1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows Media Player ei toista ääntä

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Airboat 09.12.2017.

  1. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Whatta Heck kiitti tästä.
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Tuo vaikuttaisi olevan ihan ok. Mutta eikös ap:lla ollut jo tuo toistin? #1
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Kyllä vaan, eka viestissä ainakin mainitsi sen.
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
  6. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    292
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Poistin äsken viestin, tehdäkseni muutamia lisäyksiä, mutta kiitos nopeasta vastauksestasi. Kysymys, miten saan sen lisättyä.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Ei niitä kaikkia viestejä olisi tarvinnut poistaa.
    Mietis nyt itse vähän, kun suora latauskinkki kerran on.

    Tuolla on suora latauslinkki tähän tiedostoon "DTS_AC3_Source_Filter_x64". Lataat sen ensin ja sitten käynnistät asennuksen, niin se antaa Media Playerille DTS AC3 äänituen, ainakin lupaa niin.

    edit: vähän hölmöksi meni tuo lopun keskustelu, kun välistä puuttuu noita kysyjän viestejä.
     
  8. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    292
    Kiitokset:
    7
    Pisteet:
    28
    Ei tuonut dts kodeekki apua. Siirryn VLC Media Playerin käyttäjäksi. Hölmöilystä otan opikseni, tarkoitus oli kuitenkin valaista lisää asiaa. Kiitos ja hyvää alkavaa viikkoa teille kaikille. Asia on loppuunkäsitelty
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Tuo on varmaan sinulle parempi ratkaisu. Voin sanoa sanoa, että noilla koodekeilla äänet siihen kyllä pitää saada, mutta tuossa on varmaan jotain muita ongelmia.
     
  10. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,985
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Itsellänikin on ollut vaikeuksia Advanced Audio Codecilla pakatun monikanavaäänen toistossa Media Player Classicilla, joten ajattelin kokeilla edellä mainittua DTS_AC3_Source_Filter_x64 -koodekkia, mutta Norton poisti asennustiedoston. Syynä oli WS.Reputation.1:
    https://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2010-051308-1854-99&tabid=2

    Onkohan tämä aiheellinen ilmoitus vai väärä positiivinen?

    Tuli mieleen aikaisemmat yritykset asentaa AC3filter. Sen asennustiedostossa oli Open Candy ja tietoturvaohjelmat kavahtivat sitä, vaikka se ei olisi ollut "viritetty" asentamaan mitään extraa.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Jaa-a, olen tutkinut ensin tuon tiedoston VirusTotal sivustolla (ei yhtään hälytystä, eikä negatiivista kommenttia), Malwarebytesillä ja F-Securella, no problem. Sen jälkeen asensin sen ja käynnistin koneen uudelleen, ei asennuksen aikana mitään hälytyksiä.

    Ajoin F-Securen ja Malwarebytesin, jotka eivät edelleenkään reagoi mitenkään.
    ADWCleaner ei myöskään nähnyt asennuksen jälkeen mitään ongelmia tai uhkia koneella.

    Linkin tiedon perusteella kyllä uskon, että hälytys oli väärä joka tämän mukaan näyttäisi perustuvan johonkin anonyymitiedoista perustuvaan kerättyyn mainearviotietoon, kun mihinkään todennettuun realistiseen uhkaan.
    Lue uudelleen tuossa linkissä olevat tiedot, niin huomaat sen perustuvan pelkkään luuloon.
    https://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2010-051308-1854-99&tabid=2

    99.9 %:sti veikkaisin hälytyksen ollelleen ns. False havainto tai oikeastaan luulo.
    Kannattaa lukea erityisesti linkin viimeinen lause huolella, siinä kerrotaan, että tiedoston maine voi ajan kanssa muuttua.

    Se mihin eniten tänä päivänä pitäisi kiinnittää huomiota, on se mistä mitäkin alkaa ladata. Ihan testimielessä yritin parista muusta paikasta ladata tuota AC3filteriä, niin heti hyppäsi F-Secure tai Malwarebytes esteeksi lataukselle.

    Mitä nuo saman tiedoston muualta lataamiset aiheuttaa tuotyyppisessä datan keräämisessä mainetietoihin, kun mainepistemäärä lasketaan sovellukselle latauspaikasta riippumatta, jos oikein ymmärsin.

    Pyydän kommentoimaan arvelujani.
     
  12. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,985
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Kokeilujesi perusteella näyttää ilmeiseltä, että kyseessä on ns. väärä positiivinen eli aiheeton "hälytys".
    Luin kyllä tuon viimeisenkin lauseen ja päättelin siitä, että jos kyseessä olisi false positive, se olisi jo näin pitkän ajan kuluessa korjattu. Tuntuu kummalliselta, että kymmenien miljoonien yksityis- ja yrityskäyttäjien havaintojen perusteella viaton tiedosto luokitellaan pysyvästi epäilyttäväksi.

    Takana saattaa olla se, kuten mainitsitkin, että samaa tietoa on jaettu toisilla sivustoilla niputettuna jonkin haitan kanssa, ja tuo maineeseen perustuva luokitus tunnistaa vain tiedoston nimen erittelemättä latausosoitteita. Tässäkin tapauksessa Norton Safe Web ilmoittaa tuon lataussivuston turvalliseksi, mutta blokkaa sitten kyseisen tiedoston.

    Olen huomannut, että Norton on hyvin epäluuloinen uusien ja vähän käytettyjen sovellusten suhteen, joista ei ole riittävää mainetietokantaa. Minulla esimerkiksi on jo vuosia ollut käytössä eräs maksullinen sovellus, jonka päivitykset vaativat aina erityisluvan, jotta Norton sallii niiden asennuksen, koska kyseessä on "hyvin uusi tiedosto, jolla on erittäin vähän käyttäjiä". Tässä nyt käsillä olevassa tapauksessa kuitenkin on kyseessä vanha tiedosto, joka on ilmeisesti aiheettomasti saanut pysyvästi epäilyttävän maineen.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Nyt, kun varsinainen kysyjän kysymys on saatettu loppuun, niin kai tätä voi vielä jatkaa.

    Minusta tuo ominaisuus Nortonissa on ihan hyvä, jossa varoittelee ohjelmista, jotka ovat uusia ja vähän käyttäjiä.
    Se ainakin pysäyttää käyttäjän hetkeksi miettimään mitä tekee, kun joutuu hyväksymään tai hylkäämään asennuksen.
    Muistelen aikaa, jolloin käytin vielä Nortonia, niin DVBViewer Pro oli yksi ohjelma, joka päivitys vaatii aina erikseen hyväksynnän asentamiseen vähäisen käyttäjämäärän takia ja kun päivitys oli aina uusi kaiken lisäksi.

    Tuli vielä mieleen, monissa ilmaisohjelmissa on noita maineongelmia, mutta se kai johtuu kaikista sekavista jakelukanavista, joissa osaan on ympätty ei toivottavia lisiä tai haittoja.

    Yksi mitä olen havainnut, niin Download.fi stä ladattavat ohjelmat stoppaa aina joko Malwarebytesiin tai F-Secureen. En ole asiaa sen paremmin tutkinut, mikä siellä mättää ja mikä sen aiheutaa. Pitäisi varmaan asentaa VM taas koneelle, nyt kun olen lopulliseti kymppiin siirtynyt, voisi noita tutkia turvallisemmin.

    Kympistä puheen ollen, @1pertti oletko tietoinen, että Windows 10:n ilmainen päivitysjakelu 7, 8 ja 8.1 kai loppuu 31.12.2017, jostain luin tuollaisen uutisen.
    Nyt vannoutuneilla seiskan käyttäjillä alkaa olla viimeiset hetket siirtyä ilmaiseksi pidemmän tuen käyttöjärjestelmään, koska kahden vuoden kuluttua seiskan tukiaika loppuu.

    Tulikin vähän hypittyä aiheesta toiseen.:)
     
    Viimeksi muokattu: 11.12.2017
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,985
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Kiitos muistutuksesta, olen lukenut saman uutisen. Saa sitten nähdä, onko Microsoft tällä kertaa tosissaan.

    Käytin kyllä päivitystarjousta hyväkseni ja Windows 10:n pitäisi aktivoitua uudelleen tällä koneella, jos sen tälle asentaa. Erinäisistä syistä jouduin palaamaa Windows 7:aan. Oli sovellusten yhteensopivuusongelmia ja Windows 10 katsoi oikeudekseen poista tarvittavia ohjelmia, joita ei saanut toimimaan kympissä. Aion ostaa ohjelmien kymppi-versiot vasta kun on pakko.

    Tein aikanaan listan kaikista ongelmista, joita kympin kanssa oli, mutta lista hävisi kympin mukana, kun sen varmuuskopiointiohjelma ei toiminutkaan luvatulla tavalla. Sen oli ilmoitettu olevan yhteensopiva 7:n kanssa. Oman varmuuskopiointiohjelmani 10 oli poistanut eikä siitä saanut versiota kympille.

    Lisäksi sellainen pieni yksityiskohta on jäänyt mieleen, että kympistä puuttui ns. Vieras-tili, joka on kätevä silloin, kun lainaa konetta vieraalle esimerkiksi sähköpostien käsittelyä varten. Minusta tämä oli selvä huononnus, mutta monelle muulle Vieras-tilin puute lienee merkityksetön.

    Joka tapauksessa pysyn seiskan käyttäjänä niin kauan kuin sitä tuetaan. Toistaiseksi me 7:n käyttäjät taidamme vielä muodostaa selvän enemmistön ja voi olla, että 2020 tekee mieli ostaa uusi läppärikin.
     
  15. 99eki

    99eki Regular member

    Liittynyt:
    17.12.2012
    Viestejä:
    349
    Kiitokset:
    56
    Pisteet:
    38
    Kyllä Win 10:ssä saa vierastilit laitettua.

    2017-12-12 tilit.
     
  16. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Monella on kuitenkin 7 home premium ja sitä ei kai saa päivitettyä kuitenkaan win 10 pro - versioon. Täälläkin mennään loppuun asti seiskalla ja hommataan lisenssi pro - kymppiin kun aika päättyy seiskan tukemisesta. Käsittääkseni seuranta ja ominaisuudet puoltaisivat vahvasti w10 pro:ta.

    Lisäyksenä että naputeltavana olevassa masiinassa on 7 pro - versio mutta täytynee miettiä vielä tuota hommaa.
     
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,985
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
  18. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,951
    Kiitokset:
    917
    Pisteet:
    123
    ^ En tiedä eroja seiskan vierastilin ja kympin "muut henkilöt" tilin välilä mutta kympissä voi määrittää tämän muille tarkoitetun tilin tarvittaessa vaikka niin, että sillä ei voi käytää kuin yhtä sovellusta.
    En tiedä mitä muita rajoitteita kyseiselä tilillä on.

    Myös vierastilin luonti onnistuu. Vain muutama komento. En osaa sanoa mitä eroa kympin vierastililä ja muut henkilött tilillä on.
    https://www.howtogeek.com/280527/how-to-create-a-guest-account-in-windows-10/
     
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,985
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    "Across the web, you'll find articles that tell you how to enable the "hidden" guest account in Windows 10, using the Command Prompt or the group policy editor in Windows. While these methods do make it look like the guest account is enabled, they don't actually work. When you try to switch to the guest account, you'll be instead forced to log into your current account."
    (lähde: https://www.laptopmag.com/articles/create-guest-account-windows-10)

    Vieras-tili (Guest) on jotenkin sisällä kympissä, mutta käyttämättömissä. Tämän voi kiertää perustamalla uuden tilin. poistamalla sen Users-ryhmästä ja siirtämällä sen Guests-ryhmään, kuten tuossa Trinityn linkkaamassa ohjeessa kerrotaan. Aikamoinen ero entiseen tilanteeseen, jossa tili oli heti käytettävissä. Nyt vastaavan tilin ja sen asetusten muokkaamiseen tarvitaan monta sivua ohjeita.
     
  20. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,951
    Kiitokset:
    917
    Pisteet:
    123
    On varmasti heikennys. En osaa sanoa kyllä yhtään miksi näin on. Mitään syytä päätökselle ei näin pikaisesti katsoen internetistä kyllä löydy.

    Pitää katsoa josko saisi jossain välissä testattua tuota "muut henkilöt" tiliä. En tosin osaa verrata sitä seiskan vierastiliin kun omalla koneellani ei ikinä vierastiliä seiska aikana ollut.

    Törmäsin tässä vielä seuraavaan linkkiin jonka mukaan mikään noista ohjeista vierastilin luomiseksi ei oikeasti tomi oikein. Ei siis edes tuo how-to geekin.
    https://www.digitalcitizen.life/you-cant-enable-guest-account-windows-10-stop-trying
     
    Viimeksi muokattu: 12.12.2017
    1pertti kiitti tästä.
  21. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,951
    Kiitokset:
    917
    Pisteet:
    123
    Pistän poikkelusellisesti uuden viestin perään.

    Testasin tuota "muut henkilöt" tiliä. Tilin voi luoda joko ilman salasanaa ja microsoft tiliä, mutta niitäkin voi käyttää halutessaan. Tilin voi määritellä käyttämään tiettyä sovellusta, valittavana on sovelluksia pienestä listasta ja vain yhden voi valita. Kirjauduttaessa ensimmäistä kertaa tälle määritellylle tilille windows luo tilin jossa saattaa mennä pieni hetki. Windows ei käynnisty työpöydälle vaan avaa suoraan valitun sovelluksen. Mitään muuta kuin valittua sovellusta ei voi käyttää. Soveluksen sai suljettua Ctrl-Alt-Del painamalla. (Outoa että mitään erillistä kirjaudu ulos painketta tai vastaavaa ei ole)

    Tiliä voi käyttää myös normaalisti jolloin jätetään tilin määrittely pois.
    En vielä testannut kummemmin tätä vaihtoehtoa. Lähinnä näytti hävinneen työpäydltä taustakuva ja jonkin verran kuvakkeita, ohelmat oli kuin ensimmäistä kertaa käytettäessä. Program files kansioon pääsi, mutta esim. pääkäyttäjän valokuvia ei päässyt katsomaan.

    Testailen myöhemmin lisää. Voiko koneelle mm. ladata ja tallentaa mitään ja jos voi mihin. Voiko tiedostoja siirrellä tai poistaa jne.

    Jatkoa: Jos pääkäyttäjällä on salasana käytössä kirjautmiseen koneelle, ei "muut henkilöt" tilillä pysty poistamaan tiedostoja, eikä asentamaan tai poistamaan ohjelmia. Ohjelmien asennsupaketteja ja tiedostoja voi ladata työpödyälle mutta mitään ei voi asentaa. Eikä esim: portable ohelmaa kuten AdwCleaner voi ajaa edes työpöydältä.

    Jos taas pääkäyttäjällä ei ole salasanaa käytössä, pystyy "muut henkilöt" tilillä oleva poistamaan ja asentamaan tiedostoja ja ohjelmia huolimatta siitä, että silloinkin tulee vastaan kysely pääkäyttäjän salasanasta. (Voisi kuvitella että poisto olisi estetty tässäkin tapauksessa)

    Tiedostoja on kuitenkin mahdollista poistaa D: asemalta (tai jokin muu kuin järjestelmäasema) siinäkin tapauksessa kun pääkäyttäjällä on salsana käytössä. (Mielestäni hieman outoa)

    En osaa sanoa onko "muut henkilöt" tilissä eroa silloin kuin se luodaan niin että toisella käyttäjälä on microsoft tili.

    Ei nyt mitenkään täysin kattavaa testailua, mutta antanee suuntaa verrattuna seiskan vierastiliin ja sen ominaisuuksiin.
     
    Viimeksi muokattu: 12.12.2017
    1pertti ja 99eki kiittävät tästä.

Jaa tämä sivu