1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows Backup (Vista/7 oma varmuuskopiointitoiminto)

Viestiketju Käyttäjien tekemät oppaat -osiossa. Ketjun avasi Dwnldz_5 09.12.2012.

 1. Dwnldz_5

  Dwnldz_5 Active member

  Liittynyt:
  01.06.2005
  Viestejä:
  1,866
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  68
  Windows Vistan/7:n oma varmuuskopiointitoiminto tutuksi

  Tässä oppaassa on tarkoitus neuvoa täydellisen varmuuskopion ottamiseen suoraan Windowsin työpöytänäkymästä. Ohje on tehty asentamalla Windows 7 virtuaalikoneeseen ja napsimalla siitä tarvittavat kuvat.
  Huom: varmuuskopio ja järjestelmän palautus ovat täysin eri toimintoja, älä siis sekoita niitä keskenään.

  Mitä tarvitset:

  - Ulkoinen kiintolevy johon tallennat varmuuskopion, tai joku muu sisäinen kiintolevy. Asemasta A ei voi ottaa varmuuskopiota samalle A-asemalle, vaan se pitää tallentaa vaikka Beelle.
  - Polttava CD/DVD-asema ja tyhjä CD-levy (jos et omista Windows 7 asennuslevyä)
  - Aikaa: olet lähdössä töihin/kouluun/nukkumaan.

  Alkuvalmistelut (ei välttämätöntä)

  Tämä on täysin ohitettavissa, mutta tilanteesta riippuen kannattaa koneelta poistaa käyttämättömät ohjelmat ja muutkin turhat tiedostot. Tämä nopeuttaa kopiointia/palautusta ja tietenkin pienentää varmuuskopion kokoa. Poistolistalle kannattaa harkita lähinnä pelejä joita et juuri pelaa, ne vievät yleisesti ottaen enemmän tilaa kuin ~20 hyötyohjelmaa. Myös väliaikaistiedostoja et välttämättä tarvitse, CCleaner on hyvä apu niiden poistamisessa.

  Tee järjestelmän korjauslevy (Repair disc)

  Jos et omista Vista/7 asennuslevyä (ei koneen valmistajan tekemää palautuslevyä), sinun pitää polttaa korjauslevy. Se mahtuu perinteiselle CD-levylle. Levyn teko on vaivatonta, kirjoita käynnistysvalikon hakuun "korjauslevy" ja paina entteriä. Valitse asema jossa tyhjä levy on ja paina "Luo levy".

  Varmuuskopion ottaminen

  Kirjoita käynnistä-valikon hakuun "varmuuskopio" jolloin esiin tulee vaihtoehto "Varmuuskopioi tai palauta tiedostoja". Avaa se, esiin tulee seuraava ikkuna josta valitset "Määritä varmuuskopiointi":
  [​IMG]
  Seuraava vaihe:
  [​IMG]
  Tästä listasta valitaan asema, jonne haluat tallentaa varmuuskopion. Jos et ole laittanut ulkoista kiintolevyä kiinni, tee se nyt ja paina nappia "Päivitä". Valitse listasta kiintolevysi ja paina Seuraava.

  [​IMG]
  Nyt valitaan tavarat minkä tahdot varmuuskopioosi. Tässä oppaassa käytetään manuaalista tapaa, mutta myös ylempi vaihtoehto on ihan toimiva, mutta huomaa sen ottavan vain tietyt tiedot talteen.
  Valitaan siis alempi vaihtoehto "Haluan valita itse" ja painetaan "Seuraava".
  [​IMG]
  Tästä klikkaillaan asiat jotka tahdotaan varmuuskopioon. Tällä kertaa halutaan ottaa ihan kaikki talteen, joten valitaan kaikki laatikot. Ja napilla "Seuraava" päästään jatkamaan.

  [​IMG]
  Tästä voi vielä tarkistaa tehdyt valinnat. Jos kaikki kelpaa, valitse ikkunan vasen nappi, missä lukee luultavasti "Tallenna asetukset ja varmuuskopioi" tai muuta vastaavaa. Kopioinnin pitäisi nyt alkaa:
  [​IMG]
  Kopioitavien tiedostojen määrästä ja kiintolevyn tiedonsiirtonopeudesta riippuen tässä menee joko tunti tai hyvin monta tuntia. Konetta voi käyttää normaaliin tapaan, mutta en tiedä miten se vaikuttaa varmuuskopiointiin.

  ---

  Varmuuskopion palautus
  Laita aikaisemmin polttamasi korjauslevy tai Windows Vista/7 asennuslevy koneesi CD/DVD asemaan ja boottaa koneesi siltä. Seuraavissa kuvissa tekstit ovat englanniksi koska itse poltin aikoinaan englannin kielisen levyn. Kielellä ei ole vaikutusta palautustoiminnon toimintaan, joten en tehnyt uutta suomen kielelle.
  Kun kone on käynnistynyt korjaustilaan ja olet valinnut näppäinasettelun, ruudulla tulee olla seuraava ikkuna:
  [​IMG]

  Tästä eteen päin ei ole oikeastaan erityisempää tarkennettavaa, joten painele kuvien osoittamat valinnat ja paina seuraavaa.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  Viimeinen tilaisuus muuttaa mielesi palautuksesta. Tämän jälkeen ei kannata peruuttaa.
  [​IMG]
  Kun palautus on valmis, kone käynnistyy automaattisesti uudelleen.

  Siinä se.
   
  Viimeksi muokattu: 09.12.2012
 2.  

Jaa tämä sivu