1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windows update

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Korpisoturi 20.10.2015.

  1. Korpisoturi

    Korpisoturi Member

    Liittynyt:
    20.10.2015
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Joo koitin käynnistää kerran pitäö viel testata ja varmistaa. Oliks toi diskinfo helppo käyttää
     
  2.  
  3. Korpisoturi

    Korpisoturi Member

    Liittynyt:
    20.10.2015
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Käynnistin koneen nyt ekaa kertaa tänään ja sama ongelma jatkuu ja asensin vain näyttiksen ajurit eilen. :(
    Asensin geforce experiencen voisiko vika olla sielä päässä nyt ajan läpi winukan korjausta levyn kautta ja se rupesi korjaamaan levyvirheitä.
    Mikä aiheuttaisi keseiset levyvirheet?
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2015
  4. Kasavuori

    Kasavuori Regular member

    Liittynyt:
    17.04.2006
    Viestejä:
    443
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
  5. Korpisoturi

    Korpisoturi Member

    Liittynyt:
    20.10.2015
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Sain winuka uudelleen asennettua ja käynnistelin uudelleen ei mitään ongelmia mutta kun asensin experiencen ei enään toiminut ja tälläinen ilmoitus pamahti ruutuun.
    Jännä juttu huomasin taas asentaessani winukkaa kun ajattelin alustaa levykkeen niin se oli tyhjä jo!?
    Miten näyttiksen ajureita asennettaessa voi tyhjentyä kovokin samalla?
     

    Liitetyt tiedostot:

    Viimeksi muokattu: 21.10.2015
  6. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Oletko ennen Experiencen asennusta katsonut laitehallinnasta, onko siellä jonkun ajurin kohdalla keltaisia varoitusmerkkejä, jotka kertoo, että ajuri ei ole kunnossa?
    Kovalevyvirheeseen tuo aloitusruudun teksti viittaa.
    Kokeile jättää Experience lataamatta ja lataa suoraan vaan ajuri jos sillä olisi jotain merkitystä.

    Tämä on nyt tällaista hakuammuntaa.

    edit: ennen kun tuo ongelma tuli, ajoitko tuon DiskInfo-ohjelman?
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2015
  7. Korpisoturi

    Korpisoturi Member

    Liittynyt:
    20.10.2015
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    En ehtinyt vielä ajaa diskinfoa läpi. Kävin paikallisessa korjarikla kysrlemässä vian perää ja oli sitä mieltä että näyttis ois menny paskaksi
     
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,889
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Päivitykset ei riko konetta, joskus (harvoin) voi käydä niin että ne sotkee koneen toimntaa mutta ei ne sitä riko.

    Ajureiden puute valmistajlta ei sekään riko konetta jotkut asiat ei vain välttämättä toimi, ei sen kummenpaa.
    Ajureiden puute windows kympille ei myöskään automaattisesti tarkoita että windows 10:n ei toimisi.
    Yleisesti ottaen uuden käyttöjärjestelmän tullessa markkinoille suhteellisen vähän on ajureita valmina.
    Näin esimerkkinä mun emolevylle on vasta realtekilta windows 10:n ajurit ja hyvin on pelittänyt insider ohjelman alusta asti, puhumatakaan että mulla on myös acerin kannettva vuodelta 2008 ja hyvin on Windows 10:n pelittänyt siinäkin.
    Toki noi on vain yksittäisiä esimerkkejä ja toisinkin päin voi olla, mutta asioita kannattaa suhteuttaa.

    Sitten tohon alkuperäiseen ongelmaan, niin kuin IlmoPJ on sanout todennäköisesti kiintolevy hajalla.

    0xC00000E9 STATUS_UNEXPECTED_IO_ERROR
    Niin kuin tuossa bsodissa lukee on kernelissä vikaa ja sen takia mahdolinen syy on kiintolevy ilmeisesti käyttöjärjestelmän tietoja on levyn huonossa kunnossa olevassa osassa. sen takia tiedostona ntoskrnl.exe.
    Sen takia yleensäkin jos tulee bsodeja ja siinä on ntoskrnl.exe niin sen perusteella ei vielä voi tehdä mitään päätöksiä koka se vittaa vain käyttöjrjestelmään.

    Ja tietenkin vielä pisteenä I:n päälle tuo "hard disk smart status bad" se levy on hajalla ja ennemmin tai myöhemmin se lopettaa kokonaan toimimisen.
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2015
  9. Korpisoturi

    Korpisoturi Member

    Liittynyt:
    20.10.2015
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Kiitos tiedosta mutta luitko että kaikki 4 kovoa teki samaa joten on hyvin outoa että kaikki menee samaan aikaan ja uskon että win10 on vikoja paljon vielä mutta latasin sen netistä kun se tuli ja nyt viime päivät olen tapellut win8 levyn kanssa korjatakseni näitä ongelmia

    Toivon todella että vika on kovossa koska onhan se halvempaa kuin uusi näyttis :)

    Juu ja ehtisin käyttää tota infodiskiä ja sen kovo jossa viimeiseksi winukka on oli huono siin oli jotain siirrettyjä ytimiä ja käyttötunnit oli jotain 41000 luokkaa

    Annoin koneen huoltoon tarkistettavaksi huomenna selviää mitä sieltä sanotaan
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2015
  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,889
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Jeps luin kyllä ja toki on mahdollista että liitännöissä esim kaapeleissa on ongelmia mikä osaltaan selittäisi sen että kaikissa levyissä on tuntunut olevan vikaa, tai sitten on vaan huonoa säkää.
    Sen takia olisikin hyvä että katsoisit sillä crystaldiskinfolla mitä se kertoo.

    Kuitenkin varsinkin toi viimeisin ilmoitus viittaa vahvasti siihen että levy on hajalla samoin kuin tuo aikaisempi bsod.
    En tiedä millä perusteella ne siellä liikkeessä oli veikannut näytönohjaita, en siis sano etteikö sekin voisi olla hajalla, mutta tässä ketjssa kertomiesi tietojen peusteella se ei ole ainakaan ainoa eikä suurin syy.

    Windows 10:n ongelma voit suhteuttaa siihen että tälläkin foorumilla on Windows 7/8.1 käyttäjillä edelleen ongelmia, ja voit vaikka etsiä foorumeja joissa on niin vista kuin jopa windows 9x versioden käyttäillä on ongelmia.
    Eli tässäkin tapauksessa kannattaa suhteutaa asioita.
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2015
    IlmoPJ kiitti tästä.
  11. Korpisoturi

    Korpisoturi Member

    Liittynyt:
    20.10.2015
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Joo ei se nöyttis vaikuttanut rikkonaiselta kun ekan kovon hajoamisen jälkeenehtisin asentaa ja pelata gta 5 ilman huolia.
    Noh tuo ssd menee toivon mukaan takuuseen ja eipä ole paha investointi tuo uusi kovo ole

    Tuo pc korjari vaikuttikin myyntimieheltä kun ilman tutkimista rupes uutta näyttistä myymään mulle :D
     
    Viimeksi muokattu: 22.10.2015
  12. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Vahinko, että et sitten käyttänyt tuota Crystal DiskInfoa, sillä olisi ainakin pystytty toteamaan levyn kunto, johon nuo ilmoitukset viittasivat. Viallinen kaapeli tai liitäntä voi vaikuttaa ja selittää tuon vian useissa levyissä.

    En minäkään oikein usko tuon johtuvan näytönohjaimesta. Ei olisi ensimmäinen kerta kun huollossa tehdään väärä diagnoosi, jonka asiakas maksaa. Korjaus ei välttämättä korjaa varsinaista ongelman aiheuttajaa. Näilläkin sivuilla on ollut useita tapauksia noista vääristä diagnooseista.

    Toivon kuitenkin, että saat asiantuntevan avun huollosta ja koneesi kuntoon.
    Saatuasi koneen takaisin, anna palautetta tänne, koska se auttaa meitä vastaisuudessa auttamaan ongelmissa.

    Windows 10:n ongelmista voin sanoa, että itselläni on kahdessa koneessa se, ilman mitään ongelmia. Joskus tuntuu siltä, että noita ongelmia kasaantuu joillekin kohtuuttomasti, mutta ne eivät välttämättä johdu käyttöjärjestelmän, vaan koneen ongelmista. Käyttöjärjestelmää on aina helppo syyttää, etenkin uutta käyttöjärjestelmää.
     
  13. Korpisoturi

    Korpisoturi Member

    Liittynyt:
    20.10.2015
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Raportoin kyllä tänne heti kun selviää ja kyllähän ehtisin sitä diskinfoa kokeilemaan ja se kyllä ilmoitti että kovossa on vikaa jotain siirretyistä ytimissä muistaakseni. Minulla olisi tuossa 500gigan kovo jonka otin läppäristä se on 4v vanha mutta käytin sitä vain 2v ja siit on virtajohto poikki (koirani söi sen) pystyiskö sitä käyttämään normi torni koneessa kylläkin väliaikasesti en meinannut käyttistä asentaa siihen vaan pelit ja ohjelmat
     
  14. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Laita ensi kerralla kuva ohjelman raportointi-ikkunasta nähtäväksi tänne.
    Kyllä voit sitä käyttää, jos levy vaan on samaa tyyppiä, mitä koneessasi. Levy ilmeiseti on 2.5" tuuman ja 5400kierr/min., mutta kyllä sitä voi käyttää, vaikka onkin vähän hidas. Jos ei tule käyttöjärjestelmälevyksi, niin ei haittaa.
     
  15. Korpisoturi

    Korpisoturi Member

    Liittynyt:
    20.10.2015
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Asia kunnossa kiitti tiedosta kun huomenna saan koneen voisin ajaa diskinfon kaikilla kovoilla läpi
    Laitan sitten kuvaa tulemaan
     
  16. Korpisoturi

    Korpisoturi Member

    Liittynyt:
    20.10.2015
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Noniin sain koneen huollosta ja sanoivat että toinen kiinni olleista kovoista oli paskana mutta muuten kaikki oli fine.
    Laitoin tuon läppärin kovon kiinni ja asensin winukan toiselle kovolle.
    Jännä juttu että edelleen herjaa konetta käynnistettäessä tota disk condition bad ja vieläpä tuolle kovolle mikä piti olla ehjä noh asensin winukan ja vedin disk infolla läpi tässä kuva tuloksista.

    Ajattelin koittaa onnea asentamalla näyttiksen ajurit ja katsoa toimiiko kone vielä sen jälkeen.
     

    Liitetyt tiedostot:

  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Minä en enäää luottaisi tuohon C:-levyyn, siinä on selvästi ongelmia. Tästä ne herjat käynnistettäessä tulee.
    Levy vaihtoon vaan.
    Vahinko todella, että et testannut noita levyjä aikaisemmin, niin olisit säästänyt tuon huoltokäynnin.
     
  18. Korpisoturi

    Korpisoturi Member

    Liittynyt:
    20.10.2015
    Viestejä:
    34
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    6
    Eipä tuo nyt haittaa tulipahan varmistettua mutta outoa ettei huolto todennut tuotakin kovoa hajanaiseksi

    Tarkoittaako tuo diskinfon tulos ettei tuota levyä pystyisi vaikka elvyttämään?
     
  19. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Ei elvytys tuossa enää taida auttaa. Ihme kyllä, kun tuo meni huollosta läpi, ilman mitään kommenttia..
     
  20. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,889
    Kiitokset:
    906
    Pisteet:
    123
    Joo ei tuosta kyllä kunnolla toimivaa saa tekemälläkään, vaikka jotain chkdsk komentoa kokeilisikin niin ei se pitemmän päälle auta.

    0x05
    0xC5
    https://en.wikipedia.org/wiki/S.M.A.R.T.#ATA_S.M.A.R.T._attributes
     

Jaa tämä sivu