1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7/lenovo käynnistys ongelma

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi mcedes 27.04.2014.

 1. mcedes

  mcedes Member

  Liittynyt:
  03.11.2002
  Viestejä:
  23
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Mo.Kone on lenovo ja käyttis windows 7.käynnistäessä menee vikatilaan ja pyytää käynnistyksen korjausta tai vaihto ehtoisesti normaali käynnistystä.kumpi vain ni,ensin windows lataa tiedostoja palkki tulee hetkeksi ja sen jälkeen näytön valtaa Lenovo teksti oikeassa yläkulmassa ja vaakakuva pelastusrenkaasta.koneisto on siis pelastusrengasta vailla jota mulla ei ole.löytyisikös täältä sellaista?
   
 2.  
 3. xbkrypt0n

  xbkrypt0n Active member

  Liittynyt:
  16.06.2010
  Viestejä:
  3,154
  Kiitokset:
  120
  Pisteet:
  73
  Joko virtanapista käynnistämisen jälkeen painelet F8 kunnes tulee käynnistyksen lisäasetukset -ruutu tai sitten heti normaalin käynnistyksen valitsemisen jälkeen painelet F8.

  [​IMG]

  Listalta valitse viimeisin toiminut kokoonpano. Jos ei sillä lähde pelittämään, niin melkein kannattaisi asentaa koko käyttöjärjestelmä uudestaan. Jos ei ole levyjä, niin ne saa esim. tuolta:
  http://fin.afterdawn.com/miten/vastaus.cfm/windows_7_iso_version_lataaminen
   
 4. mcedes

  mcedes Member

  Liittynyt:
  03.11.2002
  Viestejä:
  23
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  en pääse f8:lla enkä f10:llä minnekkään tilaan.eilen vielä pääsin f1:llä johonkin sinipohjaiselle alueelle missä oli boottauksesta sun muusta jos vaikka mitä.nyt en tunnu pääsevän sinnekkään???ei haluis ihan vielä luovuttaa,ku koneella on matskua jotka haluis saada viel talteen sieltä..jaaps,pääsen vielä f1:llä sellaseen osioon ku ThinkPad setup,voikos sieltäkäsin käpälöidä mitään joka voisi vaikuttaa käynnistykseen??
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2014
 5. Tepsu9

  Tepsu9 Active member

  Liittynyt:
  11.10.2004
  Viestejä:
  2,194
  Kiitokset:
  128
  Pisteet:
  93
  Tuolla f11 mennään recovery osioon. Pahalta näyttää jollei tuonnekkaan pääse. Lenovon ohjeita jos pitää uusiksi laittaa.
  http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?LegacyDocID=migr-4q2qak
  http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?&LegacyDocID=MIGR-76254
  Lue nuo myös tuosta Download Now for Windows 7 alapuolella olevat tiedot
   
 6. mcedes

  mcedes Member

  Liittynyt:
  03.11.2002
  Viestejä:
  23
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  löytyykö mitään suomenkielillä,lontoo on puhe/kirjoituskielenäkin mulle enempi viittomakielillä toimitettavaa,saati sit viel atk englanti..osaisko joku ihan omakätisesti opastaa,mitä tälle vois kokeilla tehdä??toinen juttu sit;meneeko lenovoon ajaa hp:lle tarkoitettuja seiskan käyttislevyjä?ni,viel,tie tuliko sulla painovirhe,mut tarkoitin f1 painiketta,en f11.
  no pääsin sit tuonne käynnistyksen lisä asetuksiin ja kokeilin tuota viimeisintä toiminutta kokoonpanoa ja lopputuloksena on edelleen pelasturengas näytöllä.onko nyt luovuttava ajatuksesta saada pelastettua mitään ja käyttiksen uusiminen olis ainoa vaihto ehto,vai onko edes sekään..kone on mun työ kone ja kuorma autossa ollu viikot mukana,joskus aikamoista tärinää ja vapinaa??onnistuuko ajaa hp:n seiska lenovoon?

  No entäs tällainen juttu:

  muokkaa käynnistys asetuksia sivulla viimeinen komentorivi on tän kaltainen;
  ----------------------------------------------------------------------------------------

  [ /NOEXECUTE=OPTIN ]

  ----------------------------------------------------------------------------------------
  HUOM,kuuluuko hakasulkumerkit olla noin missä sattuu?
  hö ei se näy oikein vastauksessa.oikeesti jälkimmäinen hakasulkumerkki on kolme riviä alempana oikeassa laidassa.
   
  Viimeksi muokattu: 28.04.2014
 7. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,814
  Kiitokset:
  1,157
  Pisteet:
  243
  Jos tuo xbkrypt0nin ohje painaa F8:aa koneen käynnistyessä ei vie sinua kuvassa näkyvään menuun, joudut ilmeisesti turvautumaan Lenovon Rescue and Recovery -sovellukseen, jos koneellasi sellainen on, ja pelastamaan tiedostojasi sen avulla. Tässä ohjeita yhdestä ThinkPadin mallista:

  "Rescue and Recovery -työtilan käyttö

  Rescue and Recovery -työtila sijaitsee kiintolevyasemassa olevassa suojatussa piilo-osiossa, joka toimii erillään Windows-käyttöjärjestelmästä. Tämän ansiosta voit toteuttaa elvytystoimia silloinkin, kun Windows-käyttöjärjestelmän käynnistys ei onnistu. Rescue and Recovery -työtilan avulla voidaan toteuttaa
  seuraavat elvytystoimet:

  • Tiedostojen pelastaminen kiintolevyltä tai varmistuskopiosta

  Rescue and Recovery -työtilan avulla tiedostot voidaan paikantaa kiintolevyasemasta ja siirtää verkkoasemaan tai muuhun tallennusta tukevaan tietovälineeseen, esimerkiksi USB-liitäntäiseen laitteeseen tai tietolevyyn. Tämä ratkaisu on käytettävissä, vaikka tiedostoista ei olisi tehty varmistuskopioita tai vaikka tiedostoihin olisi tehty muutoksia viimeisimmän varmistuskopioinnin jälkeen. On myös mahdollista pelastaa yksittäisiä tiedostoja paikallisessa kiintolevyasemassa, USB-liitäntäisessä
  laitteessa tai verkkoasemassa sijaitsevasta Rescue and Recovery -ohjelmalla tehdystä varmistuskopiosta.

  • Kiintolevyn sisällön palautus Rescue and Recovery -ohjelmalla tehdystä varmistuskopiosta

  Jos kiintolevyasema on varmistuskopioitu Rescue and Recovery -ohjelman avulla, voit palauttaa kiintolevyaseman Rescue and Recovery -ohjelman avulla tehdystä varmistuskopiosta, vaikka Windows-käyttöjärjestelmä ei käynnistyisi.

  • Kiintolevyn sisällön palautus tehdasasetusten mukaiseksi

  Rescue and Recovery -työtilan avulla voit palauttaa kiintolevyn koko sisällön tehdasasetusten mukaiseksi. Jos kiintolevyssä on useita osioita, on mahdollista palauttaa C-osion tehdasasetukset ja säilyttää muut osiot ennallaan. Koska Rescue and Recovery -työtila on riippumaton Windows-käyttöjärjestelmästä, tehdasasetukset voidaan palauttaa myös silloin, kun Windowsin käynnistys ei onnistu.

  Huomio: Jos palautat kiintolevyaseman sisällön Rescue and Recovery -ohjelmalla tehdystä
  varmistuskopiosta tai palautat kiintolevyaseman sisällön tehdasasetusten mukaiseksi, elvytyksen aikana poistuvat kaikki ensisijaisessa osiossa (yleensä C-asema) olevat tiedostot. Tee kopiot kaikista tärkeistä tiedostoista, mikäli mahdollista. Jos Windowsin käynnistys ei onnistu, voit Rescue and Recovery
  -työtilaan sisältyvän tiedostojen pelastamistoiminnon avulla kopioida tiedostoja kiintolevyasemasta muihin tietovälineisiin.

  Saat Rescue and Recovery -työtilan näkyviin seuraavasti:

  1. Katkaise tietokoneesta virta ja kytke se sitten uudelleen.
  2. Kun kuvaruutuun tulee ThinkPad-logo, paina mustaa painiketta tai painele toistuvasti F11-näppäintä.
  3. Jos olet asettanut Rescue and Recovery -salasanan, kirjoita salasana kehotteeseen. Rescue and Recovery -työtila avautuu hetken kuluttua.
  Huomautus: Jos Rescue and Recovery -työtila ei tule näkyviin, katso lisätietoja kohdasta ”Elvytykseen liittyvien ongelmien ratkaisu” sivulla 70.
  4. Tee jokin seuraavista toimista:
  • Jos haluat pelastaa tiedostoja kiintolevyasemasta tai varmistuskopiosta, valitse Tiedostojen pelastaminen -vaihtoehto ja noudata kuvaruutuun tulevia ohjeita.
  • Jos haluat palauttaa kiintolevyn sisällön Rescue and Recovery -varmistuskopiosta tai tehdasasetusten mukaiseksi, valitse Järjestelmän palautus -vaihtoehto ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.
  Jos haluat lisätietoja muista Rescue and Recovery -työtilan ominaisuuksista, valitse Ohje-vaihtoehto."

  Jos olet saanut HP:n mukana Windowsin asennuslevyn, se toimii myös Lenovossa. Windowsin asennuslevyä ei kuitenkaan ole vuosiin toimitettu koneen mukana, joten kyseessä lienee HP:n mukana tulleet tai tehdyt Windowsin palautuslevyt. Niillä ei Windowsia voi asentaa muuhun kokoonpanoon kuin kyseiseen HP:n malliin.
   
 8. mcedes

  mcedes Member

  Liittynyt:
  03.11.2002
  Viestejä:
  23
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  saan noilla toiminnoilla näkyviin Windowsin käynnistyksen hallinta-ohjeman,mut sielläkään ole muuta valittavaa,ku window7.sen kun valitsen menee virheistä palautumis osioon joka taas vie munt takaisin lenovon pelastusrenkaalle??tarvii kuitenki antaa positiivinen palaute vastauksestasi..kiitos!mitähän sitt tälle mahtais?
   
 9. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  8,814
  Kiitokset:
  1,157
  Pisteet:
  243
  Mahtaisiko tuo pelastusrenkaan kuvaan jämähtävä näyttö tarkoittaa, että Lenovon Rescue & Recovery -sovellusta ei voida käynnistää? Se voisi merkitä vikaa kovalevyssä. Siis voisi, mutta en tiedä, onko asialle joku muukin selitys. Jos et muuta keksi tai saa parempia neuvoja, ehdotan, että tutustut johonkin Linux Live-CD-versioon ensin netissä ja sitten käytännössä. Live-CD on Linux-versio, jota ei asenneta tietokoneelle, vaan se toimii suoraan CD:ltä tai muistitikulta. Sillä voit tutkia kovalevysi sisältöä ja selvittää, onko se kunnossa ja myönteisessä tapauksessa voit kopioida tärkeitä tiedostoja talteen.

  Linux-versioita ja ohjeita löytyy myös suomeksi. Tuosta pääset esimerkiksi tutustumaan Ubuntuun: http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Live-CD

  Live-CD:n levykuvan eli ISO-tiedoston voit ladata netistä. Sen polttamiseksi CD:ksi tarvitset poltto-ohjelman, jolla voi polttaa ISO-tiedoston CD:ksi. Jos sen polttaa tavalliseksi datatiedostoksi, siltä ei voi bootata konetta, mikä on Live-CD:n käytön edellytys.
   
 10. mcedes

  mcedes Member

  Liittynyt:
  03.11.2002
  Viestejä:
  23
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  jes.kiitoksia näistä,vaikkei kone palautunutkaan vielä taudista.täs kaikes tiedos on mulle vähäksi aikaa pureksittavaa.täytyy alkaa meneen noita tiedon polkuja eteenpäin ja jos ei pelastusrengas ala näillä katoamaan kokeilen asentaa käyttiksen uusiksi.se kai sit viimeinen kannattava yritys ennen uuden kovalevyn harkintaa.kiitos kaikille vielä,nämä sivustot on todellinen apu minunlaiselle paljon tinasit,paljon pilasit,mut periksi et antanu kaverille..palaillaan taas.
   

Jaa tämä sivu