Minkälaisia ajatuksia seuraava herättää paremmin tietävissä: perinteinen blue screen of death windows xp:llä hieman sen jälkeen kun on käynnistänyt koneen ja windows alkanut ladata. BSoD on tosin niin nopea, ettei siitä kerkeä lukea mitään, kun kone alkaa käynnistyä jo uudestaan. Korjauskonsolissa kirjoitan chkdsk c: /r ja kun 25 % valmiina, tulee ilmoitus, "Asemassa on vähintään yksi vakava virhe" ja ilmeisesti siis korjaus päättyy siihen. fixboot ilmoittaa, että "Käynnistysosion tiedostojärjestelmä on tuntematon." fixmbr luonnollisesti myös sanoo, että "Tietokoneessa on pääkäynnistystietue, joka on epästandardi tai ei kelpaa." Korjausasennus ei näytä tulevan kyseeseen, kun edes edellistä xp:n asennusta ei tunnisteta, kun C-aseman tiedostojärjestelmä on tuntematon. Konehan on kaverin, mutta hänellä tietenkin on jotain tärkeää tallessa, mikä pitäisi saada talteen. Sen jälkeen voisi formatoida kovon ja asentaa käyttiksen uudestaan. mut.. onko tilanne toivoton? onko C asema pakko alustaa uudestaan? En kyllä yhtään tiedä, mikä moiseen tilanteeseen on ajanut, epäilisin virusta tai sitten kovalevyn hajoamista, kun se kuullema äkisti ilmeni. Kone on siis hp:n läppäri, missä tehdasasennettu xp. edit: otin kameralla videokuvaa ja sain sitten sen BSoD ilmoituksen vangittua, se on näköjään unmountable_boot_volume. mutta yllätysyllätys, mitkään siihen tarkoitetut korjausehdotukset ei toimi, kun chkdsk tai fixboot tai fixmbr on pois laskuista. Luin jostain, että olis mahollista ottaa levyltä käynnistyvä ubuntu ja sen kautta tiedostot talteen ennen brutaalimpaa toimintaa. Kokeilen sitä, mut murphyn lain mukaan en kyl taatusti onnistu senkään avulla. Varmasti ilmenee jotain ongelmia.
Levyongelmissa voisi aina aluksi kokeilla kovonn valmistajan omaa testiohjelmaa, jonka saa ladattua heidän web-sivuiltaan. Monesti samalla ohjelmalla saa "palautettua tehdasasetukset" tai tehtyä ns. low level formatoinnin, Tosin ne tiedot pitäisi ensin saada talteen. Ubuntun tai Knoppixin live-levyllä kopiointia/korjausta kannattaa tosiaan kokeilla. Tai löytyy netistä paljon muitakin linux-distroja, joista osa on koottu juuri ongelmien ratkaisua varten.
Kyllä tuo vaikuttaa siltä, että kovalevyssä on vikaa. Tästä eteenpäin on muutamia erilaisia mahdollisuuksia. Ensiksi voisi yrittää varmistaa, onko vika kovalevyssä (rauta) vai Windowsissa (softa). Tuon testin tekee parhaiten merkkikohtainen kiintolevyn testausohjelma. Jos et tiedä, mikä kiintolevy läppärissä on, niin kerro tarkka merkki ja malli. Samantapaisen testin tekee myös jos lataat live-Linuxin esim. Ubuntun CD:lle ja käynnistät koneen siltä. Jos pääset hyvin eteenpäin ja pystyt tavoittamaan XP:n tärkeitä talteenotettavia tiedostoja, niin kovalevy näkyisi toimivan. Eli voit olla oikella jäljillä kun sanot, että ehkä live-Linuxilla ei saa talteen. Useissa läppäreissä on pohjassa luukku, josta pääsee käsiksi sen kovalevyyn. Jos tässä koneessa on, niin levyn voi vaihtaa itsekin. Vanhaa kovalevyä varten voi hankkia adapterin tai kotelon, jolla sitä pystyy käytämään ulkoisena asemana ja siten saada tiedostoja talteen. Jos taas luukkua ei ole, saattaa olla paras vaihtoehto kantaa kone huoltoon. Rikkinäisellä kovalevyllä ei tee mitään tietojen talteenoton jälkeen. Sitä ei kannata käyttää edes ulkoisena tallennusvälineenä. EDITTIÄ: Sorry, mutta tuo edelläoleva ilmestyi tuohon vasta kun olin omani jo postannut. Tarkoitus ei ole kertailla toisen kommentteja!
jep, ei ubuntu suostunut edes käynnistymään, vaikka kovasti yritti.. tuo on hp pavilion dv6000, yritän just keksiä, että minkä valmistajan kovalevy siellä sisässä surisee, että pääsis kokeilemaan tuota valmistajan testiohjelmaa.. ihan mielenkiintoinen ongelma. Onneks ei oo oma kone. edit: enpä sit aikasemmin aatellut tehä BIOS:in kautta hard drive self testiä. No, tein sen ja ilmoituksesks tuli Fail #1 - 07. Hieman tutkailin ja näyttää siltä, että tässä kyseisessä mallissa on tuollaisia ja monen muunlaisia käynnistysongelmia ollut pilvin pimein eikä HP:n "rewarded" asiakaspalvelukaan ole saanut asiakkaitaan tän suhteen, kuin enemmän äkäsiks. Aattelin luovuttaa, kun en jaksa elämää tälle asialle omistaa. Kokeilen huomenna varmaan, että pystynkö formatoimaan kovalevyn ja asentamaan uuden käyttiksen, vaikkei se alkuperäisen ongelman aiheuttajaa poistaiskaan. *hands up* kiitos avusta kuitenkin. Kattelen vielä huomenna ainakin tätä viestiketjua, jos jotain sattuu tulemaan mieleen. Kuitenkaan mitään ihan maailman tärkeimpiä tiedostoja ei koneella ollut. Tulee taas mieleen miten pieni sijoitus ulkoinen kovalevy on varmuuskopioinnin kannalta.
On todennäköistä, että uusasennus ei onnistu. Rikkinäinen kovalevy on rikkinäinen. Ei sitä mikään softa korjaa, joten on mahdollista, että uusasennuksen yhteydessä kone menee sitten täysin jumiin, jolloin siinä ei mikään enää aukea ja toimi. Ja vaikka sen käyttiksen saisikin asennettua, niin ei se silti ole käyttökelpoinen = toimiva. Ks. edellisestä viestistäni kovalevyn uusimisesta.
joo olit täysin oikeassa, asennus olikin mahdotonta, edes levyä ei saanut alustettua. Mutta.. viimesenä oljenkortena tein niin, että osioin kovalevyn kahteen osaan. Ekat 25 gigaa annoin olla itekseen niin, että siitä tulisi käyttämätöntä aluetta. Lopulle tilalle sitten sain sennettua xp:n ja nyt ei ainakaan toistaiseksi ole ilmennyt ongelmia, vaikka tällainen keino ei missään nimessä poista sitä syytä, mikä alunperin ongelman aiheutti. Konetta ainakin pystyy jonkun random ajan nyt käyttämään, mutta aion kyllä kaverille sanoa, että se ei todellakaan ole korjattu vaikka se siltä näyttäiskin. Aion kyllä sanoa, että kovalevy pitäs vaihtaa. Ite en oo koskaan läppäriin sitä tehnyt ni huoltoon viemistä suosittelen. Mitään tärkeää ei ainakaan nyt koneelle passaa tallentaa. Ihan mielenkiintoista oli selvitellä syytä, mut vielä mukavampi on saada kone omista hyppysistä pois Kyllähän tuossa yks päivä meni iloisesti tuon kanssa leikkiessä. Ehkäpä levyn pinta on naarmuuntunut loppupään urilla lähempänä keskustaa. Sitä nyt on vaikea sanoa, mutta luku- ja kirjotuspää on kunnossa ja ongelma vaikuttais aika selvästi olevan fyysinen. Mitä tässä on maailmaa jonkun aikaa kattellut, niin näyttää siltä, että kannettavien tietokoneiden lifespan ei mikään ihan järjetön ole. Veikkaisin, että jos sen 5 vuotta on ilman ongelmia surraillut niin kohta niitä on aika varmasti luvassa. Melkein tuntuu, että komponenttien tehtailijat tarkoituksella tekevät niistä "kulutustavaraa" poislukien jossain määrin highend.
Olet kovasti oikeassa. Monia teknisiä laiteita ei tehdä nykyään enää "ikuisiksi". Kertakäyttötavaraa kovasti, korjaaminen mahdotonta. Läppäreissä on ollut runsaasti kovalevyvikoja. Vai johtuuko tuo vain vaikutelmasta, joka syntyy siitä, että pöytäkoneiden kovelevyt ovat helpomin vaihdettavissa? Veikkaisin myös yhtä mahdollisuutta, jota ei liene tutkittu ainakaan julkisesti; kovalevyt, joiden virransaanti on vaihtelevaa, puutteellista tai sähkö "raakaa" eivät kestä niin kauan kuin asianmukaista evästä saavat. Jos olet alan miehiä, niin tässä olis hyvä tutkimisen aihe. :-D
varmasti selviää tämäkin tuosta ohjeesta mutta viitsisikö joku 'kansankielellä' selittaa mitä teen kun tulee se seuraava tiedosto on vioittunut ...config/SYSTEEM mulla ei ole mitään asennus cd:tä kun oli jo valmiiksi asennettuna läppärille windows
läppäri on acer aspire 1652WLMi ja siinä on windows xp Kun avaan koneen ruutuun tulee acerin logo ja sen jälkeen ruutu on vähän aikaa mustana ja tulee: Windows ei käynnisty, koska seuraava tiedosto puuttuu tai on vioittunut: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM Voit yrittää tiedoston korjaamista käynnistämällä Windowsin asenuksen alkuperäiseltä CD-levyltä. Aloita korjaus valitsemalla ensimmäisessä näytössä "K"_
Windows XP:tä ei voi käynnistää, koska seuraava tiedosto puuttuu tai on vioittunut: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM Kirjoita seuraavat rivit yksitellen ja paina enter. Kun olet valmis käynnistä kone uudelleen. md tmp copy c:\windows\system32\config\system c:\windows\tmp\system.bak copy c:\windows\system32\config\software c:\windows\tmp\software.bak copy c:\windows\system32\config\sam c:\windows\tmp\sam.bak copy c:\windows\system32\config\security c:\windows\tmp\security.bak copy c:\windows\system32\config\default c:\windows\tmp\default.bak delete c:\windows\system32\config\system delete c:\windows\system32\config\software delete c:\windows\system32\config\sam delete c:\windows\system32\config\security delete c:\windows\system32\config\default copy c:\windows\repair\system c:\windows\system32\config\system copy c:\windows\repair\software c:\windows\system32\config\software copy c:\windows\repair\sam c:\windows\system32\config\sam copy c:\windows\repair\security c:\windows\system32\config\security copy c:\windows\repair\default c:\windows\system32\config\default Minulla on tuo ongelma niin mihin kirjoitan nuo jutut????????Ja mul ei kyllä ole tuota xp vaa wista 32 bittinen se ei varmaan haittaa,apua nopeesti!
Korjaukset tehdään käyttämällä Windowsin palautuskonsolia: http://support.microsoft.com/kb/307654/fi Valitettavasti vain tämän tapaiset korjaukset eivät ole yksinkertaisia eikä korjaus aina sitten onnistukaan. Helpompi ja siten suositeltavampi vaihtoehto on Windowsin korjausasennus. Se ei hävitä ohjelmia eikä ajureita, vain Windowsin päivitykset täytyy päivittää uudelleen. Korjausasennus korjaa Windowsin järjestelmätiedostot eli esim juuri tässä kysessä olevat System32 tiedostot. Sitä varten tarvitaan W:n asennuslevy. Esiasennettujen koneiden paha puoli on juuri se, että tällaista levyä ei ole. Sellaisen voi tietysti lainata, mutta silläkään ei korjaus aina onnistu. Usein jääkin ainoaksi mahdollisuudeksi Windowsin uudelleenasennus, jonka läppärit osaavat tehdä. Uusasennus formatoi koko kovalevyn, jolloin kaikki tieto poistuu. Ennen sitä on kerättävä talteen siirrettäville välineille kaikki tärkeä tieto koneesta. Kun kerran on joutunut palauttamaan tällaisen esiasennetun Windowsin, kannattaa samalla harkita, jos asentaisikin "oikean" Windowsin. Sitä kun voi sitten vastaavassa tilanteessa korjatakin.
jos tekee tuon w:n uudelleen asennuksen niin poistuuko tiedostot vain siltä kovalevyltä jolla windows on vai kaikilta.
Jos asennuksen tekee oikein (huolellisesti) niin vain C: aseman kovalevyltä. Läppäreissä ei ole kyllä yleensä muita kuin yksi kovalevy. Btw ei tarvitse kopioida uudelleen edellistä vastusta kun se on suoraa oman vastauksen yläpuolella. Säästä vaivaa ja energiaa ;-)
en tiedä montako niitä kovalevyjä on mutta ainakin siinä on c ja d asema. mika on oikeanlainen asennus
Asema ja kovalevy ovat aivan eri asioita. Yhdessä kovalevyssä voi olla useita asemia eli osioita. Läppärien hätäpalautus poistaa kaikki asemat sekä sisällön siitä kovalevyltä ja asentaa käyttiksen uudelleen.
Ongelmana on lsass.exe ohjelma virhe... En pääse kirjautumaan windowsiin ollenkaan, koska kyseinen error estää kirjautumisen. Koneessa on windows xp media center edition 2005. Luulen, että korjausasennus selvittää ongelman, mutta menetänkö kaikki tiedostoni, joista en ole tehnyt varmuuskopioita? Mitä muuta pitäisi ottaa huomioon? Mielestäni tämä asennus CD tule koneen mukana, mutta saako niitä jostain muualta?
Jos teet korjausasennuksen ei-merkkikoneeseen oikealta käyttiksen levyltä, niin et menetä muuta kuin käyttiksen päivitykset, jotka saat ladattua uudelleen Windowsin updatesta. Sen sijaan jos kyseessä on merkkikone, jonka mukana ei ole täydellistä käyttistä, et voi tehdä korjausasennusta vaan kysessä on aina uudelleenasennus, joka hävittää kaikki tiedostot. Vaikka lainaisit oikean CD:n jostakin, niin sillä ei voi korjata merkkikonetta.
Valitettavasti merkkikoneiden esiasennettu käyttis ei ole tarkoitettu korjattavaksi, joten palautuskonsolia ei saa toimimaan.