1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows xp:n sisäänkirjautuminen ei onnistu

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi parila 26.10.2015.

 1. parila

  parila Member

  Liittynyt:
  21.01.2011
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tietokoneellani on käyttiksenä Windows XP sp3. Virustorjuntaa hoitelee AVG free antivirus. Viimeisimmän AVG:n päivityksen jälkeen tuli käynnistysongelma.
  Windows käynnistyy normaalisti sisäänkirjautumisikkunaan asti, mutta kun haluan kirjautua omaan istuntooni, niin hetken päästä ilmestyy vain sininen tyhjä ruutu. Kun annan koneen jauhaa aikansa, niin ruutuun ilmestyy lappu jolla voi lähettää vikailmoituksen MS:lle. Ilmoitushan ei tietenkään mene eteenpäin koska XP:n tukeminen on lopetettu.
  Ctrl+alt+del:llä saan ohjauspaneelin näkyviin. Sen mukaan mikään ohjelma ei ole käytössä mutta tietyt prosessit ovat aktiivisena. Prosessori näyttää olevan koko ajan 100% kuormitettuna.
  Olen koittanut korjata tilannetta windowsin ohjelmilla bootcfg sen eri toiminnoilla, chkdsk /p, fixboot ja fixmbr mutta mikään ei ole muuttunut.
  Onko kenelläkään muuta hyvää ohjetta kuin luopua XP:stä tai asentaa se kokonaan uudestaan? Pitäisikö boot.ini:ä editoida?
  Lisätietona kerron koneellani olevan eri kovalevyllä asennettuna hyvin toimiva Ubuntu 14.04, minkä kautta pystyn nyt lähettämään tämänkin viestin.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,500
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Ellet ole vielä kokeillut, niin ensimmäinen neuvo olisi tehdä järjestelmän palautus tuota ongelman aiheuttanutta päivitystä edeltävään ajankohtaan. Ellei se onnistu, niin tuon järjestelmää 100%:a kuormittavan prosessin nimi voisi auttaa eteenpäin. Jos kyse on AVG:n prosessista, koita käynnistää kone vikasietotilaan ja poista AVG.

  Vika ei varmaankaan ole boot-sektorissa, koska kone boottaa ja Windows käynnistyy.
   
 4. parila

  parila Member

  Liittynyt:
  21.01.2011
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Olen kokeillut. Järjestelmän palautus ei onnistunut. Istunto ei käynnisty myöskään vikasietotilassa. Järjestelmää kuormittavat prosessit ovat: explorer.exe 50% ja MsMpEng.exe 50%.
   
 5. Tkonemies

  Tkonemies Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2015
  Viestejä:
  249
  Kiitokset:
  26
  Pisteet:
  28
  Kaikki virustorjunnat kannattaa poistaa. Niistä kun ei ole mitään hyötyä kun käyttöjärjestelmä on itsessään reikäinen ja altis hyökkäyksille joita nämä eivät pysty estämään. Konekin nopeutuu samalla.

  XP nettikäyttö on melkein sama kuin jättäisi asentamatta uudempien Windows versioiden päivitykset.
   
  Viimeksi muokattu: 26.10.2015
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,500
  Kiitokset:
  658
  Pisteet:
  173
  Ongelma näyttäisi olevan siinä, että koneella on kaksi samanaikaista virustorjuntaohjelmaa käytössä, Microsofttin oma ja tuo AVG. MsMpEng.exe on Windows Defenderin prosessi. Se pitäisi ensin saada pysäytetyksi ja Windows Defender poistetuksi, sillä sitä ei enää tueta. Jos koneen saa normaalisti käyntiin, kannattaa myös tehdä täydelliset virustarkistukset.

  Toki joku ylläpidetty ja päivitetty virusturvaohjelma on paljon parempi kuin ei virusturvaa ollenkaan ja jälkikäteenkin löydetty ja poistettu virus on parempi tilanne kuin huomaamatta koneelle jäävä virus. On siis totta, että XP on nykyisin entistä haavoittuvampi, koska sille ei jaeta tietoturvapäivityksiä, mutta ei se ole mikään peruste jättää virusturvaohjelmaa kokonaan pois.
   
  Henkka4 kiitti tästä.

Jaa tämä sivu