1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windows 8.1 ei reagoi

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Belzeboob 30.04.2017.

 1. Belzeboob

  Belzeboob Member

  Liittynyt:
  17.02.2011
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tervehdys.

  Perustavanlaatuinen ongelma Lenovon läppärissä. Konetta käynnistettäessä kaikki näyttää hyvältä ensimmäiseen hiirenklikkaukseen saakka. Siinä kohtaa kone jymähtää. Koko työpöytä näyttää normaalilta, ikonit ja alapalkki tunnistavat kursorin (näin oletan koska ne muuttuvat harmaaksi kun se osuu kohdalle). Mitä tahansa niistä klikatessa tulee tiltti. Kursori näyttää normaalisti nuolelta kun se on työpöydällä, alapalkin päällä se muuttuu minkälie-nimiseksi ympyräksi. Ympyräksi joka tulee aina kun jotain odotellaan. Mikään ei kuitenkaan etene ja jonkin ajan päästä tulee herja ettei ohjelma vastaa. Klikkaamalla lopeta, ilmestyy sininen ruutu, ei mitään muuta. Jatkamista klikkaamalla saa odottaa maailman tappiin ilman että mitään tapahtuu.

  Vika ilmestyi yhtäkkiä, ei päivityksien yhteydessä, konetta käynnistettäessä. Nyt kun yrittää, niin alakulmaan ilmestyy viesti että tärkeitä päivityksiä olisi saatavilla. Siellähän ovat, lataaminen ei onnistu.

  Miten tämän kanssa kannattaisi edetä? En löytänyt mitään palautuspistettä, sellaista joka esim. winxpeessä oli. Koneessa virallinen win8 joka on päivitetty jälkeenpäin 8.1:ksi. Kiintolevyllä on tavaraa jonka en halua katoavan.

  Löytyisikö kokemusta vastaavasta? Haluaisin selvitä tästä itse, ja _mahdollisimman_vähällä_säätämisellä_.

  Kiitos neuvoista jo etukäteen.
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,280
  Kiitokset:
  1,057
  Pisteet:
  243
  Pari ehdotusta, joista voisi aloittaa. Koita avata Tehtävienhallinta (Ctrl+Shift+Esc) ja selvittää, mikä prosessi vie 100% suoritintehosta. Tehtävienhallinnan avautuminen tällaisessa tilanteessa voi kestää hyvän tovin, mutta yli 10 minuuttia ei kannata odottaa.

  Jos edellinen ei johtanut mihinkään, niin seuraava kysymys on, avautuuko Windows vikasietotilaan, eli painele läppärin käynnistyessä, ennen kuin Windows alkaa latautumaan, F8-näppäintä toistuvasti ja valitse avautuvasta valikosta Vikasietotila.
   
 4. Belzeboob

  Belzeboob Member

  Liittynyt:
  17.02.2011
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Kiitoksia ehdotuksista. Kumpikaan ei ikävä kyllä toimi, ei Tehtävienhallinta, ei vikasietotila. Kone nousee normaalin näköisesti työpöytänäkymään. Tällä kertaa erona että oikealla näpykällä sain nettiselaimen pudotusvalikon esiin, ja sieltä jopa avaa-komennon harmaaksi. Jumitus alkoi tällä kertaa siinä kohdassa.

  Lenovolla on tässä mallissa One Key Recovery -nappi. Siitä käynnistämällä aukeaa tämän näköinen valikko:
  149355460453295667602.
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,280
  Kiitokset:
  1,057
  Pisteet:
  243
  Tarkoitatko, ettet onnistunut käynnistämään konetta vikasietotilaan, vai sitä, että vikasietotilassakaan mikään ei toimi?
  Miten pääset etsimään palautuspistettä, jos kone on jumissa?

  Oletko koskaan tallettanut varmuuskopiota tuolla Onekey Recovery-toiminnolla? Sillä voi myös palauttaa järjestelmän tuosta varmuuskopiosta (= Restore from user's backup). Jos varmuuskopioita ei ole tehty, on valittavissa vain tehdasasetusten palautus (=Restore from initial backup), joka poistaa kaikki tiedostot ja palauttaa koneen alkuperäiseen Windows 8.0-tilaan, joten se on vasta vihoviimeinen keino.

  Tuon pahimman tilanteen varalta mainitsen jo tässä vaiheessa, että ennen täydellistä Recoverya tiedostoja voi kopioida turvaan esimerkiksi Linux Live-CD:llä. Sitä ei asenneta koneelle, vaan se toimii CD:ltä tai USB-tukulta.
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Live-CD
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2017
 6. Belzeboob

  Belzeboob Member

  Liittynyt:
  17.02.2011
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Ei käynnisty vikasietotilaan lainkaan. Tuo palautuspiste taitaa olla oma sekoilu joka koskee win10:ä. Ei sekoiteta sitä tähän enempää, pahoittelut.

  Mitään varmuuskopioita en idioottina tietenkään ole tehnyt, mutta tuohon tyyliin ajattelin Onekeyn toimivankin.

  Kiitos linuxlinkistä, pitää tutustua. Mulla on jossain laatikon pohjalla sellainen piuhahässäkkä jolla olen jskus poiminut tiedostoja varmuuden vuoksi irtokovalevylle. Linux Live CD lienee helpompi tapa.
   
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,280
  Kiitokset:
  1,057
  Pisteet:
  243
 8. Belzeboob

  Belzeboob Member

  Liittynyt:
  17.02.2011
  Viestejä:
  20
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
 9. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,770
  Kiitokset:
  768
  Pisteet:
  193
  Ehkä kannattaisi pitää tämä keskustelu yhdessä ketjussa, eikä hajoittaa sitä useampaan lankaan, koska nämä ongelmat varmaan liittyy toisiinsa.
   

Jaa tämä sivu