1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Batzch 02.06.2021.

  1. Batzch

    Batzch Member

    Liittynyt:
    04.06.2013
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Elikkäs tässä on nyt hetken aikaa ollut päivästä riippuvaiseksi ongelmana että esim Windows nappi ei toimi ei tapahdu mitään vaikka painaa näppäimistöstä taikka ihan näytöltä samoin tällöin etsi toiminto ei toimi lainkaan yleensä alkaa toimiin muutaman reboot jälkeen välillä toimii aluksi mutta kun kone ollut pari tuntia päällä niin alkaa tekemään tätä. Myöskin useasti laskin taikka muistio aukaisu kestää aivan tolkuttoman kauan ja kaikki mitä kirjoittaa tapahtuu muutaman sekunnin viiveellä.tämä on nyt pahentunut viimeisen puolen vuoden aikana. Kaikki muut toimii normaalisti Windows on itsekseen omalla ssd
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
  4. Batzch

    Batzch Member

    Liittynyt:
    04.06.2013
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Bitdefender on tarkistettu tähän asti sillä ei ainakaan mitään ole löytynyt. Eikä mielestäni tuolla tehtävien hallinnassa ole näkynyt mitään erikoista kuormitusta voin tässä vielä nyt tarkemmin katsoa seuraavalla kerralla
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Bitdefenderistä huolimatta suosittelen tekemään tarkistukset linkkaamillani ohjelmilla.

    Lisäksi liitän vielä yhden lisäohjelman, Crystal Disk Info, jolla kovalevyn kunto selviää. Viallinen kovalevy saattaa aiheuttaa myös tuon tyyppistä hidastelua.
     
  6. Batzch

    Batzch Member

    Liittynyt:
    04.06.2013
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nyt on tarkistukset tehty ja kovalevyn kunto tarkistettu ainut mitä nuo viirustorjunta ohjelmat löysi niin olivat PUP.Optional.MailRu ja kovanlevyn kunto oli 83%. mutta eipä taas tänään ole noi windows toiminnot pätkineet että pääsis kattomaan tehtävienhallinasta josko siellä jotain
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Voisitko laittaa Crystal Disk Infon testi-ikkunasta kuvan tänne, josta näkyy kaikki teksti?
     
  8. Batzch

    Batzch Member

    Liittynyt:
    04.06.2013
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    CrystalDiskInfo_20210603154204.
    tuossa kyseisestä kovelevystä
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Levyt ovat ok. Käyttötunteja on melkoisesti kyllä takana.
    Onko mahdollisesti jollakin toisella levyllä vanha Windows asennus?
    Koneen osaluettelon voisi kyllä julkaista, jotta saisi käsityksen laitteesta.
     
  10. Batzch

    Batzch Member

    Liittynyt:
    04.06.2013
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Elikkäs Emolevy on: gigabyte z97p-3d Prossu: Intel xeon E3-1231 v3 ram 16gb 1600 mhz näyttis nvidia geforce gtx 1070 TI. Ei muilla kovalevyillä ole ikinä ollut windowsia asennettuna tuo kysein omainen ssd on vanhin kovoni ja muut hankittu jälki käteen.
     
  11. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,314
    Kiitokset:
    196
    Pisteet:
    93
    Kyllähän tuo levy alkaa olla käyttöikänsä ehtoopuolella:

    https://www.kingston.com/datasheets/sv300s3_us.pdf

    Speksien mukaan 64 teraa saa tuolle kirjoittaa ennen kuin tulee ongelmia ja 45 teraa on kirjoitettu tähän mennessä.

    Pistäisin tuon vaikka steam-kirjastolle kakkoslevyksi ja hankkisin tilalle tuoreen lätyn.
     
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    5,347
    Kiitokset:
    973
    Pisteet:
    173
    Kannattaa myös varmistaa, että levyllä on jonkin verran vapaata tilaa.
     
  13. Batzch

    Batzch Member

    Liittynyt:
    04.06.2013
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    koneessa on jo toinen ihan kohtuullinen ssd olemssa missä steam ja pelit mitä paasiassa pelaan sitten on vielä hdd levy mille mitä harvemmin tulee hakattua. kaippahan tuon voisi sitten tässä kohtapuoliin alkaa vaihtamaan. mitään suositusta minkä laisen ssd hommais? budjettina varmaanki olisi noin 100€ eiköhän niillä saa ihan kohtuullisen ssd nykyään ?
     
  14. WinLix

    WinLix Active member

    Liittynyt:
    22.02.2018
    Viestejä:
    653
    Kiitokset:
    112
    Pisteet:
    53
    Vaikkapa tämä: https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...CYkR5G6wNhz3I3Nr8y8NrLOjNdr9ti8RREi8Rt2h0yi5y
     
  15. Batzch

    Batzch Member

    Liittynyt:
    04.06.2013
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Jatketaan nyt tähän kun on aloitettu meinasin nyt tuossa viikonloppuna hakea tuon uuden ssd. Ongelmana o tällä hetkellä että ei ole levuasemaa tarvis ladata Windows 10 jostain, mistä löytää? ja näkeekö oman Windows product key jostain ei ole mitään hajua että missä se loota on missä on key.
     
  16. WinLix

    WinLix Active member

    Liittynyt:
    22.02.2018
    Viestejä:
    653
    Kiitokset:
    112
    Pisteet:
    53
    Windows 10 voi ladata täältä: https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

    Lisenssikoodi on tallennettu jo Microsoftille ja emolevyyn. Sitä ei tarvitse syöttää uudestaan vaikka asennus sitä kysyisi vaan järjestelmä aktivoituu automaattisesti kun sen yhdistää nettiin.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Täältä voit ladata viimeisimmän Windows version: https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

    Lataa linkistä "Lataa työkalu nyt" vaikka työpöydälle ja tee sen avulla 8Gt:n USB-tikulle uusi asennusmedia.
    Product keytä uudelleen asennuksessa ei tarvita, eikä sitä tule edes käyttää siinä. Aikaisemmin aktivoidun koneen uudelleen asennuksessa tuotelisenssi kysely tulee ohittaa ruksilla kohtaan "Minulla ei ole tuoteavainta", niin Windows aktivoituu automaattisesti perustuen emolle rekisteröityyn aktivointiin.

    Edit: Onko sinulla Home vai Pro versio, sillä on merkitystä, onko syytä tehdä asennus verkkoyhteydessä tai ilman sitä.

    Pro versiossa voi verkkoyhteydessä valita tekeekö asennuksen paikallisen tilin tai Microsoft tilille
    Home versiossa paikallinen tilin voi tehdä ainoastaan verkkoyhteydettömässä tilassa.

    Vanha levy irti asennuksen ajaksi, jossa on Windows asennus, jottei asennus sekoile kahdelle levylle.
     
    Viimeksi muokattu: 10.06.2021
  18. Batzch

    Batzch Member

    Liittynyt:
    04.06.2013
    Viestejä:
    63
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Pro näyttää olevan koneessa
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,433
    Kiitokset:
    1,079
    Pisteet:
    223
    Sitten kannattaa tehdä asennus verkkoyhteydessä, niin se lataa jo asennuksessa joitakin päivityksiä lisää.

    Asennuksessa on mahdollista valita käyttäjätunnus Microsoft-tilin tunnus tai sitten ihan oma paikallinen tili.

    Paikallisen tilin luonti seuraavasti: Ikkunassa, jossa kysytään sähköpostiosoitetta, valitaan vasemmasta alakulmasta "Offline-tili"
    Seuraavaksi herjaa ikkunassa vasemmassa alakulmassa "Rajoitettu kokemus", joka tulee valita. Tili ei ole mitenkään muuten rajoitettu, mutta se ei perustu Microsoft tiliin. Aktivointiin sillä ei ole mitään vaikutusta.

    Käyttäjätilin voi tarvitessa liittää MS-tiliin myöhemmin.
     
    Viimeksi muokattu: 10.06.2021

Jaa tämä sivu