1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 talteen entiseltä koneelta?

Viestiketju Ajuri- ja softaongelmat -osiossa. Ketjun avasi rantaiso 17.06.2016.

  1. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,928
    Kiitokset:
    1,003
    Pisteet:
    243
    Mahtaako tuo selittää noita "uusia, käyttämättömiä Windows 7 Professional OEM lisenssejä", joita Huutonetissä kaupataan parilla kympillä?
     
  2.  
  3. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Kyllä. Osa niistä on kerätty SER-jätteistä, hurjimmat pöllii niitä koulujen yleisistä koneista, tai kirjaston koneista. Näimpä et koskaan tiedä mitä saat ja onko lisenssi jo käytössä.
     
  4. rantaiso

    rantaiso Member

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Onpa hyödyllistä keskustelua! Nyt voin vakuuttua siitä, että koneeni kyljessä oleva lisenssi on käyttämätön ja voin siis asentaa Windows seiskan home-version tikulta tai muulta uuteen koneeseen tätä tunnusta käyttäen.

    Siksi en halua kymppiä, koska se ei tue nykyistä tulostintani eikä minulla ei ole juuri nyt varaa ostaa uutta tulostinta melko uuden Canonin laserin tilalle, jonka kasetti on täynnä väriä.

    Tuossa ylempänä kyseltiin, että onko antaa tarkempaa tietoa tietokoneen käynnistysvalikosta. Siihen vastaan, että "ei vielä" koska palautin Giganttiin juuri yhden koneen (liian hidas) ja minun on odotettava ensin, että saan siitä rahat tilille, minkä jälkeen voin lähteä uusille ostoksille. Nyt ostan hieman kalliimman ja ostopaikka ei välttämättä oo enää Gigantti. Kattoo rauhassa ja lukee ensin hyvin arvosteluita.
     
  5. rantaiso

    rantaiso Member

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
  6. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Aiot siis hankkia uuden koneen ja asentaa sen kympin tilalle seiskan? Minusta ei hyvä ajatus.
    Uusiin koneisiin ei joissakin tapauksissa löydy seiskan ajureita.
     
  7. Axu_

    Axu_ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    14.10.2008
    Viestejä:
    9,819
    Kiitokset:
    239
    Pisteet:
    123
    Halvalla ei valitettavasti saa hyvää... Onhan tuossa säästetty kaikessa mahdollisessa, kun koko koneen saa hyvä virtalähteen ja kovalevyn hinnalla. :D

    E:
    Mitä ajureita? Siis komponenteille, esim. näyttisajureita? o_O Ei kai Seiska vielä niin wanha ole?
     
    rantaiso kiitti tästä.
  8. rantaiso

    rantaiso Member

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Kympistä taas puuttuu Canonin tulostinajuri. Pitää ainakin yrittää ja mahdollisesti erehtyä. Muuten minun pitää säilyttää entinen kone käytössä (niin kauan kuin se jaksaa vielä) pelkkää tulostamista varten.
     
  9. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Uusien pakettikoneiden ajureita ei välttämättä löydy enää seiskalle ja kokoonpano usein valmistajan modifioima.
    edit: tarkoitan kokoonpanoja, jotka kasattu kympin aikana.

    edit: esimerkiksi kysyjän palauttamaan koneeseen ei löydy valmistajalta muita kuin kympin ajurit: http://support.hp.com/us-en/drivers...000-Desktop-PC-series/10734576/model/11261861
     
    Viimeksi muokattu: 18.06.2016
    Axu_ kiitti tästä.
  10. rantaiso

    rantaiso Member

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Millä tavalla voi saada tulostimen toimimaan, jos siihen ei löydy viimeisimmän windows-version ajuria? Ja olevinaan löytyy, mutta se ei toimi. Kyseessä on siis Canon i-sensys lbp 6000 tulostin. Onko jotain emulointi-tilaa tai vastaavaa olemassa?
     
  11. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Vaikea juttu, koska tuolle laitteelle valmistaja ei ole julkaissut uusia ajureita sitten Win7:n. Tuohon en kyllä osaa vastata.

    edit: kannattaisi ottaa yhteyttä Canonin tukee jos niillä olisi siitä tietoa. Toisaalta tämä on kuluttajan kannalta yksi ikävä tapa uudistaa laitekantaa.
     
  12. Kuunmies

    Kuunmies Senior member

    Liittynyt:
    05.03.2010
    Viestejä:
    4,464
    Kiitokset:
    688
    Pisteet:
    143
    Pystyikö noita ajureita asentaa win10 jotenkin jossain yhteensopivuustilassa?
     
  13. rantaiso

    rantaiso Member

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Tässä vanhassa tuo tulostin toimii, vaikka kone on päivitetty seiskasta kymppiin jo viime syksynä, mutta kun on puhdas ja uusi windows 10 koneessa, niin tuo tulostin ei toimi. Siinäpä siis pähkinä... :)

    Tuo ajuri, jonka löysin windows 10:lle tais olla saman tulostimen 6000b -malli. Varmaan ratkaiseva ero, kun se ei toiminut. Ulospäin se näyttää aivan samalta paitsi on musta väriltään.
     
    Viimeksi muokattu: 19.06.2016
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,928
    Kiitokset:
    1,003
    Pisteet:
    243
    Ilman mitään kokemuksia Kympistä kommentoin kuitenkin mutu-pohjalta. Se, ettei esimerkiksi tulostimen valmistajalta löydy Win 10 -ajuria, ei välttämättä tarkoita, ettei tulostin toimisi Kympinkin kanssa. Myös Windows 7 saattoi herjata, ettei XP:lle tehdyn tulostimen asennus onnistu oikean ajurin puuttuessa, mutta tulostin kuitenkin toimi. Käsittääkseni Kympissäkin on joku "yhteensopivuus-tila", jossa voi koittaa asentaa Win 7-sovellusta tai laitetta, jos se ei muutoin toimi. Mutta jos tulostimen uusin ajuri on XP:lle tai Vistalle, laite saattaa olla täysin toimimaton Kympin kanssa.

    Edelleen mutu-pohjalta komppaan IlmoPJ:tä siinä, että Windows 10:n omatekoinen "downgreidaaminen" Windows 7:ksi ei taida olla hyvä ajatus. Uusille Vista-koneille tehtiin aikoinaan yleisesti myös XP-ajurit ja Win 8-koneille vastaavasti kustomoitiin myös Win 7-ajurit, koska yrityskäyttöön hankitut koneet haluttiin ostaa tutummalla ja luotettavammaksi koetulla käyttöjärjestelmällä (XP tai 7). Microsoftin lisenssiehdot sallivat silloin nimenomaisesti kyseisen downgreidauksen.

    Windows 10:lle Microsoft ei enää myönnä vastaavaa oikeutta, vaan on jopa asettanut päivämäärärajat, joiden jälkeen vanhempia käyttöjärjestelmiä ei enää saa myydä esiasennettuna. Tällaisessa tilanteessa koneiden valmistajilla ei ole mitään intressejä muokata uusiin koneisiin myös vanhemmille käyttöjärjestelmille sopeutettuja ajureita.

    Edit. Kirjoittelin niin pitkään (ja harkiten), että ketjuun oli sinä aikana tullut pari uutta viestiä. Ehkä ymmärsin väärin, mutta sain käsityksen, että vanha tulostin toimi aluksi Win 10:n kanssa, mutta kun asensit uudemman tulostinmallin ajurin, se ei enää toiminut. Tuo ei vaikuta Windows 10-ongelmalta, vaan väärältä ajurilta.
     
    Viimeksi muokattu: 19.06.2016
  15. rantaiso

    rantaiso Member

    Liittynyt:
    22.10.2008
    Viestejä:
    36
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    16
    Mikrosoft on tiukkana, että mitään vanhoja käyttiksiä ei enää tueta ja monelle on tullut pakkopäivityksenä kymppi-versio, josta on kuitenkin voinut vielä toistaiseksi palata alaspäin. Kaverini kannettava ei toiminut kymppinä, joten hänen piti palauttaa entinen. Mutta minusta tämä oheislaitteiden toimimattomuus tällaisen pakkopäivityksen kylkiäisenä on ikävä puoli. Minulla ei ole varaa nyt sekä koneeseen ja tulostimeen, kun ei ole oikein pelkkään koneeseenkaan.
     
  16. esaja67

    esaja67 Regular member

    Liittynyt:
    27.04.2014
    Viestejä:
    166
    Kiitokset:
    23
    Pisteet:
    28
    Tuossa äskettäin kokeiltuna läppärin lisenssi kaivettu keyfinder ohjelmalla esiin ja siis eri kuin lisenssitarrassa.
    Vaihdoin läppäriin ssd levyn ja puhdas asennus win 7. Recoverylevyä ei siis käytössä vaan win7 puhdas asennuslevy.
    Läppärin syövereistä kaivettu lisenssi ei kelpaa aktivointiin, muutenkuin recoverylevyltä asennukseen, jolloin sitä lisenssiä ei siis tarvita. Soitto vielä microsoft tukeen, eivät pystyneet aktivoimaan vaikka näkivät että koodi aito packardbellin oma. Windowsista puuttui kokonaan puhelinaktivointi kohta, johtuen juurikin tuosta käytetystä lisenssistä. Lähes tunnin väännön jälkeen puhelimessa microsoftin tuki lahjoitti win 7 uuden lisenssin.
    Problem solved.
     
  17. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Ei se ihan näinkään mene. Vistaa, seiskaa ja kasia tuetaan vielä vuosia Microsoftin toimesta. Kympin päivitys-ruljanssi oli kyllä perseestä mutta siihen sisältyi mahdollisuus palata aikaisempaan käyttöjärjestelmään.

    Seuraamalla tätä tai muron saittia olis jokainen nopeasti huomannu että löytyy erilaisia esto-ohjelmia joita käyttämällä kympin päivityshärdelli on estettävissä.

    Se ettei sun Canoni toimi kympissä ei ole Mikkisoftan vika. Microsoft tarjoaa vain alustan, Canon on päättänyt olla tekemättä ja julkaisematta ajuripäivitystä omaan laitteeseensa. Laitteen valmistajat ovat vastuussa siitä että ajureita tehdään ja julkaistaan, Ei Microsoft.
     
  18. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    2,149
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    93
    Tuo keyfinderillä kaivettu lisenssi toimii silloin suoraan kun esim.kone menee totaalisesti jumiin etkä pysty sitä korjaamaan taikka palauttamaan sitä recovery osiolta. Muutama sellainen tapaus on tullut laitettua kuntoon. Kuten kirjoitit niin tuo ei toimi suoraan jos joutuu kovon taikka emon vaihtamaan. Siihen on muut ratkaisut olemassa.
     
  19. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,019
    Kiitokset:
    3,796
    Pisteet:
    223
    Harvat seuraavat. On se helkkari kumma jos ei saa rauhassa käyttää ostamaansa tuotetta tarvitsematta jotain pirun esto-ohjelmia kytätä.
     
  20. *Trinity*

    *Trinity* Senior member

    Liittynyt:
    15.12.2014
    Viestejä:
    4,898
    Kiitokset:
    910
    Pisteet:
    123
    Mutku mutku se kymppi on niin paska, ei voi edes päivitysten asentamiseen oikein vaikuttaa, toisin kuin seiskassa.

    No tässä nähdään hyvin kuinka paljon silläkin on merkitystä kun suurinta osaa ei tippaakaan kiinnosta mitä sieltä päivityksistä tulee.

    Joo kyllähän se Microsoftilta oli huono päätös pistää kymppii suositeltuihin päivityksiin, ei siitä mihinkään pääse. Mutta kuinka monella se kymppi oikeasti on tullut koneelle ilman käyttäjän toimia? Kannattaa miettiä seiskan markkinaosuutta tällä hetkellä, siitä voidaan päätellä että aika pienelle osalle,, muuten foorumit huutaisi punaista jos se sadoile miljoonille olisi tapahtunut.
     
  21. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,019
    Kiitokset:
    3,796
    Pisteet:
    223
    Aika monelle on kymppi tupsahtanut pyytämättä ja yllättäen, ainakin jos tiedotusvälineisiin on uskomista. Sama nähdään markkinaosuuksistakin - kymppi kuulemma on nopeiten käyttöön otettu windows kautta historian.

    Foorumit ovat täynnä harrastajia, he kyllä ovat jo aikoja sitten ymmärtäneet ottaa automaattiset päivitykset pois käytöstä. Pakkopäivityksistä on riesaa lähinnä Pena Peruskäyttäjälle.
     

Jaa tämä sivu