1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows havaitsi IP-osoiteristiriidan

Viestiketju Laajakaistaliittymät -osiossa. Ketjun avasi 7hands 20.10.2019.

 1. 7hands

  7hands Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  212
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  [​IMG]

  Tälläinen ilmoitus saapuu Windows 7 koneelleni, kun vaimoni käynnistää maccinsä ja käynnistää netin. Mitä tehdä? Olin jo yhteydessä Elisaan, mutta heidän neuvonsa eivät tepsineet... eli modeemin resetointi, koneen puhdistus (sitä varten jotta vanhan asuntomme modeemista olisi jäänyt vielä jotain koneelleni muistiin)...

  Yritin pistää modeemin siltaavaksi, mutta sen jälkeen ei toiminut netti ollenkaan! Modeemina on Zyxel vmg3625-t20a

  Aiemmassa asunnossamme oli käytössä kaapelimodeemi, eikä vastaavaa valitusta tullut koskaan.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,444
  Kiitokset:
  1,086
  Pisteet:
  243
  Reitittimen pitäisi antaa jokaiselle tietokoneelle oma IP-osoite. Olisiko nyt jommalle kummalle tietokoneelle määrätty asetuksissa kiinteä IP-osoite? Macista en tiedä, mutta Windows-koneessa avaa Ohjauspaneelista Verkko- ja jakamiskeskus ja sieltä vasemmasta laidasta Muuta sovittimen asetuksia. Kaksoisklikkaa kyseistä verkkoyhteyttä ja valitse Ominaisuudet. Valitse Internet Protocol Version 4 ja jälleen Ominaisuudet. Tarkista, että kohta Hanki IP-osoite automaattisesti on valittuna. Jos IP-osoitteiden kohta onkin täytetty, kirjoita tiedot varmuuden vuoksi muistiin ennen valinnan muuttamista, sillä ne poistuvat.

  Voit myös kokeilla, mitä Windowsin verkkodiagnostiikka kertoo. Klikkaa Verkkoyhteydet-sivulta kyseistä verkkoyhteyttä oikealla ja valitse Vianmääritys.
   
 4. KBH5050

  KBH5050 Regular member

  Liittynyt:
  26.12.2006
  Viestejä:
  258
  Kiitokset:
  11
  Pisteet:
  28
  Minulle tullut sama ilmoitus kymmeniä kertoja. Olen vain klikannut sen pois ja laitteet toimineet sen jälkeen normaalisti. En tiedä, mitä tuo voisi sitten aiheuttaa, kun minulle ei mitään, eikä toisille laitteille: kännykkä, kannettava ja toinen pöytäkone päällä.
   
 5. 7hands

  7hands Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  212
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  kiitos vastauksesta. protocol 4:ssä oli tuo automaattinen haku päällä. lisäksi tein tuon korjauksen, ja jotain se siinä korjaili (näin olen tehnyt kyllä aiemminkin, mutta ongelma ei ole sillä lopulta ratkennut).

  Ongelma langattoman yhteyden tai tukiaseman kanssa

  Korjattu
   
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,444
  Kiitokset:
  1,086
  Pisteet:
  243
  Tuo Zyxel näyttääolevan ADSL/VDSL-modeemi, jossa on langallinen ja langaton reititin. Onko käytössä mahdollisesti joku toinenkin reititin, jossa voisi olla toiminnassa toinen DHCP-palvelin, joka myös jakaa IP-osoitteita verkkoon liitetyille laitteille?
   
 7. 7hands

  7hands Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  212
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  ei ole toista reititintä. luulin jo tuossa, että homma oli hoitunut kun useamman päivän oli ilman ilmoitusta, mutta eilen se taas pomppasi.
   
 8. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,444
  Kiitokset:
  1,086
  Pisteet:
  243
  Olisiko mahdollista, että vaimosi on ensin käyttänyt Macciään muualla ja sitten pitänyt sitä valmiustilassa, kunnes taas käynnistänyt uudelleen? Ainakin teoriassa olisi mahdollista, että Macin asetuksissa olisi säilynyt IP-osoite, joka nyt onkin sinulla käytössä.
   
 9. 7hands

  7hands Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  212
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Macci on ollut kotona kaiken aikaa, mutta kylläkin valmiustilassa. Ja mielestäni tuo IP-ristiriita tulee juuri tuolloin kun kone palautuu tuosta tilasta takaisin käyttöön.
   
 10. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,444
  Kiitokset:
  1,086
  Pisteet:
  243
  Luulen tietäväni ongelman syyn. Kun verkkoon liitetty tietokone käynnistetään, se pyytää reitittimen DHCP-palvelimelta IP-osoitteen. DHCP-palvelin tunnistaa koneen sen MAC-osoitteen perusteella. (Tässä MAC tarkoittaa Media Access Controlia eli sillä ei ole mitään tekemistä Macintoshin kanssa.) DHCP-palvelin myöntää kyseiselle MAC-osoitteelle oman IP:n ennalta määrätyksi laina-ajaksi. Jos tietokone on päällä kauemmin, IP-osoitteen laina-aikaa jatketaan, muussa tapauksessa kyseinen osoite vapautuu ja DHCP-palvelin voi lainata sen jollekin muulle laitteelle eli MAC-osoitteelle.

  Tässä tapauksessa käy ilmeisesti niin, että Macin (siis Apple-läppärin) ollessa lepotilassa se säilyttää tiedon IP-osoitteestaan, vaikka DHCP-palvelimen myöntämä laina-aika olisi päättynyt, ja herättyään pyrkii käyttämään vanhentunutta osoitetta, joka on nyt lainattu sinun koneellesi.

  Windows-koneen saa pyytämään uutta IP-osoitetta ilmen uudelleen käynnistämistä avaamalla komentokehotteen järjestelmänvalvojana ja suorittamalla seuraavat komennot:
  ipconfig /release (tämä vapauttaa nykyiset IP-osoitteet)
  ipconfig /renew (tämä hakee uudet IP-osoitteet)

  Joissakin reitittimissä on ominaisuus, että ne pitävät kirjaa MAC-osoitteista ja pyrkivät antamaan laitteelle saman IP-osoitteen, joka sillä on aiemminkin ollut, mikäli osoite on vapaana. Jos sinun reitittimesi toimii noin, voisit koittaa "normalisoida" tilanteen seuraavasti:

  Sammuttakaa molemmat tietokoneet ja modeemireititin vähäksi aikaa kokonaan (ei siis pelkästään lepotilaan). Sitten virta ensimmäiseksi modeemiin. Kun modeemilla on yhteys internetiin, laita virta ensin omaan koneeseesi ja läppäriin vasta sen jälkeen kun oma koneesi on yhteydessä nettiin. Koneesi saa näin ensimmäisen vapaan IP-osoitteen ja Macci seuraavan. Jos DHCP-palvelin toimii edellä kuvatulla tavalla, IP-osoitteet liitetään MAC-osoitteisiin, jolloin ne eivät vaihdu, vaikka tietokoneen virta välillä katkaistaan. Silloin Macin palaaminen lepotilasta ei enää sotkisi osoitteita.
   
 11. 7hands

  7hands Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2005
  Viestejä:
  212
  Kiitokset:
  3
  Pisteet:
  28
  Hei! Kiitos infosta. Kokeilen tuota sammutushommaa seuraavaksi. Äsken tosin huomasin, että IP-ristiriitavirhe tuli kun palautin oman PC-läppärini lepotilasta (ja vaimon kone on lepotilassa muualla). Samaan modeemiin on tosin kytköksissä myös kaksi älypuhelinta, liekö nekin lisää sotkemassa tätä kuviota.
   
 12. lettas

  lettas Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  03.03.2003
  Viestejä:
  4,332
  Kiitokset:
  199
  Pisteet:
  93
  Onko mäkki ja ios-laitteet miten vanhoja? Legenda kertoo että muutama vuosi takaperin Applen tuotteilla oli vakeuksia jutella joidenkin valmistajien dhcp-viritysten kanssa. En ole tuohon törmännyt koskaan itse, tai kuullut lähipiirin mäkkikäyttäjien ongelmista:

  http://osxdaily.com/2010/09/19/another-device-on-the-network-is-using-your-computers-ip-address/

  Itse varmaan ruksisin ongelmallisille laitteille staattiset ip:t modeemin asetuksista, jolloin modeemi ei jaa samoja toisille laitteille.
   

Jaa tämä sivu