1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

- Windows Vista - [vs.] - Windows Xp -

Viestiketju Vapaata keskustelua -osiossa. Ketjun avasi Quiote 26.06.2007.

  1. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,484
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Ja laitetaanpa nyt vielä ohjeet mitenkä sen netin saa toimimaan oikein tuolla asusin P5E-VM HDMI emolla ettei tarvitse siitäkin syyttää vistaa
    Eli se siitäkin ongelmasta....

    http://shopping.bit-tech.net/US/product/57278354/Asus_P5EVM_HDMI_Motherboard_/

    Löytyy user reviews valikon alta tuo ohje...
     
  2.  
  3. jusunakki

    jusunakki Regular member

    Liittynyt:
    10.12.2004
    Viestejä:
    1,254
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    No heh, kyllä nuo kuule kaikki moneen kertaan yritetty. Ja kuten sanoin, google ja viralliset sivut kyllä kertoo että vista tuki löytyy, mutta käytännössä jotain muuta. Ja olen kokeillut ihan tuoreellakin vistan asennuksella, eli ongelma on ihan vain yhteensopivuudessa, ei käyttäjässä. Ei paljon helpota jos sanotte että "kyllä mulla ainakin ihan hyvin toimii"
    No ihan samahan pätee noille muillekkin ohjelmille sitten. Mutta kuten sanoin, mun silmissä vista on sillon huonompi kuin xp.
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2009
  4. afterwin

    afterwin Regular member

    Liittynyt:
    27.03.2005
    Viestejä:
    1,338
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    No, älä välitä jartar tietää paremmin. Sinulla ei ole ongelmia vistan kanssa. Se että jollakulla toisella toimii ei vielä toisen ongelmaa poista. Tietyistä asioista ei täällä saa olla eri mieltä. Ei edes kun on tällaisesta mielipide ketjusta kyse.
     
  5. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,484
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Jos muilla toimii nuo ohjelmat ja sinulla ei niin sehän tarkoittaa sitä että joku koneessasi aiheuttaa ongelmia.

    Ohjelmissa siis tuskin on vikaa mutta sehän nyt ei tietenkään sinun mieltä lämmitä. Sehän on selvä asia.

    Vaikea sitten sanoa mistä nuo ongelmat johtuvat. Jotkut ajurit ehkä kusee, päivitykset vaan eivät ole ajantasalla tai sitten tuo sinun emosi aiheuttaa ongelmat. Asusin P5E sarjan emothan ovat emoina aika ongelmallisia. Joillakin toimivat tosi hyvin ja joillakin ei sitten ollenkaan...

    Ymmärrän kuitenkin miksi vistaan et ole tyytyväinen jos samat hommat toimii xp:ssä hyvin.
     
    Viimeksi muokattu: 15.03.2009
  6. jusunakki

    jusunakki Regular member

    Liittynyt:
    10.12.2004
    Viestejä:
    1,254
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    "Muilla toimii" on vähän turhan yleistetysti sanottu jos googlella löysit pari tulosta jossa kerrotaan toimivan. Itse olen omia ongelmiani googlettanut varmasti enemmän kun sinä ja voin sanoa että ongelmia oli kyllä muillakin kun mulla.
    Mutta tosiaan, kyse oli vaan mun mielipiteestä ja mun tarpeista joita vista ei kyllä täytä

     
  7. fr0g_

    fr0g_ Member

    Liittynyt:
    24.07.2003
    Viestejä:
    47
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    jusunakki:

    eihän noi pelit ikinä winellä heti heittämällä toimi täydellisesti, mutta parin vuoden sisään oon huomannu kehitystä parempaan päin on kyllä tapahtunu ton Guild Warssin ja winen kanssa. mutta harmitta kun ainakin minulla on ongelmia äänien kanssa ja peli sekoaa aina kun yrittää laittaa sen ikkunaan fulscreenistä.

    mutta mullahan nytten on käytös läppäri, niin ei tääkään ny maailman tykein värkki oo :D.

    Meni hieman offtopicciin, mutta kyllä te isot ihmiset kestätte. pitää kai etsii joku wine ketju, tai alottaa sellanen.
     
  8. mahtimolo

    mahtimolo Member

    Liittynyt:
    06.08.2008
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Turha sinänsä moittia vistaa vaikka onhan se kohtuuttoman raskas verrattuna XP:hen tai WinMe:hen.

    muutama vika jotka vaivaavat vistaa tosin näihinkin tottuu ajan-myötä tai sitten oppii kytkemään ne pois päältä.

    Uac on täysin turha kotikäytössä "ainakin kun koneella on vain yksi käyttäjä"

    windowssin oma palomuuri hus pois viemästä turhaa tilaa tai sitten olisi pitänyt laittaa vaihto-ehto asennukseksi ja/tai unohtaa kokonaan asennus mediasta ja laittaa se vaikka vaihtoehto päivitykseksi

    windows defender olisi pitänyt laittaa vaihto-ehto asennukseksi ja/tai unohtaa kokonaan asennus mediasta ja laittaa se vaikka vaihtoehto päivitykseksi

    Mediacentter olisi pitänyt laittaa vaihto-ehto asennukseksi ja/tai unohtaa kokonaan asennus mediasta ja laittaa se vaikka vaihtoehto päivitykseksi.

    vista versioita on liikaa muutama raksi ruutuun tai pois ruudusta asennuksen aikana ei voi olla liian vaikeaa edes Pentti perus piltille.

    32bit vista ihan turha jakelu koska alle 2GB muistia vista tahmaa niin perkeleesti.


    Vistan suurin kompasrus kivi on sen raskaus mutta ihan hyvä että kehitystä yritetään iedä eteen päin softa valmistajien puolesta.

    toivottavasti Win.7 onnistuu näissä epäkohdisssa

    Kyllä se vista silti Xp:n voittaa

    edit... onpas noi 2:nen ja 4:nen lähellä toisiaan.
     
    Viimeksi muokattu: 16.03.2009
  9. yamaneko

    yamaneko Senior member

    Liittynyt:
    22.09.2005
    Viestejä:
    5,093
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    118
    Kerropa perustelut tälle, niin samalla selviää, oletko täysin ymmärtänyt UAC:n merkityksen. Eli mikä on UAC:n tehtävä? Miksi UAC on olemassa?
     
  10. Flobat

    Flobat Regular member

    Liittynyt:
    04.08.2005
    Viestejä:
    585
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Jostakin lukasin että Windows 7 olisi tehoiltaan xp tasoinen tai nopeampikin. tiedä häntä pitääkö paikkansa mutta oikeaan suuntaan on MS menossa. Vista on joku ikivanha hylätty projekti joka pukattiin pihalle tuotekehitys budjetin paikkaamiseksi.

    BTW nykyään saa vistan tietoturvan yhdessä paketissa xp:lle. ihan yhtä ärsyttävä ku uac ;P.
     
  11. mahtimolo

    mahtimolo Member

    Liittynyt:
    06.08.2008
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Itse en ainakaan koe UAC:ta millään tavalla hyödylliseksi lähinnä vaan kiusaa kädellistä.

    Myöskin tietokoneen hallinnasta saa säädettyä tarpeelliset käyttäjä tili rajoitukset jos niitä kerran tahtoopi käyttää.

    Jos se kerran on niin hyvä keksintö se uac jotta siihen oot niin rakastunut että ihan sydäntä raastaa niin pidä vaan ihmeessä se päällä en minä ole sitä yrittänyt kieltää kunhan vaan ilmaisin mielipiteeni asiasta.

    Tokihan tästä voi ola eri mieltä mutta ilman perusteluja on myöskin turha kommentoida toisten imho:ja että silleen.....
     
  12. yamaneko

    yamaneko Senior member

    Liittynyt:
    22.09.2005
    Viestejä:
    5,093
    Kiitokset:
    1
    Pisteet:
    118
    Et vastannut kysymykseen. Halusin vain tarkistaa, ymmärrätkö edes mistä UAC:ssä on kysymys? Voit aloittaa vaikka lukemalla tämän, ja tule sitten höpisemään lisää.

    Ja sinullahan niitä riitti ensimmäisessä viestissäsi? Varsinkin kun se UAC on todellakin muuta, kuin ne "häiritsevät" kysymykset. Että siihen nähden melkoinen väite, että UAC on turha kotikäytössä. Toki se voi olla sitä sinulle.
     
    Viimeksi muokattu: 16.03.2009
  13. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,484
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Edelleenkin ultimate versiota käytin viikkoja gigalla muistia ja mitään tahmaamista en pystynyt huomaamaan.

    Turhat liioittelut pois...
     
    Viimeksi muokattu: 16.03.2009
  14. mahtimolo

    mahtimolo Member

    Liittynyt:
    06.08.2008
    Viestejä:
    32
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Itselläni on vista x64 4GBram ja jo pelkästään surffailu firefoxilla Internet security asennettuna jatkuva muistin käyttö on yli 32% joten eipä sillä gigalla vistaa juuri käytetä.

    yhteen koneeseen asensin vistan P4@2.?GHz + 1GB 533MHzddr2 kyllä oli tahmeaa turva ohjelmiston asennuksen jälkeen.

     
  15. jusunakki

    jusunakki Regular member

    Liittynyt:
    10.12.2004
    Viestejä:
    1,254
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    mutta jartar sanoi että toimii gigalla niin kyllähän se sillon toimii koska jartar on aina oikeassa. Jartar ei kyllä kertonut käyttäneensä mitään muita ohjelmia taustalla, joten et voi väittää häntä valehtelijaksi. Hyvinhän se vista gigalla toimii kun itsekseen rullaa ilman muita ohjelmia tai pelejä.
     
  16. 79atanos

    79atanos Regular member

    Liittynyt:
    20.05.2008
    Viestejä:
    1,945
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    48
    ...siis jotain niin aivan käsittämätöntä ja uskomatonta paskaa jota ei paljon kehtaa edes lainata...

    Joo justiinsa... Kuulepas mahtimolo, käypä nyt lukemassa ihan koko viestiketju läpi, etenkin viestit missä mainitaan UAC:n idea, ja suosittelisin lukemaan kaikki muutkin viestit. Käytä myös tämän saitin hakua pikkuisen hyödyksi ja etsi sitä kautta infoa UAC:sta. Ja käypäs myös tuolla ja lue sieltä "vähän" asiatekstiä läpi --> http://neko.1g.fi/ohje/Windows_Vista-vinkit/

    Ja btw, tuon jusunakin kommentin voi kyllä sivuuttaa ihan kokonaan, kiesus sentään mikä meininki täällä nykyään on, huhhuh...
     
  17. jusunakki

    jusunakki Regular member

    Liittynyt:
    10.12.2004
    Viestejä:
    1,254
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    kuis ny näin?
     
  18. 79atanos

    79atanos Regular member

    Liittynyt:
    20.05.2008
    Viestejä:
    1,945
    Kiitokset:
    15
    Pisteet:
    48
    Siis tuota lihavoitua tekstiä tarkoitin, näköjään teillä on joku pieni muotoinen sota käynnissä sinun, afterfinin, yottabyten ja jartarin välillä useammassa ketjussa, sitä sotaa ei ehkä ole kannattavaa levitellä ihan ympäri foorumia, mutta siitä saavat päättää sivuston moderaattorit sitten halutessaan jos katsovat tarpeelliseksi :)

    Että ei sen ihmeellisempää.
     
    Viimeksi muokattu: 16.03.2009
  19. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,484
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Et ole sitten kuullut sellaisesta ominaisuudesta kuin super fetch?

    Siinä tekstiä opiskeltavaksi niin ehkä selviää miksi vistan muistinkäyttö on käytännössä aina hyvin korkealla.
    http://neko.1g.fi/ohje/Windows_Vista-vinkit/superfetch.html

    Missään työpöytä&ohjelmistokäytössä en huomannut mitään eroa siihen kun koneeseen tuli 2 gigaa muistia.

    Tosin mitään erityisen raskaita ohjelmistoja en käyttänyt tällöin.

    Kahdella gigalla taas voi tehdä ihan ammattimaista kuvanvääntöä ilman minkäänlaista hidastelua usealla raw kuvalla photoshopin CS3 versiolla joten se siitä valtavasta muistin tarveesta.

    P4 kone nyt ei ole millään tapaa järkevä alusta vistalle enkä itse edes suostuisi semmoiseen asentamaan vistaa.

    Vanhalle raudalle ei vistaa kannata asentaa. Sen pitäisi olla aika selvä juttu.

    Prosessori omassa koneessa oli gigan muistin aikaan e4300@1,8Ghz.

    Nyt kun photarilla väännetään tällä koneella niin kelloja piti lisätä joten nyt miedosti ylikellotettu kone eli e4300@2,4Ghz.
     
    Viimeksi muokattu: 16.03.2009
  20. JamPS

    JamPS Member

    Liittynyt:
    25.08.2005
    Viestejä:
    89
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
     
  21. somebodyy

    somebodyy Regular member

    Liittynyt:
    15.07.2007
    Viestejä:
    1,063
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    46
    Vista käyttää tyhjää muistia järjestelmän nopeuttamiseen, silloin kun sitä ei muuhun tarvita. Jos aukaiset esim; Photoshopin, tuo superdetch antaa sille lisää käyttömuistia, jos tarpeen.

    Tuo on totta. Jotenkin se Photoshoppikin saa sitä muistia kulumaan melkoiset määrät, varsinkin jos on historia -paletissa jotain 100 palautus tasoa :)D, mulla). Myöskin suurten kuvien käsittely voi viedä muistia, koska kuva ladataan keskusmuistiin pakkaamattomana.. RAWilla ja Jpegillä ei niinkään ole väliä.

    UAC on tärkeä osa järjestelmää, jos edes jonkinverran älyät tietokoneiden ja niiden urpojen päälle jotka niitä käyttävät :D

    En ole huomannut. Oisko käyttäjässä vika jos 2gigalla tahmaa?

    Toimii hyvin ja ajaa asiansa..

    Se on sen tarkoitus.

    Raskas? Taitaa olla vain huono kone millä se Vista on sulle tullu tutuksi..
     

Jaa tämä sivu