http://www.ultimatebootcd.com/ Hard Disk Diagnosis kohdasta löytyy noita työkaluja levyn testaamiseen.
Kaikkien omien tiedostojen pitäisi siis olla tallella ton oppaan mukaisen korjaus asennuksen jälkeenkin? Onko toi sp2 muuten välttämätön tota asennusta tehdessä? Itellä on toi XP professional levy, jolla pääsee käsiks korjaus asennukseen ja palautus konsoliinkin, mutta en oo uskaltanu viä mitään tehdä kun pitäs varmistua että kovalevyn sisältö ei tuhoutuis.. Ja ongelma on siinä että windows ei käynnisty missään muodossaan vaan ilmottaa että "Windows XP:tä ei voi käynnistää, koska seuraava tiedosto puuttuu tai on vioittunut: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM". Ja oon koittanu kyl tota palautus konsolin copy -modee mutta se ei löydä tuossa copy vaiheessa noita tiedostoja eikä suostu kopioimaan mitään copy vaiheessa. Olisin erittäin kiitollinen jos joku vähän viisaampi osaias valasta mua..
http://support.microsoft.com/kb/307545/fi http://keskustelu.afterdawn.com/sea.../www.afterdawn.com/;FORID:11&hl=fi&lr=lang_fi Sinulla on käynnistystiedostot vioittuneet tai kovalevy on hajoamassa. Korjausasennukseen ei tarvita välttämättä SP2 asennuslevyä, mutta SP2 pitää asentaa korjausasennuksen jälkeen uudestaan. Jos kovalevy on hajoamassa niin osta uusi kovalevy, asenna se boottaavaksi asemaksi, asenna uudelle levylle Windows ja kopioi vanhasta levystä tiedostot uudelle. edit: ja omat tiedostot on tallella korjausasennuksen jälkeen.
Mitä ihmettä, eilen kun olin jo lopettelemassa nii koitin vielä käynnistää konetta uudelleen ilman xp cd:tä ja sehän sitten avasikin windowsin ja on toiminu nyt mun mielestä ihan normaalisti, paitsi että kertaakaa en oo uskaltanu sammuttaa konetta sen jälkeen. Ja muuta en palautuskonsolissa tehnyt kuin levyntarkistuksen(CHKDSK) (se copy homma kun ei onnistunut), ja se ilmoitti jotain että kovalevyllä on yksi tai useampia virheitä tia jotain vastaavaa. Mitäs nyt sit kannattas tehä siltä varalta jos kone taas pian alkaa temppuileen nyt kun vielä on windowsissa sisällä? Ja kiitti pikasista vastaksista!
Ehkäpä homma selvisi tuolla CHKDSK-komennolla. Voisit kyllä varmuudenvuoksi suorittaa levyn virheentarkistuksen parikertaa viikossa niin varmistuisi että levy on kunnossa. Virheitä ei normaalisti tule jos levy on kunnossa ja jos tulee niin silloin joku ohjelma on kaatanut Windowsin tai levy on hajoamassa.
Näyttöön ilmesty pari kertaa ennen tätä koko episodia kun kone vielä toimi jonkinlainen virheilmoitus sinisellä taustalla jossa oli jotain että "on tapahtunut jokin virhe ja windows täytyi keskeyttää.."..."Jos tämä oli ensimmäinen kerta kun tämä virhe ilmoitus tuli käynnistä kone uudelleen.." jne.. Ja sitten kone alko jotakin tarkistusta tai toimenpidettä, ja siinä vaiheessa käynnisin koneen uudestaan.
Tuo on ns. sininen ruutu, eli Stop virhe, pysäytysvirhenäyttö. Sen tärkeitä tietoja, jotka aina kannattaa ehdottomasti kirjoittaa paperille muistiin, ovat VIRHEEN_OSIKKO_MITÄ_SIINÄ_SANOTAAN sekä pitkän tekstin jälkeen STOP sanan jälkeen tulevat tiedot 0x00000xyz (0x000abcd.... jne. sekä alhaalla mahdollisesti, ei välttämättä olevat ohjelman tai tiedoston nimet. Noiden tietojen perusteella usein pystytään haarukoimaan missä vika piileskelee. Joihinkin, valitettavasti ei kaikkiin Stop virheisiin on melko suoratkin ratkaisumallit.
Äsken olin tulossa tänne vastaileen tohon edelliseen viestiin jossa sinisestä ruudusta oli juttua niin eikös kone yhtäkkiä jumittunu ja hetken päästä kyseinen ruutu ilmestyny näytölle. Seuraavanlaista tuli napattua ylös: KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR ***STOP:0xOOOOOO77 (0xc0000185, 0xc0000185, 0x00000000, 0x011B1000) Sen jälkeen kone alko tarkistaan kiintolevyä, käynnisti koneen uudelleen, ja näyttöön tuli mustalle taustalle "Reboot and select proper Boot device or insert Boot Media in selected boot device and press a key" (Ja toi kyseinen reboot juttu on ilmestyny näytölle muutaman kerran aikasemminkin nyt sen jälkeen kun sain windowsin jälleen käynnistyyn, sillä aikaa kun on ollut poissa koneelta) Ja semmonen juttu vielä että sen jälkeen kun windows alko taas toimiin niin media soittimet (mm. windows media player, divx) aiheuttavat heti virheen kun koittaa avata tiettyjä videotiedostoja jotka on ennen toiminu, jos joku sattuisi tietään mikä siihen auttas..? Divx:n asensin uudestaan mutta se ei ainakaan tuntunut auttavan ongelmaan..
Tuo Stop virhe kertoo siitä, että Windows ei löydä kerneltiedostoa muistista tai ei voi lukea sitä. Tämä ilmenee kovalevyn vähitellen hajotessa, kovalevyllä olevien tietojen vahingoittumisesta tai virusongelmasta. Tässä englanninkielinen sivu virheestä, suomenkielistä vastaava ei valitettavasti ole. http://support.microsoft.com/?kbid=315266&sd=RMVP
Hetki sitten sininen ruutu ilmesty taas: ***STOP: Ox000000f4 (0x00080003, 0x8205ada0, 0x8205af14, 0x805f9f88) Tällä kertaa alussa ei ollut mitään tekstiä kuten edellisellä kerralla (KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR). Paitsi että nyt siinä alussa oli että "..välttämätön prosessi tai säie on odottamattomasti lopettanut toiminnan, tai se on lopetettu". En ainakaan muista lukeneeni tollasta viime kerralla. Täytyy nyt kattoo saisko noista Microsoftin support sivujen ohjeista jotai selkoa..
Tämän Stop virheen nimi on CRITICAL_OBJECT_TERMINATION. Sen kohdalla asiantuntijat jo levittävät kätensä, sillä syitä voi olla monia. Kehottavat tutkimaan "viheen syntyhistoriaa". Tuntuupa siltä, että koneessa on tosiaan kovalevy hajoamassa tai paha virusisku. Nämä virheet eivät ole nimittäin mitään ajureita ja sentapaisia helpommin korjattavia syitä.
Alko pukkaan sinistä ruutua jo sen verran tiheeseen tahtiin ettei ees nettiä kerenny aukaseen, ja nyt ei enää pääsee edes windowsiin vaan sen jälkeen kun xp on hetken latautunut ja windows xp logo ollut näytöllä kone käynnistyy ittestään uudelleen ja pyörii sitä kehää niin kauan kunnes sulkee koneen virtanappulasta. Tossa vielä viimesin koodi mitä jaksoin ylös ottaa (ja osa oli samoja kuin aikasemmin): 0x000000f4 (0x00000003, 0x81edada0, 0x81edaf14, 0x805f9f88) Mutta aika pahalta kuulostaa.. Mitään pahaa virusta ainakaan ei virusohjelmat oo hälytelly. Mahtasko toi korjaus asennus auttaa, jos vika ei sitten kovalevyssä ole? Vai mikä olis yksinkertasin tapa vai onko sellasta...
Eipä taida nyt korjausasennus oikein auttaa. Koita ajaa Levyntarkistus siten että se tarkistaa myös levyn pinnan ja yrittää korjata virheelliset sektorit. Jos kiintolevyn vika niin se pahenee koko ajan ja pian se pysähtyy kokonaan, jolloin tietojen talteen saaminenkin tulee huomattavan vaikeaksi (tai kalliiksi).
Tuo chkdsk toiminto sanoo että "volume" näyttää olevan hyvässä kunnossa eikä aloita tarkistusta. Sitten kun yritän laittaa /p tai /r toimintoja nii sanoo että command is not recognized. Vai onko joku toinen keino tehdä toi levyntarkistus?
Aloin tässä miettiin kun kotoo sattu löytyyn tarpeeton ulkoinen kiintolevy että mahtasko sen avulla pääseen käsiksi jotenki tuon c-aseman tiedostoihin? Tai jotenki sais kikkailtua c-aseman sisällön tolle toiselle asemalle?
Kirjoititko Suorita ruutuun: chkdsk c: /r ? Toinen tapa on Oma tietokone - napsauta hiiren oikealla C: asemaa - Ominaisuudet - Työkalut - kohta Virheentarkistus Etsi - kruksi kumpaankin valintaruutuun - Käynnistä - OK - boottaa kone. Huomaa, että tämä levyntarkistus kestää kauan, jos on suuri kovalevy eli varaa aikaa.
Joo no niin nyt sain ajettua ton tarkistuksen läpi ja taas tuli että löytyi yksi tai useampia virheitä jotka korjattiin, mutta edelleenkin kone käynnistyy uudelleen siinä vaiheessa kun windowsin pitäs aueta. Olisko tosta ulkosesta kovalevystä mitää apua että sais sen avulla ton koneen toimiin ja pääsis c asemaan vielä käsiksi?
Sulla on siis kovalevy laukeamassa eli siis sitä ei kannata käyttää, vaan se on korvattava uudella tai toisella. Tarkoitatko sitten tuota että saisit sieltä tiedostoja turvaan? Jos tarkoitat, niin saat niitä sille siirrettävälle kovolle asentamalla siihen, tai koneeessa ennestään olevalle tai asennettavalle uudelle kovolle ensin XP:n ja sitä käyttämällä noutamaan rikkinäisestä levystä sen ehjillä sektoreilla olevaa sisältöä. Huh, tuli ihan kuin lakitekstiä, saitkohan selvän?
Juu selkis, juuri tuota ajattelinkin. Täytyy koittaa miten onnistuu.. Mites muuten sit siinä vaiheessa kun asennan ulkoselle kovolle xp:tä, niin ilmeisesti biosista pitää laittaa asetukset sillain että kone "ymmärtää" asentaa xp:n ulkoselle kovolle ja ettei se mene formatoimaan hajoomaisillaan olevaa kovoo?
Varma ja yksinkertainen keino on ottaa kokonaan irti johdoista se kovalevy, johon ei asennuksen pidä puuttua. Eiköhön se tunnista silloin ainoan mahdollisen paikan eli siirrettävän. Joka tapauksessa BIOSissa pitää olla päällä ensimmäisenä käynnistyslaitteena CD-asema että se lähtee lukemaan asennuslevyä. Ohjeet sanovat, että asennusosion voi valita käyttöoikeussopimuksen hyväksymisen jälkeen tulevassa ruudussa. Ehkäpä siitä voisi myös valita siirrettävän, mutta tuo irtiottaminen on ainakin varmaa. Joskus asennnuksessa tekevät osioden kirjaimet temppuja ja formatointi asennuksineen tapahtuukin johonkin muuhun kuin käyttäjän tarkoittamaan osioon mitä kai itsekin epäilit.