1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 kiintolevyn tarkistus - toimiiko oikein?

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi heidinerd 07.04.2010.

 1. heidinerd

  heidinerd Member

  Liittynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Windows 7 -läppärissä on kiintolevyn tarkistus menossa. Kauanko siinä saattaa kestää? Kiintolevyn koko 500 gb. Ja toimiikohan oikein, koska näytöllä ei lue mitään kuinka paljon on tarkistettu ja paljonko jäljellä ym? Viimeisin teksti on "Ohita levyn tarkistaminen painamalla jotakin näppäintä (1 sekuntia aikaa).
   
 2.  
 3. simosa

  simosa Member

  Liittynyt:
  12.10.2004
  Viestejä:
  36
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  EDIT. piti siis kirjottaa että mulla on sama ongelma, kone jumittaa joka avauksella tuohon levyn tarkistukseen, sit vaikka painelee nappeja niin se ei ohita sitä ja lopulta jumahtaa tuohon kun on 1 sekunti jäljellä. Toivottavasti teillä ois kotikonstein tehtävä ratkaisu tiedossa niin ei tarviis konetta huoltoon lähettää.
   
  Viimeksi muokattu: 14.04.2010
 4. jarsaman

  jarsaman Regular member

  Liittynyt:
  05.01.2007
  Viestejä:
  2,038
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  46
  Joko on kiintolevyn tarkistus mennyt läpi?
   
 5. heidinerd

  heidinerd Member

  Liittynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eipä mennyt läpi millään kerralla. Asensin Windowsin uudelleen koneelle ja sama juttu tuli, jämähti tarkistus 1 s kohdalla. Laitoin kysymystä www.sevenforums.com-sivustolle ja siellä on näköjään muillakin sama juttu tullut vastaan. Yksi neuvo oli suurinpiirtein "Olisit antanut jatkaa vain, chkdsk kestää parhaimmillaan päiväkausia ja tekee tarkistusta vaikka näyttäisi olevan jumissa." Toinen neuvoja ehdotti kiintolevyn tarkistamista jollakin ultimate boot cd:llä tjsp. En osannut käyttää ja en ole mikään innokas harrastelija, joten kokeilu tyssäsi alkuunsa. Soitin huoltoon ja sieltä sanottiin että jonkinlainen counter pitäisi näytölle ilmestyä, mistä siis näkee paljonko on tarkistettu ja paljonko jäljellä ja sektoreiden kunto tai jotakin vastaavaa. Mitään järkevää neuvoa en saanut muuta kuin "asenna Windows uudestaan", joten kone lähti huoltoon ja odottelen tässä miten käy. Voi olla, että turhaan tuli vietyä...katsotaan.
   
 6. heidinerd

  heidinerd Member

  Liittynyt:
  05.05.2007
  Viestejä:
  13
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Huollossa vaihtoivat koneeseen uuden kiintolevyn.
   
 7. mrpepper

  mrpepper Member

  Liittynyt:
  02.04.2009
  Viestejä:
  14
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Tässä taisi olla kyseessä siis viallinen kovalevy, mutta mulla on ollut ongelmia myös Windowsin levyneheytyksessä (entinen Scandisk), Vistassa se meni aina jumiin juuri noin eli mitään ei tapahtunut moneen tuntiin. Tämän vuoksi käytän itse seuraavia ohjelmia (tämä oma mielipide/kokemus, ei mainos):

  Piriform Defraggler (ilmainen, Googlaa, sisältää myös levyvirhe-tarkitustoiminnon)

  Perfect Disk 11 (1 kk:n ilmainen koekäyttö, suosittelen etenkin jos aiot osioida kovalevyn, pystyy eheyttämään myös Windowsin käynnistystiedostoja ym. mihin defraggler ei pysty)
   

Jaa tämä sivu