1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windows ei toimi

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Taavi5 20.10.2019.

  1. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Olin koneellani katsoin vieeota ja latasin peliä yhtäkkiä kone crashas tuli joku vika ja nyt kun käynnistää koneen uudelleen niin tulee tämmöinen
     
  2.  
  3. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
  4. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,067
    Kiitokset:
    3,813
    Pisteet:
    223
    SSD rikki tai buuttilista sekaisin. Tarkista biosista että ssd on listalla ensimmäisenä. F2 tai delete, naputtele kumpaakin heti käynnistyksen alussa.
     
  5. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Onko tämä oikea paikka 15715704802538289592819757407748.
     
  6. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Voiko ongelmaan vaikuttaa se että laneilla katkesi sähköt
     
  7. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    @Taavi5

    Tuo on ilmeisesti varastolevysi joka näkyy olevan käynnistysosiossa ensimmäisenä. Vaihda sen tilalle tuo uefi... Sitten F10 ja enter.

    Avaat siis tuon boot option #1 ja siellä vaihdat uefin ensimmäiseksi.
     
  8. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Tämmönen tuli kun vaihdoin IMG_20191020_143002.
     
  9. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,071
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Jos on joku ulkoinen niin sammuta kone, irroita se ulkoinen härpäke ja kokeile käynnistää kone uudelleen.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,073
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Olet ilmeiseti kuljettanut konettasi, kun olit laneilla. Olisiko mahdollista, että koneesi olisi saanut kevyttä osumaa, jonka seurauksena jotain olisi irronut puolitieheen. Olisi hyvä ehkä tarkistaa koneen sisäiset johtoliitokset ja osat, ettei mitään ole irti tai puoliksi irronnut.

    Tarkista samalla tuon herjan mukaan, että kaikki koneen ulkoiset laitteet ovat varmasti kiinni tai oikeastaan nyt aluksi olisi varmaan hyvä irroittaa nuo laiteet ja katsoa miten kone toimii.

    Eihän vaan Biossin varmistusparisto ole päässyt irtoamaan, sen näkee parhaiten siitä onko päivä ja aika-asettus oikein.
     
  11. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Päivä ja aika asetus ole kunnossa
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,073
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Sanoit tuon kyllä aika vaikeasti, on vai ei.
     
  13. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    On kunnossa
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,073
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Tarkistitko nuo muut ehdottamani asiat?
     
  15. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    No katoin mutta en osaa sanoa onko mikään puoliirti
     
  16. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Onkos noi kaapelit kivalevyn ssd:n
     

    Liitetyt tiedostot:

  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,755
    Kiitokset:
    764
    Pisteet:
    193
    Nuo mustat leveämmät ovat kovalevyn datajohtoja.

    Edit: Liikuttele liittimiä jos olisi huono kontakti.
     
    Viimeksi muokattu: 20.10.2019
  18. Taavi5

    Taavi5 Regular member

    Liittynyt:
    25.08.2017
    Viestejä:
    635
    Kiitokset:
    16
    Pisteet:
    28
    Mutta voiko se vaikuttaa että sähkötkatkesi laneilla
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,073
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Tietysti sähkökatko voi aiheuttaa ongelmia, mutta aika harvinaista se on. Käyttöjärjestelmä voi joskus sekoilla, mutta harvoin rikkoo koneen osia.
    Jos olisi hyvin nopeita peräkkäisiä katkoja, voisi tulla tuhoja, mikäli jännitepiikit pääsisi läpi.

    Tarkistitko nyt jo kaikki mitä ehdotettiin, jos tarkistit, anna palaute kaikista niistä.
     
    Taavi5 kiitti tästä.
  20. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,991
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Voi se vaikuttaa. Kovalevy on erityisen herkkä sille, jos sähkö katkeaa kesken kirjoittamisen.
     
  21. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,464
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Itsellä on vastaava kokemus sähkökatkon pimentämästä kingstonin ssd:stä. Samat oireet, katosi näkymästä biosissa, sitten kun muutaman starttailun jälkeen ilmestyi taas näkyviin ei windows enää suostunut nousemaan millään tempulla. Uudelleenasennuksen jälkeen taas toiminut ja toivottavasti jatkaa samaan malliin(koputan puuta).

    Kannattaa kokeilla irrottaa vaikka datajohto ja käynnistää kone, käydä biosissa. Kone sammuksiin ja taas johto kiinni ja takasin biosiin, voi herätä. Tarkistitko sitä boot priority-valikkoa mitä kaikkia vaihtoehtoja siellä on?
     

Jaa tämä sivu