1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows XP käyttöjärjestelmä

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi nikkis970 28.01.2009.

 1. nikkis970

  nikkis970 Guest

  Elikkäs tossa pari päivää sitten alko tulla CRC-dataerroria aika usein kun purin RAR tiedostoja toka olin ladannu netistä.

  En saanut vastausta tuohon aikaisemmin kun kirjotin tästä, ja tulos olis se että eilen illalla suljin koneeni ja aamulla se oli paskana elikkä ei käynnistynyt tuli joku valitus sinisenä tekstinä ( Blue screen of death)

  Joten yritin kovalevyltä uudelleen asentaa XP mutta ei onnistunut kun kovalevyllä ei ollut "tarpeeksi" windowsin osia jotain tollasta se valitti. Sitten meni tyhmänä tekemään jonkun jutun joka sitten totaalisesti sekoitti kaiken eli tuli system boot error ja aseta windows XP asennus CD.

  Eli oikea kysymys on mistä saisin Helposti Uuden windows XP CD joka käy kaikkiin Tietokone malleihin kun yleensä on vain HP sopiva jne..
   
 2.  
 3. Henry_FIN

  Henry_FIN Regular member

  Liittynyt:
  30.12.2008
  Viestejä:
  1,032
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  XP:tä ei käsittääkseni hirveämmin enää myydä missään, itse tilasin microsoftilta viime vuonna hintaan ~90-jotain €, vaan eipä oo tullu paljoo tota käytettyä kun siirryin visvaan.

  Ei löydy MS online shopistakaan ku Vista, Verkkokauppa.com:stakin vaan XP:n OEM-versioita (eli vain tietokoneen ostajalle?)
   
 4. saaben

  saaben Regular member

  Liittynyt:
  18.05.2007
  Viestejä:
  751
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Eipä tule oikein muuta mieleen, kuin käytettyjen markkinat. Eli näin aluksi Huuto.net ja Muro.
   
 5. nikkis970

  nikkis970 Guest

  Jos saan kaverilta CD:n, niin voinko käyttää omaa aktivointi koodiani?
   
 6. Sanzu

  Sanzu Regular member

  Liittynyt:
  31.10.2006
  Viestejä:
  814
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kyllä
   
 7. BforeDusk

  BforeDusk Senior member

  Liittynyt:
  15.09.2006
  Viestejä:
  6,570
  Kiitokset:
  7
  Pisteet:
  118
  Saat vapaasti lainata ja vaikka kopoida kaverilta, mistä vaan, cd:n. Jos se on tasan sama verio kuin sulla oli, Home/pro + enkku/suomi + OEM/Retail/corpration jne., niin se cd huolii sun Product Keyn ja asentuu. Silloin se myös aktivoituu lisenssin mukaisesti. Voit siis joutua soittamaan puhelimella, jos ei nettin kautta aktivoidu. 'Asennuskertojen lukumäärä tullut täyteen.' tuli kerran ilmona, mutta puhelin antoi koodin.

  OEM lisenssi alkujaan oli koneen mukana vain. Kun kaupat myivät niitä markan hiiren kanssa (OEM = laitteen mukana), niin Mikkisofta katsoo läpi sormien. Niitä on saannut ostettua pelkkä cd mukaan. (Kun ei sitä markan hiirtäkään kukaan kotiin viennyt).
  Hinnoittelu voi olla syy tohon 'OEM-versio tietokoneen ostajalle.' Ettei verkkokauppa paljaaltaan sitä myy. Se on muuten Home.
  Microsoft Windows XP Professional SP3 OEM tuotteissa ei sanota tilpehöörin ostajalle. Hintakin on sit 150€
   
  Viimeksi muokattu: 28.01.2009
 8. nikkis970

  nikkis970 Guest

  Mun käyttöjärjestelmä on Windows XP Home Edition.
  Onko XP cd sitten pakko olla home ediion?
  Mulla oli SP3 ladattuna kun tuli se auto päivitys, vaikuttaako se mitenkään?

  Entä jos lataan netistä kaverilla koneelle iso file ja poltan cd:elle niin voinko käyttää omaa koodia latauksessa sanottiin että on suora kopio ja pitäisi silloin toimia.
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 29.01.2009
 9. Mintaren

  Mintaren Regular member

  Liittynyt:
  02.12.2005
  Viestejä:
  110
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Esim. verkkokauppa.com myy käsittääkseni yhä XP-romppuja (OEM 85-150 €). OEM-XP:n saa ostettua ilman konetta / komponentteja. Homman nimi on se, että OEM-lisenssi ei ole siirrettävissä koneelta toiselle, eli lisenssi kuopataan rautansa mukana. [EDIT:] Niin joo, eikä sisällä Microsoftin tuotetukea, ts. 'tuotetukiasioissa ota yhteyttä laitevalmistajaan'.
   
  Viimeksi muokattu: 30.01.2009
 10. nikkis970

  nikkis970 Guest

  Poltin Xp home edition CD ja se ei sit toiminu tuli vaan systembooterror please insert Windows Cd and press entter ja se ei huoli sitä outoa, poltinko väärin ku poltin vaa ISO siihe suoraan. pitääkö olla CD vai DVD R vai ei RW
   
 11. BforeDusk

  BforeDusk Senior member

  Liittynyt:
  15.09.2006
  Viestejä:
  6,570
  Kiitokset:
  7
  Pisteet:
  118
  Koksa sä olet yhdenkään boottavan cd:n nähnyt jossa olisi sisältönä 1 iso tiedosto?
  iso on levynkuva, image ja poltetaan cd:ksi EI cd:lle.
  Googlaa iso burn, niin löydät ohjelmia jolla se tehdään. Jos nykyinen polttosoftasi ei sitä osaa. Esim. Nero:ssa 'Polta levyn kyva levyksi'.

  Ja onhan se imuroitu sitten sama kieliversio? Homesta tuskin on corporation versiota, mutta OEM ja retail (tai vastaava) voi olla ja se pitää myös täsmätä.
  Väärä versio saa aikaan sen ettei se sun Product Key kelpaa asennuksessa. Netistähän sä voit imuroida Keynkin, mutta älä sitten ihmettele ja kysele täällä, kun aktivoinnin kanssa tulee ongelmia.
   
 12. nikkis970

  nikkis970 Guest

  Eli poltin ISO imagen väärin, Sit taas tää kannettava mis mä ny yritän polttaa ni poltan ja sit se antaa cd ulos ja sit kokeilen mut ei toimi sit tuun kokeilee kannetavaa onko siinä edes tiedostoja niin se vättää et koko CD-RW on tyhjä.
   
 13. Mintaren

  Mintaren Regular member

  Liittynyt:
  02.12.2005
  Viestejä:
  110
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  ... millä ohjelmalla yritit polttaa sen *.iso:n levylle (vai onko jokin muu tiedostopääte sillä fileellä)? Minkä kokoinen poltettava tiedostosi on, noin pyöreästi? Vedostitko sen itse, tai onko kyseessä ns. luotettava lähde? Jos poltit RW-levylle, oliko levy tyhjä /formatoitu (CD-R olisi varmempi)? Onko mahdollista, että esim. polttonopeus oli liian suuri? Koneen käynnistysasetukset; etsiikö se järjestelmää kyseiseltä(kin) asemalta? Aseman tyyppi; ainakin eräät combo-asemat ovat vähän kranttuja buuttaavien kiekkojen suhteen ja vastaavasti jotkin vanhemmat asemat joskus uudemmilla poltettujen levyjen jne.
   
 14. nikkis970

  nikkis970 Guest

  Levy oli tyhjä ei oltu kertaakaan käytetty ennen sitä eli samana päivänä ostettu, Mulla on DVD-R käykö sekin tuohon tiedostoon CD-RW vie pyöreesti 600mt Ja levyn koko on 700mt DVD-R koko on 4,7G.

  Latasin Merirosvolaivasta suorana kopiona eli ei mitään crackeja tai mitään ja oma koodini kävisi siihen tässä oli linkki.


  Poltin sen Jollain löysällä ohjelmalla joka latasi itsensä 5 sekunnissa, kannataisiko ladata nero 7 trial?
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 06.03.2009
 15. nikkis970

  nikkis970 Guest

  Apua!
  Latasin nyt ton Se toimi.
  Nytten en saa mitään windows päivityksiä ku valittaa joka kerta että ei ole allekirjoitettu windows logolla, Ja aina kun konee käynnistän tulee semmonen kauheen pitkä lataus juttu ihan ku se uudelleen asentais uusiks koneen mutta se ei asenna siinä vaan menee liian kauan ärsyttävää.
   
 16. nikkis970

  nikkis970 Guest

  Sekos uusiks kone eli ei käynnisty valittaa että windos sammutettiin tietoturvasyiden vuoksi. asennan just uusiks tota windowsia.
   
 17. Mintaren

  Mintaren Regular member

  Liittynyt:
  02.12.2005
  Viestejä:
  110
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Duh, itse en ehkä menisi luokittelemaan Poukamaa luotettavaksi lähteeksi (ja kyseessä on kuitenkin käyttöjärjestelmä...), enkä viitsi lähteä edes arvailemaan siellä liikkuvien filukoitten terveydentilaa yms., mutta siis Windowsin asennus /validointi ylipäänsä:

  - Asennus omalla, uniikilla (lue: ostetulla) COA:lla.

  - Aktivointi Windowsin asennuksen aikana /jälkeen onnistuneesti. (WGA, WGA Notifications: KB892130, KB905474 + ehkä vielä uusin WinInstaller.) Genuine-Winukalla voi päivityksiä tarvittaessa asentaa (IE:llä) myös Windows- tai Microsoft Update:sta.

  - Jos /kun edellä mainitut OK, niin sinulla on ehkä allekirjoittamaton laiteajuri. Näyttääkö tuo mainitsemasi 'ei ole allekirjoitettu windows logolla' ilmoitus vastaavalta kuin esim. tuolla My Digital Life:ssa? (kyseinen shotti ENU-Winukasta, mutta ymmärtänet varmaan pointin)? Jos näyttää, niin tietyiltä osin Winukkasi todella aloittaa asennusta uudelleen joka buutilla.

  Allekirjoittamaton ajuri sinänsä ei ole mitään fataalia, jos itse tiedät, että se on sopiva (esim. jotkin Creativen, Telewellin ja Matroxin ajurit). Niiden asennus on kuitenkin ehkä erikseen hyväksyttävä, että laite voidaan ottaa käyttöön.

  [EDIT:] Mikäli kokoonpanosi tukee rautatasolla ns. 'tietojen suorittamisen estämistoimintoa' (Data Execution Prevention), voi sekin osaltaan puuttua esim. järjestelmäresursseja tietyllä tavalla käyttävien ohjelmien toimintaan. Silloin ilmoitus on tyyliä: 'Tietokoneesi suojaamiseksi Windows on sulkenut tämän ohjelman.' DEP:sta ja sen asetuksista ks. KB875351 ja KB875352.
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2009
 18. nikkis970

  nikkis970 Guest

  Nyt tuli että Htui.dll kopionti epäonnistui.
  Laitan että se ei lataa sitä.
   
 19. Mintaren

  Mintaren Regular member

  Liittynyt:
  02.12.2005
  Viestejä:
  110
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  htui.dll = Common halftone Color Adjustment Dialogs /Application Extension

  Jos tuo on ainoa korruptoitunut file, niin ei välttämättä vielä ihan kuoleman vakavaa. Voit voit kopioida sen myöhemmin toimivalta medialta (kovo /romppu) hakemistoon C:\WINDOWS\system32\ (joskus kävi näin vanhemmalla winukalla parin *.dll:n kanssa, koska asennuslevyssä oli naarmu). Tiedosto- ja kieliversion on kuitenkin oltava sama (UI-komponentti), kuin omassa Winukassasi. Rekisteröi se kopioinnin jälkeen, ks. esim. How to install/uninstall DLL and AX codec/filter files.
   
 20. nikkis970

  nikkis970 Guest

  Nyt on jotain pahasti pielessä!
  En saa tehtyä järjestelmää esimerkiksi palautus pistettä.
  Servicepack 2 päivitus asentuu mutta ei installoidu yrittää tehä varmuus kopioita mutta ne ei onnistu, Windowsin päivitys sivukaan ei einää toimi

  Servicepack 2 tulee näin
  http://www.aijaa.com/v.php?i=3509289.jpg

  Ja lopuksi näin:
  http://www.aijaa.com/v.php?i=3509741.jpg

  Eikä se ollut ainoa Epäonnistunut kopiointi Myös Themedef.ma_ kopiointi epäonnistui.

  Sivu ei näy sivustossa tapahtuneen virheen vuoksi. Seuraavat vaihtoehdot voivat auttaa sinua ratkaisemaan ongelman:
  Ja virhekoodi Virheen numero: 0x8024D00C

  Hiton ärsyttävää kun ei millään ala tää kone toimimaan.

  Niin ja tämmönen tulee joka asennuksessa
  http://www.aijaa.com/v.php?i=3508872.jpg

  Enkä osaa noita tiedostoja ladata tai mitään, Kokeilen jos onnistuisi vaikka uudestaan polttamaan tuon uudelle levylle joka ei ole naarmuuntunu ei tossa näy olevan ku yks pieni naarmu tossa CD.

  Käynnistän konee nyt uudelleen ja jos alkaa taas valittamaan että windows ei käynnisty tietoturva syiden vuoksi ni voi perkele
   
  Moderaattorin viimeksi muokkaama: 01.02.2009
 21. Mintaren

  Mintaren Regular member

  Liittynyt:
  02.12.2005
  Viestejä:
  110
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  OK, tuo 'Laitteiston asennus'-shotti ensin: jos sinulla on koneessasi nvidian 7000-sarjan näytönohjain, niin anna asentaa. Lodjukka on aiemmin mainitsemani Windows Logo-herja, eli allekirjoittamattomat ajurit. Nvidian ajurit saat ladattua myös valmistajan lataussivulta.

  Yrititkö asentaa SP2:n rompulta vai verkosta? Jos verkkoasennus ei toimi, voit ladata SP2:sen yhtä hyvin tiedostona Download Centeristä. Tarvitset ehkä myös WinInstaller 3.1:n. No panic, Windowsin Service packit eivät ole koskaan asentuneet joka yrittämällä kauniisti. SP3 voi tehdä myös hyvin ... luovia asioita. Uusintayrityksellä ennakoiden tee itse palautuspiste ennen SP2-asennuksen aloittamista.

  0x8024D00C oli muutama vuosi sitten jonkinlainen 'epidemia' hetken aikaa. Kyseessä on tunnettu bugi ja Microsoftilta löytyy siihen kohta-kohdalta-ohjeita, ks. KB914226 ja KB958053, jos asia jää häröttämään SP-asennuksen jälkeenkin.

  Ultimate-vaihtoehto SP-asennukseen on ns. slipstream (ks. ohjeet), jolloin tarkkaan ottaen teet XP:n omilla työkaluilla uuden, päivitetyn asennuslevyn. Voin ohjeistaa tarkemmin, jos haluat kokeilla. Voit saman tien heittää sinne silloin SP3:senkin. Kun seuraa ohjeita, niin ei ole vaikeaa, oikeasti. Hyvällä tuurilla tuo alkuperäinen puuttuvan dll:n ongelmakin ratkeaa samalla.

  [EDIT:] Asennukseen liittyen vielä sen verran, että jos Windowsin CD-asennuksessa tulee ilmoitus tyyliin 'ei voida kopioida tiedostoa lähteestä (...)' tjsp, niin voi oikeasti olla, että kyseinen tiedosto ei ole terve, mutta... ei kannata uskoa vielä sitä ihan ensimmäistä herjaa. Oma hologrammi-originaalini (!!!) on tehnyt moista alusta asti kahden tiedoston kohdalla, joka ikisellä asennuskerralla. Ainakin tuon nimenomaisen rompun tapauksessa on auttanut se, että tuon pikkulodjukan ilmestyessä sinne vasempaan yläkulmaan herjaamaan olen avannut CD-aseman, pyöräyttänyt levyn hieman eri asentoon ja laittanut takaisin kiinni; asennus on jatkunut pienen miettimisen jälkeen.
   
  Viimeksi muokattu: 01.02.2009

Jaa tämä sivu