1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 8.1 OEM System Builder lisenssi

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi mpn 29.11.2014.

 1. mpn

  mpn Newbie

  Liittynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Hei

  Ostin SystemaStoresta Windows 8.1 OEM version.
  http://www.systemastore.fi/product_info.php?products_id=99855

  Nyt kun katson pakettia tarkemmin, niin se on OEM System Builder versio. Etsin asiasta tietoja googlesta ja löysin tämän artikkelin.
  http://www.howtogeek.com/197232/mic...rs-with-windows-8.1-system-builder-licensing/

  Artikkelin mukaan tuota Windows 8.1 OEM System Builder versiota ei saa asentaa omaan käyttöön, vaan se on tarkoitettu tietokoneiden jälleenmyyjille.

  Kannattaisiko palauttaa paketti takaisin kauppaan ja ostaa retail versio Windowsista? Tuleeko tuosta jatkossa ongelmia, jos asennan tuon System Builder version omaan koneeseeni?
   
 2.  
 3. Axu_

  Axu_ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  14.10.2008
  Viestejä:
  9,819
  Kiitokset:
  237
  Pisteet:
  123
  Ei tule mitään ongelmia. OEM-versio on periaatteessa tarkoitettu juuri uuden koneen mukana myytäväksi, mutta sekin myyntiehto kumottiin jo ties kuinka kauan sitten. Jostain (varmaan rahastamisen yrittämiseen liittyvästä) syystä tuo kuvaus kummittelee edelleen OEM-versioissa.
   
 4. mpn

  mpn Newbie

  Liittynyt:
  11.11.2014
  Viestejä:
  5
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  1
  Okei. Alkoi vaan ihmetyttämään tuo lisenssiehto, että miten OEM versiota myydään kuluttaja asiakkaalle, jos sitä ei saa omaan koneeseen asentaa. Näin se vaikuttaisi olevan Microsoftin lisenssiehdon mukaan.

  "If you are building a system for your personal use or installing an additional operating system in a virtual machine, you will need to purchase Windows 8 software or a Microsoft retail version of Windows 8.1 software. Windows 7 and Windows 8.1 system builder software does not permit personal use, and is intended only for preinstallation on customer systems that will be sold to end users.*"


  Jos tuon kuitenkin saa asentaa omaan koneeseen, niin hyvä :).
   

Jaa tämä sivu