1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 Home Premium käynnistys ongelma

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi rottis 13.10.2018.

  1. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,016
    Kiitokset:
    3,796
    Pisteet:
    223
    Eipä mullakaan ollut tuosta mitään tietoa 30 vuoden pc-harrastuksesta huolimatta.

    Miten muuten, jos kloonaa seiskan toiselle levylle ja päivittää vanhan kymppiin tuosta linkistä, säilyisikö ne molemmat käyttökunnossa?
     
  2.  
  3. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,027
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Säilyisivät kai. Kyllä sen tietysti kloonata voi, mutta uudelleenasentaminen on aika helppoa myös. Kloonaamiseen tarvitaan toinen levy ja taito kloonata jollain ohjelmalla.

    Seiska on tuoteavaimella uudelleen aktivoitavissa kympin kokeilun jälkeen jos kymppiin ei jää.
     
    Viimeksi muokattu: 23.10.2018
    wwallu kiitti tästä.
  4. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,921
    Kiitokset:
    998
    Pisteet:
    193
    Jos haluat käyttää tuota isompaa kiintolevyä USB 2.0-portissa, tarvitset tällaisen kaapelin:
    https://cdon.fi/kodin-elektroniikka/usb-3-0-y-cable-2-x-usb-p28094532
    Ilmeisesti vanha emolevy antoi USB-porttiin enemmän virtaa kuin normin mukaisen 500 mA, koska levy toimi siinä.
     
  5. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28

    Tuo teran ulkoinen kovalevy toimii ilman tuota y-kaapeli tälläisessa emolevyssä joka on
    nähtävästi ainakin pari vuotta vanhempi kuin tuo ongelma tietokoneen emolevy.

    [​IMG]

    Mutta pitää varalta ostaa tuo y-kaapeli että jos se kovalevy ei toimi kaikissa vanhemmissa tietokoneissa
    ilman tuota. :(


    R :)
     
  6. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Olen pitänyt tässä pienen tuumaus tauon tuon tietokoneen kanssa, ettei pienessä ärtyneisyyden puuskassa
    tule heitettyä sillä sitä vesilintua. :D:oops:

    Ok! ;)


    Miten aloitan ihan puhtaalla asennuksella tuo Windows 10 asentamisen?
    Ostin Windows 10 avaimen, että sitä asennusta ei tarvitse päivityksenä tehdä.
    Olen myös ladannut sen Windows 10 ISO tiedoston ja tehnyt sen asennus DVD siitä.
    https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10ISO

    Kun rupesin asentamaan tuota Windows 10 niin siihen tuli se päivitys Windows 7 -> Windows 10
    aloitus ei sitä puhdasta asennusta.


    R :)
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,027
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Jos tuolla päivitystyökalulla olisit tehnyt, niin olisit saanut lissenssin ilmaiseksi. Sen päälle olisi heti voinut tehdä puhtaan asennuksen.
    USB-tikun olisi voinut tehdä suoraan Microsoftin työkalulla tuolta lataussivulta ladatun työkalun avulla.

    Saa sen DVD:tä asennettua, kun käynnistät koneen asennukseen suoraan DVD:ltä koneen käynnistyksen yhteydessä, toivottavasti tekee levyosiot oikein, mitä aikaisempi DVD ei tehnyt.

    edit: Puhdas asennus aina "Mukautettu" vaihtoehdolla.
     
  8. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Ei antanut kuin tuo päivitys version siinä kun laitoin tuon tekemäni asennus levyn siihen tietokoneeseen
    kun se oli auki.
    Ja sitten se sekoileva Windows 7 sekosi tieten jotenkin siinä kun tuota päivitystä tein ja laittoi sen tietokoneen
    taas itsestään kiinni. ( huokaus )

    Se asennus kerkesi tarkistaa tietokoneen ja olisiko 3 % vain sitä asennusta tehnyt ennen kuin meni kiinni.
    Mutta jos tuo tietokone meni tuon "tarkistuksen" läpi ja ei ilmoittanut että se tietokone ei sovi
    Windows 10 koneeksi niin eikös se asennus olisi ilmoittanut sen siinä???



    Tarvetta on tuolle windows 7 lisenssille toiseen tietokoneeseen että ei sitä 10 lisenssiä tullut turhaan ostettua. :D
    Pitäisi varmaankin se viimeinen Vista kone laittaa Windows 7:ksi :oops::D.




    Edit: Asennus ei lähde käyntiin tuolla käynnistä tietokone ja buuttaa siitä DVD:ltä.


    R :confused::)
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,027
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Siis tarkistus ehti edetä 3% ja kone sammui? Tuo kyllä saattaa viitata mahdolliseen ongelmaan koneessa tai yhteensopimattomuuteen. Mielestäni kymppi tuohon kyllä pitäisi asentua vaikka kone melko vanha onkin.
    Kokeile tehdä USB asennusmedia samoilla asetuksilla, jolla seiskasta teit asennusmedian, jos sillä onnistuisi paremmin.

    edit Käynnistyykö Dvd:ltä edes? Mitä ilmoittaa, muista olemme sinun informaatiosi varassa antamaan neuvoja.
    Jos levy on UEFIa varten tehty, se ei käynnisty.

    Edit: Varmistan vielä, missä kohtaa kone sammui, käynnistyikö uudelleen?
     
  10. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    No onnistui vihdoin että lähti ihan puhdas asennus päälle. :D
    Ja muistin laittaa sen kovalevyn siinä asennuksessa varaamattomaksi tilaksi ;):)


    Nyt sitten menee hermot jos tuo tietokone ei ala tuolla Windows 10 toimimaan.:mad::D


    R :)
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,027
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Tee ihan rauhalliseti vaan ja kysy mieluummin aina ennen kuin teet jotain, jos ongelmaa.
    Kone siis sammui itsestään, käynnistyikö uudelleen?

    Levylle pitäisi asennuksessa tulla nyt kolme osiota, jotka näkyy levynhallinnassa.
     
  12. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Harmillista että tuo mysteeri tuosta Windows 7 käynnistys ongelmasta taitaa nyt sitten jäädä mysteeriksi,
    jos tuo Windows 10 asennus onnistuu. :confused:


    R :(
     
  13. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28

    Joo käynnisty se ja tietysti se rupesi aukenemaan siihen Windows 7 koska eihän se 10 kerinnyt
    asentua.


    R
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,027
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Sen vika tuli jo selvitettyä.
    ?

    Edit: Oliko windows 7:ssa ongelmia sen jälkeen, kun et enää ulkoista levyä siihen kytkenyt?
     
    Viimeksi muokattu: 25.10.2018
  15. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    No eilisellä ajatus tauolla asensin Windows 7 Acer Aspire AX3810 tietokoneeseen uudestaan.
    Siihenkin piti uusia kovalevy kun Crystal Disk Info ilmoitti sille virhettä.

    Tuohon tietokoneesen meni se Windows 7 kuin ajatus ei minkäänlaista ongelmaa vaikkakin
    olen nyt kaikki tämän Lokakuun päivitykset piilottanut siitä.
    Tuli pikkasen kiire laittaa se kun nyt tämän ongelma koneen varakoneena olevan kannettavan
    prossun lämpötila näyttää liian korkeita lukemia minun mielestä ( 80 - 115 *C )


    ========

    Ok Window 10 asennus on siinä vaiheessa kun se kyselee sähköpostia, puhelinta tai Skypeä.

    Miten tuossa käy jos laitan sen Skype ( hotmail ) sähköpostin tunnukset.
    Tuleeko tuolle tietokoneelle salasana niin kuin tuli Windows 8 tietokoneelle kun sillä ensimmäistä
    kertaa skypeä käytti???


    R
     
    Viimeksi muokattu: 25.10.2018
  16. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28

    En ole nyt laittanut tuohon koneeseen kiinni sitä Teran ulkoista kovalevyä sen jälkeen kun kirjoitin täällä
    siitä että se tietokone sammuu ja haluaa suorittaa sen käynnistyksen korjauksen ja sitten vielä sen
    palautuksen.

    ( EDIT: En avannut tuota konetta eilen ollenkaan niin en osaa sanoa :D )


    Kokeilen sitä kovalevyä kun tuo Windows 10 on asentunut loppuun.



    R
     
  17. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,027
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Asennuksessa siinä kohtaa johon kirjautuminen laitetaan on monta vaihtoehtoa, ulkoa niitä nyt en muista, mutta laita vaan seuraavaa tai ohittele niitä niin saat kyllä paikallisen tilin halutessasi. Laita sähköpostiosoite jos haluat tehdä Microsoft tilin tai rekisteröidä käyttöjärjestemän sinne.

    Minua vaan jäi vielä vaivaamaan, mikä ongelmia sitten oli seiskan asennuksessa tuossa ongelmakoneessasi, jos jätetään tuo ulkoinen levy huomioinmatta, eikö se mennyt ihan hyvin sen jälkeen, kun oikea asennusmedia saatiin, eikä ulkoista tökätty kiinni?
     
  18. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28

    Ei antanut mennä tuota asennusta eteen päin ilman sitä hotmail tai ym osoitetta.:confused:

    Nyt se asennus tarvitsee PIN koodin?? mikä ihme tuo nyt on?


    ====

    Silloin tiistaina se tietokone rupesi uudestaan suorittamaan aina avautuessa sitä käynnistyksen korjausta että
    se tietokone sekosi sitten jotenkin eikä suostunut enää aukenemaan.
    En tiedä että mikä sille sitten tuli?? :confused::confused:


    R
     
  19. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Kumpi kannattaa valita??

    Lähetä diagnostiikkatiedot Microsoftille

    Täysi vai Perus?


    R :oops:
     
  20. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,027
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Olisit tyytynyt aluksi vaan normaali salasanaan.
    Perus. Kiellä ne kaikki mitkä tuntuu utelulta, niitä voi myöhemmin tarvittaessa muutella.
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,027
    Kiitokset:
    1,018
    Pisteet:
    223
    Itse olen hyväksynyt vaan sijaintitiedot, koska kätevä jos jotain karttoja katselee, muut kieltänyt.
     

Jaa tämä sivu