1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7:n alustus ja kaikki kaput

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi tt-racing 18.04.2020.

  1. tt-racing

    tt-racing Newbie

    Liittynyt:
    18.04.2020
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Saatan jatkaa askartelua vielä vaikka nyt näyttääkin huonolta. Koneessa ei enää ole käyttistä eikä nettikään toimi :-D

    Jos oikein ymmärsin netin ohjeet, niin levyn muuttaminen GPT-muotoon on melko helppoa, mutta jotta sen voi tehdä tarvitaan käyttis...

    EDIT: Ei kupoli kestänyt loppuun asti. Asensin vanhan 7:n uudestaan, jotta pääsisin käsiksi tuohon MBR/GPT-osioon. Yllättäen löysin oikean osoitteen ja jopa napin, jolla muutoksen saa tehtyä. Muutos ei tosin onnistunut, koska koneella on ainoastaan yksi (perus)levy (0) ja sitä ei saa muutettua, koska käyttis on siellä. En siis löytänyt paikkaa, josta saisin muodostettua uuden peruslevyn, jonka olisi voinut muuttaa GPT-muotoon.

    Öitä!
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2020
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,037
    Kiitokset:
    1,025
    Pisteet:
    223
    Poistithan ruksin asennusmedian teon alkuvalmisteluissa, jossa on maininta, "Käytä tälle tietokoneelle suositeltuja asetuksia", ohjeen kohta 4.
    Kysyn siksi, että asennusmediaa ei ole tehty väärillä asetuksilla.

    Klik suurentaa kuvan.
    4.PNG
    Alustusta ei tarvitse tehdä.
    Poistetaan ainoastaan kaikki levyosiot, valikon "Poista" toiminnolla, tämä tehdään jokaiselle osiolle.
    Tämän jälkeen levy on yhtenäinen yhden osin varaamaton levy, johon asennus aloitetaan suoraan "Seuraava" toiminnolla.

    Katsotaan sitten muuta, kun nämä kohdat on varmistettu.

    Diskpartilla levyn voisi tyhjentää, mutta vähän hankalaa, kun se on ainoa levy koneessa. Asennusmedialla muistaakseni ei ole mahdollista mennä komentokehotteeseen.

    Edit: Onko koneessa perinteinen Bios vai uudempi UEFI bios?
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2020
  4. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    10,054
    Kiitokset:
    1,263
    Pisteet:
    223
    Viimeksi muokattu: 19.04.2020
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,037
    Kiitokset:
    1,025
    Pisteet:
    223
    Sen varmuudella tiedämme vasta, kun keskutelun aloittaja kertoo sen.
    Vaikka koneissa on UEFI, niin monilla tukisivuilla sen päivitysten yhteydessä mainittu ainoastaan Bios.
    2014 malleissa oli kyllä UEFI jo hyvin monissa koneissa.

    Pelkällä olettamuksella on vaikeaa tehdä mitään.

    Lainaus:
    "Intelin vuonna 1998 aloittama projekti tunnettiin nimellä Intel Boot Initiative, joka myöhemmin sai nimen EFI. Intel julkaisi EFIn version 1.02 12. joulukuuta 2000 ja EFI:n viimeinen versio, 1.10 julkaistiin 1. joulukuuta 2002. Intel siirsi projektin Unified EFI Forum -konsortion kehitettäväksi. UEFI 2.1 julkaistiin tammikuussa 2007 ja viimeisin versio 2.4 heinäkuussa 2013."
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2020
  6. tt-racing

    tt-racing Newbie

    Liittynyt:
    18.04.2020
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Huomenta!

    Asennusmedian luomisessa poistin ruksin ja olettaisin sen menneen oikein/ohjeiden mukaisesti. Poistin erilliset osiot mukautetussa asennuksessa (ja samalla taas 7:n asennuksen), mutta kone näyttää edelleen levyn kahdessa osassa eikä kumpaankaan pysty asentamaan Windowsia. Tuo pieni levy vaikutta olevan erillinen eikä se suostu poistumaan vaikka yritin.

    upload_2020-4-19_10-34-58.

    BIOS on minulle uusi tuttavuus enkä osaa sanoa siitä mitään. Näyttää kuitenkin tältä
     

    Liitetyt tiedostot:

  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,037
    Kiitokset:
    1,025
    Pisteet:
    223
    UEFI bios siellä näyttää olevan.
    Aikaisemmassa asennuksessa, poistitko kaikki kolme osiota?
    Nuo pitäisi saada niin, että kaikki on yhdessä, eikä kolmessa osassa.
    Jos laitat kuvia vielä noista, niin laita niin, että koko ikkuna näkyy, ettei mitään jää huomaamatta.
     
  8. tt-racing

    tt-racing Newbie

    Liittynyt:
    18.04.2020
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Siellä ne kolme osiota edeleen kököttää. Vaihotehdoista aktiivisena on ainoastaa "Uusi" ja "Päivitä" ja kaikki kolme antaa saman herjan Windowsin asentamisen mahdottomuudesta.
    upload_2020-4-19_10-57-35. upload_2020-4-19_10-58-8. upload_2020-4-19_10-58-21.

    EDIT: Rapatessa roiskuu :) Taisin löytää levyn "komentokeskuksesta" ja sain tyhjennettyä (clean) ja muutettua GPT:ksi, mutta vaikuttaa siltä, että samalla tyhjensin ja muutin myös tikun GPT:ksi :( ja ainakaan oma koneeni ei enää tunnista koko tikkua...
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2020
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,037
    Kiitokset:
    1,025
    Pisteet:
    223
    Saisitko kuvaa käynnistysvalikosta, josta käynnistät asennuksen, missä näkyy USB-asennusmedia ja muut vaihtoehdot.
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,037
    Kiitokset:
    1,025
    Pisteet:
    223
    Saatko valittua biossista tilalle pelkän UEFI vaihtoehdon?
     
  11. tt-racing

    tt-racing Newbie

    Liittynyt:
    18.04.2020
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Se ei kulje erillisen valikon kautta vaan rämpytämällä F11 käynnistysvaiheessa kone lähtee automaattisesti tekemään asennusta tikulta...muttei enää kun ilmeisesti tyhjensin asennusmedian
     
  12. tt-racing

    tt-racing Newbie

    Liittynyt:
    18.04.2020
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Itse en löydä muuta kuin tuon UEFI Boot Support ja siinä vaihtoehdot Enabled ja Disabled.
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,037
    Kiitokset:
    1,025
    Pisteet:
    223
    Mitä tekee UEFI support Disable tilassa? Ai tyhjensit asennusmedian?
    Olisi hyvä kokeilla eri vaihtoehtoja.
    Ilmeisesti tuo UEFI ei ole kovin kehittynyt tuossa vielä.

    Edit: erityisesti vanhempien normaali läppäreiden UEFIt
     
  14. tt-racing

    tt-racing Newbie

    Liittynyt:
    18.04.2020
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jep, suuren innostuksen vallassa tyhjensin kaiken mitä irti lähti :) Nyt ongelmaksi muodostuu se ettei tikku toimi kun koneet eivät tunnista sitä. Miten mahdan saada tikun ajaurit takaisin kun tikkua ei ollenkaan tunnisteta. Toisella koneella sain muutettua sen MBR-muotoon, mutta mahtaako tämäkään olla oikea?
     
  15. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,037
    Kiitokset:
    1,025
    Pisteet:
    223
    Sitten pitää tikkuun varmaan siirtää käyttöjärjestelmä uudelleen.

    Edit: Lähden ulkoilemaan ja nauttimaan kauniista aurinkoisesta säästä.
    Siis tikun? Asennustyökalu tekee sen automaattisesti oikeaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2020
  16. tt-racing

    tt-racing Newbie

    Liittynyt:
    18.04.2020
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Kyllä, tikun. Mutta nyt ongelmana on se, että tikku kyllä näkyy koneella omana levynään, mutta kun sitä yrittää aktivoida/käyttää, niin kone ilmoittaa, että laita USB-laite kiinni. En siis pääse tikkuun käsiksi millään tavalla, en saa alustettua enkä vietyä sinne mitään tiedostoa.
     
  17. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Ei tikkua kannatta yrittää muutella, koska asennustyökalu automaattisesti sen aina alustaa tietovälineen luonnin yhteydessä.
    Onnistuuko tikun uudelleen teko Media Creation Toolin USB-tikun asennustyökalulla?
     
  18. tt-racing

    tt-racing Newbie

    Liittynyt:
    18.04.2020
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Ei, koska en pääse tikkuun käsiksi. Se näkyy koneella USB-laitteena, mutta ei anna avata, alustaa tai tehdä mitään muutakaan sille. Löysin toisen tikun, johon sain juuri asennustyökalun ladattua. Katsotaan josko nyt alkaisi homma toimimaan.
     
  19. tt-racing

    tt-racing Newbie

    Liittynyt:
    18.04.2020
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jumankekka! "Asennetaan Windows" näkyy ruudulla :)
     
  20. tt-racing

    tt-racing Newbie

    Liittynyt:
    18.04.2020
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Suurkiitos kaikille osallisille! Nyt on Win10 asennettu ja nettikin toimii :)

    Jos jollain riittää vielä intoa, niin otan vastaan hyviä vinkkejä miten tuon "sekoitetun" USB-tikun saisi takaisin toimintaan?
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,037
    Kiitokset:
    1,025
    Pisteet:
    223
    USB-tikkujen kanssa tulee ongelmia jos niistä poistaa osion. Ne kyllä näkyvät, mutta niille ei voi tehdä mitään. Kai joku konsti saattaisi olla pelastaa, mutta minä en tiedä, miten.

    Mielenkiinnosta sen sijaan kyselen, toimiiko koneen kaikki laitteet nyt kunnolla, eli löysikö Windows Update kaikki tarvittavat ajurit automaattisesti koneelle?
    Oletko katsonut laitehallinnasta, näykyykö siellä puuttuvia tai puutteellisia ajureita?

    Edit: Onnistuiko aktivointi Win7:n tuotelisenssillä?
     
    Viimeksi muokattu: 19.04.2020

Jaa tämä sivu