1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windowsin asentaminen ssd:lle

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi jaska500 16.10.2018.

  1. jaska500

    jaska500 Member

    Liittynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Moi! Olen koitannut nyt pari päivää asennella windowsia ssd:lle eikä tunnu onnistuvan. Kyseessä on Kingston A400 240gb SSD. Koneeni HDD:llä on tällä hetkellä Windows 10 64 bittinen versio. Olen windows media creation toolin avulla ladannut asennusmedian usb-tikulle. Omistan myös alkuperäisen windows 8.1 asennuslevyn, jolla olen yrittänyt suorittaa asennusta. Olen myös kokeillut toista asennuslevyä joka oli kaverin windows 10 asennuslevy.
    Olen kokeillut asentaa HDD kiinni koneessa ja ilman HDD:ta. Mutta aina tuntuu tulevan joku vikailmoitus. Yksi yleinen on se, että BIOS ei tunnista levyä ja se pitäisi ottaa käyttöön siellä. Toinen yleinen on se, että juuri asennuksen alettua tulee vikakoodi 0x8004242 tai vastaava joka meinaa että levyllä ei ole tarpeeksi tilaa. Olen komentokehotteesta kokeillut säätää ssd:n asetuksia ja puhdistaa sitä. Olen myös kokeillu kaverin koneella ja samat ongelmat toistuvat myös siinä. Joten ongelma on luultavasti ssd:n asetuksissa? Kaverin täysin samanlainen ssd, mutta 120gb malli aloittaa asennuksen ilman mitään ongelmia. Mikähän lie vikana?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,149
    Kiitokset:
    731
    Pisteet:
    123
    Asennuksessa tarvitaan ainoastaan Win10 asennusmedia, siinä et tarvitse vanhoja 8 versioita.

    Laita ainoastaan se kovalevy koneeseen, johon tarkoitus asentaa käyttis.
    Käyttöjärjestelmämedia (USB-tikku) koneeseen kiinni ja käynnistä kone Boot Menun kautta asennustikulta ja aloita asennus. Puhtaan asennuksen teet "Mukautettu" vaihtoehdolla ja poista kaikki levyn vanhat osiot ja ala asennus suoraan tyhjälle levylle.

    Jos Bios ei tunnista levyä, tarkista ja tarpeen tullen vaihda Virta- ja datajohdot.
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2018
  4. jaska500

    jaska500 Member

    Liittynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Asennus alkoi nyt nätisti, mutta sitten kun tietokone käynnistyi uudelleen latausten ym. valmistuttua niin kone palasi asennukseen alkuun, jossa kysytään kieltä, aikaa... Looppaa siis?
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,149
    Kiitokset:
    731
    Pisteet:
    123
    Tuo on merkki siitä, että laitoit biossista käynnistymään tikulta, etkä käynnistysvalikosta. Noinkin se toimii, mutta tikku pitää vetää irti heti eka uudelleenkäynnistyksen yhteydessä, muuten asennus alkaa alusta.

    Tarkoitus oli, että biossissa eka boottaava laite on kovalevy, jolle asennat käyttöjärjestelmän ja Boot Menusta (käynnistysvalikosta) käynnistät asennuksen tikulta koneen käynnistyksen yhteydessä.
    Boot Menuun pääsyyn pitää koneen käynnistyksen yhteydessä naputetta sitä nappia joka vie käynnistysvalikkoon. Tämä on konekohtainen nappi, jota en voi kertoa, tietämättä konettasi.
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,117
    Kiitokset:
    1,078
    Pisteet:
    223
    Kun käynnistät koneen niin tulisi näkyä Bios/Uefi näkymä jossa kerrotaan boot menu/käynnistysvalikko. F ja jokin numeronäppäin. (funktionäppäimet)

    Tokikaan ei haittaisi mikäli koneen osat olisivat lueteltuina.
     
  7. jaska500

    jaska500 Member

    Liittynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Koitin tuota usbin irroitusta. Irroitin usbin siinä vaiheessa kun 10 sekunnin ajastin uudelleenkäynnistykselle oli päällä. Tietokone käynnistyi ja tuli ilmoitus "Reboot and Select proper Boot device or insert Boot media in selected Boot device and press a key".

    Tuosta erillisestä boot menusta en tiennytkään. Siis biosin oman lisäksi? Voin seuraavaksi koittaa laittaa biosista ssd ensimmäiseen slottiin ja sitten ohjeesi mukaan valita boot menusta tikun.

    Vai pääsisikö tästä tilanteesta vielä etenemään?
     
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,149
    Kiitokset:
    731
    Pisteet:
    123
    Koneen nimi ja tyyppi riittää.
    Biosista sitte käynnistyvä kovalevy oikein ekaksi ja tikulta käynnistys boot menusta.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,117
    Kiitokset:
    1,078
    Pisteet:
    223
    Uutta yritystä vaan.
    Juu jos on pakettikone.
     
  10. jaska500

    jaska500 Member

    Liittynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kone on itse kasattu mutta emolevy on Asus M5A97. Näppäin on tosiaan joku F-alkuinen mutta en kerkeä sitä kunnolla huomata kun ruutu välähtää niin nopeasti. ':D
     
  11. jaska500

    jaska500 Member

    Liittynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    EDIT: F2 ajaa saman asian kuin del eli avaa biosin, mutta muita näppäimiä ei ruudussa enää ehdotellakkaan.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,149
    Kiitokset:
    731
    Pisteet:
    123
    Kone lähtee jatkamaan asennusta jos laitat vaan biossista käynnistyvän levyn kohdilleen, niin että boottaa siltä
     
  13. jaska500

    jaska500 Member

    Liittynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Vaihdoin biosista SSD:n ykköspaikalle, mutta edelleen koneen käynnistettyä uudelleen alkaa asennus kielivalikosta. Boot menussa usb näkyy kahdessa slotissa, toinen on UEFI etuliitteellä ja toinen ilman. Olen bootannut aina tuolla UEFI:lla. Onko vaikutusta asiaan?
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,149
    Kiitokset:
    731
    Pisteet:
    123
    F8 pitäisi olla Boot menu tuolla emolla. UEFI etuliite Boot menussa on oikea valinta.
    Kun laitoit SSD:n ekaksi, niin boottasitko uudelleen tikulta, jolloin tulee kielivalinta?
     
    Viimeksi muokattu: 16.10.2018
  15. jaska500

    jaska500 Member

    Liittynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    F8 oli oikea näppäin. Sitä kautta boottasin nyt uefi tikun, mutta sama ongelma jatkuu.
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,149
    Kiitokset:
    731
    Pisteet:
    123
    Laita kuvia boot menusta ja biossin boottijärjestyksestä, joku menee pieleen.
    Älä käynnistä tikulta vaan kovalevyltä, kokeile sitä.
     
  17. jaska500

    jaska500 Member

    Liittynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tässä kuvia boot menusta, biosista ja ilmoituksesta uudelleenkäynnistyksen jälkeen.
     

    Liitetyt tiedostot:

  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,149
    Kiitokset:
    731
    Pisteet:
    123
    Ota tikku pois ja käynnistä, mitä tapahtuu?
    Varmista, että käynnistys tehdään Boot Option 1:stä
     
  19. jaska500

    jaska500 Member

    Liittynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,149
    Kiitokset:
    731
    Pisteet:
    123
    Onhan sinulla AHCI päällä vai mitä siinä tarkoitit?
    Muuten tuo herja tarkoittaa, että ei löydä boottaavaa asemaa.
     
  21. jaska500

    jaska500 Member

    Liittynyt:
    10.11.2013
    Viestejä:
    51
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    AHCI tilassa on nuo satat missä ssd kiinni. Meinasin tuota kun ehdottavat lataamaan noita ajureita.
     

Jaa tämä sivu