1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma windows 8.1 ongelma

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi pelittaja1 17.02.2015.

 1. pelittaja1

  pelittaja1 Regular member

  Liittynyt:
  06.03.2014
  Viestejä:
  267
  Kiitokset:
  21
  Pisteet:
  28
  Morjesta vaan.

  Nyt rupee minulta kyllä usko loppumaan tietokoneen kanssa.
  Noin viikko sitten minun kone päätti tehdä sellaisen tempun että konetta käynnistäessä heti kirjautumisen jälkeen koko kone pimeni...tuota ongelmaa ei pystynyt korjaamaan mitenkään muuten kuin windowsin siivous ohjelman kanssa. Kun olin sen tehnyt kone toimi ihan normaalisti. Sen jälkeen asensin kaikki tarpeelliset ohjelmat takaisin. Kone toimi ilman mitään ongelmaa muutaman päivän kunnes windows ilmoitti että päivityksiä on saatavilla. Noh...minä sitten illasta sammuttamisen yhteydessä laitoin ne asentumaan. Seuraavana päivänä sitten kun koneen laitoin päälle se viimmeisteli tuttuun tapaan asennetut päivitykset. Kun pääsin työpöydälle huomasin että koneessa ei ollut internet yhteyttä. Ensimmäisenä epäilin modeemia mutta se toimikin mallikkaasti. Vähän ajan selvittelyn jälkeen huomasin että windows updaten kohdalla oli jonkin päivityksen asentaminen epäonnistunut. Koitin päivittää sen uudestaan mutta siihen tarvitsi netti yhteyttä jota ei ollut. Olen tässä nyt yrittänyt järjestelmä palautusta mutta sekään ei onnistu... mikä neuvoksi?
  Ainniin ja laitehallinnasta tulee vika ilmoitus että "realtek PCIe GBE Family controller" ei toimi. Olen yrittänyt poistaa sitä ja asentaa uudestaan mutta ilman saavutuksia.

  Eli mikä neuvoksi. En tahtoisi tehdä siivous ohjelmaa uudestaan koska kaikkien pelien lataamiseen meni pelkästään 4 päivää:/

  Anteeksi pienet kirjoitus virheet ja muut vastaavat...tämä kännykällä kirjoitus on vaan pe*#eestä

  Ps. Ohessa kuva puuttuvasta päivityksestä
   

  Liitetyt tiedostot:

 2.  
 3. VAIO98

  VAIO98 Member

  Liittynyt:
  13.05.2013
  Viestejä:
  73
  Kiitokset:
  2
  Pisteet:
  18
  Ongelma on tuossa realtek PCIe GBE Family controllerissa se on tietokoneen verkkokortin ajurit siksi ei verkkoyhteys toiminut. Kannattaa mennä toisella koneella internettiin (jos mahdollista) ja ladata sopiva ajuri ja yrittää asentaa ne. Tai sitten yrittää kännykällä usb kautta yhdistää kone internettiin ja tehdä päivitykset. Jos sekään ei toimi niin sitten on melkein pakko käyttää järjestelmän palautusta.
   
  pelittaja1 kiitti tästä.
 4. pelittaja1

  pelittaja1 Regular member

  Liittynyt:
  06.03.2014
  Viestejä:
  267
  Kiitokset:
  21
  Pisteet:
  28
  Ongelmanahan on että kun jouduin tekemään windowsin siivouksen niin minulla ei ole enään kunnollista palautuspistettä. Kokeilin jo tehdä yhden mutta se ei palauta sitä asetuksiin ennen ongelmaa vaan ongelma silti pysyy. Onko ainoa vaihtoehto windowsin uudelleen asennus?
   
 5. sardelli

  sardelli Regular member

  Liittynyt:
  18.02.2013
  Viestejä:
  195
  Kiitokset:
  28
  Pisteet:
  38
  Voisit kokeilla korjausasennusta Windows 8.1 asennusmedialla, jolloin Windows 8.1 asennetaan uudelleen, mutta asennettuja ohjelmia ei poisteta. Kaikki asennetut Windows updaten päivitykset poistetaan. Korjausasennus ei ole sama asia kuin "Siivoa tietokone" (Refresh your PC), joka poistaa kaikki asennetut työpöytäohjelmat.

  http://www.eightforums.com/tutorials/26095-repair-install-windows-8-a.html

  Korjausasennus kannattaa tehdä uusimmalla Windows 8.1 asennusmedialla (ilmestyi puoli vuotta sitten), jonka saa ladattua alla olevan linkin sivulta.

  http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows-8/create-reset-refresh-media

  Korjausasennus tehdään samalla lailla kuin Windows 8/8.1 päivitysasennus (katso seuraava ohje).

  Windows 8.1 päivitysasennus (Windows 8.1 asennusmedialta).

  - Voit päivittää Windows 8/8.1 -version Windows 8.1 Update -versioksi.

  - Voit myös tehdä "korjausasennuksen" samalla Windows 8.1 -versiolla mikä koneessa on asennettuna. Korjausasennuksen jälkeen pitää aiemmin asennetut Windows Updaten päivitykset asentaa uudelleen.

  - Kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelman asennus kannattaa poistaa ennen päivitysasennuksen/korjausasennuksen aloittamista.

  Huom! Päivitysasennus on käynnistettävä Windowsin työpöydältä USB/DVD-asennusmedialta tai avaa iso-tiedosto (Windows 8 resurssienhallinta osaa avata iso-tiedoston virtuaaliasemalle) ja sitten käynnistä asennusohjelma setup tiedostosta. Jos joku muu ohjelma on asennettu avaamaan iso-tiedosto, silloin resurssienhallinta avaa iso-tiedoston virtuaaliasemalle, kun valitaan iso-tiedosto hiiren oikealla ja valitaan "Avaa sovelluksessa" -> "Resurssienhallinta".

  Huom! "Säilytä Windowsin asetukset, omat tiedostot ja sovellukset" (Keep Windows settings, personal files, and apps) valinta on näkyvissä päivitysasennuksessa/korjausasennuksessa vain, jos Windows 8.1 asennusmedian kieli on sama kuin asennusmedian jolla Windows 8/8.1 on asennettu. Valintaa ei ole näkyvissä esim silloin, jos Windows 8 on asennettu suomenkielisellä asennusmedialla ja Windows 8.1 asennusmedia on englanninkielinen tai jos Windows 8 on asennettu EN-GB asennusmedialla ja Windows 8.1 asennusmedia on EN-US. Huom! Sillä ei ole merkitystä minkä kielinen näyttökieli on asennettu Windowsin asennuksen jälkeen.

  [​IMG]
   
  pelittaja1 kiitti tästä.
 6. pelittaja1

  pelittaja1 Regular member

  Liittynyt:
  06.03.2014
  Viestejä:
  267
  Kiitokset:
  21
  Pisteet:
  28
  Kiitos @sardelli hyvästä ohjeesta. täytyy kokeilla tuota:) se säästäisi paljon kyllä vaivaa :)

  EDIT.
  Ikävä kyllä tuokaan ei auttanut tuohon vaivaan :/ Olisiko jollain minua viisaammalla vielä jotain ehdotusta?
   
  Viimeksi muokattu: 20.02.2015
 7. pelittaja1

  pelittaja1 Regular member

  Liittynyt:
  06.03.2014
  Viestejä:
  267
  Kiitokset:
  21
  Pisteet:
  28
  Nyt on asennettu jopa windows uusiks mutta ei vieläkään toimi. Tarvitseeko ostaa seuraavaksi jonkinlainen verkko kortti?
   

Jaa tämä sivu