1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7:n alustus ja kaikki kaput

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi tt-racing 18.04.2020.

  1. tt-racing

    tt-racing Newbie

    Liittynyt:
    18.04.2020
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Appivanhemmat antoi pojalle vanhan Samsungin läppärin (NP305V5A), jonka olivat alustaneet ennen luovutusta. Ilmeisesti samassa rytäkässä lähti kaikki mahdollinen, koska en pääse koneella verkkoon tekemään mitään päivityksiä yms. Mukaan tuli myös Windows 7 Home Premium asenuuslevy, mutta sitä asentaessa kone herjaa, ettei ole aito kopio. Muutaman kerran olen uudelleenasentanut ja syöttänyt tuotetunnuksen, mutta senkään tarkastus ei onnistu kun verkkoyhteyttä ei saa muodostettua.

    Verkkoyhteyttä olen yrittänyt saada piuhalla, WLAN:lla, Bluetoothilla, mutta mikään näistä ei toimi. Lopputuloksena olen päätynyt siihen, että verkkosovittimen ajurit ovat menneet pesuveden mukana, mutta uusia en tunnu myöskään saavan asennettua (toisella koneella ladattu USB-tikulla ja heittämällä sisään...ei toimi). Tosin en ole varma mitä ajureita pitäisi hakea kun ei ole mitään tietoa koneen sisällöstä (korteista tai muusta).

    Onko jollain hyviä neuvoja, jolla tuon netin saisi toimintaan, jotta voisi vaikka päivittää Win 10:n ja kaikki muut tarvittavat hilppeet?

    Kiitos!!!
     
  2.  
  3. A-M

    A-M Member

    Liittynyt:
    05.10.2017
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    18
    Toisella koneella voisi ladata Windows 10 käyttöjärjestelmän. Sen pitäisi kai edelleen aktivoitua Win 7 Home Premiumin tuoteavaimella.
    Kympin voi ladata täältä "Lataa työkalu nyt", vaikka työpöydälle ja tehdä sillä USB-tikusta asennustietoväline, tikun pitää olla vähintään 8Gt kokoinen. https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

    Pojan läppäri pitää käynnistää uudelleen asenuksessa tikulta ja tehdä mukautettu asennus. Kaikki vanhat osiot tulee poistaa asennuksen aikana.
    Asennuksessa valitaan 10 Home versio, muuten se ei aktivoidu.

    Jos epäselvää, kysele lisää.
     
    tt-racing kiitti tästä.
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,054
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    Nyt tarvittaisiin vähän tarkemmat tiedot siitä, mitä läppärille on tehty ja mikä on nykytilanne. Onko laitteessa siis tällä hetkellä toimivaa Windowsia? Jos on, niin lataa toisella koneella tuolta Lan-ajuri ja asenna se Samsungille. Näyttäisi, että langallisia LAN-ajureita Windows 7:lle on vain yksi vaihtoehto.
    https://www.samsung.com/fi/support/model/NP305V5A-S01SE/

    Edit. Samaan aikaan kun taistelin virheilmoitusten parissa oli tullut toinenkin vastaus. Tuo Windows 10-ohje olisi muuten parempi, mutta koska kyseessä on noin vanha läppäri, jolle ei ole Windows 10-tukea, ei voi olla varma, toimiiko se.
     
    Viimeksi muokattu: 18.04.2020
    tt-racing kiitti tästä.
  5. A-M

    A-M Member

    Liittynyt:
    05.10.2017
    Viestejä:
    54
    Kiitokset:
    10
    Pisteet:
    18
    Kyllä kymppi yleensä noihin vanhempiinkin koneisiin jostain kaivaa ajurit. Kokeilemalla sen voi ainoastaan todeta.
    Kertoisitko, onko seiskan asennusmedia itse tehty vai Microsoftin aito alkuperäinen.
     
    tt-racing kiitti tästä.
  6. tt-racing

    tt-racing Newbie

    Liittynyt:
    18.04.2020
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Laitteessa on "toimiva" Windows 7, jossa voi pelata pasianssia ja käyttää laskinta :) Työpöydän alareunassa lukee Windows 7, koontiversio 7600, Tämä Windows-kopio ei ole aito

    Tuolta linkistä olen ladannut ajureita (Qualcomm Atheros WLAN, Langaton LAN intel ja LAN 7.44.xxx), mutten ole ollenkaan varma onko kone asentanut ne. Voiko asennuksen tehdä suoraan tikulta vai pitääkö viedä koneen levylle...vai onko tällä merkitystä. Mistä mahtaisi löytyä tieto mikä noista LAN-vaihtoehdoista olisi oikea?

    Myös tuota Win10 päivitystä olen kokeillut, mutta se pystähtyy "kaikkia tarvittavia tietoja ei voita ladata palvelimesta. Varmista internetyhteys..."-herjaan. Tikku ei ole tyhjä, mutta tilaa on yli 10Gb, onko tällä merkitystä?

    Windowsin taustaa en tiedä. Appiukko on joskus lataillut jotain "omia" versioita, mutta tuo levy ja kotelo näyttävät kyllä melko autenttisilta.

    -Tony
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Tämän mukaan käyttis on piraatti, ellei aktivointi ole itsestään poistunut. Oikealla seiskan tuoteavaimella aktivoinnin saa palautettua.

    Kaikki ajuriasennukset voi tehdä mistä sijainnista tahansa, myös tikulta, se löytää kyllä tiensä perille.

    USB-tikulle käyttöjärjestelmään siirrossa se poistaa kaikki tikun tiedot, eli hävittää kaikki mitä tikulla on.

    Tuossa kympin asennuksessa kovalevy pitää tyhjentää (kaikki osiot pois) asennuksen aikana, kuten aikaisemmin jo mainittiin. Asennus aloitetaan suoraan tyhjälle levylle.
    Jos sinulla on LAN johto, asennus yleensä saa verkkoyhteyden toimimaan.
     
    Viimeksi muokattu: 18.04.2020
    tt-racing kiitti tästä.
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,054
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    Minä en kyllä näe tuolla kun yhden Lan-ajurin Win 7:lle. Wlan-ajureita sen sijaan on usean eri valmistajan laitteille. Koneen pohjassa tai akun alla voi olla Windowsin lisenssitunnus. Jos levy on aito, tunnus löytyy myös kotelon sisältä.
     
    tt-racing kiitti tästä.
  9. tt-racing

    tt-racing Newbie

    Liittynyt:
    18.04.2020
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Jep, sekoitin noihin Langaton LAN Atheros ja Broadcom, mutta olen ladannut tuon LAN 7.44.xxx.

    Koneen pohjassa on yksi lisenssitunnus, jota kokeilin ensin, mutta lopputulos oli yhtä huono. Sain myös erillisen levyn, jonka kotelossa on eri lisenssitunnus, jota olen nyt yrittänyt asentaa, mutta sekin huonolla menestyksellä. Parhaillaan asennus käynnissä mukautetulla asetuksella, jossa ilmeisesti ajetaan C-asemalla olevan tavaran tilalle (ilmoitti, että vanha siirtyy Windows old-kansioon).

    Nyt muistitikku tyhennetty kaikesta tarpeellisesta ja seuraavaksi yritän ajaa tuota Win10-päivitystä, jos käynnissä oleva asennus ei toimi. Ainakaan aiemmilla kerroilla ei ole auttanut vaikka piuha kiinni koneessa, siltä verkkoyhteyttä ei ole löytynyt.

    Onni onnettomuudessa, ettei päivitys tikulta onnistunut, koska samalla olisi kadonnut aikamoinen kasa duuni-tiedostoja :)
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Nuo verkkoajurit on täysin sekoitettu tuolla tukisivulla. Kokeilin ladata niitä ja ne kaikki näyttäisi olevan WLAN ajureita, vaika tiedoissa oli LAN mainittu "Langaton LAN INTEL"
    Siellä oli 32 ja 64 bittisille oma lataus. Noista ei erkkikään ota selvää.
    Ei päivitys niitä poista, vaan se, että teet sille oikean asennusmedian. Siksi varmaan kympin asennus ei onnistunutkaan, koska asennusmediaa ei oltu tehty.

    Duuni asiat ei sovellu tuollaisiin kokeluihin, koska siinä voi hävitä tietoa.

    EDIT: Yritit ilmeisesti tehdä koneelle kympin päivitysasennusta, siksi se ei onnistunut ilman verkkoyhteyttä.
     
    tt-racing kiitti tästä.
  11. tt-racing

    tt-racing Newbie

    Liittynyt:
    18.04.2020
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Noniin, nyt on asennettu suoraan levykkeeltä ja tuo "Windows-kopio ei ole aito"-herja katosi, kuin myös muut tekstit työpöydältä. Verkon toimivuuteen ei veiläkään ratkaisua. Täältä https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10startfresh ladattu Win10-päivitys (MediaCreationTool) tikulla ja tikku kiinni koneeseen, mutta jälleen kerran herjaa ettei saa ladattua kaikkea tarvittavaa palvelimelta...yllätys. Piuha koko ajan kiinni, mutta verkosta ei pihahdustakaan. LAN-ajurin asennus (setup) antaa herjan:

    >SetupNew\setup.cpp (140)
    PAPP:
    PVENDOR:
    PGUID:
    S15.0.0.498
    @windows Vista Service Pack 0 (6000)
    IE Version: 8.0.7600.16385

    Verkkosovittimen tiedoissa kerrotaan:
    Valmistaja: Tuntematon
    Sijainti: PCI-väylä 5, laite 0, funktio 0
    Laitteen tila: Tämän laitteen ohjaimia ei ole asennettu. (Koodi 28)

    Itselleni nämä herjat ei kerro mitään ja päätä särkee sen verran, että kohta kadulla majailee yksi Samsungin läppäri.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Tuosta seiskasta, kun tuo teksti "Tämä Windows-kopio ei ole aito" oli siinä. Uudelleen asennuksessa se katoaa, mutta jos aktivointia ei suoriteta, niin ajan myötä se palaa takaisin, eli käyttöjärjestelmä ei ole aito ilman aktivointia.

    Sitten kympin asentamisesta.
    Varmistetaan nyt vielä, miten käynnistit asennuksen ja latasitko sen tuosta linkistä, joka sinulla edellisessä on? Sieltä saa RefreshWindowsTool version, se on kai päivitystyökalu, joka ei onnistu ilman verkkoyhteyttä.

    Tuolla aikaisemmin #4 sait oikean latausosoitteen, lataa se ja tee sillä tikulle lataamasi työkalun avulla, muuten et sitä koneellesi saa. Ohjeita puhtaan asennuksen tekemiseen täällä on jo aikaisemmin annettu.
    Kysy lisää jos ei onnistu, ei väkisin kannata puskea seinään, kun muilta voi kysyä.

    Tämä herja on aika outo, eikä sen pitäisi mitenkään liittyä verkkoajurin asentamiseen, käsittääkseni. Vai tuliko se latausyrityksestä, siihen se voisi liittyä.
     
    Viimeksi muokattu: 18.04.2020
    tt-racing kiitti tästä.
  13. tt-racing

    tt-racing Newbie

    Liittynyt:
    18.04.2020
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Joo, mennään ihan kädestä pitäen. Osoitteesta ladattu MediaCreationTool on kooltaan vaan 19000 kt, joten tämä ei ilmeisesti ole se varsinainen päivitettävä ohjelma? Jollain tämä pitäisi saada "avattua", mutta avatessa se kysyy saako tehdä muutoksia laitteeseen. En usko (vielä) olevani valmis hukkaamaan vaimon koneelta tiedostoja yms. :)

    Voiko ohjelmalle huoletta antaa luvan muutoksille, mutta se ei niitä itsekseen lähde kuitenkaan tekemään? Siis koneella, jolle asennusta/päivitystä ei ole tarkoitus tehdä
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Ei tee koneelle mitään asennusta, jossa tämä tehdään.

    1. Laitetaan USB tikku koneeseen ja käynnistetään ladattu "MediaCreationTool1909" työkalu. Ensin valmistelee paria asiaa.
    2. Sitten hyväksytään käyttöoikeussopimus.
    3. "Luo asennustietoväline (Dvd-levy tai ISO tiedosto) toiseen koneeseen.
    4. Ensin ruksi pois "käytä tälle koneelle suositeltuja asetuksia"Valitse kieli, arkkitehtuusri ja versio ja sitten valitaan kieli, versio valintaa ei tässä vaiheessa vielä voi tehdä, vanhalle koneelle varmaan viisinta valita 64-bittinen.
    5. USB-muistitikku, huom. tikun tiedot häviää
    6. Näyttää koneeseen kytketyn aseman, jossa tikku on. Varmista, että koneeseen ei ole kytketty muita USB-tallennuslaitteita.

    Seuraava aloittaa asennusmedian tekemisen. Odottelua ja kun valmis, niin ilmoittelee siitä.

    Edit: ei kannata huolestua, teko kestää jonkin aikaa.
     
    tt-racing kiitti tästä.
  15. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,054
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    Odota vähän! Näyttää, että olet asentamassa Windowsia etkä tekemässä asennustietovälinettä!
     
  16. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    8,054
    Kiitokset:
    1,028
    Pisteet:
    243
    Mene viestin #2 linkin kohtaan Asennustietovälineen (USB-tikku yms,) luominen työkalulla Windows 10:n asentamiseksi toiseen tietokoneeseen.
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Onko sinulla Media Creation Tool sivustolta ladattu tiedosto "MediaCreationTool1909", siitä tehdään antamani ohjeen mukaan asennustietoväline? Tiedoston koko täsmää, noin 19Mt.
    Siinä eka ikkunassa tulee tuo varoitus, jos antamani ohjeen mukaan teet, ei ole riskiä tuhota koneen tiedostoja.
     
  18. tt-racing

    tt-racing Newbie

    Liittynyt:
    18.04.2020
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Meni jo :) Näyttää tosin siltä, että tarantellan ohjeen mukaan tikulle asentuu parhaillaan Win10 tiedot, jotka siirtyy tikulta rampaan koneeseen. Parhaillaan kone luo Win10-tietovälinettä. Ilmoittelen kunhan saan ladattua tuon Samsungiin sisään.
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    Asennus suoritetaan Samsungissa bootissa, eli käynnistämällä kone suoraan tuolta tietovälineeltä, joko käynnistysvalikon (Boot Menu) avulla tai jos sitä ei ole, niin biossista laittamalla tikku ekaksi käynnistyväksi ja kun ensimäinen uudeelleenkäynnistys tulee, niin tikku pitää temmata pois, koska muuten aloittaa asennuksen alusta.
    Asennus suoritetaan "Mukautettu" vaihtoehdolla, jossa kaikki vanhat osiot poisteaan.
    Kysy lisää jos ei selviä.

    Kommentti, mitä kaikkea lasten eteen tehdään, vaikka kovillekin ottaisi.;)
     
  20. tt-racing

    tt-racing Newbie

    Liittynyt:
    18.04.2020
    Viestejä:
    17
    Kiitokset:
    0
    Pisteet:
    1
    Aika paljon tosiaan jaksaa nähdä vaivaa vaikka tatti otsassa on jo jumalattoman kokoinen.

    Asennus näytti lähtevän hyvin pyörimään kunnes... Asema 0, osiot 1-5: "valitulla levyllä on MBR-osiotaulukko. EFI järjestelmissä Windows voidaan asentaa vain GPT-levyille."

    Itselleni täyttä hepreaa. Alustin kaikki osiot, mutta sillä ei ollut vaikutusta. Kokeilin sekä Windows 10 Home, että Windows 10 Home N, mutta kummallakin sama ongelma. Mikä ero tuossa N-versiossa mahtaa muuten olla?
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,140
    Kiitokset:
    1,039
    Pisteet:
    223
    N-versiosta puuttuu mediaohjelmat, muuta eroa tietääkseni ei ole. Liittyy jotenkin EU:n rajoituksiin kai.
    Jatketaan huomenna jos täällä ei muita ole jelppimässä, lähden nukkumaan.
     
    tt-racing kiitti tästä.

Jaa tämä sivu