1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 Home Premium käynnistys ongelma

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi rottis 13.10.2018.

  1. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,075
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Onko sinulla vielä tuo Microsoftilta ladattu Windows 7 iso tallessa, josta levyn teit?
     
  2.  
  3. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28

    :D:D:D:D

    En ole ihan vielä kypsynyt tuohon asentamiseen vaan siihen että se kyseinen tietokone ei toimi taas. :confused::D


    Pitää ruveta vaan asentamaan se Windows uudestaan ja asentaa se näiden ohjeiden mukaan joita täältä olen
    nyt saanut. Että saisin vihdoin ja viimein sen tietokoneen asennettua loppuun ihan kokonaan kuin sen
    koneen pitää olla asennettuna. Kaikki ne ohjelmat ja tiedostot jotka oli koneessa ennen sitä kevään
    emolevyn rikkoontumista.


    R :)
     
  4. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28

    On se, ulkoisella kovalevyllä.


    ???


    R ?? :)
     
  5. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,075
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Mitä jos vielä kerran kokeiltaisiin ja tehtäisiin asennusmedia =>4Gt:n USB tikulle Rufus ohjelmalla? https://rufus.ie/fi_FI.html
     
  6. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28

    Voihan sitä kokeilla, mutta ensin pitää käydä kaupasta hakemassa ihan uusi USB tikku. :D

    Kaikki nykyiset USB tikut sisältävät tiedostoja että niitä ei voi käyttää.


    R :D
     
    Viimeksi muokattu: 20.10.2018
  7. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,075
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Ok, tietysti tikun sisällön voi aina siirtää talteen ulkoiselle levylle siksi aikaa, miten vaan.
    Rufus todella tyhjentää koko tikun asennuksen alussa.

    Asennuksen jälkeen tikun voi alustaa ja palauttaa siirretyt tiedostot ulkoiselta.
     
    Viimeksi muokattu: 20.10.2018
  8. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    No niin USB tikku haettu ja se Windows 7 iso kuva etsitty ulkoiselta levyltä. :D
    Olen nyt tekemässä tuota Windows asennus "tikkua" tuolla Rufuksella.

    Kumpi on oikea valinta tuolle osiolle? Osion tyyppi: GPT vai MBR ??

    Tiedostojärjestelmä: FAT32 ( oletus ) vai NTFS ??


    Sitten vielä formatoinnin lisäasetukset: ( mikä kohta pitää laittaa päälle? )

    Pika-alustus
    Luo laajennetut nimi- ja kuvaketiedostot
    Vioittuneiden lohkojen tarkistus



    Että ei tule nyt asetukset väärin ja siitä sitten johtuen ei taaskaan windows asennus onnistu. :oops::D


    Se Windows 7 iso kuva on kotoisin täältä:
    https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows7



    R :oops::D
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,075
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Tavalliselle biossille pitäisi tikku tehdä MBR ja NTFS asetuksilla. Muut asetukset kaikki oletuksilla.

    Asennuksen ikkunat levyn tyhjennukseen asti, josta asennus alkaa:
    1. Kieliasetukset
    2. Asenna nyt
    3. Hyväksy käyttöehtosoipimus, ruksi
    4. Päivitystavan valinta, valitaan "Mukautettu"
    5. Minne haluat asentaa Windowsin? Tästä ikkkunasta valitaan ensin "Asema-asetukset"
    Suoritetaan "xPoista" joka aktiivisen osion kohdalla. Tämä toistetaan, kunnes on ainoastaan yksi yhtenäinen osio, jossa lukee "Levyn x varaamaton tila"
    Painetaan "Seuraava"
    Varsinainen asennus alkaa...

    Kysy jos jotain epäselvää.

    Asennuksen loputtua, pitäisi levyllä olla kaksi osiota levynhallinnasta katsottuna. Resurssinhallinnassa näkyy vaan yksi osio.

    Edit: kone käynnistetään tietysti suoraan käynnistysvalikosta tehdyltä USB-asenusmedialta, jolloin asennus käynnistyy.
     
    Viimeksi muokattu: 21.10.2018
  10. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Noniin taas kerran suoritettu Windows asennusta :D

    Eli tälläinen oli tilanne siinä asennuksen aikana,
    http://i277.photobucket.com/albums/kk41/kellokanerva/WINDOWS 7 asennus 21.10.2018.jpg


    Ja nyt sitten se tilanne siellä levynhallinnassa:
    http://i277.photobucket.com/albums/kk41/kellokanerva/Windows 7 - Levynhallinta 21.10.2019_1.jpg

    Onkos nyt oikean näköinen?? :D


    Nyt sitten alkaisi se päivitys rumbaaa! :rolleyes::D

    Mitenkähän se nyt tekisi? Käyttäen tuota Convenience Rollup asennuspakettia vai ihan yksittäin?? :eek:
    En halua niitä muutamia päivityksiä joista olen jo aiemmin maininnut.
    https://www.tekniikkatalous.fi/tekn...-yksityisyyden-sailyttaminen-onnistuu-6306547


    :confused::confused: Windows kerkesi jo muutaman asentaa vaikka otin "ruksit" pois päältä kaikista päivityksistä.


    R :)
     
  11. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,068
    Kiitokset:
    3,813
    Pisteet:
    223
    Seiskan asennus on niin tuskallista nykyään että pistäisin varmaan tulemaan automaatilla. Jos se toimii. Noita vakoilujuttuja voi yrittää poistaa jälkikäteenkin, vaikka eiköhän nuo linkissä mainitut päivitykset ole myöhemmin korvattu erinimisillä joista meillä ei ole mitään tietoa.
     
  12. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    :mad::mad::mad::mad: RRRrrrr.....

    Joku niistä päivityksistä jotka kerkesi tulla itsekseen aihettaa taas ihan samaa ... :confused:
    käynnistyksen korjaus ( erittäin ruma sana nyt :D )

    R :mad:
     
  13. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,075
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Vahinko, että asennuksessa et estänyt automaattista päivitysten tuloa. Poista tullut päivitys jos se auttaisi.
    Nyt ainakin on asennettu oikein, siitä se ei kyllä johdu.
    Tuli mieleen, että onkohan tuolle koneelle joku hotfix olemassa jos tuo olisi joku koneen ongelma.

    edit: mikä tai mitä päivityksiä ehti tulla?
     
  14. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,992
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Mitä päivityksiä sieltä tuli? Tallensiko Update palautuspisteen? Voit poistaa myös yksitellen.
     
  15. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    16,068
    Kiitokset:
    3,813
    Pisteet:
    223
    Nyt kun olet vauhtiin päässyt niin kokeile asentaa seiska johonkin jonossa odottelevaan masiinaan. Sillä selviää onko koneessa vikaa vai rikkooko mikkisofta tosiaankin asennuksen tahallaan.
     
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,075
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Tein tänään yhden seiska asennuksen, siinä ei päivityksissä tullut mitään ongelmia. Ei Microsoft niitä nyt sentään tahallaan riko, mieti sitä.
     
  17. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Miten poistetaan yksitellen? Olen aina palauttanut palautuspisteeseen.


    R
     
  18. rottis

    rottis Regular member

    Liittynyt:
    24.09.2002
    Viestejä:
    202
    Kiitokset:
    4
    Pisteet:
    28
    Palautan Windowsin nyt siihen ensimmäiseen palautuspisteeseen jossa lukee asennus.
    Ja poistan sitten se päivitystoiminnon päältä ja sitten muutaman kerran sammutan ja käynnistän
    tietokoneen ja katson että aukeaako ilman sitä käynnistyksen korjausta.

    R ( huokaus )
     
  19. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,075
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Ohjauspaneelista -> poista ohjelma -> katso asennetut päivitykset.
     
  20. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,992
    Kiitokset:
    1,015
    Pisteet:
    243
    Windows Update-sivulla vasemmalla alhaalla on kohta "Asennetut päivitykset". Klikkaa sitä, niin saat luettelon näkyviin ja sieltä voi valita poistettavaksi.
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    5,075
    Kiitokset:
    1,026
    Pisteet:
    223
    Kummallakin tavalla onnistuu poisto.
     

Jaa tämä sivu