1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 -lisenssin siirto uuteen koneeseen

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi Sammaell 24.03.2014.

  1. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Okei. Sittenhän tuon näkee, miten käy, kun uusi kone on kasassa.
     
  2.  
  3. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,918
    Kiitokset:
    998
    Pisteet:
    193
    Nyt täytyy ottaa huomioon, että Windows 10:n myötä aktivointi ja aktivointitiedon tallennus on muuttunut. Kun päivität Windows 7 tai 8.1-käyttöjärjestelmästä Windows 10:een, saat kokoonpanolle digitaalisen käyttöoikeuden, joka on alkuperäisen lisenssityypin, OEM tai Retail, mukainen.

    Jos kyseessä oli Retail-lisenssi, voi sen perusteella saadun Windows 10:n käyttöoikeuden siirtää uudelle kokoonpanolle, kun vanhan käyttö lopetetaan. Jos alkuperäisessä käyttöjärjestelmässä oli OEM-lisenssi, sillä ei ole enää toista ilmaista päivitysoikeutta Windows 10:ksi uudessa kokoonpanossa. Kyseinen OEM-päivityksen digitaalinen käyttöoikeus on rekisteröity aiemmalle kokoonpanolle, eikä Microsoftilla ole mitään velvoitetta siirtää OEM-käyttöoikeutta uuteen kokoonpanoon, koska ilmainen tarjous koskee vain alkuperäistä laitetta.

    Koska vastasin "et voi", minun ei kai tarvitse kertoa, kuinka varma olen.
    http://answers.microsoft.com/fi-fi/...ti-virhe/981803fb-8d14-4afa-8ec6-03808d812e41
     
    venalaine kiitti tästä.
  4. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    No niinpä niin. Ja mikähän sitten lienee halvin keino saada win 10 uuteen koneeseen?
     
  5. pikanäppäin

    pikanäppäin Newbie

    Liittynyt:
    30.05.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    3
    Kyllä onnistuu seiskan (ja kasin) OEM-version aktivointi uudessa koneessa kun soittaa aktivointirobotille. Tuo on vain lisenssiehtojen vastaista, joten tuota ei kerrota Microsoftin foorumissa.

    Asenna seiska uuteen koneeseen, sitten soita aktivointirobotille (muistaakseni valitaan "Use the automated phone system"), sitten kun seiska on aktivoitunut niin voit päivittää kymppiin. Myöhemmin jos asennat samaan koneseen uudelleen puhtaan asennuksen, niin voit asentaa suoraan kympin (ei tarvitse antaa seiskan avainta).
     
  6. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Jonkun tässä on pakko olla väärässä. Osa sanoo, että onnistuu, ja osa sanoo, että ei. Arpapeliä. :)
     
  7. pikanäppäin

    pikanäppäin Newbie

    Liittynyt:
    30.05.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    3
    No miksi et kokeile. Sinun pitää tehdä aktivointi robotilla. Jos näppäilet jonkun numeron väärin, niin lopeta puhelu jos robotti ilmoittaa että puhelu ohjautuu tukihenkilölle ja sitten soita uudelleen robotille.

    Kun robotti kysyy moneenko koneeseen Windows on asennettu (tai jotain sinnepäin) on annettava numero yksi. Jos annat numero kakkosen, silloin robotti ilmoittaa että aktivointi ei onnistunut.
     
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,918
    Kiitokset:
    998
    Pisteet:
    193
    Pikanäppäin puhuu eri asiasta kuin venalaine. Nythän on kyseessä jo kertaalleen Windows 10:een päivitetyn OEM-lisenssin siirrosta toiseen koneeseen, joka yritetään myös päivittää 10:een. Uusi päivitys ei onnistu ilmaiseksi nimen omaan siksi, että kyseessä on OEM-lisenssi.
     
  9. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Toki tätä kokeilenkin, kunhan uusi kone on kasassa. Tässä vaan yritän etukäteen selvittää kustannuksia (joutuuko maksamaan win 10 lisenssistä).
     
  10. pikanäppäin

    pikanäppäin Newbie

    Liittynyt:
    30.05.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    3
    Kyllä minä kirjoitan juuri OEM-version lisenssin aktivoinnista uuteen koneeseen. Sillä ei ole merkitystä onko OEM-version lisenssi vanhassa koneessa päivitetty kymppiin, koska kympin päivityksen jälkeen vanha seiskan lisenssi on edelleen voimassa.

    Kunhan tämän seiskan OEM-version avaimella on uudessa koneessa seiska aktivoitu (ja se pitäisi onnistua robotilla), niin tämän jälkeen onnistuu myös päivittäminen kymppiin (päivitys on tehtävä heinäkuun loppuun mennessä).

    10 eurolla saa Windows 7 Home Premium lisenssin.

    http://murobbs.muropaketti.com/thre...10-15-halvemmalla-jos-otat-esim-3kpl.1287204/

    EDIT: 20 eurolla saa Windows 10 Pro lisenssin.

    http://murobbs.muropaketti.com/thre...ofessional-oem-lisenssiavaimia-15-20.1244540/
     
    Viimeksi muokattu: 04.07.2016
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,918
    Kiitokset:
    998
    Pisteet:
    193
    No kokeilemallahan tuo tietenkin aikanaan selviää. Kun Microsoft on Windows 10:n kohdalla siirtynyt tuohon digitaalisen käyttöoikeuden rekisteröimiseen, niin olisin tosi yllättynyt, jos uusi järjestelmä sallisi sopimuksen vastaisen ilmaisen Windows 10-päivityksen noin vain toisellekin koneelle. Rahaahan Microsoft tietysti ensisijaisesti haluaa, ja kun nyt on keinot valvoa, ettei ilmaista päivitysoikeutta käytetä väärin, olisi yllättävää, jos he eivät olisi osanneet koodata robottiaan uuden tilanteen vaatimusten mukaiseksi.
     
  12. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Tämän pääsen toteamaan parin viikon päästä, kun kone saapuu. Pitää yrittää muistaa raportoida tänne, kuinka homman kanssa käy.
     
  13. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Kymppi lisenssin voi kohtsillään sitoa ms tiliin ja homma helpottuu, googlella lisää tietoa
     
  14. venalaine

    venalaine Regular member

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    893
    Kiitokset:
    11
    Pisteet:
    28
    Kuulostaa hyvältä, mutta ei varmaankaan ehdi tähän minun juttuun. Toki myös kysymysmerkki on, että menisikö tuo oem lisenssi läpi. Tässä muuten jatkokysymyksenä, että JOS mulla ei tuo lisenssin siirto onnistu, niin enkö voi silti asentaa windowsin tuolta ostamaltani levyltä ja ostaa vaan jostakin uuden avaimen?
     
  15. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Kyllä vaan, kun tuoteavain on samalle käyttöjärjestelmäversiolle.
     
  16. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    Tuon uudistuksen englanninkielisessä versiossa kerrotaan nimenomaan että tuo helpottaa varsinkin niiden elämää jotka vaihtaa uutta rautaa ja heillä on vaikeuksia aktivoida windowsia, Eli selkokielellä helpotetaan oem-lisenssin omistajien elämää. Kuten sanottu: Googlella lisätietoa
     
  17. pikanäppäin

    pikanäppäin Newbie

    Liittynyt:
    30.05.2016
    Viestejä:
    15
    Kiitokset:
    3
    Pisteet:
    3
    Mutta kun tuo uusi aktivointi juttu tulee vasta elokuussa, jolloin kympin ilmainen päivitystarjous on jo loppunut, joten nyt tuosta ei ole apua kympin aktivoinnissa.

    Mutta 2.8. jälkeen jos koneessa on kymppi, joka on päivitetty seiskasta tai kasista (OEM tai Retail -versio), silloin aktivointi säilyy vaikka koneeseen vaihtaa uuden emolevyn, mikäli käytössä on ollut Microsoft-tili ennen emolevyn vaihtoa.

    http://www.mikrobitti.fi/2016/06/mi...ows-10-aktivointi-sidottiin-microsoft-tiliin/

    http://www.windowscentral.com/how-re-activate-windows-10-after-hardware-change
     
  18. rick79

    rick79 Senior member

    Liittynyt:
    15.02.2009
    Viestejä:
    5,123
    Kiitokset:
    546
    Pisteet:
    173
    No mä oon muutaman bäkin tehny ja saanu onnistumaan ne sekä retail- että oem-lisensseillä, kymppi on ollu koneessa yli kuukauden puhtaana asennuksena ja aina on päässy takas seiskaan tai kasiin, ja siitä kymppiin. Kerran on jopa koko tietokone vaihtunu välissä kun masiina levis kesken hommien. Tossa keväällä piti kiirettä kun ihmiset päivitti kymppiin, sitte ne ei halunnukkaan sitä. Sitte ku ne sai seiskan tai kasin takas niin ne sano että tää on ihan paska, kymppi on parempi. Että saihan noitten kanssa vekslata. En ainakaan oo lukenu että MS olis kiristäny ehtoja.

    Mutta, jos nyt vielä kerran:
    -Lataa Belarc advisor
    -Käynnistä se
    -Nyt näät todella, todella tarkat tiedot sun masiinasta, myös kaikki lisenssit.
    -Ota kynä ja paperia
    -Kirjota kympin nykyinen lisenssi varmaan talteen (Se myös todennäköisesti näyttää 7:n tai 8:n lisenssin, mikä sulla nyt ennen olikaan. Kirjoita myös se talteen, jos vaikka joskus haluat sen asentaa.)
    -Kun saat uuden koneen niin asenna kymppi ja käytä lisenssiä jonka kirjotit talteen.

    Joko toimii tai sitten ei. Sehän nähdään parin viikon päästä. Muuten tää on sellasta eipäs-juupas vääntöä vaan kun ei meillä kellään oo kristallipalloa.
     
  19. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,918
    Kiitokset:
    998
    Pisteet:
    193
    Luin tuosta muutoksesta ja tällaisen käsityksen sain asiakokonaisuudesta. Ennestään oli tiedossa, että käytettäessä ilmaista päivitystarjousta, Microsoft muodostaa koneen kokoonpanon perusteella digitaalisen koodin, jonka avulla se rekisteröi käyttöoikeuden. Kun samalle koneelle asennetaan Windows 10 uudelleen, uusi asennus aktivoituu automaattisesti tuon digitaalisen käyttöoikeuden perusteella.

    Jos koneen kokoonpanoon tehdään merkittävä muutos, luokkaa emolevyn vaihto, ei uusi käyttöjärjestelmän aktivointi enää onnistu automaattisesti, vaan vaatii puhelinaktivoinnin. Koska digitaalinen käyttöoikeus on rekisteröinyt tiedot vanhasta kokoonpanosta, on nykyisin entistä helpompi valvoa käyttöoikeussopimuksen kohtaa konekohtaisesta lisenssistä. OEM-lisenssihän on aikaisemminkin ollut konekohtainen, mutta laitevauriotapauksessa lisenssin on saanut aktivoida puhelimitse uudelle emolevylle. Käytännössä se on onnistunut myös kokonaan uudelle koneelle, koska Microsoftilla ei ole ollut työkalua valvoa, mikä kaikki on muuttunut.

    Digitaalinen käyttöoikeuden rekisteröinti antaa Microsoftille työkalun valvoa paremmin käyttöoikeussopimuksen noudattamista. Rekisteröidyn datan avulla on mahdollista selvittää, onko kyseessä todella päivitetty kone, jolla on ennestään olemassa digitaalinen käyttöoikeus, vai onko kyseessä kokonaan eri tietokone, jolla Windowsin aktivointioikeutta ei ole.

    Uudistuksen myötä Windows 10:n lisenssin voi kiinnittää koneen sijasta Microsoft-tiliin, jolloin "Activation Troubleshooter" -sovelluksen avulla on mahdollista aktivoida Windows uudelleen emolevyn vaihdon jälkeen. Valitsemalla "I changed hardware on this device recently" pääset osittamaa Microsoft-tililtäsi laitteen, jota olet päivittänyt. Jos laitteelle oli rekisteröity digitaalinen käyttöoikeus, sen voi siirtää päivitetylle kokoonpanolle, ja Windows aktivoituu. Jos kyseessä kuitenkin on eri kone, aktivointi ei onnistu, koska "The device you're trying to activate doesn't match the type of device you've linked to your digital license."

    Uusi järjestelmä herättää ja jättää avoimeksi joitakin kysymyksiä. Aikaisemminhan Windowsin OEM-version luovutus uudelle omistajalle on olut sallittua, kun samalla luovutetaan laite, johon lisenssi on sidottu. Mitä tapahtuu, jos lisenssi on rekisteröity laiteen sijasta Microsoft-tilille ja kyseinen laite myydään. Seuraako lisenssi laitteen mukana, vai jääkö se entisen omistajan tilille?
     
  20. IlmoPJ

    IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    6,745
    Kiitokset:
    763
    Pisteet:
    193
    Mites tämä liittyy tähän keskuteluun?
     
  21. Tepsu9

    Tepsu9 Active member

    Liittynyt:
    11.10.2004
    Viestejä:
    2,149
    Kiitokset:
    120
    Pisteet:
    93
    Lisätään tuohon vielä mitä tuo Belarc Advisor näyttää Windows lisenssistä. Omassa koneessa oli alunperin Win7 OEM-versio käyttiksestä ja nyt on puhdas Win7 koneessa kun vi**uunnuin Win10 versioon. (Ladattu täältä http://murobbs.muropaketti.com/thre...ws-asennuslevyt.955273/page-5#post-1714959683 ). Kiintolevyn tyhjensin seuraavalla ohjelmalla: Darik's Boot and Nuke. Joten kyseinen Belarc ohjelma näyttää Win7 OEM lisenssin nyt asennetusta ohjelmasta ei sen Win7 lisenssiä mikä nyt on koneessa eikä myöskään Win10 lisenssi koodia mikä myös oli aikaisemmin koneessa. Speccy vuorostaan näyttää Win7 lisenssin oikein eli sen mikä koneessa nyt on. Toisaalta olen aina selvittänyt nuo koodit selville ja ottanut talteen jos olen koneessa käyttistä vaihdellut.
     

Jaa tämä sivu