1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows palomuuri ja Comodo palomuuri.

Viestiketju Virukset ja haittaohjelmat -osiossa. Ketjun avasi kape 27.11.2015.

 1. kape

  kape Newbie

  Liittynyt:
  22.11.2015
  Viestejä:
  3
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Moro,

  Monen mielestä Windows palomuuri on riittävä monessakin tilanteessa, mutta mua kyllä itseä mietityttää tässä windows 10:ssä mm. tämä microsoftin urkinta ja muut yksityisyyttä heikentävät ominaisuudet. Okei netissä on ohjelmia, joilla voidaan parantaa käyttäjän yksityisyyttä ja blokkaillaan Microsoftin ip-osoitteita, mutta tuskinpa kukaan pysyy oikeasti Microsoftin perässä. Kerrankin kun tulee sitten blokkaamattomasta ip-osoitteesta yhteys, niin hienosti vuotaa? Windowsin palomuuri tuskin reagoi kun ns. "windows update" yhteydeksi "naamioitu" windowsin urkinta yhteys tulee koneelle.

  Ymmärsinkö oikein?

  Lisäksi suuri osa hakkereista ym. tuholaisista keskittyy Windowsin kiusaamiseen, joten jotenkin en näistä kahdesta syystä oikein tohtisi Windowsin palomuurilla pelkästään mennä.

  Mutta kun kuitenkin noita blokkilistoja on kuitenkin jo ihan tuntuva lista, niin en haluaisi tuosta kokonaan luopuakaan. Esim. noi blokkilistat käsittääkseni on vain windows palomuurille. Mites jos ottaa windowsin palomuurin pois päältä ja käyttää vain comodoa, niin antaako comodo kuinka herkästi mennä noiden microsoft yhteyksien läpi? Eli katsooko, että turvallinen windows update yhteys, ei tarvitse blokkailla tms.

  Mulla on tällä hetkellä windowsin palomuuri päällä ja päällä vielä comodo. Pitkään on sanottu, että ei ole hyvä pitää kahta palomuuria päällä yhtäaikaa, sotkee ja hidastaa. Mahtaako edelleenkin olla näin? Vähän erikoista, ettei comodoa asentaessa se kytkenyt automaattisesti windows palomuuria pois, jos tästä olisi erityistä haittaa. En suurta hidastumista ole ainakaan huomannut ja comodo kyl ainakin kyselee yhteyksistä ihan kivasti, mutta mahtaakohan kaikki nyt toimia ihan ok?

  Eli kaiken tämän jälkeen pointtina on, voinko pitää windowsin palomuurin ja comodon palomuurin päällä yhtäaikaa? Jos siitä ei ole erityistä hyötyä, niin onko haittaakaan?
   
 2.  
 3. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,488
  Kiitokset:
  707
  Pisteet:
  193
  Microsoftin mahdollista urkintaa et useallakaan palomuurilla pysty estämään. Netin katkaisu kokonaan on siihen ainoa tehokas tapa.
   
  *Trinity* kiitti tästä.
 4. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  3,294
  Kiitokset:
  671
  Pisteet:
  123
  Joo ei sitä millään palomuurila estetä, ja voit suhteuttaa sitä vakoilua ihan siihen jos käytät vaikka googlea.

  Se että voitko pitää kummatkin palomuurit päällä selviää vain testamalla yleensähän niin ei kehoteta tekemään, muta jos et huomaa koneen toiminnassa mitään eroa niin eipä sillä seilloin ole väliä.
  Pikaisesti luin lueskelin niin näyttäisi siltä että Windows kasista eteenpäin comodo ei automaattisesti ota windowsin omaa palomuuria pois päältä, lienekö se sitten osaa toimia sen kanssa saman aikaan.
   

Jaa tämä sivu