1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows asennus ongelma

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi musaliker 23.12.2019.

  1. musaliker

    musaliker Member

    Liittynyt:
    08.10.2009
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Aloitin Win7 puhdasta asennusta, uusi SSD-levy sisässä (ainoana levynä, BIOS löytää sen eli piuhat ovat kiinni, oli alkujaan myös vaaditussa AHCI-tilassa).

    Boottasin Win7 alkup. asennuslevyltä, valitsin kielet ja kohteeksi ainoan SSD:n jonka löysi (Sata_0 paikalla).

    Alkoi asentamaan Win7 ja eteni jo ekaa prosenttia, poistuin muutamaksi minuutiksi, palasin takaisin ja kone päällä, mutta ei Win7 näy, eikä mitään asennukseen liittyvää, pimeä ruutu. Ei käynnistyksenkään jälkeen. Eli veikkaan, että ei ole asentanut Winukkaa vaan jostain syystä lopetti sen asentamisen (tod.näk.vaihtoehto), tai sitten ei.
    BIOSiin päästää menemään joka toisella käynnistyksellä.
    En saa enää uutta starttia edes DVD:ltä.
    Miten kannattaisi alkaa ratkomaan tilannetta? - kiitos vinkeistä.

    EDIT:
    RATKAISTU = PS/2 portissa E I S A A olla kiinnitettynä näppistä virran käynnistäessä tai se estää boottauksen/asentamisen etenemisen.
    Vasta kun pian käynnistyksen jälkeen laittaa näppiksen piuhan kiinni homma toimii normaalisti ja antaa bootata DVD-asemasta/SSD:ltä!
     
    Viimeksi muokattu: 27.12.2019
  2.  
  3. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,755
    Kiitokset:
    764
    Pisteet:
    193
    Helpottaisi vastauksen antamista jos saisit kuvan noista boot vaihtoehdoista. Sen jälkeen katsottaisiin lisäohjeita etenemiseen, kun saadaan selville missä ollaan.

    Edit: Kerrot tekeväsi puhadasta asennusta, ehditkö tyhjentää jo asennuksen aikana kovalevyn vai oliko se uusi käyttämätön levy, kuten tuolla kirjoitit.?
     
    Viimeksi muokattu: 23.12.2019
  4. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,218
    Kiitokset:
    172
    Pisteet:
    93
    Asennuksessa on mennyt jotain pieleen. Seiskan pitäisi seuraavaksi pyytää poistamaan asennus-media ja painamaan enteriä ennen boottia ssd:ltä.

    Oletko käyttänyt seiskaa ennen tuolla kokoonpanolla? Moneen uuteen osaan ei ole enää ajureita seiskalle.
     
  5. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,218
    Kiitokset:
    172
    Pisteet:
    93
    Onko emolevy mikä?
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Koska Windows 7:n tuki loppuu 14. Tammikuuta 2020, olisi kai paras päivittää nyt jo suoraan Windows 10:ksi, jonka voi aktivoida vielä seiskan tuoteavaimella, joka ilmeiseti sinulta löytyy.

    Sitä varten pitää ladata "Työkalu", jolla voi tehdä asennusmedian 8Gt USB-tikulle. Windows 10 ison voi ladata täältä, josta sivun "Lataa työkalu nyt" avulla siirto tikulle tehdään. Jospa sillä asennus onnistuisi paremmin.
     
  7. lettas

    lettas Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    03.03.2003
    Viestejä:
    4,218
    Kiitokset:
    172
    Pisteet:
    93
    musaliker kiitti tästä.
  8. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Yritän selvittää, miten kaiken pitäisi toimia.
    Vähän sotkuiset nuo kuvat ja osaa vaikeaa lukea heijastumien, rajauksen ym. takia

    Joka tapauksessa koneessasi on kaksi levyasemaa 1. DVD asema, 2. Samsung SSD 860PRO, muista en tehnyt kuvien perusteella havaintoa.

    Jos DVD asema on ekana boot järjestyksessä, niin käynnistyksessä silloin, kun asemassa on käynnistyskelpoinen levy (esim. asennusmedia) pitäisi toiminnon pyytää paina jotain nappia, niin painettaessa käynnistys tapahtuu DVD:ltä. Jos mitään nappia ei paina, käynnistyy kone kovalevyltä, jossa on käyttöjärjestelmä.

    Mikäli näin ei tapahdu, pitää painaa nappia sitä kysyttäessä, silloin pitäisi asennuksen alkaa asennumedialta.

    Biossin tulisi olla seuraavasti esim.
    Tarkista ja aseta tämä ensin alla olevan listan mukaan.

    Boot Option #1
    1. Sata_5 BW-1601HT (Tämä on DVD asema)
    2. Samsung SSD 860PRO

    Seuraavaksi:
    Boot Option Priorities
    1. Boot Option #1 (Pitää olla ekana valintana)

    Jos olen jotakin noista kuvista väärin tulkinnut tai sotkenut, niin muut voi vapaasti korjata.
    Kysyjälle. Näitä asetuksia voi kokeilla, mitään näillä ei saa rikki, ainostaan sekaisin ja voi palauttaa resetoinnilla jos pahoin sekoaa.
     
    Viimeksi muokattu: 24.12.2019
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    PS/2 näppis pitää olla kytkettynä, kun kone käynnistetään, jotta se toimii oikein.
    Ongelma varmaan ei ole itse näppis, vaan mitä todennäköisimmin väärä bios asetus.

    No, hyvä kuitenkin jos tuolla onnistuit asennuksessa.
     
    musaliker kiitti tästä.
  10. musaliker

    musaliker Member

    Liittynyt:
    08.10.2009
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    - Nyt winukka asennettu, mutta käynnistyy siihen vain t a s a n joka neljännellä käynnistyksellä. Kolmella käynnistyksellä jää vain black screeniin. Mitään muutoksia en siinä välissä tee. Mistähän tämä voisi johtua? Nyt boot-devicena on pelkästään se SSD, jossa käyttis.
     
    Viimeksi muokattu: 27.12.2019
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Muita boot-laitteita ei tarvitse ollakaan, kunhan vaan on levy, jossa on käyttöjärjestelmä siitä käynnistyy.
    Nyt, kun asennus on DVD-levyltäasennettu. Missä DVD-asema nyt sitten on?
     
    musaliker kiitti tästä.
  12. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,968
    Kiitokset:
    920
    Pisteet:
    123
    Viimeksi muokattu: 28.12.2019
    musaliker kiitti tästä.
  13. musaliker

    musaliker Member

    Liittynyt:
    08.10.2009
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Sata 5 paikalla ja toimii normaalisti. Ei boottina ollenkaan.
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Sata 5 DVD:n voi laittaa samaan boot optioon biossissa, jossa käyttöjärjestelmälevy on, mikäli siltä haluaa käynnistää jotain.
     
    musaliker kiitti tästä.
  15. musaliker

    musaliker Member

    Liittynyt:
    08.10.2009
    Viestejä:
    5
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    11
    Nyt winukka käynnistyy joka kerta, kun muutti muistikampojen xmp-profilen "profile 1:n" sijaan "auto:ksi".
    Onhan toi nyt oikein kun vilauttaa kuvassa näkyvän ruudun ennen winukan käynnistymistä?
    Ilmeisesti tuon boot-time-outinkin uskaltaa laittaa vaikka yhteen sekuntiin?
    Laitoin jo toisen ssd:n kiinni, jonka bios tunnistaa, mutta ei näy winukassa, mistäs se pitääkään lisätä?
     

    Liitetyt tiedostot:

  16. neferius

    neferius Regular member

    Liittynyt:
    11.06.2007
    Viestejä:
    134
    Kiitokset:
    28
    Pisteet:
    38
  17. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,073
    Kiitokset:
    1,265
    Pisteet:
    223
    Kun kysymyksiin ja pään raapimisiin haetaan vastauksia niin olisi suotavaa kertoa koneen kokoonpano, tässä tapauksessa pääroolissa emolevy.

    Todellakaan PS/2 näppäimistö ei pitäisi aiheuttaa ongelmia käynnistettäessä/ladattaessa winukkaa.

    Boot orderissa on lähes sama onko dvd (ei levyä sisällä) ensimmäisenä. Hops ohittaa ja kattelee seuraavan boottaavan median paikan, sen missä majailee käyttöjärjestelmä. Nämä voi aina vaihtaa biosissa joten ei maata kaatava juttu. Saattaa vain aiheuttaa sekaannusta jos jokin levy unohtuu dvd asemaan ja käynnistää koneen.

    Koska emolevyä ei mainittu niin hankalaa sanoa kuinkas tuon aloitusherjan saisi pois. Löytynee boot osastosta kuitenkin. Näin yleensä valittavana näkyy koneen käynnistyessä eli postauksessa pelkkä logo tai musta ruutu tekstineen. Toki vaihtoehdot eli del tai F2 → biosiin, F11 tms valitse boottijärjestys... Hieman outo siis tuo alkuilmoitus kuvassasi.

    Ehkä muisteissa on yhteensopivuusongelmaa mikäli XMP-profile 1 ei toimi. Näistäkään ei ollut mainintaa.

    neferius laittoi ok ohjeet kuinka ottaa levy käyttöön levynhallinnassa.

    Johtuuko käyttämistä ohjelmistasi vai mistä mutta eikö olisi jo aika ajella kympillä?

    Kannattaisi kysymisen aikana laittaa koko kokoonpano näkyville vaikka alas signeeraukseen. Näkisi heti osaset. Ei niitä tarvitse häpeillä. :)
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,074
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Ei tapahdu mitään, jos ei muutaman sekunnin sisään paina jotain nappia, kun sitä ehdottaa, vaan jatkaa siitä käyttöjärjestelmää käynnistämään.
     
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,991
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    En tiedä, toimivatko nykyiset BIOSit noin, mutta aikaisemmin käynnistys tuollaisessa tapauksessa pysähtyi sen tapaiseen ilmoitukseen kuin "Reboot aand select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key."
     
  20. vps358

    vps358 Active member

    Liittynyt:
    14.11.2009
    Viestejä:
    4,134
    Kiitokset:
    162
    Pisteet:
    93
    ^
    Niin, tullaisen ilmoituksen sai, jos ei ollut minkään valtakunnan boottikelpoista mediaa missään.
    Sen sijaan jos CD/DVD oli ekana, boottilevyllä kyseltiin napinpainallusta, ilman boottilevyä jatkettiin latausta kiintolevyltä.
    Lisäys: Korppusemilla toimittiin vastaavasti ennen CD-asemien aikaa.
    Näin on ollut ainakin sen 30 vuotta, älkää sotkeko enempää.

    T: Vesku
     
    tarantella kiitti tästä.
  21. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,991
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Tuossa edellä oli kyse tapauksesta, että DVD-asema oli boottijärjestyksessä ensimmäisenä ja asemassa oli (unohtunut) joku boottikelvoton levy. Boottaus keskeytyi silloin tuon tapaiseen virheilmoitukseen, joka kehotti laittamaan asemaan asianmukaisen boottilevyn.
     

Jaa tämä sivu