1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 talteen entiseltä koneelta?

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi rantaiso 17.06.2016.

  1. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Taas turhaa ininää kympistä.

    Tää on nykypäivää. Päivityksiä tulee joka tuutista. Tietsikkaan, navigaattoriin, puhelimeen, telkkariin, digiboxiin, jne.... Niistähän pääsee eroon ku lopettaa netin käytön, tai ei osta mitään elektroniikkaa.
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,019
    Kiitokset:
    3,796
    Pisteet:
    223
    Päivitys on eri asia kuin täysin uusi tuote.

    Kerroppa millaisiin varotoimenpiteisiin uuden mersun ostajan voi olettaa ryhtyvän jotta joku hevosmies ei sitä omin lupineen vaihda länkisääriseen poniin?
     
  4. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    tuote ei oo vaihtunu mihinkään. Vain päivitetty uusimpaan. Jonka jälkeen on ollu aikaa downgreidata takaisin. Miksi sitä ei ole tehty? Siinäpä se. Koska kaikki pitäs tulla ku manulle illallinen.

    ja noin ontuvaan, muka hauskaan esimerkkiin viitti ees tarttua.
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,019
    Kiitokset:
    3,796
    Pisteet:
    223
    Koska 99,9 prosenttia käyttäjistä ei tiedä sellaisesta mahdollisuudesta?

    Nyt en ihan ymmärrä. Käyttäjät eivät tuota kymppiä halunneet, joten kaikki olisivat tyytyväisiä jos mikkisofta olisi hallinnut hilunsa uuden reuhkansa kanssa.
     
  6. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    huomattavasti vaikeampaa on googlettaamalla löytää AD:n tai muron sivu, rekisteröityä ja luoda tili, etsiä oikea alue, luoda kysymys ja odottaa vastausta. Kuin kirjottaa googleen "win 10 pois" ja seurata jotakin ohjetta.

    Jotain faktatietoa sen tueks ettei 99,9% halunnu kymppiä

    Manulle illallinen tarkotti nyt ihan sitä nykypäivän laiskuutta ottaa asioista selvää. Odotetaan vaan että muut tekee sen sun puolesta.

    Joskus mietin että jos netti romahtas kuukaudeks niin ihmiset varmaan kuolis nälkään ku ei vois googlettaa miten makaroonit keitetään. Meille on noussut aivan uusi uusavuttomien sukupolvi ja kovin valosalta ei tulevaisuus näytä.
     
  7. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,898
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Aika monelle? ei nyt loppujen lopuksi ole niin kauheasti ollut uutisia, ja suhteuta niitä määriä windows seiskan markkinaosuuteen tällä hetkellä, ja miinusta vielä niistä pois ne jotka sanoo että ei tehnyt mitään vaikka oikeasti tekiikin
    Tiedät itsekin varmasti että on paljon käyttäjiä jotka omasta mielestään ei muka tehnyt koneellaan mitään ja se vain meni sekaisin ja sitten tarvitaan apua. Puhutaan lopulta varmasti aika pienistä määristä joilla kymppi on oikeasti asentunut itsestään. Toki jos joku jossain vaiheessa julkaisee jotain lukuja että on toisin, niin eipä siinä.

    Ja voisiko kympin yleistymisen nopeuteen vaikuttaa vaikka se että sen saa ilmaiseksi? Ja kun se vielä on oikeasti myös hyvä ja toimiva käyttöjärjestelmä

    Nyt on pakko sanoa rumasti, foorumit on täynnä idiootteja jotka on kangistunut todella usein vanhoihin ajatusmaalmoihin, varsinkin windowsin kohdalla tuntuu että monet ajattelee asioita vielä XP. aikaisina.
    (edellinen on tietysti kärjistäen ilmaistu, eikä kenenkään kannata ottaa henkilökohtaisesti!)

    Jos mietitään vaikka kympin automaattisesti tapahtuvia päivityksiä, on siitä juuri peruskäyttäjälle paljon hyötyä, pysyy koneet ajantasalla joka loppujen lopuksi aiheuttaa vähemmän ongelmia ja myöskin vähemmän vaivaa sille perus ilta *askan lukijalle ja facebookin käyttäjälle.

    Joo itsekin olin aluksi sitä mieltä että olisi hyvä jos kympissä saisi itse vaikuttaa päivitysten tuloon, ja odotinkin vain sitä hetkeä että Microsoftilla menee isosti vikaan ja perääntyy siinä, mutta en onneksi ruvennut pidättelemään henngitystä.
    Toki pieniä ongelmia aina välillä on ollut, mutta ei mitään niin suurta että Microsoftin täytyisi luopua automaattisista päivityksistä. Ja oikeastaan en edes enää sitä liiemmin kaipaa, kivasti päivitykset rullaa ja joskus vain täytyy käynnistää kone uudelleen. Ja kone on tominut kuin junan vessa, sieltä melkein insider ohjelman alusta asti.
     
    Viimeksi muokattu: 20.06.2016
  8. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Turha sotkea tätä keskustelua kymppiväittelyllä, jota on käyty jo useassa keskustelussa.
     
  9. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Näinpä.... Se on vaan kumma että oli vika mikä tahansa niin sen aiheuttaa aina Windows 10 päivitys. Sen takia usein lipsahtaa sivuraiteille.

    Tässäkin kysyjä tiesi että on mahdollisuus palata seiskaan mutta koska päivitetty kymppi toimi tulostimen kanssa niin periaatteessa ongelmaa ei sen kanssa ollut. Vasta uusi, puhdas kymppi toi yhteensopivuusongelman, ei siis haukuttu päivitys.
     
  10. rantaiso

    rantaiso Member

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tälläisen ohjeen sain Canon-tuesta:

    Päiväys: 20/06/2016
    Huoltokutsu: 1-8369564377

    Hyvä asiakkaamme,

    kiitos yhteydenotostanne i-SENSYS LBP6000 -laitetteenne asennusta koskien.

    Ajurin mahdolliset toimintaongelmat saattavat johtua tietokoneen päivityksistä, suojausohjelman asetuksista tai muista muutoksista.
    Lisäksi USB-johdon kytkeminen ennen ajuriohjelman asentamista saattaa aiheuttaa asennusongelmia. Suosittelemme siksi poistamaan mahdollisen vanhan ajurin laitehallinnan kautta eli varmistakaa, että Canon-laite on päällä ja kytketty tietokoneeseen, ja seuratkaa ohjeita:

    1. Valitkaa [Ohjauspaneeli]. (Esim. Windows-näppäin + X näppäimistöltä).
    2. Klikatkaa [Järjestelmä]-kuvaketta tai ensin [Järjestelmä ja suojaus] ja sen alta [Järjestelmä]-ryhmästä [Laitehallinta].
    3. Klikatkaa [Näytä]- välilehteä ja valitkaa [Näytä piilotetut laitteet].
    4. Etsikää täältä Canon-tuotteenne kuvake, klikatkaa sitä hiiren oikealla panikkeella ja klikatkaa [Poista]. Varmistakaa, että laitatte ruksin "Poista tämän laitteen ajurit" kohdalle tai valitsette hiiren oikealla ’Poista laite’ -toiminnon ja klikatkaa [OK].
    5. Poistakaa myös muut tuntemattomat laitteet samalla tavalla (jos laitteen nimen lopussa on kysymysmerkki tai huutomerkki).
    6. Poistakaa ’LBP series CAPT Driver’ –ajuriohjelma Ohjelmat-ikkunasta, Ohjauspaneelista.
    7. Irrottakaa USB-johto tietokoneesta ja käynnistäkää tietokone uudelleen.
    8. Kun asennatte ajuriohjelman, suosittelemme pysymään tietokoneella asennuksen ajan, alkaen selaimen käynnistämisestä, Työpöytä-tilassa Metrotilan/Aloitusikkunan sijasta.

    Luokaa ensin Työpöydälle uusi kansio.

    Menkää seuraavaksi lataussivulle ja lukekaa alla olevat ohjeet:
    http://www.canon.fi/support/consume...tcm:22-849410&os=Windows 10 (64-bit)&language=

    Jos ohjelmalinkki ei toimi oikein, valitkaa lataussivulla käyttöjärjestelmänne ja ajuripaketti: [Windows 64bit] LBP6000/LBP6000B CAPT Printer Driver (R1.50 Ver.1.10)

    Seuraavat ohjeet kertovat, miten lataatte ja avaatte pakatut tiedostot. Suosittelemme katkaisemaan Internet-yhteyden ja keskeyttämään virustorjunta- ja palomuuriohjelmien toiminnan lataamisen jälkeen asennuksen ajaksi:

    1.Aloittakaa lataaminen sivun oikeasta reunasta kohdasta ’Lataa’. Lukekaa sopimusehdot ja vahvistakaa vielä kohdasta ’Salli&Lataa’.
    2.Valitkaa [Tallenna] ja määrittäkää tallennuspaikaksi juuri luomanne kansio Työpöydällä. Ladatkaa tiedosto napsauttamalla [Tallenna].
    3.Ladatut tiedostot tallennetaan määritettyyn kansioon itseavautuvassa muodossa (.exe format).
    4.Purkakaa ladattu exe-tiedosto kaksoisnapsauttamalla sitä, jotta asennus käynnistyy.
    5. Jos asennus ei käynnisty automaattisesti, käynnistäkää asennus kaksoisnapsauttamalla kansioiden sisällä olevaa Setup.exe -tiedostoa. (Jos Setup-sovellus ei löydy ensimmäisestä kansiosta, avatkaa aina seuraava kansio, kunnes näette Setup-sovelluksen.)
    6.Seuratkaa asennusikkunoiden ohjeita. Ajuri asennetaan ensin ja USB-johto kiinnitetään vasta asennuksen jälkeen tai kun ajurin asennusohjelma tätä pyytää.
    Kannattaa muistaa käynnistää tietokone uudelleen lopuksi, jotta muutokset tallentuvat tietokoneelle.

    USB-johdon on hyvä olla korkeintaan 2 metriä pitkä, jotta yhteys toimii. Suosittelemme lisäksi aina välttämään USB-keskittimen käyttämistä USB-johdon ja tietokoneen USB-portin välillä. Kytkekää Canon-laite pöytäkoneissa keskusyksikön takana olevaan USB-porttiin. On hyvä kokeilla lisäksi eri portteja ja toista USB-johtoa, jos tunnistus ei heti toimi.

    Mikäli yhteys ei toimi asennuksen jälkeen, tarvitsemme tarkan tiedon, että mihin asti onnistutte asennusohjeissa etenemään ja mitä mahdollisessa virheilmoituksessa sanotaan.

    Käyttöopas tai sen asennuspaketti on ladattavissa seuraavasta osoitteesta:

    http://www.canon.fi/support/consume...6000.aspx?type=manuals&manualid=tcm:22-823276

    Lisää käyttövinkkejä, ohjelmia ja oppaita Canon-laitteellenne löydätte täältä:

    http://www.canon.fi/support/consume...laser/i-sensys_lbp6000.aspx?type=faq&search=1
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Tuon todella pitäisi toimia kympin puhtaassa asennuksessa, koska valmistaja ilmoittaa sen yhteensopivuudesta Win10 64bit.
    Aikaisemmin, kun katsoin ei tuolla tukisivulla ei ollut ajuria kympille, mutta nyt se on sinne ilmestynyt.
    http://www.canon.fi/support/consumer_products/products/printers/laser/i-sensys_lbp6000.aspx?type=drivers&driverdetailid=tcm:22-849410&os=Windows 10 (64-bit)&language

    edit: onpa erikoista, tällä sivulla sitä ei löydy, mutta ei haittaa kun toiselta sivulta löytyy: http://www.canon-europe.com/support...pe=drivers&language=FI&os=Windows 10 (64-bit)
     
  12. rantaiso

    rantaiso Member

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Miten onnistuu Windows 7 home premium asennusmedian lataus netistä, ilman serialkey:tä? Yrittäessäni ladata levynkuvan koneen tarran serialkey:tä käyttäen saan tämä virheilmoituksen:"
    Virhe
    Syöttämäsi tuoteavain näyttää liittyvän laitteen valmistajan esiasentamaan ohjelmistoon. Laitteen valmistajalta saat tietoa ohjelmiston palautusvaihtoehdoista."
     
  13. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Oem tuotteella ei ole microsoftin suoraa tukea, vaan tuki on oem-laitteen valmistajalla, siksi lataus Ms:ltä ei onnistu.
     
    rantaiso kiitti tästä.
  14. rantaiso

    rantaiso Member

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Vielä yks kysymys koskien uutta konetta. (En laita uutta topiikkia) Niin mikä mahtaa olla syynä tähän virheilmoitukseen koneen sulkemisen yhteydessä? Ei ilmene joka kerta.
     

    Liitetyt tiedostot:

  15. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,464
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Tuliko tossa tulostimen ohjelmien mukana joku Arcsoftin ohjelma, googlen mukaan viittaa sellaiseen toi herja.
     
  16. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Viimeksi muokattu: 13.07.2016
    rantaiso kiitti tästä.
  17. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    2,149
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    93
    Lataa se täältä :
    http://murobbs.muropaketti.com/thre...ws-asennuslevyt.955273/page-5#post-1714959683
    Sitten tarvitse tämän tiedon ja ohjelman:
    http://neko.kapsi.fi/ohje/Windows_7-vinkit/ei_cfg_removal_utility.html
    Ota myöskin tämä ohjelma ja suorita se niin saat tietää Win7 lisenssin se ei ole nimittäin sama mikä siinä oem- version tarrassa on.
    https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/
    Rufus ohjelmalla saat tehtyä buuttavan USB tikun.
    https://rufus.akeo.ie/
     
  18. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Tuolla tuoteavaimella, jota tuo ohjelma näyttää, on valmistajan esiasentaman ohjelman oem tuotetunnus, joka ei mielestäni sovellu tuotteen aktivointiin erillisen asennuksen jälkeen.
    Tuotetarran tuoteavain sen sijaan soveltuu aktivointiin.
     
  19. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    2,149
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    93
    Omakohtaisesta kokemuksesta tiedän kun asensin naapurin koneeseen mainitsemastani linkistä ladatun Win 7 heidän koneeseensa kun ei pystynyt enää recovery osiolta palauttamaan vinukkaa. Tuolla keyfinderillä tarkistin ensin minkä lisenssinumeron se antaa ja se antaa eri tiedot kuin koneen kyljessä oleva OEM lätkä ilmoittaa. Saman asennuksen olen myöskin tehnyt omaan Asuksen OEM- versiolla varustettuun koneeseeni. Myös koneestani tarkistin ensin keyfinderillä lisenssinumeron mikä on tämä: XXXXX-K6KWQ-BJD6C-K3YVH-DVQJG kun taas OEM-version numero on tämä:TF4C2-T32FB-732FB-7TFCK-24PFK-XXXXX. Noita toimenpiteitä on tullut muutaman kerran tehtyä ilman ongelmia.
    Tuon kyseisen asennuksen tein omaan koneseen vähän aikaa sitten kun vi**uunnuin Win10
     
  20. rantaiso

    rantaiso Member

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mites tuo key käy, jos asentaa johonkin toiseen koneeseen? Tuleeko ongelmia rekisteröinnin kanssa? Saako alkuperäisen windows7 lisenssin selville myös koneesta, joka on jo päivitetty windows 10:ksi?
     
  21. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    "OEM SLP: This key comes pre-installed in Windows, when it comes from the Factory. This key is geared to work with the special instructions found only on that Manufacturer's computer hardware. So when Windows was installed using the OEM SLP key (at the factory) Windows 7 looks at the motherboard and sees the special instructions and Self-Activates. (that's why you did not need to Activate your computer after you brought it home)

    COA SLP: This is the Product key that you see on the sticker on the side (or bottom,[ or inside the battery compartment]) of your computer. It is a valid product key, but should only be used in limited situations (such as if the OEM SLP key stops self-activating for whatever reason). The key must be activated by Phone. (Note: All manufacturers that use the OEM SLP system are required by contract to include a Certificate of Authenticity (COA) sticker, that has a COA SLP key, on the"


    http://answers.microsoft.com/en-us/...wnloaded/182be5b1-5c47-46b7-a3ae-cf2df65c929b
    Saattaa olla, että toimii samassa koneessa, johon esiasennus on tehty jos se sinulla on onnistunut.
    Tuon perusteella ei esiasennettu tuoteavain toimi toisessa koneessa, vaan tuoteavain pitää ottaa tuotetarrasta.

    edit: osui silmiini vielä yksi kirjoittelu: https://www.foolishit.com/tech-info/slp-product-keys/
     
    Viimeksi muokattu: 14.07.2016

Jaa tämä sivu