1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ratkaistu Windows 8.1 uudelleenasennus

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Jonne94 27.11.2014.

 1. Jonne94

  Jonne94 Member

  Liittynyt:
  27.02.2008
  Viestejä:
  75
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Moi!
  Ongelma on seuraava:
  Haluaisin tehdä Windows 8.1 uudelleenasennuksen, mutta Windowsin "palautusominaisuus" sanoo että "joitakin tiedostoja puuttuu", ja se käski asettamaan asennusmedian. Minulla on Windows 8 asennuslevy sekä lisenssiavain, mutta niistäkään ei ollut hyötyä, koska ilmeisesti palautustyökalu tarvitsee Win 8.1 tiedostoja, jotka jostain syystä puuttuvat (Win 8.1 on päivitetty windowsin sovelluskaupan kautta).
  Yritin ratkaista ongelman korjaamalla Windowsin asennuslevyn valinnalla "korjaa tietokone", mutta erroria tuli sieltäkin.

  Voinko alustaa koko aseman ja asentaa Windows 8.0 käyttämällä samaa lisenssiavainta, ja sen jälkeen päivittää Win 8.1:een? Tietääkö asennusohjelma että kyseessä on sama tietokone missä Windowssi on aikaisemminkin ollut asennettuna, että se ei luule että olen asentamassa windowsia samalla lisenssillä toiseen koneeseen?
  Jos yhdelle lisenssille on tietty määrä asennuskertoja samalle tietokoneelle, pystyykö asennuskertojen määrän tarkistamaan jostain? (olen taistellut aikaisemminkin saman windowssin kanssa ja muistelisin että tätä lisenssiä olisi käytetty aikaisemminkin uudelleen, mutta en ole varma)

  Kiitän valmiiksi jo mahdollisesti avusta!
   
 2.  
 3. sardelli

  sardelli Regular member

  Liittynyt:
  18.02.2013
  Viestejä:
  195
  Kiitokset:
  28
  Pisteet:
  38
  Tarvitset Windows 8.1 asennusmedian, Windows 8 asennusmedialla tulee virheilmoitus.

  Lainaus TÄSTÄ viestistä:

  - How to download and clean install Windows 8.1 if you have an OEM computer with UEFI firmware (BIOS) embedded Windows 8/8.1 product key. -> link

  - How to download and clean install Windows 8.1 if you don't have an OEM computer that came with Windows 8/8.1 preinstalled. -> link

  - How to transfer Windows 8/8.1 license to new computer. -> link

  Tässä ohjeet suomeksi.

  Nyt onnistuu Windows 8.1 asennusmedian lataaminen Microsoftin sivulta ilman tuoteavainta (löytyy myös suomenkielinen asennusmedia). Lataus ja asennusmedian luonti onnistuu Windows 7/8/8.1/10:ssä.

  HUOM! Tämä asennusmedia hyväksyy Windows 8.1 asennuksessa (puhdas/päivitys) myös Windows 8 tuoteavaimen (retail/OEM) ja automaattisesti lukee OEM-koneen UEFI-biosista myös Windows 8 tuoteavaimen.

  edit: Nyt on ilmestynyt suomenkielinen asennustietovälineen luontityökalu.

  http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-8/create-reset-refresh-media

  [​IMG]

  Huom! Et löydä oikeata asennusmediaa jos koneesi UEFI-biosissa on Windows 8.1 with Bing -version tuoteavain.

  [​IMG]

  [​IMG]

  Valitse "USB-muistitikku" jos haluat luoda USB-tikun (tarvitset vähintään 8 Gt USB-tikun). Jos sinulla on vain 4 Gt USB-tikku, valitse "ISO-tiedosto", koska silloin saat iso-tiedostosta luotua asennusmedian 4 Gt USB-tikulle.

  Valitse "ISO-tiedosto" jos haluat luoda iso-tiedoston, jolloin saat poltettua asennusmedian DVD-levylle.

  [​IMG]

  Huom! Tässä viestissä ohje kuinka teet iso-tiedostosta "UEFI Boot Mode" tai/ja "Legacy BIOS Boot Mode" yhteensopivan USB-tikun. Mutta jos valitsit latausohjelmassa USB-tikun luonnin, silloin linkin ohjetta ei tarvita, koska latausohjelma luo automaattisesti "UEFI Boot Mode" ja "Legacy BIOS Boot Mode" yhteensopivan USB-tikun.
   
  Viimeksi muokattu: 01.01.2015
 4. Jonne94

  Jonne94 Member

  Liittynyt:
  27.02.2008
  Viestejä:
  75
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Terve!
  Paljon kiitoksia avusta! :)

  Valitettavasti homma pysähtyi siihen kun olin ladannut tuon Mediacreationtool:in. Sen suorittaminen ei onnistunut; tuli pari virheilmoitusta: "Asenna windows - Kohdattiin virhe. Määrittämätön virhe." sekä "Windows Installation Media Creation Tool - Cannot Initialize the startup folder".

  Olisiko ehdotuksia miten kannattaisi edetä?
   
 5. mcmopo

  mcmopo Active member

  Liittynyt:
  01.07.2003
  Viestejä:
  1,497
  Kiitokset:
  14
  Pisteet:
  68
  Voit toki asentaa puhtaan windows asennuksen jos sinulla on product key. Lataa täältä ohjelma

  http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/upgrade-product-key-only

  Klikkaa joko windows 8 kuvaketta jos sinulla on windows 8: seriali ja jos sinulla on windows 8.1 seriali lataa se. Serialit eivät ole yhteensopivia joten jos sinulla on W8 seraiali niin joudut lataa maan W8:n ja päivittämään sen myöhemmin W8.1:si. Et voi suoraan ladata W8.1.

  Asennusohjelma lataa suoraan windossin (pyytää ennen lataamista serialia) ja voit asentaa sen joko DVD-levylle, USB-tikulle tai ISO image tiedostoksi koneelle.

  Jos päätä tehdä jälkimmäisen välttääksesi lataamista myöhemmin (eli kun kone menee joskus tulevaisuudessa sekaisin) niin voit asentaa iso imagen usb tikulle yksinkertaisesti tällä. http://wudt.codeplex.com/

  Kun olet saanut asennusmedian niin laita biossista bottaus kyseiselle medialle (usb tai DVD) ja ala asentamaan. Muista kuitenkin varmuuskopioida kaikki tärkeät tiedostot jollekkin muulle asemalle kuin C:.

  Ja windossi kyllä tunnistaa koneesi, eli ei tarvitse erikseen aktivoida uudestaan.
   
 6. Jonne94

  Jonne94 Member

  Liittynyt:
  27.02.2008
  Viestejä:
  75
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Noniin, puhdas asennus onnistui hyvin. Päivitys W8.1:seen onnistui myöskin.

  Paljon kiitoksia avusta!
   

Jaa tämä sivu