1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows Media Player ei toista ääntä

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi Airboat 09.12.2017.

  1. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    229
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Aloitin DVD levyn toiston, Windows Media Player aukeaa oletuksena, toisto OK, mutta ääntä ei kuulu.
    Media Player Classic toistaa molemmat. Haluaisin käyttää Windows Media Playeriä.
    Kyseessä, kammettava IBM Z60m, ja käyttöjärjestemä Windows 7 32bit.
    -Pertti
     
  2.  
  3. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    497
    Kiitokset:
    75
    Pisteet:
    28
    Onko siitä säädetty äänenvoimakkuus täysille? Jos ei lähde toimimaan niin en tappelisi asian kanssa vaan asentaisin suosiolla VLC media playerin.
     
  4. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,570
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
  5. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,758
    Kiitokset:
    1,012
    Pisteet:
    223
    Windows - napin alta:

    - oletusohjelmat
    - määritä oletusohjelmat
    - windows media player
    - aseta tämä ohjelma oletukseksi -> ok

    - kerro toimiiko

    lisäys
    Vlc on myöskin käyttökelpoinen toistin.
    https://www.videolan.org/vlc/download-windows.html
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,570
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Windows Media Player olikin jo oletuksena, ilman ääntä. Ääni siihen pitäisi löytyä tuolla laittamallani coodekilla.
    Tämä nyt vaan ihan selvennyksenä vielä.
     
    Viimeksi muokattu: 09.12.2017
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,758
    Kiitokset:
    1,012
    Pisteet:
    223
    Kuvittelin että tuo oli määräävä toistin.

    Kannattaa kokeilla tuota ^^^ codekkia tosiaan.

    Vaihtoehtoja on maailma täynnä.
     
  8. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    229
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    LAV Filters ei tuonut ääntä. VLC Media Player Toimii hienosti.
    Kiitokset teille kaikille vinkeistä.
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,570
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Otitko äänicoodekit käyttöön?
     
  10. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    229
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Tein pelkän asennuksen. En tunne ohjelmaa, miten äänicodekit otetaan käyttöön?
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,570
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Itselläni ei sitä tällä hetkellä koneella ole, mutta siinä on äänelle ja kuvalle Configuroiti asetukset.
     
  12. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    229
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Nyt aukesi kodekki käsite. seuraavista puuttuu täpät: wma-wmapto-wmalossless. Muissa on täpät.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,570
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Niin pitkä aika, kun noita olen käyttänyt, ettei muista enää. Kokeilemalla se selviää.
    Oletko muuten käynnistänyt koneen uudelleen koodekkien asentamisen jälkeen.

    Noissa koodekeissa kyllä yleensä löytyy apu kaikkeen video- ja ääniongelmiin, mitä video- ja äänentoistossa tarvitaan.

    Mikä levy tuo on jota yrität toistaa?
     
  14. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    229
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Dire Strais Sultan Of Swing t DVD toimii OK + muutamat muut, mutta Esim. John Mayall 70 Anniversary DVD ääni puuttuu!!
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,570
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Löytyy huomattavasti monipuolisempia koodekkeja, kuten K-Lite Codec Pack. Pitää vaan tarkkaan valita turvallinen lataussivusto, koska noiden mukana saattaa tulla jotain ylimääräistä.

    K-Lite Codec Pack löytyy täältä: https://www.codecguide.com/download_kl.htm
    K-Lite_Codec_Pack_1370_Basic vaikutti ainakin puhtaalta tiedostolta F-Securen, Malwarebytesin ja Virus Totalin tutkimana.

    EDIT: Huom. K-lite sisältää Media Player Classic käyttämät koodekit.
    Tuo linkki on Basic fileen, tuolta samalta sivulta löytyy laajempiakin koodekkeja.
     
    Viimeksi muokattu: 10.12.2017
  16. Airboat

    Airboat Regular member

    Liittynyt:
    03.12.2008
    Viestejä:
    229
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Ei löydy sopivaa Kodekkia listasta näille muutamille DVD levyille.
     

    Liitetyt tiedostot:

  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,570
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    En tiedä, missä vika on. Aikoinaan kun noilla enemmän tein juttuja, ei koskaan tuullut eteen tilannetta, ettei koodekkia olisi löytynyt, siis kuvaa ja ääntä. Noissa paketeissa on paljon muitakin kuin LAV kodekit.
    Kokeile vielä tuota Mega koodek packkia, jos siitä ei löydy, niin levyissä jotain ongelmaa.
     
  18. Näppishemmo

    Näppishemmo Regular member

    Liittynyt:
    09.03.2017
    Viestejä:
    497
    Kiitokset:
    75
    Pisteet:
    28
    Eikö olisi helpompi asentaa videosoitin joka automaattisesti tukee tarvittavia codeceja. Ei tarvitsisi alkaa säätämään eri codec pakettien kanssa? Näin minä tekisin jos olisi sama ongelma.
     
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,758
    Kiitokset:
    1,012
    Pisteet:
    223
    Tuon (media playerin) takia ei ainakaan kannata asentaa windowsia uudelleen, vlc hoitaa homman ok.
     
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    2,570
    Kiitokset:
    588
    Pisteet:
    123
    Jos Windowsissa ei jotain koodekkia ole, ei käyttöjärjestelmän uudelleen asennus siihen koodekkia tuo.
    Todella jos Media Player Classic tai vlc ei kelpaa katseluun ja kuunteluun, pitää asentaa koodekkeja, se on käyttäjän päätettävissä oleva asia.
    Tuskin sellaista normaalikaupan olevaa DVD:tä löytyy, johon koodekilla ääntä ei saisi, mikäli siinä on ääniraita.
    Saattaisi auttaa jos levyn tiedoista tukisi, mikä äänisysteemi levyssä on.

    Edit: itse käytän Media Player Classicia, koska koskaan ei ole ollut tarvetta jatkaa sitä koodekeilla.
     
  21. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    8,758
    Kiitokset:
    1,012
    Pisteet:
    223
    Juuh on aloituspostajan asia mikä hänelle on helpoin ja toimivin ratkaisu. Arvostan että kerrot noista koodekkiasioista, itse kerran jonkinlaisen vastaavanlaisen dilemman kanssa painineena ymmärrän asian.

    Sitä en vain jummara miksi on pakko olla mediaplayer toistimena.
     

Jaa tämä sivu