1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windows kaatuilee/jäätyy

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Maastonakki 20.03.2018.

  1. Maastonakki

    Maastonakki Member

    Liittynyt:
    11.07.2015
    Viestejä:
    97
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Uskoisin että saa. Ajattelin että kokeilis katsoa tuolta hwmonitorista jos sieltä näkyisi mitään, esim. Liian vähäiset voltit jossain osa-alueella
     
  2.  
  3. Maastonakki

    Maastonakki Member

    Liittynyt:
    11.07.2015
    Viestejä:
    97
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tässä ois näitä hwmonitor hommia, saiskohan näistä mitään selvää? Laitan nyt samalla tulemaan tuon memtest86 ja sen jälkeen kokeilen toisella virtalähteellä.
     

    Liitetyt tiedostot:

    • 1.
      1.png
      Tiedostokoko:
      76.7 KB
    • 2.
      2.png
      Tiedostokoko:
      74.8 KB
  4. Maastonakki

    Maastonakki Member

    Liittynyt:
    11.07.2015
    Viestejä:
    97
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Laitoin tuon memtest86 tulemaan, huomasin myös tuolta hwmonitorista että suorittimen kellot käyneet 3,6ghz, voiko johtua tietokoneen/amd catalystin virrankäyttöasetuksista, vai katsonko suoraan biosista onko siellä jostain syystä oc päällä?
    Näyttääkö tämä oikealta, vai testaako jotain ihan väärää? Alkoi automaattisesti.
    Edit: Nyt jonkin aikaa rullaillut tuo testi, 6 testin kohdalla tuli 512 virhettä. Odottelen loppuun ja laittelen lokitiedostoa tms. jos sieltä sellainen tulee
     

    Liitetyt tiedostot:

  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,327
    Kiitokset:
    1,069
    Pisteet:
    223
    memtest on ihan oikea ja toimii noin.
    Muistitestiä pitäisi ajaa muutaman kertaan lävitse.
    Tuo testisi ei ehtinyt alkua pidemmälle, eikä mennyt kertaakaan kokonaan läpi.
     
  6. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,190
    Kiitokset:
    1,283
    Pisteet:
    223
    Sulla on näköjään biosissa Cool`n Quiet päällä, rajoittaa virransyöttöä. Kokeile disabloida se. Virranhallinta-asetuksiin myös "paras suoritusteho" päälle.
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,327
    Kiitokset:
    1,069
    Pisteet:
    223
    Eikös käyttäjä ole pyrkinytkin rajoittamaan virrankäyttöä, jotta nähdään tulee kaatuiluja sen jälkeen.
    Laita kuva ikkunasta vaan tänne, siitä ei tule erillistä raporttia muistaakseni.
    Noita virheitä ei saisi tulla yhtään.
     
  8. Maastonakki

    Maastonakki Member

    Liittynyt:
    11.07.2015
    Viestejä:
    97
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kokeillut muuttaa noita virrankäytön asetuksia suuntaan ja toiseen jos niillä olisi mitään merkitystä, ei oo vaikuttanut millään tavalla, mutta kokeilen ottaa sen pois käytöstä kuitenkin
     
  9. Maastonakki

    Maastonakki Member

    Liittynyt:
    11.07.2015
    Viestejä:
    97
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nyt tässä vaiheessa
     

    Liitetyt tiedostot:

  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,169
    Kiitokset:
    3,841
    Pisteet:
    223
    Heitä jorpakkoon tuo poweri. Sehän pukkaa tulemaan mitä sattuu.
     
  11. Maastonakki

    Maastonakki Member

    Liittynyt:
    11.07.2015
    Viestejä:
    97
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Testaan tämän jälkeen tuolla toisella powerilla vielä samat vaikka. Vai onko ihan selvä että se kusee? Ei kyllä yllättäisi. Laittaa tilaukseen toisen paremman.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,327
    Kiitokset:
    1,069
    Pisteet:
    223
    Testiohjelmat ei näytä aina jännitearvoja oikein, pitäisi testata useilla eri ohjelmilla. Mitähän biossin jänniteasetukset mahtaa näyttää.

    Löytyiskö sinulta kokeiluun toista muistia, koska muistivirheitä ei saisi olla jos haluaa ilman kaatumisia edetä.

    Edit: voisi kokeilla yksittäin muistikammalla, tekeekö kummallakin erikseen samaa virhettä, jos varalla ei ole muuta muistia.
     
  13. Maastonakki

    Maastonakki Member

    Liittynyt:
    11.07.2015
    Viestejä:
    97
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Saattaisin mahdollisesti saada tälle päivälle kaverilta hänen hyperx 2x4gb kammat, voisi niillä kokeilla. Kokeilenko samalla toisella virtalähteellä? Vai käytänkö samaa niin saa osviittaa mahdollisesti siihen, että onko tuo paskana.
    Edit: olikin 2x8gb, no jos toisen saan niin riittääkö se?
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,327
    Kiitokset:
    1,069
    Pisteet:
    223
    Nyt ei ole ainakaan mitenkään vielä toditettu, että virtalähde olisi rikki. Kokeilisin samalla ensin toisia muisteja jos saat lainaksi.
    Ei kannata kerrallaan tehdä kuin yksi muutos, niin pysyy itse mukana vian paikallistamisessa vähemmilla arvailuilla.

    edit:
    Sillä tekee kummasti testiä ja ratkoo mahdollisia muistiongelmia.
     
    Viimeksi muokattu: 28.03.2018
  15. Maastonakki

    Maastonakki Member

    Liittynyt:
    11.07.2015
    Viestejä:
    97
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Sitä ajattelin myös itse
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,327
    Kiitokset:
    1,069
    Pisteet:
    223
    Editoin samaan aikaan omaa edellistä viestiäni, kun vastasit.
     
  17. Maastonakki

    Maastonakki Member

    Liittynyt:
    11.07.2015
    Viestejä:
    97
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tässä ois nämä biosin lukemat
     

    Liitetyt tiedostot:

  18. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,169
    Kiitokset:
    3,841
    Pisteet:
    223
    Nyt näyttää paljon asiallisemmalta. Toinen juttu sitten pysyykö nuo rasituksessakin suunnilleen samoina.
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,327
    Kiitokset:
    1,069
    Pisteet:
    223
    Tuon vuoksi ei noihin testiohjelmien jännitearvoihin voi aina luottaa, menisi paljon turhaan virtalähteitä sen takia vaihtoon.
    Pitäisi aina olla monta testiohjelmaa, jolla mitata. Minusta noihin biossin arvoihin ehkä voi parhaiten luottaa, vaikka niissäkin voi olla outoja heittoja toisinaan.
     
  20. Maastonakki

    Maastonakki Member

    Liittynyt:
    11.07.2015
    Viestejä:
    97
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Ei löytynyt tuolta biosista oikein mitään muita virrankulutukseen liittyviä tietoja/asetuksia. Kohtapuolin pääsee testaamaan muistikammat ja toista virtalähdettä niiden jälkeen jos ei ongelma ratkea. Jos noissa virtalukemissa vaikka olisi jotain suurempaakin eroa
     
  21. Maastonakki

    Maastonakki Member

    Liittynyt:
    11.07.2015
    Viestejä:
    97
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Nyt ainakin aluksi kun laitoin toiset kammat sisään, ei vaikuttanut mitään. Kokeilen toisella virtalähteellä näiden kampojen kanssa (olikin 2x4, kaveri höpötti), sitten kokeilen alkuperäiset kammat vielä tuolla paremmalla virtalähteellä jos on mitään eroa
     

Jaa tämä sivu