1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Ongelma Windows 7 ei käynnisty päivitysten jälkeen!

Viestiketju Windows -ongelmat -osiossa. Ketjun avasi dialoong 13.11.2014.

 1. dialoong

  dialoong Member

  Liittynyt:
  09.01.2010
  Viestejä:
  6
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  11
  Eilen konetta sammuttaessa Windows 7 asensi automaattisesti 166 päivitystä. Enään Windows ei päästänyt minua edes kirjautumisvalikkoon asti, koska kone freezaa puoleksi tunniksi Virhe määritettäessä Windows päivityksiä - kumotaan muutoksia ilmoitukseen, jonka jälkeen kone käynnistyy uudelleen ja palaa takaisin samaan virheilmoitukseen. Kone on kuoleman loopissa mistä ei mihinkään pääse.

  Sain kuitenkin vikasietotilassa restoroitua koneen aikaisempaan palautuspisteeseen ja sammutettua Automaattiset päivitykset -toiminnon, mutta olisiko mitään ratkaisua kaikille 166:lle päivitykselle jotka ikävästi tuolla lurkkaavat?
   
 2.  
 3. 79atanos

  79atanos Regular member

  Liittynyt:
  20.05.2008
  Viestejä:
  1,945
  Kiitokset:
  15
  Pisteet:
  48
  Tuollaista määrää päivityksiä ei kannata asentaa kerralla, tuloksena on yleensä kertomasi kaltainen tilanne. Asenna ne pieni määrä kerrallaan, esim 10-15 päivityksen ryppäissä ja käynnistä kone uudelleen jokaisen asennuskerran jälkeen. Suosittelen aloittamaan vanhimmista päivityksistä ja etenemään siitä pikkuhiljaa uudempiin, eli asennus aikajärjestyksessä päivitysten julkaisuajankohdan mukaan.

  166 päivitystä? :D Melkoinen läjä. Ilmeisesti olet äskettäin asentanut Windowsin uudestaan?

  Edit:
  Päivitysasetuksista laita täppä kohtaan "Tarkista päivitykset, mutta anna minun valita, ladataanko ja asennetaanko ne". Tällöin päivitystoiminto on "semiautomaattinen", tarjoaa päivityksiä mutta mitään ei ladata eikä asenneta ennen kuin itse niin päätät.
   
 4. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  9,089
  Kiitokset:
  1,204
  Pisteet:
  243
  Onko asennettu uudelleen Windows 7 perusversio ilman Service Pack 1:tä? Pohdiskelen, että tällaisessa tapauksessa saattaisi olla parasta asentaa ensin SP1 -päivitys ja sitten vasta muita. Asensin kesällä uudelleen Windows 7 SP1 -version, jossa siis oli tuo Service Pack 1 mukana, ja päivitin sen sitten manuaalisesti. Päivitystiedostoja oli toistasataa, enkä muista, valitsinko ne kaikki kerralla, mutta muistelen, että konetta piti välillä käynnistellä uudelleen.

  Koska ongelmia on esiintynyt, kannattaa päivitykset joka tapauksessa tehdä pieninä ryppäinä aikajärjestyksessä, kuten edellä neuvottiin.
   
 5. IlmoPJ

  IlmoPJ Moderator Ylläpitäjä

  Liittynyt:
  17.03.2006
  Viestejä:
  6,836
  Kiitokset:
  783
  Pisteet:
  193
  Pari viikkoa sitten asensin Win7 Pro SP1:n uusiksi. Asennuksen loppupuolella voi valita, ottaako automaattipäivitykset heti käyttöön. Valitsin, en ota automaattipäivityksiä käyttöön ja asensin ensin laiteajurit ja tietoturvaohjelmat.

  Tämän jälkeen kytkin automaattipäivitykset päälle ja suoritin päivityshaun. Päivityksiä tuli yhteensä n. 160-170, jotka hyväksyin asennettavaksi kaikki. Päivitys meni loppuun asti ilman ongelmia, jonka jälkeen kone suoritti automaattisesti uudelleen käynnistyksen. Sammutus ja uudelleenkäynnistys kestää jonkin, kun tietokone asentaa ja viimeistelee päivityksiä.
  Tätä vaihetta ei tule keskeyttää, vaan odottaa kärsivällisesti loppuun asti, kunnes kone käynnistyy uudelleen.

  edit: Tuosta päivitysten määrästä voisi päätellä, että olet asentanut käyttöjärjestelmän uusiksi.
  Voisit kokeilla asentaa päivitykset uudelleen ja jos ei onnistu, asentaa Win kokonaan uudelleen.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2014
 6. 1pertti

  1pertti Senior member

  Liittynyt:
  10.09.2008
  Viestejä:
  9,089
  Kiitokset:
  1,204
  Pisteet:
  243
  Minulla on sama muistikuva, että valitsin kaikki päivitykset kerralla, mutta en enää muista, pitikö kone käynnistää uudelleen kesken päivitysten vai vasta lopuksi. Käytimme kumpikin asennusmediaa, jolla oli Win 7 SP1-versio. Jos tuo SP1 puuttuu asennuslevyltä, saattaisi sen asennus ennen muita päivityksiä olla paikallaan.

  Kesällä päivitysten määrä oli yli 100 mutta paljon alle 160. Siksi tuli mieleen, että ketjun avaaja olisi käyttänyt asennusmediaa, jolta SP1 puuttuu. Syksyn mittaan on tullut lisäpäivityksiä, joten SP1 -version päivityspakettikin on näköjään kasvanut noin suureksi.
   

Jaa tämä sivu