Olettaisi, että AutoStreamer on joko oikeassa tai väärässä. Eli jos se on oikeassa, niin poista nykyinen Verkkoasennuspaketti ja lataa uudelleen. Avaa sille varmuuden vuoksi oma edelliseen nähden erillinen kansio. Kokeile. Jos ei nytkään toimi voi AutoStreamer olla väärässä, eli poista auto Streamer ja asenna uudelleen. Jos luet sitä edellä linkitettyä ketjua, niin siellä on sitten muitakin ohjelmia, joilla voi asennus-korjauslevyn tehdä. Ne ovat hiukan mutkikkaampia kuin AutoStreamer ja vaativat siksi ohjeiden lukemista. Mutta jos muu ei sitten kertakaikkiaan auta, niin niitä kokeilisin seuraavaksi.
Eli sain poltettua tuon imagen CD:lle ja siellä on kaikki tiedostotkin, mutta levy ei boottaa ollenkaan, tulee vaan se ikkuna, jossa sanotaan, että Windows ei käynnistynyt oikein blaablaa. Mikäkähän hel*etti tässä nyt sitten on? Alkaa pikkuhiljaa ottaa kaaliin, kun mikään ei onnistu vaikka ohjeiden mukaan tekee...
Joo, eli levy boottaakin ja pelaa tosi hyvin, mutta millä komennolla(noilla) kannataisi tehdä se korjausasennus? Millä voisi tehdä täydellisen korjausasennuksen, mutta ei poistaa mitään tiedostoja (päivityksethän ei haittaa)? Olisiko pelkkä Laitehallintaan liittyvä korjausasennus järkevä, jos, niin millä komennolla?
Oletko muistanut muuttaa BIOSista ensimmäiseksi käynnistyslaitteeksi CD ROM, toiseksi HDD jne.? Sitten levy asemaan, kone kiinni ja auki ja käynnistyessä naputtelet mitä tahansa näppäimistön näppäintä, niin kyllä sen pitäisi käynnistyä. Eri asia sitten on toimiiko se, koska jos kokoonpanossa on yksikin heikko lenkki niin se ei toimi. Itsekin sain kysellä ja harjoitella, mutta kun levyn sitten sain aikaan niin kyllä se toimi. Päreitä ei kannata poltella näitten vehkeiden kanssa :-D
Joo eli CD boottaa tosi hyvin ja pääsen sinne palautuskonsoliin, mutta millä komennolla kannattaisi tehdä korjausasennus? Miten korjausaennetaan kaikki järjestelmätiedostot?
Edellinen postauksesi tuli vasta kun olin omani lähettänyt. Windowsia voi korjata osittainkin, mutta siinä kuitenkin kaikki liittyy kovasti kaikkeen, jolloin on yksinkertaisinta ja varminta tehdä varsinainen korjausasennus. Siitä on edellä linkissä aikaisemmin hyvät ohjeet. Samalla tulee uusi asennuslevysi testattua.
Nyt tuli lisää ongelmia: Tein vahingossa rebuild -käskyllä toisen käynnistyskohteen exit nimellä, koska yritin päästä siitä kohdasta pois. Nyt siis koneen käynnistyksessä tulee vaihe "Valitse käytettävä käyttöjärjestelmä" ja vaihtoehtoina on pöjäilemäni "exit" ja sitten toimiva "Windows XP Home Edition". Miten käynnistysvalikosta saa tuon turhan "exit" -kohteen pois?
Jos nyt joku vois ystävällisesti antaa KERRALLA ohjeen tuohon, että MITEN täydellinen korjausasennus tehdään, millä komennolla(noilla)? Ja sitten vielä se, että miten saan poistettua boottauslistasta turhan merkinnän "exit"? (kts. edellisen edellinen viestini) Näihin tarvitsisin SELKEÄT ohjeet!
Edellä ei ole montaa antamaani linkkiä. Yritä kokeilla kaikkia, että ei tarvitse sanoa kaikkea kahteen kertaan. Ohje Korjausasennus on niin selkeä kuin voi olla. Selkeämpää on vain viedä kone huoltoon. Ylimääräiset käynnistyskuviot saa pois: Suorita - kirjoita msconfig Lehdeltä BOOT.INI muokkaamalla käynnistyvien luettoa. BTW. kun kirjoitat lisäyksiä aikaisempiin omiin postauksiisi ja edellinen on viimeisenä, niin käytä korjaus-täydennys menetelmää, ei uutta postausta. Täydentämään ja korjaamaan pääsee klikkamalla postausruudun oikessa yläkulmassa olevaa pientä kynän ja lehtiön näköistä kuvaketta.
Ei onnistu tuon Boot.inin muokkaaminen, se turha merkintä pitäisi vaan saada poistettua täydellisesti. Jos siirtää niiden merkintöjen paikka, jolla säädöllä ei tässä tapauksessa mitään tee, silloin käyttöön tulee se mukautettu käynnistys, ei normaali, joka pitäisi olla. Eli millä sen saa poistettua? Sori vaan, ei sano tuo Korjausasennuksen ohje sen enempää kuin ennenkään! Ei vaan missään sanota, että millä KOMENNOLLA korjaus- ja palautuskonsolissa voisi tehdä TÄYDELLISEN Korjausasennuksen... Onko se tuo /rebuild komento ja sitten sen jälkeen valita että (Kyllä/Ei/Kaikki), niin tuo Kaikki? Jotain sellaista tuosta komennosta tulee. Tuossa juuri tuli se turha "exit" -käynnistysmerkintä, kun valitsin Kyllä ja kirjoittelin sitten siihen, että exit, kun en hoksannut, että muu ei autakaan kuin tietokoneen resetin painaminen. Pitääkö tuohon kirjoitella sitten tämän toimivan XP:n tunniste ja se toinen arvo, jonka nimeä en muista juuri nyt? Nyt sitten on KOLME merkintää käynnistysluettelossa, kun yritin tehdä korjausasennusta! Eikö kukaan voi antaa neuvoa?!
Eipä kannata kiihtyä. Kyllä me osaamme neuvoa, on sitten eri asia osaavatko neuvotut lukea tekstiä ja toimia sen mukaisesti ;-) Ohjeessa jossa on oikein kuvan kanssa ruutu asennuksen vaiheesta: Windows XP Home Edition Setup ja on otsikko Welcome to setup on kolme kohtaa. Ensimmäisessä lukee: To set up Windows XP now press ENTER. Selityksenä kuvan alapuolella sanotaan: Paina ENTER. Toisena siinä ruudussa on kohta, josta päästään Recovery Consoleen. Siihen pääsee painamalla R, jota EI siis paineta. Vasta lisenssisopimuksen jälkeen tulee kohta, jossa kysytään korjataanko vai asennetaanko. Nyt korjataan ja siis painetaan vasta tässä R.
Eli juuri kokeilin tuota korjausasennusta niin ainoana ongelmana on nyt ne vahingossa palautuskonsolin bootcfg /rebuild -käskyllä tekemäni käynnistyslistan merkinnät. Asennus antaa ainoaksi vaihtoehdoksi listalla ensimmäisen merkinnän joka on "2". Merkintöjä on siis listalla kolme: toimiva "Windows XP Home Edition" sekä itse vahingossa tekemäni merkinnät "exit" ja "2". Miten saan poistettua listalta nuo merkinnät "exit" ja "2"? Tarvitsisin vastauksen nopsaan!
Musta ruutu, jossa nyt on merkintöjä, on käynnistyvän käyttöjärjestelmän valintaruutu. Normaalisti siihen tulee merkinnät kahdesta asennetusta käyttiksestä kuten esim. XP Homesta ja XP Professionalista. En usko, että täällä kellään on kokemusta tuosta, jollaisen olet saanut omalla erikoisella toiminnalla aikaan. Siksi voit taas ihmetellä, miksi ei anneta tarpeeksi tarkkoja ohjeita, siksi että ei tarkalleen tiedä. Joka tapauksessa asiaa pääsee itse kokeilemaan kohdasta Käynnistä - Ohjauspaneeli - Järjestelmä - Lisäasetukset välilehti - klikkaa kohdassa Käynnistys ja palautuminen näppäintä Asetukset. Saat ruudun Järjestelmän käynnistys. Siinä pitäisi lukea "Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect, muuta ei. Alempana on kruksi kohdassa Näytä käyttöjärjestelmän luettelo ja aika, ilmeisesti 30 sek. Kokeile ottaa kruiksi pois tai panna aika 0 sekuntiin. Siinä on myös nappi, josta pääsee muokkamaan BOOT.INI tiedostoa, mutta senhän totesit jo sisätävän vain XP Homen. Tarkemmin en osaa sanoa, enkä aio tehdä virhettä kokeiltavaksi
Boot.ini on oletussarvoisesti kirjoitussuojattu, muokkaus pitää ensin sallia esim. hiiren oikealla klikkaamalla ja Properties/Ominaisuudet kohdasta muokata atribuutit oikeaksi. Tämän jälkeen siitä on sytä ottaa varmuuskopio ja sitten vaikka Notepad/Muistiossa sisältöä voi katsella ja poistaa turhat käynnistymisvaihtoehdot. Sama pitäisi onnistua tuon msconfig:n kauttakin. Ja se korjausasennus tehdään juuri kuten aiemminkin annetussa linkissä http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/313946 sanotaan. Ainoa paikka, jossa yleensä mokataan, on valita R liian aikaisin ja päätyä Recovery Consoleen, mikä ei (yleensä) ole tarkoitus.
No niin, nyt on XP korjausasennettu ja Laitehallintakin pelaa nyt. Ainoa onkelma, ja onkohan edes ongelma, on se, että kun korjausasennus pyöri niin muutaman SP2:n bootattavan asennuslevyn polttovirheen tai virheellisen Verkkoasennuspaketin latauksen seuraksena joissakin .DLL ja .EXE -tiedostoissa päätteen viimeinen kirjain oli muuttunut alaviivaksi tyyliin .DL_ ja .EX_. Tämän takia asennus ei tietenkään pystynyt noita tiedostoja asentamaan, vaan jouduin ohittamaan ne. Korjausasennuksen jälkeen ajoin aidon alkuperäisen Service Pack 2 -asennuslevyn, jolta kaikki (kylläkin siis Verkkoasennuspaketista, mutta samat myös SP2 asennuslevyssä) nuo päätteiltään vahingoittuneet tiedostot ovat, ja nyt Windows tuntuisi pelaavan hyvin. Onnistuin poistamaan myös turhat käynnistysmerkinnät. Tämän kaiken jälkeen hain Windows Updatesta uusimmat päivitykset joita oli 65. Tänä iltana kokeilen asentaa uutta näytönohjaintani ja siis poistan ensin entisen näyttiksen ajurit...
Hyvä että sait onnistumaan. Tuskin siinä asennuksessa enää mitään ongelmia on, jos olisi, pahimmat olisivat jo ilmoittaneet olemassaolostaan. Hyvä konsti on seurata Tapahtumanvalvonnan lokeja - minulla sen kuvake peräti laitetuna Käynnistysvalikkoon - että ei rupea virheitä tulemaan. Osa virheistähän on kyllä omaa hätäilyä tai mokia, ei softan tai raudan vikoja. Näyttiksen ajuri asennetaan tai uusitaan kuten sanot.
VIRHE. "Tarvitset Windows Xp Cd:n tai Recovery Cd:n että pystyt tehdä korjausasennuksen" Väärä muoto tjtn: "tehdä". Sanoisin "tekemään".
Hei! Ensinnäkin kiitos simppeleistä ohjeista, joisa näytti olevan ihan apuakin. Ainakin jonkin verran. Jo jonkun aikaa koneeni on, ihan randomein aikavälein, käynnistäessä herjannut sitä "Windowsia ei voitu käynnistää koska windows/system32/config on vahingoittunut tai sitä ei ole" tai jotakin sen suuntaista. Tähän mennessä siihen oli aina auttanut kun vaan käynnisti koneen uusiksi, joten en jaksanut laiskana ihmisenä tehdä asialle mitään. Eilen se kuitenkin päätti tosissaan tehdä tenän, joten piti asialle tehdä jotain. Aloituspostauksen korjausasennuksen (sen missä dossissa kopioidaan systemistä tmp-kansioon juttuja} oppaan avulla sainkin windowsin käynnistymään, mutta oudoin asetuksin. Käyttäjänimenä (vai miksi sitä windowsiinkirjautumisnimeä kutsutaankaan) näkyy "Omistaja", resoluutio on lähinnä vituillaan ja windowsin teemana näkyy se vanha tuttu harmaa versio. Asioita en kuitenkaan pysty itse helpottamaan, sillä yrittäessäni tehdä oikeastaan mitä vain, puskee tällaista ilmoitusta: "Windows ei voi käyttää määritettyä laitetta, polkua tai tiedostoa. Sinulla ei ehkä ole tarvittavia käyttöoikeuksia." Joissakin tapauksissa ilmoituksen "yläpalkissa" oli muistaakseni viittauksia system32.dll:hän tai vastaavaan. Ensinnä tuli tietenkin mieleen mennä ohjauspaneelista muuttamaan käyttäjätilejä, mutta silloinhan se heitti jälleen samalla ilmoituksella. USB-portti toimii kuitenkin moitteetta ja olenkin saanut kopioitua kaikkein tärkeimmät filut talteen, joten alta hajoavan kovalevyn pelkoa ei sinäällään ole. Voiton puolella ollaan. En kuitenkaan usko tämän ongelman olevan vaikea ratkaista, joten olisin erittäin kiitollinen neuvoista. Mieluiten mahdollisimman yksinkertaisista, hahaa. -Samuli
En malta olla kysymättä, miksi et ajoissa kysy koneen häiriöistä. Ne eivät yleensä parane itsestään vaan pahenevat. Tuo ensimmäinen virhe olisi ehkä voitu korjata järjestelmätietojen tarkistuksella. Seuraavaksi olet asentanut jotakin DOS korjauksia tai käyttänyt recoverycolsolea. Parempi olisi ollut tehdä kunnollinen tämän ketjun alussa olevan korjausasennuksen ohjeen mukainen korjaus. Sen jossa ensimmäiseen kysymysruutuun asennetaanko vai korjataanko vastataan asennetaan eli painetaan Enteriä ja vasta lisenssisopimuksen jälkeen tulevassa seuraavassa kysymyksessä vastataan korjataan eli painetaan R. Tämä on nyt täydellistä jälkiviisautta, mutta selvittänee, miksi nyt on noin hankala Nyt ovatkin sitten keinot vähissä. Koita sitä korjausasennusta oikeassa muodossaan ilman mitään DOS paikkauksia. Jos se ei onnistu, niin sitten on edessä uusasennus.