Jotenkin en vaan tosiaan saanut itseäni niskasta kiinni tarttumaan ongelmaan, kun vasta liian myöhään. No, kantapään kauttahan sitä ainakin oppii. Tein siis tämän korjauksen, mikä neuvottiin aloituspostauksessa, koska tuossa mainittiin että auttaisi tähän minun koneeni vaivaan: edit: Niin ja tein siis tuohon astikkin ihan ohjeiden mukaan. En missään ihan DOSsissa DOSsissa ruvennut säätämään. Palautuskonsolihan tuon oikeampi termi kai siis olisi. Ja kyllähän se sitten osittain tepsikin, hahaa. Mikäli nyt sitten kokeilen tuota täydellistä korjausasennusta, niin vanhojen tiedostojenhan ei ainakaan pitäisi poistua, eihän? Ja eihän tuossa ole kovinkaan suurta vaaraa, että onnistuisin kämmäilemään niin, että filut poistuvat? Ohjelmathan ainakin joutuu sitten asentamaan uusiksi. Saatan kyll päätyä siihen, että kytken usb-liitettävän ulkoisen kovalevyn koneeseen ja heitän kaikki vanhat roinat siihen, forkkaan koneen ja asennan Windowsin sitten ihan alusta. Osaatko muuten yhtään sanoa, että voisiko tuo - eilen hädissäni huonosti selittämä - ongelma enteillä kovalevyn hajoamista? Eli kannattaako samantien ostaa uusi kovo, eikä turhaan ruveta formatoinnin jälkeen mitään asentelemaan. Kiitos edellisestä - ja tulevastakin etukäteen! -Samuli
Kun teet täydellisen korjausasentamisen, niin se ei poista ohjelmia eikä ajureita, kuten ei tuo korjailukaan. Se paikkaa vain Windowsin ja on helpompi ja varmempi toteuttaa kuin korjailu, joka sopii paremmin ajan säästämieksi jos kysessä on vain esim. yksi vahingoittunut tiedosto. Noudata ohjetta kuitenkin tarkalleen, ettei mene uusasennuksen ja formatoimiin puolelle (kohta lisenssisopimuksen jälkeen). Vaikea vielä noilla tiedoilla sanoa kovalevyn hajoamisesta, softaahan hämmensit. Se voidaan testata kun saat koneen muuten toimimaan, Windowsin omalla ohjelmalla: suorita - chkdsk /r tai vielä tarkemmilla esim. koneessa olevan kovalevyn valmistajan sivuilta saatavalla testausohjelmalla.
Recovery cd? Onkos nyt siis niin että en tee mitään noilla levyillä jotka koneeni antoi kerran luoda,eli 7 kappaletta uudelleenasennuslevyjä, ja palautustyökalu-cd,tässä korjaus-asennuksessa. Käsitän että mun tulisi tehdä aivan muista riippumaton levy(recovery),koska kun laitan palautustyökalu-cd , ja buuttaan niin ei tule paljon muita vaihtoehtoja kuin ne jotka poistaa kaiken koneelta ja lyö uudestaan käyttiksen, eli korjaamisesta ei puhettakaan niillä ehdoilla että muut ohjelmat pysyisi koneella. Laitoin koneen buuttaan cd:ltä. Sijoitin 1 cd uudelleenasennuslevyn sitä ennen asemaan. Kone buutti alkoi käynnistys tulivat seuraavat vaihtoehdot : " Paina U järjestelmän standardivaihtoehtojen näyttämiseksi. Paina F Kovalevyn formatoimiseksi. Paina P Poistuaksesi "tupakalle" Kun paina tässä tapauksessa oletetusti järkevintä vaihtoehtoa eli U, tapahtuisi seuraavaa, " Uudelleenasennusvaihtoehto joka asentaa koneen sovellukset ja tiedostot tehtaan ensiasennustilaan,jonka jälkeen minun täytyy määrittää uudelleen kaikki sovellukset ja ajurit? Eli sama kuin painaisin F kirjainta? Okei hyvä on , Buuttaan seuraavaksi koneen "Palautustyökalu cd:ltä" Vaihtoehdot ovat : 1.Käyttöohje( Joka keroo että kone formatoituu totaalisesti) 2. Poista palautus-osio 3. Suorita Microsoftin palautuskonsoli 4: Käynnistä järjestelmän palautusohjelma palautusosiosta..... Eli suomeksi nämä ovat kaikki yhtä ja samaa vaihtoehtoa eli buuttaa kone kokonaan tyhjäksi,olen nimittäin jo pari kertaa "palauttanut" ja yhtään muita ohjelmia ei sen palautuksen jälkeen ole liiemmin näkynyt kuin tehtaan ensiasennetut.Mikähän juoni tässä oikeen on? Kone ilmoittaa eri vaihtoehdoissaan että "ennenkuin suoritat sitä tai tätä kokeile ensin integroitua palautusohjelmaa + - nolla, ihan samaa tekis vaik suorittaisin kuutamotanssin 35 asteen pakkasessa kellit paljaana---> eli kaikki omat jutut menee menojaan ja tilalle "Korjattu" win xp home edition,ilman mitään itse asennettuja ohjelmia tai ajureita. Selittäkääs ny vähän mulle ,,,,
Tämä kaveri ilmestyi siis minullekin, sanoen: ***STOP: 0x0000007E (0xC0000005,0x0054BE03,0xF89A4CB0,0xF89A49B0) Ilmoituksessa (joka on ainakin toistaiseksi tuolla vielä auki) sanottiin myös, että kannattaa ottaa BIOSista varjoalueet ja vastaavat pois, eli kannattaako tosiaan? Toivottavasti tulee nopeaa vastausta. Joka tapauksessa on uskomatonta, että jannut viittii ihan silkasta auttamisen ilosta pähkäillä meidän osaamittomien auttamiseksi. Big up. -Samuli edit: Käynnistin nyt sitten koneen uudestaan ja ainakin asennus näyttäisi jatkuvan ihan normaalisti. edit2: Nyt sitten tulikin virheilmotus vähän serial-koodin näpyttelyn jälkeen. Ikkuna sanoi näin: COM+ Setup Error Alikomponentti COM+ aiheutti poikkeuksen OC_COMPLETE_INSTALLATION -asennussanoman käsittelyn aikana. d:\nt\com\com1x\src\complussetup\compsetup\csetuputil.cpp (rivi 3406) Virhekoodi = 0x8007007f Määritettyä proseduuria ei löydy. Kirjastoa C:\WINDOWS\System32\catsrv.dll ei voi ladata ...ja nyt iskä huutaa tuolta että uutta virheilmotusta pukkaa. Oivoi. edit3: Noniin, nyt iski parit *.dll-ongelmat sitten. Nämä nyt luultavasti saa kyllä sitten korjattua, jos windowsin vaan saa pelittämään, niin sitten windowsissa. Jokatapauksessa tällaista puski: Windows Update Virhe ladattaessa tiedostoa C:\Program Files\Common Files\System\directdb.dll Tiedostoa ei ole asennettu tai se on vahingoittunut. Sama ilmoitus näille: inetcomm.dll, msoe.dll ja wab32.dll sitten tuli joku Media Playerin, luultavasti ihan turha: Media Player Sisäinen sovellusvirhe edit4: Noniin, toivottavasti viimeinen editti vähään aikaan. Windows nimittäin käynnistyi nyt ihan normaalisti ja tiedostotkin näyttäis olevan tallella. Työpöydälläkin näyttää säilyneen ainakin osa pikakuvakkeista - eikai jotain ole mennyt vikaan? Ainakin kannattaisi ilmeisesti koittaa asennella noita .dll-tiedostoja? Uskaltaakohan koneen sammuttaa tässä välin?
salumi: näyttää siltä, että koneessa on muutakin häikkää kuin pelkästään vaurioitunut Windows. Käynnistele ja käytä nyt sitä konetta ja kirjoita ylös vihesanomat. Katso Tapahtumienvalvonnan lokien virheet ja kerro täällä. Voit tutkia myös kovalevyn: suorita - chkdsk /r weirdfell: huumori ei ole näillä palstoilla kiellettyä. Sitä voi käyttää monella tavalla, mutta sen varjolla ei saa häirititä muita, jotka työskentelevät todellisten ongelmien parissa. Varoitan sinua häiriköinnistä. Esitä tietokonehauskaa esim. kirjoittamisen ja muissa ilmaisutaidon foorumeissa tai täällä palstalla Kaikki muut keskustelunaiheet.
Oukkidoukki. Onkohan koneessa ihan hardwaretasolla jotain häikkää, eli kannattaako ostaa uutta roinaa, vai formatoida ja asennella Windows ja muu sälä alusta asti uusiksi? Tuon chkdsk /r suoritin kyllä sillon kun palautuskonsolissa kopioin noita tiedostoja .bakeiksi, eikä ainakaan silloin ilmoittanut yhdestäkään virheestä. Joka tapauksessa kiitosta taasen tässä välissä! Kirjoittelen tosiaan sitten tänne, mikäli tulee taas virheilmoituksia. -Salumi edit: Nonnih, heti pääsee perään editoimaan. Laitoin koneen käynnistymään ittekseen ja kun sitten kävin kurkkaamassa sitä, oli tuttavamme sininen ruutu tullut taas vierailulleen. Tällä kertaa sanoi tällaista: BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO ***STOP: 0x000000074 (0x00000003,0x00000002,0x80087000,0xC000014C) Käynnistin sitten koneen uusiks ja tällä kertaa Windowsin käynnistyi, tosin oudolla resoluutiolla, vaikka eilen olin säätänyt sen oikeaksi. Lienee formatoinnin paikka... edit: Googletin ton STOP-ilmotukseni ja sen perusteella olis vaan RAMista kyse? Kuulostaa lupaavalta.
Jep, oikea on havaintosi. Varmaan tiedätkin miten muistikampoja testataan (memtest86+). Muistin viat samalla selittävät muitakin seikkoja koneen tahmaamisessa. Ja ovat aika yleisiä. Kyseessä voi olla myös muistikampojen yhteensopimattomuus, jos kaksi kampaa. Silloin testaus yksi kerrallan sujuu hyvin, mutta kun laittaa kummatkin, niin ei toimikaan. LISÄYS: Laita nyt ensin muistit kuntoon, niin sitten katsotaan pitääkö formatoida ja asentaa. Jos muistissa on häikkää voi olla, että uusasennus ei menekään läpi ja koneesi on aika kylmä silloin.
Ohhoh. Varotuksista huolimatta koppasin ulkoselle kovalevylle kaiken säästettävän, forkkasin ja asensin windowsin uusiks. Kone onki nyt pelittäny ihan hyvin ja pelittää yhä, kuhan windowsin saa vaan auki. Nyt on kerran heittäny uudelleen asentamisen jälkeen naamalle sitä "Windowsia ei voitu käynnistää koska windows/system32/config... jne", mut käynnisty sitten ku vaa painoin resetistä. Enemmän tää on nyt ruvennu pelleilemään tota, että kun pitäis kirjautua windowsiin, niin siinä logon jälkeen käynnistyy itestään uusiks. Tähän mennesäs on kuitenki joka kerta sitten lopulta käynnistyny, mutta jatkosta en tiiä... Kannattaakohan koittaa asentaa noi puuttuvat .dll-filut, mitä herjas asentaessa, vai ostaa lisää RAMia vai mitäköhän ihmettä? En nimittäin taho uskoo että ois ainakaan kovalevyssä vikaa. Kiitos taasen jo etukäteen tulevista neuvoista! -Salumi
Vaikea sanoa, kannattaako filuja lisäillä. On ilmeisesti niin, että filut ovat siellä OK, mutta koneen häiriöiden takia Windows ei joka kerta niitä vain löydä. Kannattaa ennen kampojen ostamista ensin testata niitä ja hankia vasta sitten ja tarvittaessa uusia tai lisää. Kun nyt uusasennettu Windows ei toimi kunnolla, on melko selvää, että rautapuolelta kenkä puristaa. Ja virhesanoman mukaan muistikammoista, ei niiden määrästä vaan niiden virheistä.
Mikä on kun korjausasennus jumittui aina siihen "asennetaan laitteita" 34% asennettu kohtaan? Tämä on tapahtunut kahdella eri koneella (ja kahdella eri cd:llä). Toisen koneen asensin sitten vaan kylmästi uudestaan. Mutta olisi kiva, jos edes sais tässä koneessa tuon korjauasennuksen toimimaan. Missä tuo vika mahtaa olla?
Ensimmäisenä tulee mieleen, että koneessa voisi olla joku laite, jonka tunnistamisessa on jotain ongelmaa. Voisi olla joku oheiskortti tai vaikka joku emon ajuripiiri, paha arvata noilla lähtötiedoilla sen tarkemmin. Joskushan asennus jumii muutamaksi minuutiksi (vanhalla koneella voi olla melko pitkäkin aika), mutta jatkuu sitten itsestään. Kun kyse on korjausasennuksesta, voi tietysti myös olla, että jotain tiedostoa ei syystä tai toisesta pysty korvaamaan, verkkoyhteyksissä on jotain hankaluutta (ei tosin pitäisi lopullisesti jumittaa), jne.
Mutta tuo on tapahtunut kadella eri konneella ja kummassakin käytin eri XP levyä. No ei kai sitten auta, kun asentaa vain windows uudestaa, enpä siin paljoa menetä, kun kaikki tärkeät tiedostot ovat eri osiossa/kovolla
Onhan yksi slave SATA kovo EDIT: Otin SATA kovon irti, mutta silti tyssää saman kohtaan. Huomasin kanssa, että kun pisti koneen päälle, niin rupes kuulumaan jumalaton Rhaaaaaaaa! ääni. Ihanko joku olisi hajoamaisillaan :S EDIT2: Jospa vaan uudelleen asennan koko windows:in EDIT3: Nyt kun meinasin kokonaan uudelleen asentaa, niin tää koneväittää että Windows onkin D asemalla, vaikka oikesti se on C asemalla. Mitenköhän tuon saisi takaisin?
Hm, sulla voi (esim.) olla jotakin rautapuolen häikkää. Kuuntele ja tutki, mistä niitä ääniä tulee. Mikä ja ja missä yhteydessä väittää, että Windows on D-asemassa? Miksi takaisin, jos meinaat kokonaan uudelleen asentaa?
Siinä kohtaan kun se pyytää valitsemaan osion mihin asennan XP:een, niin nyt se väittää että XP on asennettu D-osioon ja muuttanut sen jossa tärkeät tiedostoni on c-osioksi, niin haluaisin asentaa XP C:lle. Niin ja alunperin tuo XP oli asennettu C-asemaan
Sulla on siis tärkeitä tiedostoja D-asemassa. Nyt on niin, että Windows näkee välillä näissä asennuspuuhissa noita osoiden kirjaimia eri tavalla, mitä luulisi ja mitä pitäisi. Siksi pitäisi varmuuden vuoksi tärkeät taltioida jonnekin muualle, eri kovalevylle tai ulkoiselle. Vasta sitten voi lähteä formatoimaan, niin ei ota turhia riskejä.
Olen sitä täsä sunnitellutkin, että hankkisin windows:lle ihan oman kovon, mutta eipä ole lähiaikoina paljon ollut rahaa sihen. Ja mistään ei taida saada hyvää hintalaatu suhteen +40gb kovoa, jonka windows vain tarvitsee. Pistin tuon Windows:in asentumaan D-asemalle, jossa vanha windows on. Mahtaako noita aseman tunnuksia saada jotenkin muutettua?
Huomaa nyt tällainenkin seikka: Windosin tiedostot voivat olla pääosin D-asemassa tai vastaavassa, mutta itse asiassa se sijaitsee kuitenkin aina C-asemassa. Sen tärkeimmät avaintiedostot sijoittuvat aina C-aseman juureen. Tästä seuraa mm. että jos formatoit C-aeman, mikäli onnistuu, niin Windows D-asemalla ei enää toimi. Ehkäpä niitä osiokirjaimia voitaisiin muuttaa joillakin rekisterimuokkauksilla tai vastaavilla, mutta sellaista ei yleensä edes yritetä, koska Windows on kirjannut ohjelmat/tiedostot omien kirjaimiensa mukaan ja ne muutettaessa se ei löydä niitä.
Anteeksi, että kysyn näin tyhmän kysymyksen, enkä jaksa selata aiempia tämän ketjun viestejä läpi, mutta esitän sen nyt kuitenkin: Jos asennan pelkästään XP:n uudestaan formatoimatta mitään asemaa, tarvitseeko minun silti kopsata esim. pelien kansiot, ajurit tms. muut käytettävät sovellukset talteen CD:lle? Luin tosta oppaasta että ajurit joutuu asentamaan uudestaan, mutta säilyykö pelien ja muiden sovelluksien asennukset uudelleen asennuksen jälkeen, vai joutuuko pelit tms. asentamaan uudestaan? Sitten vielä , pystyykö tuolla samalla AutoStreamer ohjelmalla laittamaan noi sata-ohjainten ajurit tolle recovery cd:lle, kun sillä pystyy ton sp2:nkin? Sata-ohjaimen ajurit on tossa AsRockin emon mukana tulleella ajuri-CD:llä. Edit: Onko toi sp2:n kansio toi C:/WINDOWS/ServicePackfiles/i386, ja kopioidaanko se koko sisällöltään tolle Recovery CD:lle?