1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 - Salasana ongelma, rikki mennyt kovo

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi zaceee 01.08.2015.

 1. zaceee

  zaceee Regular member

  Liittynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  164
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Noniin. N. 1.5v sitten menny kovalevy rikki, kone jäänyt sen jälkeen käyttämättä. Toimi silloin vikasietotilassa. Käyttis on home premium. En kuitenkaan nyt enää pääse kirjautumaan tilille, enkä jaksa uskoa, että salasana olisi joku muu kuin joku 3 joita käytän. Voiko olla niin, että kovalevy on siinä määrin rikki, ettei sillä pääse enää edes kirjautumaan? Vai olenko todella unohtanut tämän salasanan... Mulla on lukia ja kun liitän sen tähän työkoneeseen se sanoo, että ei luettavaa dataa, pitäisi alustaa. Eli mikä on homman nimi? Muuta intressiä ei ole, mutta kun haluaisin vanha kuvat ja musiikit tuolta kovalevyltä pois. Siksi ostin lukijankin..

  Onko olemassa kikkaa millä voisin koittaa ohitusta tuosta käyttiksestä? Jos, voi laittaa privalla. Tällä työkoneella en polttamaan pääse enkä latailemaan mitään kun on rajoitettu käyttö. Pitäisi siis joko päästä katsomaan tiedot kovalevyltä tai kirjautumaan koneelle. Uusi tyhjä kovalevy jo onkin, kun olisi päässyt kirjautumaan saisi vaikka tikulle ladattua uuden windowsin.

  Olisiko tähän apuja..?
   
 2.  
 3. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,471
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  Mahdollisia neuvojia helpottaisi suuresti, jos kertoisit, millaisesta koneesta ja mistä salasanasta on kyse. Koska käyttisversio on Home Premiun, kyse ei liene yrityskoneista käytetystä vahvasta salauksesta, jonka murtaminen on jokseenkin mahdotonta. Onko kyseessä esimerkiksi BIOSissa asetettu salasana vai jollakin erillisellä ohjelmalla salatut tiedostot?
   
 4. zaceee

  zaceee Regular member

  Liittynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  164
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kone on Acer Aspire 5560
  Järjestelmän käyttäjän salasanasta kyse. Ei ole yrityskone, eli tietoja ei ole kyllä suojattu millään lailla. Luulin aluksi, että tiedot saisi lukijalla siirrettyä toiseen ehjään kovalevyyn, mutta tämä ko. firman kone ei ainakaan näytä levyltä mitään tietoja. Eli siis tuo rikkinäinen kone käynnistyy, mutta on todennäköisesti rikki niin, ettei enää anna kirjautua edes sisään.

  Kone oli pitkään kuitenkin kiinni verkossa, itselle tuli mieleen, että voikohan siinä vaan olla joku niin paha virus, ettei sitä saa enää auki millään?

  Tässä lähellä on tietokaivos niminen yritys mutta en viitsisi maksaa ensin 50€ analysoinnista ja sitten tuntitöinä että kaivetaan kuvat ulos jos tuohon salasanan ohittamiseen ja sisäänkirjautumiseen on vaihtoehtoinen keino.

  Luin joitain foorumeita läpi, mutta siellä lähinnä heilutettiin varastetuista koneista korttia. Tietysti yksi mahdollisuus kait on asentaa windows uudelleen mutta sitten lähtee tiedotkin?
   
 5. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,471
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  Jos itse kovalevy on vioittunut niin, ettei sitä pysty lukemaan, sitä ei kotikonstein voi auttaa. Jos ongelma taas on Windowsissa, on jotakin tehtävissä.

  Kirjoituksestasi ei kuitenkaan oikein ilmene, millainen tilanne oikeasti on. Se, että kone aiemmin käynnistyi vikasietotilassa, viittaa ongelmaan Windowsissa. Mitä tarkoittaa, että kone käynnistyy nyt, mutta et pääse kirjautumaan sisään? Latautuuko Windows edelleen sisäänkirjautumisnäyttöön asti?

  Tarkoitatko "lukijalla" USB-telinettä, johon olet sijoittanut irrottamasi kovalevyn ja liittänyt USB-kaapelilla työkoneeseen? Tunnistaako työkone tuon toisen eli Acerin kovalevyn, vaikka ei löydä siltä mitään tietoja?

  Tuntuu nimittäin oudolta, jos Acer käynnistyy kyseiseltä kovalevyltä sisäänkirjautumisnäyttöön asti, mutta toinen kone ei löydä mitään tiedostoja, kun samainen kovalevy liitetään siihen USB-telineessä.
   
 6. zaceee

  zaceee Regular member

  Liittynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  164
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Tilanne:

  n. 1.5v sitten, en löytänyt kirjoitusta mutta kirjoitin silloin siitä muistaakseni tänne, kovalevy hajosi osittain kun läppäri tippui. Se toimi aluksi ihan hyvin mutta ilmeni siten että se tilttaili. Sitten jossain vaiheessa kirjottelin tänne ja selvisi kaikkien kokeilujen jälkeen että johtuu rikkoutuneesta kovalevystä. Windows oli niin hidas käyttää normaalitilassa, ettei sillä päässyt edes selaimeen. Vikasietotilassa verkkotoimintojen kanssa kuitenkin toimi ilman mitään ongelmia eikä takkuillut lainkaan. Koska oli työkone käytössä niin tavallaan hylkäsin tämän toisen koneen. Nyt sitten 1.5v jälkeen avasin koneen, ehdotti vikasietotilaa ja valitsin sen verkkotoiminnoilla. Kun yritin kirjautua sisään ei kuitenkaan tunnista salasanaa ja väittää sen olevan väärin. Tästä kerroinkin jo ylhäällä, eli en muista vaihtaneeni salasanaa, enkä jaksa uskoa että olen sen unohtanut koska käyttänyt aina vaan 3 salasanaa mutta noh kaikki on mahdollista.

  Eli nyt en pääse koneella kirjautumaan sille.

  Ostin jo tuolloin 1.5v sitten tuollaisen akasan kovalevyn lukian jossa esata ja usb lähtö. Nyt kun en päässyt kirjautumaan koneelle, joko siitä syystä että se on niin rikki? tai sitten en vaan kertakaikkiaan muista sitä salasanaa oikein. - Liitin kovalevyn tähän työkoneeseen usb-porttiin. Se löytää kovalevyn ja tulee Local Dick (D:) mutta kun sitä kaksoisklikkaa niin ilmoittaa: ''You need to format the disk in drive D: before you can use it. Ja tuosta pystyisi sen formatoimaan, mutta eikös silloin juuri kaikki tiedot häviä?

  Toivottavasti saitte selvää. Eli kuvat ja musiikit haluaisin kovalevyltä pois, joko jotenkin ohittamalla tuo sisäänkirjautuminen tai sitten tällä koneella lukemalla kovalevy. Toisaalta netistä saisin tästä läheltä 6€ hintaan 32bit seiskan asennuslevyn, auttaisiko se asiaa? Tuosta vanhasta kovalevystä on tuskin enää pyörittämään windowsia, mutta jos sen avulla pääsisi sisään koneeseen vikasietotilassa, niinkuin 1.5v sitten. Ja tosiaan, tällä koneella en pysty avaamaan mitään tiedostoja enkä lataamaankaan oikeastaan saatika asentamaan. Toimialueen salasanaa pyytelee ja yrityksemme ei anna vapaa-ajan käyttöön tätä käytännössä, joten ilman sitä pitäisi tulla toimeen.. toki saisin varmasti koneen jostain lainaksi päiväksi.
   
 7. zaceee

  zaceee Regular member

  Liittynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  164
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Kun painan siitä formatointikohdasta cancel tulee seuraava ilmoitus.
   

  Liitetyt tiedostot:

 8. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  6,471
  Kiitokset:
  646
  Pisteet:
  173
  Eli tilanne on sittenkin tuo, mikä minusta tuntuu oudolta: Acer käynnistyy kyseiseltä kovalevyltä sisäänkirjautumisnäyttöön asti, mutta toinen kone ei löydä mitään tiedostoja, kun samainen kovalevy liitetään siihen USB-telineessä. En tosiaan keksi selitystä, miksi työkoneesi ei edes tunnista levyn tiedostojärjestelmää kelvolliseksi, vaikka Acer lataa Windowsin samalta levyltä. Onko muilla lukijoilla ideoita/ehdotuksia?

  Kaikki vaihtoehdot, jotka minulle tulevat mieleen, tarvitsevat toisen koneen, jolla voi ladata sovelluksia ja tallentaa CD- tai USB-medialle.

  1) Lataa USB-tikulle Recuva-nimisen tiedostojen palautusohjelman portable versio. Liitä se ja USB-levykotelo toimivaan tietokoneeseen ja kokeile, tunnistaako Recuva viallisen kovalevyn. Jos tunnistaa, Recuva voi toivottavasti palauttaa kuvatiedostot toimivalle kovalevylle.

  2) Lataa Linux Live-CD:n levykuva (.ISO-tiedosto) tietokoneelle ja polta se CD:ksi (tai USB-versio USB-tikulle). Laita Live-CD levyasemaan ja boottaa tietokone CD:ltä. Live Linux -versio toimii suoraan levyltä ilman asentamista tietokoneelle. Tutki sillä Acerin kovalevyä ja hae kadonneita kuvia. Linuxin etu on se, etteivät Windowsin suojaukset sitä estä. Windowsilla kuvia haettaessa voi nimittäin tulla ilmoitus, että oikeutta kansion avaamiseen ei ole, ja siitä taas tulee ylimääräisiä mutkia asiaan.

  Asiaa mutkistaa tietenkin se, että toimivassa koneessasi on yrityksen asettamia käyttörajoituksia. On hyvin mahdollista, että sitä ei voi bootata CD/Dvd-asemalta tai USB-tikulta. Jos saat koneen lainaksi Recuvan lataamista ja Live CD:n polttamista varten, kannattaa Recuvaa kokeilla samalla koneella. Linuxin Live-CD:tä kannattaisi taas kokeilla nimenomaan Acerissa, joka tunnistaa ongelmakovon. Samalla selviää, onko Acerissa joku muukin rautavika kuin vioittunut kovalevy.
   
 9. *Trinity*

  *Trinity* Senior member

  Liittynyt:
  15.12.2014
  Viestejä:
  3,223
  Kiitokset:
  655
  Pisteet:
  123
  Onhan noita keinoja kiertää toi salasana. Siinä tosiaan on vain jo se alussa mainitsemasi asia mistä foorumeillakin puhutaan.

  Jos pistät sen levyn kiinni siihen työkoneesen sen USB portin kautta, niin koita klikata hiiren oikealla sitä levyä ja valitset
  Ominaisuudet -Työkalut - Virheentarkistus
  Voi kyllä olla ettei toikaan toimi.

  Jollain tiedostojen palautsohjelmalla voi koittaa tai sitten tosiaan linuxilla.

  En tiedä miten recuvalla on noiden tiedostojärjestelmien kanssa, mutta photorec tai testdisk ei ainakaan välitä tiedostojärjestelmästä, ja levykin voi olla huonossa hapesa ja silti saattaa pystyä saamaan tiedot takaisn.

  Niin joo mainitan nyt tähän vielä että Windowsisa on mahdollisuus luoda salasanan alustuslevyke
  No eihän se tässä hyödytä mutta jos jatkossa jotain kiinnostaa.
  http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/create-password-reset-disk#1TC=windows-7
   
 10. verovanki

  verovanki Regular member

  Liittynyt:
  15.08.2007
  Viestejä:
  594
  Kiitokset:
  86
  Pisteet:
  38
 11. Tkonemies

  Tkonemies Regular member

  Liittynyt:
  09.07.2015
  Viestejä:
  249
  Kiitokset:
  26
  Pisteet:
  28
  Tämä softa on toiminut minulla erinomaisesti. Salasanat ovat näkyneet hyvin.
   
 12. zaceee

  zaceee Regular member

  Liittynyt:
  26.02.2008
  Viestejä:
  164
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  26
  Sain uudelle kovalevylle Windows 10 asenettua. Kovalevy oli siis täysin tyhjä. Nyt ihmettelen miten Program files (86) multa löytyy esim Activisionin kansio 6,8gb jonka muokkauspäivämäärä 2014..?? Olen varmuuskopioinut kyllä vanhan windowsin aikanaan. saanko niitä tiedostoja jotenkin palautettua? Täällä näkyy kaikki muutkin ohjelmat jotka tässä koneessa oli aikasemmin... ccleanerit utorrentit ja muut.
   

Jaa tämä sivu