1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows.old

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi 1pertti 17.11.2018.

  1. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,895
    Kiitokset:
    756
    Pisteet:
    193
    Kertokaas nyt te, joilla on omia kokemuksia Windows 10:stä, että eikö windows.old-kansio muodosteta aina suuremman (kevät- tai syksy-) päivityksen yhteydessä? Minulle on tullut tuollainen käsitys, mutta nyt monet "asiantuntijat" kertovat, että niin tapahtui vain siirryttäessä Windows 7:stä tai 8.1:stä 10:een.
    https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/47c472a4-bbbd-4d6b-b149-8fc88581ed88

    Käsitykseni mukaan uudessa koneessa on ollut Windows 10:n keväällä ilmestynyt versio, joka nyt käyttöön otettaessa on päivittynyt October 2018-versioksi. Samalla on sitten muodostunut tuo Windows.old-kansio. Vai olenko aivan hakoteillä?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Luit näköjään saman artikkelin Verkkokaupan kannettavasta koneesta jossa ostettaessa oli Windows.old kansio. Artikkelissa asiantuntija mielestäni hyvin asiantuntemattomasti kertoi, että Windows 10:iin tulee Windows.old ainoastaan, kun päivitetään vanhemmasta (windows7 ja 8) versiosta).

    Asiantuntijan olisi hyvä paneutua asiaan vähän tarkemmin. Windows.old tulee aina, kun tehdään uusi asennus tai versiopäivitys niin, että vanhan osioita ei poisteta, ihan sama onko alla Windows 7, 8, 8.1 tai 10.
    Tuo verkkokaupan koneen ilmeisesti asiakas on palauttanut, ei kai ole mahdollista muuten, että siellä on tuo kansio..

    Ei olisi koskaan paljastunut, jos olisi tehnyt pelkän eka esi asennusvaiheen ja poistanut sen aikana osiot.
    Seuraavan esiasennusvaiheesta eteenpäin asiakas olisi tehnyt loppuun, asian paljastumatta.
    Edit: olisi ehkä paljastunut, koska koneella ei olisi ollut valmistajan blotwarea.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2018
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,895
    Kiitokset:
    756
    Pisteet:
    193
    Luin jutun uudelleen ja siinä tosiaan sanotaan: "Kotona mies avasi koneen ja huomasi koneessa windows.old-nimisen kansion." Jos asia on kirjaimellisesti noin, niin oma käsitykseni ei ollut oikea. Minähän siis oletin, että käyttöön otettaessa Windows 10 haki ja asensi heti uusimman October-version, jolloin luotiin tuo old-kansio. Jutusta ei voi varmasti päätellä, tutkiko ostaja konetta jo ennen kuin se oli ladannut ja asentanut uusimman päivityksen. Asiakas kyllä kertoo lehden mukaan niin, mutta varma ei voi olla.

    Eikö asia ole kuitenkin niin, että windows.old-kansio muodostetaan myös päivitettäessä Windows 10 edellisestä versiosta uusimpaan ja eikö näin tapahdu myös silloin, kun Windows Update tekee tuon päivityksen automaattisesti? Siis toisin kuin Petteri Järvinen tuossa artikkelissa sanoi: "Niissä koneissa, mitä tänä päivänä myydään, pitäisi olla Windows 10. Kun sen päivittää, siitä ei tule mitään kansiota." Olen ymmärtänyt, että old-kansio tulee tällaisessa tapauksessa ja mahdollistaa ongelmatilanteessa paluun edelliseen 10-versioon.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, tulee Windows.old aina, kun koneelle asennetaan käyttöjärjestelmä uudelleen, eikä levyosioita poisteta. Samoin tekee manuaali- tai update versiopäivityksessä, aina noissa tulee tuo palautuskansio Windows.old. Tämä siksi, että asennuksessa voi aina palata n.viikon ajan takaisin edelliseen asennukseen.

    Ainoastaan puhtaassa asennuksessa, jossa levyosiot poistetaan, ei tule Windows.old kansiota, jolloin sitä ei myöskään voi peruuttaa.

    Petteri Järvinen oli todella väärässä väittämässään, ettei Windows 10 tee tuota kansiota.

    edit: Jutussa sanottiin rodella, että kansio oli heti, kun kone avattiin. Se tarkoittaa, että kone on käytetty ja palautus ei ole oikein tehty esiasennukseen, josta asiakas käynnistäessään jatkaa loppuun asti sen.
    Silloin kone pitäisi myydä käytettynä tai asiakkaalla käyneenä.
    On tainnut käydä myyjälle pieni lipsahdus.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2018
    1pertti kiitti tästä.
  6. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,895
    Kiitokset:
    756
    Pisteet:
    193
    Muutenkin tuo artikkeli on sellainen, että en pelkästään sen perusteella olisi valmis tuomitsemaan verkkokauppa.comia käytetyn läppärin myynnistä uutena. Moni asia vaatisi lisätietoa. Ostaja mm. kertoo harrastaneensa tietokoneita vuosikymmeniä. Silloin hänen pitäisi tietää, että kun uuden koneen kotona avaa, ei siinä heti pääse tutkimaan mitä kansioita se sisältää. Tai jos pääsee, niin kyseessä on tosiaan aiemmin käyttöön otettu kone, ellei ostettu myös asennuspalvelua.

    Pitäisi siis tietää, tuliko läppäri Windows vain esiasennettuna, kuten uudessa koneessa kuuluu olla. Vuosikymmeniä tietokoneita harrastanut tuskin ostaa läppäriä Windows käyttövalmiiksi asennettuna, kieli valittuna ja päivitettynä. Silloin hänen pitäisi kokemuksensa perusteella heti huomata ilman old-kansiotakin, jos kone on jo ollut käytössä. Tai jos hän kuitenkin valitsee käyttövalmiiksi asennetun ja päivitetyn Windowsin, niin windows.old-kansio kuuluu asiaan, vaikka kone olisi uusi.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Koko juttun on kirjoittanut varmaan henkilö, jolla ei ole mitään taustaa asiaan, kuten nuo lehtijutut yleensä ovat.
    En panisi kovin paljon painoa myös jutussa esiintyvään asiajantuntijaan sanomiseen, kun ei ollenkaan tiedä minkälaisen jutun kirjoittajan suotimen läpi juttu tullut.

    Oleellisin asian mielestäni on, onko ostaja ostanut koneen käyttövalmiiksi asennettuna vai esiasennettuna.
    Tuon jutun olisi voinut jättää kirjoittamatta, tuolla asiantuntemuksella ja osaamisella.

    edit: vaikka olisi ostanut valmiiksi asennettuna, niin tuskin siinä olisi kuitenkaan versiopäivitys ehtinyt tulla, joten tuota kansiota ei olisi ollut. Onkohan syksyn versiopäivitys edes ollut jakelussa vielä tuona ajankohtana, kun se vasta 3-4 päivää sitten julkaistiin.
     
    Viimeksi muokattu: 17.11.2018
  8. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,617
    Kiitokset:
    729
    Pisteet:
    123
    HUOH! :rolleyes:

    Miksi aina lainataan Petteri Järvistä?

    Joo 1pertti ja tarantella varmaan kävitte ton jo läpi, mutta oli pakko tuoda esiin oma ihmettelyni


    Päivitys: Poistettu Petteri Järvisen virheellinen kommentti windows 10:n päivityksiin liittyen.
    https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/47c472a4-bbbd-4d6b-b149-8fc88581ed88

    Päivitys 2:
    Petteri Järvinen korjasi aiemmin antamansa virheellisen kommentin windows 10:n päivtyksiiin liittyen, artikkellin uudessa julkaisussa.

    https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/4ee37a4d-77d9-4e98-a168-542b0ebae5bb
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2018
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Siksi, kun aikanaan kirjoitti kirjan DOSista (muistaakseni) ja sai maineen asijantuntijana.;)
     
  10. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,617
    Kiitokset:
    729
    Pisteet:
    123
    Jonkun pitäis varmaan kirjoittaa sille kirja siitä mitä tapahtuu kun päivittää kymppiä. :D
     
    tarantella kiitti tästä.
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Ellei koko homma ole jutun kirjoittajan sekoilua, koska ei anna kovin vankkaan kuvaa kirjoituksellaan.
     
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    3,617
    Kiitokset:
    729
    Pisteet:
    123
    No valitettavasti sekin on mahdollista, että ei oo lainannut Järvistä oikein. Jossa tapauksesa toki vedän lausuntoni takaisin. En pidätä kyllä hengitystäni sen vaihtoehdon puolesta.
     
  13. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,538
    Kiitokset:
    3,470
    Pisteet:
    223
    Windows on asennettu ja päivitetty (Verkkokaupan sivulla sanotaan että heti valmis pelaamiseen). Mikähän tuossa on ongelmana?
     
  14. KBH5050

    KBH5050 Regular member

    Liittynyt:
    26.12.2006
    Viestejä:
    152
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Minulla uuteen läppäriin tuli päivittäessäni Win 10 Home aiemman asennetun version, 1809 versioon viime torstaina, Windows10Upgrade kansio.
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Saisiko linkin tähän sanontaan. Laitoin juuri pari kuukautta sitten yhden tutun Verkkokaipasta ostaman koneen käyttökuntoon. Koneeseen oli tehty asennus esiasennustilaan, josta loppuasennus lähti alkuun koneen käyttöönotossa, jolloin mm. nimetään käyttäjätili, sisäänkirjaustapa ja asetetaan kympin toimintarajat eri toimintojen ja raportoinnin suhteen.

    Mielenkiintoinen väittämä joka ei oikeastaan järkevästi ole mahdollisen. Käyttäjä ei voi vaikuttaa käyttäjätilin tekoon jos asennus on täysin valmiiksi tehty. Harva normaalikäyttäjä löytää jälkeenpäin ja osaa löytää noita raportoinnin ja tietosuojan asetuksia. Anna tukea väittämällesi, että uusissa käyttämättömissä koneissa löytyy tämä tilanne, esittelykoneet ja palautetut koneet saattaa olla poikkeus.

    Muistelisin, että heillä on myynnissä tuote tietokoneille, joka sisältää käyttöönottoasennuksen.
    Edit: Muistin oikein: https://www.verkkokauppa.com/fi/search?query=käyttöönottopalvelu käyttövalmis
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2018
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Tämä olikin sitten jo täysin toinen juttu.
     
  17. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,538
    Kiitokset:
    3,470
    Pisteet:
    223
  18. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    6,895
    Kiitokset:
    756
    Pisteet:
    193
    Ei siellä päivityksestä mitään sanota. Sanotaan, että Windowsin lisäksi ei ole esiasennettu muuta kuin McAfee, jonka asennuksesta voi itse päättää käyttöönoton yhteydessä. Lisäksi se on ohjelmoitu lataamaan joitakin pelejä käyttöönoton jälkeen.
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Niin siinä sanotaan, jota epäilen hyvin vahvasti, että olisi loppuasennus tehtynä. Tuossa mainostekstissä on muutenkin epämääräisyyksiä, esim Windows 10 käyttöjärjestelmä, ei siis mainintaa Home tao Pro. Epäilen kyllä, että tuolla heti valmilla tarkoitetaan sitä, että sen varustus pelikonneeksi on valmis, ilman lisälaitteiden hankintaa ja kun koneeseen on ympätty pelit valmiiksi.
    Silti väittäisin, että kone on esiasennustilassaa, josta loppukäyttäjä tekee loppuasennuksen.

    Edit: Yritin soittaa verkkokaupaan, mutta asiakaspalvelu ei ole auki sunnuntaisin.
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2018
  20. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    14,538
    Kiitokset:
    3,470
    Pisteet:
    223
    Asennettu kymppi ja esiasennettu mcafee-roska. Noin väittävät, ja jos paikkaansa pitää niin ei luulisi olevan valittamista.

    Ite jos joskus maksaisin windowsin asennuksesta niin edellyttäisin kyllä että se myöskin asennetaan. Päivityksineen kaikkineen.

    Edit: Voisi tietenkin kysyä onko windows asennettu vai esiasennettu vai mitä lieneekään. Itse en viitti kun eivät viimeksikään mitään vastanneet.
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    3,290
    Kiitokset:
    753
    Pisteet:
    123
    Asia nyt vaan on niin, että jos haluaa käyttöjärjestelmän olevan täysin asennettuna, niin sitten pitää ostaa tuo käyttöönottopaketti ja antaa käyttäjätiedot liikkeelle.
    Hyviä syitä miksi käyttöjärjestelmä ei ole valmiiksi asennettuna, vaan esiasennettuna, kerroin jo monia käyttäjätilistä lähtien tieturva-asetuksiin ym. raportointeihin ja käyttäjän henkilökohtaisiin asetuksiin, jotka voi tehdä ainoastaan käyttäjän antamilla tiedoilla.

    edit:
    Tuossa ostetaan kone, ei asennusta. Käyttöönottoasennuksen saa kyllä, kun vähän lisää maksaa.
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2018

Jaa tämä sivu