1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 Home Premium käynnistys ongelma

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi rottis 13.10.2018.

  1. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28

    Asennettu on ja onnistu asennus ja kone sammu ja käynnistyi ihan oikein tuon asennuksen jälkeen.


    R :)
     
  2.  
  3. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,065
    Kiitokset:
    3,812
    Pisteet:
    223
    Seuraavaksi pitäisi sitten alkaa asennella epäonnistuneita tietoturvapäivityksiä. Jos ei nyt onnistu niin järki menee.

    Nakkaa muuten tuo ajurilevy roskiin.
     
  4. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28

    :D:D:D

    Niin taitaa järki mennä :eek::D


    Onko levy sitten Mitä??


    Olen tässä jo kerennyt laittaa Firefoxin, Chromen ja IE 11 ( lataus asennuksena ) tietokoneeseen.
    Seuraavaksi olisi varmaankin järkevää laittaa tietoturva. :D:eek:

    Sitten niiden päivitysten pariin... :rolleyes:


    R :)
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,065
    Kiitokset:
    3,812
    Pisteet:
    223
    Kakkia. Tuollaista kun käyttää niin ongelmia on odotettavissa.

    Ite olen yleensä laittanut ensin päivitykset, sitten ajurit ja lopuksi ohjelmat. Eipä järjestyksellä kyllä niin merkitystä ole.
     
  6. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28

    Niin minäkin :D mutta ajattelin että nyt teen sen vähäsen nurinkurin:eek::D

    Jos pitää palautella kun asentaa niitä päivityksiä niin ei tarvitse noita selaimia olla joka kerta
    asentamassa uudestaan. Jos, pitää jotkut päivitykset laittaa lataus asennuksena että ei niiden
    asennus onnistu sen päivittämisen kautta.


    R :)
     
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Onko laitehallinnan mukaan kaikki ajurit nyt ok, ilman siellä siellä olevia varoitusmerkkejä. Jos ok, niin olisi oikea aika alkaa ensin asennella pävityksiä tuon 1pertti suosittaman mukaan ennen, kun alkaa muita ohjelmia asentaa. Virusturva olisi aiheelinen ehkä kuitenkin ensin asentaa ja sen jälkeen palautuspiste.
    Näkyykö siellä nyt yhtään asennettua päivitystä palautuksen jäljiltä?

    Ajuriohjelmalevykkeellä voisi vesilintua heittää, siitä tuskin sinulle on mitään hyötyä. Oletko siitä joskus asentanut jotain?
    Edit: Anteeksi brutaali sanonta, eihän lintuja saa heittää esineillä, voi miten ajattelematonta minulta.

    Edit: Tutkiskelin tuon ajurilevyn tietoja, näyttäisi sisältävän joukon kyseenalaisia ohjelmia, joita itse en ainakaan käyttäisi.
     
    Viimeksi muokattu: 22.10.2018
  8. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,988
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Jos tuo Advanced Microdevices in AMD-päivitys edelleen ilmestyy listalle, niin piilota se ennen kuin se ehtii aiheuttaa ongelmia.
     
  9. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    ............. :(:confused:

    En kohta tiedä että mitä sanoja käyttäisi, mahdollisesti erittäin rumia. :D


    Rupesin asentamaan Tietoturva ohjelmaa tietokoneen, minulla on se ohjelma
    valmiina siinä ulkoisella kovalevyllä.
    Kun laitoin sen ulkoisen kovalevyn kiinni tietokoneeseen niin heti kun tietokone
    alkoi asentamaan sen kovalevyn ohjelmaa tietokoneelle meni kone itsestään kiinni
    ja sitten kun aukaisin niin tuli se niin tutuksi tullut sanoma.
    "Haluatko suorittaa käynnistyksen korjauksen? "" :mad::confused:

    No kun Windows viimein aukeni niin palautin Windowsin luomaani palautuspisteeseen
    no onneksi ongelma ratkesi sillä.
    Testasin vielä tuon saman asian uudestaan ulkoinen kovalevy kiinni koneseen, tietokone
    sammui itse, ja käynnistyksen korjaus ja sitten uudelleen taas palautuspisteeseen palautus.

    Ennen kuin siellä mietitte niin se ulkoinen kovalevy on testattu kahdella muulla tietokoneella
    ja toimii ihan oikein.
    Ei voi olla siinä se vika vaan se on tämän ongelma koneen windowsissa.


    Tuo ulkoinen kovalevy toimi ihan oikein siinä ongelma koneessa tuon kesäkuu loppu - lokakuun alku
    windows asennuksen aikana.

    Tuon ulkoisen kovalevyn on ihan pakko toimia tuossa koneessa koska siinä on ne tuohon koneeseen
    kuuluvat tiedot tallessa. Maaliskuussa tallensin ne sinne ennen kuin se silloinen emolevy sanoi
    työsopimuksensa irti. :(:confused:
    Kovalevyllä ei ole ikää kuin vuosi ja käyttötunnit todella vähäiset. :D


    Pitääköhän vesilintua heittää tuolla Windows 7 asennuksella tuossa tietokoneessa ja ruveta miettimään
    sitä pirullista Windows 10 asennettavaksi???
    Mutta siitä pitäisi saada joka ikinen perkuleen vakoilu ja tietojen välitys ohjelma pois päältä!!:mad::mad:


    R :confused:
     
  10. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Entistä vahvemmin alan edelleen epäillä jonkinlaista koneen ongelmaa. Ei se vika mielestäni enää voi olla windowsissa, koska asennettu uudelleen niin monta kertaa, joku muu minusta tuon ongelman aiheuttaa.

    Oletko tarkastanut tuon ulkoisen levyn Crystal Disk Infolla? Tarkista jos et ole tarkistanut.

    Aika pahasti ilmeiseti olemme kaikki pihalla nykyisestä tilanteesta, eikä neuvoja tilanteeseen helpolla tunnu löytyvän.
    Kyllä kympin siihen voisi ladata ja asentaa, sillä todennäköisesti varmistettaisiin mahdollinen laitevika. Tarvittaessa aina voi palata takaisin. Kone on kyllä niin vanha, että koko kone olisi varmaan kohta syytä päivittää uudempaan.

    https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10 Ei kymppi ole mitenkään pirullinen, tiedon keräystä voi melko hyvin rajoittaa, vaikka erillisellä ohjelmalla jos sitä pelkää.

    Edit: Onko ulkoinen levy ollut aina koneessa kiinni kun tuota tarkistusta on ehdottanut?
    Jotenkin minusta koko ongelma saattaa tiivistyä ulkoiseen levyyn, edellä kertomasi perusteella.
     
    Viimeksi muokattu: 22.10.2018
  11. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,988
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Nyt heräsi taas niin paljon kysymyksiä, että en tiedä osaanko tehdä oikeat kysymykset. Et ole vielä vastannut tarantellan kysymykseen, onko Laitehallinnassa ilmoituksia ajuriongelmista, erityisesti USB-ajurien kohdalla?

    Puhut vaan "Tietoturvaohjelmasta". Mikä se on nimeltään ja miksi asennat sitä ulkoiselta kovalevyltä?

    En ole selväväkijä eikä minulla ole kokemuksia Windows 10:stä, mutta muualta lukemani perusteella olettaisin, että Kymppi saattaisi olla ongelmallinen noin vanhassa koneessa, jos siihen yleensä asentuukaan.
     
  12. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Kannattaa lukea nyt huolella tehtyjä kysymyksiä ja pyrkiä vastaamaan niihin, koska muuten ajatus, minkä perusteella kysymys on tehty, voi hävitä.
    Meitä on monta kysyjää, mutta tärkeitä olisi kuitenkin saada vastaus joka kysymykseen.

    Kymppiä voisi kokeilla ihan vaan siksi, että näkisi siirtyykö ongelmat kymppiin. Tämä olisi mahdollisesti vaan ihan väliaikainen kokeilumielessä tehty juttu.

    Noita laitehallinnan ajurivaroituksia kyselin jo aikaisemmin.

    edit: minulla on jossain Microsoftin linkki, jolla saa päivitettyä seiskan kymppiin, joka aktivoituu koneelle suoraan asennuksessa. Se aktivoituu automaattisesti sen jälkeen myös uudelleen asennuksissa. Yritän etsiskellä sitä.
     
    Viimeksi muokattu: 22.10.2018
  13. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    :D

    Tässä on kuva kaappaus Speccy testistä siitä ulkoisesta kovalevystä.
    Kahdella erillisellä koneella on tuo testi tehty tuolle kovalevylle ja molemmissa
    se näyttää sitä että se on ihan kunnossa.
    http://i277.photobucket.com/albums/kk41/kellokanerva/Transcend StoreJet 1 TB Speccy 22.10.2018.jpg

    Tuossa ongelma koneen usb portissa toimii 8 gb tikku jolla olen niitä kuvakaappauksia siirrellyt
    siitä tietokoneesta toiselle.
    Ja nythän se Windows asennus tehtiin buuttaamalla USB tikulle tehtystä asennuksesta.
    Sitten siinä toimii toinen vähän pienenpi kokoinen ( Transcend 500 gb ) ulkoinen kovalevy.
    Siis pitäisi niiden USB porttien olla ihan kunnossa koska eihän nuo muutkaan voisi toimia jos ne on
    rikki.


    Pitääköhän tässä tosiaankin sitä 10 kokeilla?
    Eikai siinä taida muu auttaa kuin ostaa se 10 lisenssi että pääsee sillä testaamaan tuon tietokoneen.

    Mitä suosittelisitte? Siis 10:stä Home / Professional / ?? :confused::(


    R :(
     
  14. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Voisitko nyt kuitenkin ensi yrittää vastailla aikaisemmin kysyttyihin asioihin, noita kysymyksiä taitaa olla muutama, johon et ole vastannut.

    Älä nyt osta mitään jos löydän linkin mikä päivittää ja aktivoi kympin.
     
  15. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    :D Laiskuus ja väsymys iski viime yönä kahden jälkeen enkä jaksanut :rolleyes: mennä sitä ohjelmaa etsimää
    sieltä telian sivulta.;)
    Mutta tuo sekoilun jälkeen sitten piti. :mad::(


    R :)
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Käy nyt viimeisiä vastausten kysymyksiä ja yritä vastata, niillä kysymyksillä on tarkoituksensa.

    Tuo tietoturva jäi ainakin minulle vähän epäselväksi vielä
    Ymmärrän, että olet väsynyt koko hommaan, mutta yritä jaksaa niin kauan, kun mekin jaksetaan.
     
  17. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28

    http://i277.photobucket.com/albums/kk41/kellokanerva/CrystalDiskInfo 1TB 22.10.2018.jpg


    Ei ole missään koneessa tuo ulkoinen kovalevy jatkuvasti kiinni :D Se on se ""tallennus" levy jolle
    laitan tiedot talteen,.

    Ensimmäistä kertaa kun laitoin tuo kovalevyn kiinni siihen ongelma tietokoneeseen meni se tietokone
    heti itsestään kiinni kun se Windows rupesi asentamaan tuo kovalevyn ohjelmaa siihen.
    Otin heti levyn irti koneesta ja sitten kun aukaisin uudestaan tietokonetta tuli se käynnistyksen korjaus
    siihen josta kerroin tuossa aikaisemmassa viestissä.


    R :(
     
  18. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Tämä viittaa erittäin vahvasti, että kone muodostaa jotain konfliktia tuon ulkoisen levyn kanssa.

    Katso nyt laitehalliintaan, miltä se näyttää, onko varoitusmerkkejä?
     
  19. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
  20. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28

    Minulla on Telialta se tietoturva ohjelma tietokoneelle.
    Ja siellä pitää vähäsen aina etsiä sitä" vanhempaa" versiota siitä, eli minulla on se tietoturva ei se uusi
    Turvapaketti.



    :D Tuli putkeen niin monta kysymystä ja koetan jokaisen perässä pysyä ja sitten kaivaa sitä tietoa sieltä
    ongelma koneesta että voisi vastata kysymyksiin.


    R :)
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,072
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Tuolla ei ongelmaa näy, mutta kuvauksesi mukaan, väittäisi, että jonkun ongelman muodostaa tuo uloinen levy, koska sammutti koneen ja haluaan sen jälkeen tarkistaa levyn. Voi olla myös koneen USB laiteessa ongelmaa.

    Muuten voit kuvan laittaa suoraan tänne, nuo kuvat aukeaa linkistä niin hitaasti ja laatu heikkenee. Lyö enter ensin, että kursori menee uudelle riville, ettei sekoile tekstin sekaan.
    Vedä kuva vaan tänne:
    usb laitehallinta 22.10.2018-1.
    Ok, tuo selittää tietoturvasta asian. Onhan tietoturvassa kuitenkin uusimmat päivitykset (F-Secure)?
     

Jaa tämä sivu