1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows Vista hyvät ja huonot puolet?

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi hoza 03.08.2007.

  1. Mnova

    Mnova Member

    Liittynyt:
    08.10.2006
    Viestejä:
    92
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Täällä käytössä Vista Ultimate. Itse asiassa samassa koneessa on myös XP. Vistaa olen käytellyt viime aikoina. En ole Vistan saloihin perehtynyt vielä kovin hyvin, mutta kaikki on toiminut erinomaisesti. Joku kirjoitteli täällä verkon ongelmista, mutta ainakin meikäläisen langaton kotiverkko lähti toimimaan läppäri-XP:n kanssa ilman mitään ongelmia. Pelitkin ovat toimineet, esim. Call of Duty 2 pyörii nätisti (asennuksessa tosin piti muistaakseni tehdä jokin jippo).

    Ai niin. On yksi juttu, joka ei vielä toimi. HP:n tulostimelle ei ole vielä Vista-ajureita. Tulossa ovat kyllä. Onneksi on toisena tulostimena Epson, jolle ajurit jo on.
     
  2.  
  3. moperador

    moperador Member

    Liittynyt:
    03.08.2007
    Viestejä:
    10
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Tarkoitinkin lähinnä sitä että jos on kohtalaisen tuore läppäri (vaikka vuoden taikka puolen vanha) eikä ole ajatellut investoida uuteen mutta haluaa silti Vistaa käyttää. En kyllä itse kahdenkaan vuoden vanhaa konetta pois laittaisi ellei totaalisesti tuo kieltäytyisi toimimasta.
     
  4. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,484
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Kaikki vuodenkin ikäiset toimii varmasti kuten myös monet muutaman vuoden ikäisetkin. Jos muistia liian vähän niin yhden palikan lisääminen ei nyt kovinkaan kalliiksi tule.
    Ja oliko kokemusta? Itse voin sanoa kolmen viikon kokemuksella että pyörii loistavasti ohjelmatkin gigalla keskusmuistia.
     
  5. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,242
    Kiitokset:
    178
    Pisteet:
    93
    No käyttäähän se perusjärjestelmä noin 500mt ramista. Jos integroitu näyttis haukkaa siitä vielä jotain, ei siitä gigasta peleille tai muille raskaille sovellutuksille paljoa jää tilaa.

    Puoli vuotta sitten 60gt:nen kovalevy oli vielä arkea, 20gt++ siitä perusjärjestelmälle ei kuulosta ihan kovin hyvältä.

    Summa summarum, nettiin ja multimediakäyttöön vista basicille vaatimuksena ihan jotain muuta kuin ms:n ilmoittamat

    http://www.microsoft.com/windows/products/windowsvista/editions/systemrequirements.mspx
     
  6. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,560
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    68
    "Olen kuitenkin edelleen sitä samaa mieltä että nuo vistan hyviksi mainitut puolet kuulostavat linuxilta"

    Uskon,että ne ovatkin Linuxia ja osa ominaisuuksista voi olla Macista, mutta mitä pahaa siinä on? Onhan nyt käyttis, jonka Linux fanit joutuvat tunnustamaan yhtä hyväksi kuin Linux. ;)

    Peleistä en ole saanut tässä Vistassa toimimaan kuin vanhan MS:n oman UA:n, muut pelit kuten BF2,BF2142(DEMO), Enigma RT eivät toimi. Vistalle suunnitellut pelit(kuten BS MIDWAY ja CNC3 DEMO) toki toimivat.Ajureita kaikille laitteille ei löydy vielä.Joten tässä huonot puolet. Muuta en ole löytänyt,joten 10- on arvosana Vistalle.

    Muuten XP kaatuili itselläni vähän väliä ja oli aina täynnä viruksia, matoja jne., mutta tässä Vistassa ei ole sellaisia ongelmia. Tämä on kuin Linux, mutta Windowsin toimivuus.

     
  7. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,484
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    No ensinnäkin vista vie keskusmuistia muistini mukaan 80Mb enemmän paremman palomuurin, UAC:in ja windows defenderin kanssa joten eroa en pitäisi maata mullistavana. Lisäksi vista osaa vapauttaa keskusmuistia tärkeille prosesseille ja pelikäytössä pitää työpöydän vaatimat tehot ihan minimissään joten päästään siihen tulokseen että gigalla keskusmuistia vistalla ja xp:llä ollaan ihan yhtä hyvässä tilanteessa, niin hyvässä kuin pahassakin.

    Lisäksi tuo + 20gt ei pidä paikkaansa. Tällä hetkellä on aika vaikea katsoa palonko pelkkä vista vie kun olen asentanut kaikenlaista C:lle mutta arvioisin vista ultimaten vievän tilaa jotain 10-12 gigan väliltä mitä en pidä maata mullistavana asiana. 60 gigan levyllä ihan ok juttu mielestäni...
     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2007
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Minulla on levy jossa Vista Home Premium. Se vie kaikkine ohjelmineen 18.5Gt, siihen sisältyy myös Office Pro ja lukuisa määrä muita ohjelmia.
    Windowsin kansion koko on alle 7.5Gt.
     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2007
  9. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,484
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Office vie kuitenkin useamman gigan ja entäs ne muut mahdolliset ohjelmat. Täytyisi joku kerta katsoa mitä tuo vista oikeasti vie heti asennuksen jäljiltä kun se on asennettu tyhjälle osiolle.
    Mulla windows kansio vie 8,1 gigaa...
     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2007
  10. willie55

    willie55 Regular member

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    246
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Itselläni on ollut jo pari kuukautta vista enkä sitä voi huonoksi moitittia. Ongelmia on ainoastaan ollut muutaman pelin kanssa, mutta muuten toimii niinkuin luvataan.
     
  11. wipe2000

    wipe2000 Senior member

    Liittynyt:
    05.08.2002
    Viestejä:
    6,109
    Kiitokset:
    5
    Pisteet:
    118
    Omasta mielestäni ja omaan käyttöön pidän kuitenkin parhaina Windowseina Win2000:tta (vanhaan nettikoneeseen, jolla ei ole tarvetta esim. pelata 3D-pelejä) ja XP:tä (pääkoneeseen, jonka olisi tarkoitus olla mahdollisimman vakaa ja turvallinen, ja joka sekin on tämän päivän mittapuun mukaan aika vanha ja tehoton).

    Jos Vistan saisi ilmaiseksi tai se tulisi uuden koneen mukana "väkisin", olisin siihen varmaan suunnilleen yhtä tyytyväinen kuin noihin em. Winukoihin. Ensimmäisen Service Packin jälkeen (ellei kovasti negat. kommentteja kuulu), uskaltaisin varmaan jo suositellakin sitä ensisijaisena Windowsina.
    Linuxit ja Applen OSX kannattaa kuitenkin myös pitää mielessä joissain suhteissa parempina ja joissain huonompina vaihtoehtoina.

    Vistaa toistaiseksi melko vähän käyttäneenä, en toisaalta ole siinä (vielä?) törmännyt mihinkään todella merkittävään parannukseen XP:hen nähden, siis mihinkään sellaiseen joka saisi edes harkitsemaan rahaa vaativaa päivittämistä XP:stä. No, ehkä raskaammassa käytössä 64-bittisyyden ja väitetyn paremman muistinhallinnan edut tulisivat paremmin esille.
     
  12. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,484
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Muistaakseni sen pitäisi ilmestyä marraskuussa joten mitä niin ihmeellistä luulet käyttikselle tapahtuvan tässä ajassa että mielipiteesi kääntyisi toiseen suuntaan?
    Vai vielä väitetty kun tuo uusi muistinhallinta on tietokonepuolen kehittyneimpiä järjestelmiä jossa on mukaana heurestiikat ja se osaa varata keskusmuistia käyttäjän tottumusten ja jopa kellonaikojen mukaan.
    Lisäksi nyt itsellä työpöytäkäytössä kun muutama selainikkuna on auki niin 2 gigasta keskusmustia vapaana on 14 megaa.
    Sitä lukua on kiva verrata xp:hen :)
    Mielipide juttuja. Suuria parannuksia on tullut verrattuna xp:hen mutta se onkin sitten eri asia että arvostaako niitä...
     
  13. FORWARD

    FORWARD Active member

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    3,560
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    68
    Marraskuussa? Jo? Mitäpä sekin pitää sisällään sitten? Kun näin loistavasti toimii tämä Vista jo nyt. Paitsi nuo mainitsemani ajurit,muutama laite(UPS ja skanneri) sekä muutama peli ja muu ohjelma.Mutta mitäpä niistä?

    Ei XP:ssä ja Vistassa ole oikeastaan mitään samaa eli työpöytä,toimivuus, muistinhallinta jne tietty ihan koodia myöten on uutta.Paljon on Linuxia ja Maccia(tätä olen tosin vain kokeillut)ainakin ulkonäössä,mutta ehkä tuo muistinhallinta ainakin muistuttaa Linuxia. Koodista ei tietty voi tietää sen enempää...
     
    Viimeksi muokattu: 06.08.2007
  14. Ruoska_70

    Ruoska_70 Member

    Liittynyt:
    26.06.2007
    Viestejä:
    47
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Pari kuukautta vista home premiumia käyttäneenä täytyy sanoa, että ei valittamista. Ainut pikkujuttu mihinkä törmäsin eilen oli semmoinen, että kun roskakoria klikkaa oikealla hiiren napilla niin siinä valikossa on myös semmoinen kohta kuin poista, joka voi olla aika noloa jos ei tiedä kuinka sen roskiksen saa takaisin. Itsellä kävi juuri noin ja kun en tiedä mistä tuo roskis löytyy, niin ei auttanut kuin palauttaa kone edelliselle päivälle. Mistä se muuten löytyy vai saako sitä takaisin muuta ku palauttamalla?. No joka tapauksessa xp:ssä roskista ei noin voi ainakaan "vahingossa poistaa".
    Eipä tätäkään oikeen miinukseksi kuitenkaan voi laskea...omaa noloutta :(
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Klikkaa työpöydällä oikealla hiiren napilla ja valitse Mukauta. Sitten vasemmalta ylhäältä Muuta työpöydän kuvakkeita, sieltä voit valita ruksilla, mitä näyttää työpöydällä.
     
  16. Ruoska_70

    Ruoska_70 Member

    Liittynyt:
    26.06.2007
    Viestejä:
    47
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Thänks IlmoPJ...noloutta siis eikä vistan huonoutta, eli ei miinuksia vistalle täältä :)
     
  17. jartar

    jartar Senior member

    Liittynyt:
    07.04.2004
    Viestejä:
    8,484
    Kiitokset:
    111
    Pisteet:
    143
    Tuolla jotain juttua aiheesta
    http://news.com.com/8301-10784_3-9740905-7.html
    Käytännössä sp1 ei tuo mukanaan juurikaan uudistuksia vaan lähinnä korjaa/parantelee nykyisiä ominaisuuksia.
     
  18. timvar

    timvar Member

    Liittynyt:
    05.08.2007
    Viestejä:
    3
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Ei Vista paljoa levytilaa tarvitse itsellä n. 7,5 gigaa. Muistia tarvitsee siten enemmän 400-450 megaa.

    Ihmettelinkin aluksi missä on 10 gigaa levystä.
    Vistalla ei suostunut silloin polttamaan levylle ja jäi sitten tekemättä...
    VistaBootPROlla kokeilin saisiko ajettua asennuksen uudelleen, mutta tuli viesti, että "txtsetup.sif is missing or corrupted." Ja nyt tuo 10 Gig näkyy siten XPssä ja sieltä löytyi kyseinen tiedosto.
    Tuo ohjelma kun asensi Vistan käynnistyslataajan niin siitähän löytyi sitten Vista, mutta se sanoi: "<windows pääkan.>\system32\winload.exe is missing or corrupted"

    Niin että onhan Vista hyvä käyttöjärjestelmä, mutta alku ei ole ikinä helppo.
     
  19. teijoster

    teijoster Regular member

    Liittynyt:
    09.10.2005
    Viestejä:
    397
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    26
    Vistaan saa jo tarpeellisia juttuja kuten javan ja wamp-serverin.
    M-celeron läppärissä vista toimii kun malttaa odottaa sen käynnistyvän(miljoona palvelua). Xp:ssä toimii samat huomattavasti ripeämmin mutta vistassa on paremmat karkit. Tosin originelli ulkonäkö on peestä mutta lisäohjelmilla tilanne muuttuu.
     
  20. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,758
    Kiitokset:
    765
    Pisteet:
    193
    Ota yhteyttä maahantuojan tukee, todennäköisesti lähettävät sulle Recovery levykkeen kun kerrot, että et saanut poltettua sitä.
    Minkä merkkinen kone?
     
  21. Kurosawa

    Kurosawa Member

    Liittynyt:
    06.03.2006
    Viestejä:
    22
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Itse olen tyytyväinen vistaan. Nättiä kateltavaa ja nopeutta. Käytössäni on 64bit OEM versio.
    Palomuuri-ohjelmat tekevät ainoata miinusta. En ole löytänyt F-securesta vista-yhteensopivaa versiota. Eräs nimeltä-mainitsemattoman elektroniikka liikkeen myyjä vakuutti F-secure 2007 mallin toimivan ja ostin sen mutta vista ei siitä tykännyt ollenkaan. En saanut edes rahoja takaisin edes kuittia vastaan. Käytän pelkästään Windows palomuuria ja Defenderiä eikä ole vielä tullut mitään.

    TOCA race driver 3 on ainut peli mikä ei suostunut asentumaan koneelle. Jopa 4 vuotta vanha Medal of honor Pacific assault asentui. Ohjelmien ja ajureitten kanssa ei ole isompia ongelmia tullut.

    Kokeneimmilta kysyn: saako sen kyselyn "sallitko tämän ohjelman jne." pois päältä ja ohjelmat toimimaan siten että ne käynnistyisivät itse järjestelmävalvojina?

     

Jaa tämä sivu