki osiot pois.
     
    Viimeksi muokattu: 17.10.2018
  13. jaska500

    jaska500 Member

    Liittynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kokeilin alusta asti secure bootin kanssa ja ilman.
    Kokeilin ottaa legacyn pois, mutta sitten antoi kuvassa näkyvän ilmoituksen. Säädin takaisin normaaliksi ja sitten antaa taas samaa virhesanomaa.
    Eli tuota aiemmissa viesteissä kertomaani.

    Kokeilin myös eri sata-kaapelilla.
     

    Liitetyt tiedostot:

  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,581
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Nyt ajatukset ovat kyllä niin lukkiintuneet, ettei ymmärrä koko hommasta mitään.
    Palauta biossinasetukset defaultiksi tai tee kokonaan resetointi, vaikka pariston poistolla.
    Tarkista, onko koneessasi uusin bios-versio https://www.asus.com/fi/Motherboards/M5A97/HelpDesk_BIOS/
    Olisiko sinulla toista kovalevyä, johon asennusta voisi yrittää.

    Edit: miten vanha tuo Kingston SSD on?
     
    Viimeksi muokattu: 17.10.2018
  15. jaska500

    jaska500 Member

    Liittynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Bios asetukset olen palauttanut monesti ja sitten yrittänyt, mutta pariston vaihtoa voisin kokeilla. Luin jostain että sekin voi aiheuttaa tuon virhesanoman. Ja aikasemmin huomasin että koneen kello ei meinaa pysyä ajassa mikä viittaa tyhjään paristoon?

    Jotain vanhoja kovoja saattaisi löytyäkkin.

    Ssd on vasta pari viikkoa sitten ostettu.
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,581
    Kiitokset:
    1,101
    Pisteet:
    223
    Vaihda ihmeessä sitten uusi paristo, jos aika-asetukset ovat välillä kadonneet. Tuo voisi olla ongelman ydin.
    Jotain toista kovalevyä toki voisi kokeilla, ei olisi ennenkuulumatonta, että uusi levy on rikki.
     

Jaa tämä sivu