1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 64 bit englanninkielinen Pro tai Ultimate lisenssi

Viestiketju Ostetaan -osiossa. Ketjun avasi Loikkari 22.08.2018.

  1. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,731
    Kiitokset:
    3,731
    Pisteet:
    223
    Sinänsä sama millainen käyttöliittymä on kun vaan saan lätkittyä työpöydän täyteen pikakuvakkeita. Eihän sitä windowsia katsella vaan ohjelmia.

    Seiskan asentaa päivityksineen muutamassa tunnissa. Kuten yllä jo todettiin, kympin kanssa voi mennä päiväkausia eikä mitään takeita onnistumisesta.
     
  2.  
  3. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,877
    Kiitokset:
    1,233
    Pisteet:
    223
    Olisihan se sellainen pehmeä lasku kun hieman muistuttaisi vanhempaa käyttistä. Mutta kukin tavallaan. Kohta huomataan että päivämäärät ovat tulleet täyteen. Niin se aina äkkiä aika hujahtaa.

    Kauaksi on edetty ketjun otsikosta mutta hyvä tuoda toisinaan näitä asioita tapetille.
     
  4. Fredor

    Fredor Regular member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    38
    Millä ilveellä kympin asennukseen saa kulumaan päiväkausia? Itse en ole ainakaan moisessa koskaan onnistunut. Huomattavasti nopeammin olen saanut kympin asenneltua käyttövalmiiksi kun seiskan.

    Eikä se versiopäivityksen asennus nyt kovin kauaa vie tai sitten on nykyisessä asennuksessa joku vialla.

    Tuntuu, että tässä nyt ihan väkisin etsimällä yritetään löytää kympistä vikoja.
     
  5. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,731
    Kiitokset:
    3,731
    Pisteet:
    223
    Paino sanoilla joku vialla. Sehän saattaa hinkata päivitystä ikuisesti. Netistä luin.
     
  6. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,640
    Kiitokset:
    962
    Pisteet:
    123
    Kympin puhtaaseen uudelleen asennukseen on vaikeaa käyttää yli tuntia. Viimeksi kun oman koneeni asensin, niin se meni alle puolen tunnin, siis puhdas kympin asennus päivityksineen.
     
    i9Extreme kiitti tästä.
  7. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,731
    Kiitokset:
    3,731
    Pisteet:
    223
    Paitsi jos käyttää kaupasta kahdella sadalla ostettua asennusmediaa. Sen kanssa saattaa olla ihan oikeasti pulassa.
     
  8. Fredor

    Fredor Regular member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    38
    Seiskalla vastaavasti saattaa pelkästään hakea päivityksiä viikon verran :rolleyes:
     
  9. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,640
    Kiitokset:
    962
    Pisteet:
    123
    Tämä koskee siis viimeistä Microsoftin versiopäivitystä, jolla aina teen sen jos tarve.
     
  10. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,731
    Kiitokset:
    3,731
    Pisteet:
    223
    Viikko on lyhyt aika. Sammuttivat välillä päivitykset yli puoleksi vuodeksi. Vaan ei tullut uusia kympin käyttäjiä ja nyt toimii taas.
     
  11. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,640
    Kiitokset:
    962
    Pisteet:
    123
    Suosittelen sinullekin Media Creatin Toolia ja USB-tikkua, ei maksa päivitys mitään. Tuotelisenssista joutuu maksamaan joissakin paikoissa sikahinnan, mutta sitä se markkinatalous on.
     
  12. Fredor

    Fredor Regular member

    Liittynyt:
    08.02.2017
    Viestejä:
    115
    Kiitokset:
    29
    Pisteet:
    38
    Taas yksi hyvä syy käyttää kymppiä, niin ei tarvitse tapella päivitysten kanssa. Valmiiksi päivitetyn tikunkin saa tehtyä helposti media creation toolilla, niin ei tarvitse versiopäivityksiäkään asentaa. :cool:

    Vai mites tuo valmiiksi päivitetty tikku onnistuu seiskalle?
     
  13. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,877
    Kiitokset:
    1,233
    Pisteet:
    223
    En oikein hoksaa miksi päivityksistä tehdään jonkinmoinen haloo. Itselläni tarpeen mukaan päivitykset asentuvat yöaikaan kun kiskotaan unta palloon.
     
  14. wwallu

    wwallu Senior member

    Liittynyt:
    06.08.2014
    Viestejä:
    15,731
    Kiitokset:
    3,731
    Pisteet:
    223
    Ostin jo lisenssin neljällä eurolla. Varmaan ensi vuoden loppupuolella kone uusiksi, ja tämän nykyisen viimeiseksi hommaksi jäänee uusimman kympin latailu mikkisoftan sivuilta. Tai sitten jätän seiskakoneeksi.

    Eikös kone ruukata sammuttaa yöksi? Monilla on tosin käynyt niinkin että kone on asennellut kympin päivityksiä yöllä ja ollut aamulla täysin juntturassa.
     
  15. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,877
    Kiitokset:
    1,233
    Pisteet:
    223
    ^ Kuukauden toinen tiistai ja noin on ollut tapana jättää masiina auki. Aamulla yleensä kaikki ollut ok.
     
    i9Extreme kiitti tästä.
  16. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,640
    Kiitokset:
    962
    Pisteet:
    123
    Ei kuukausipäivityksen takia konetta kannata yöksi auki jättää pelkästään päivityksen vuoksi, normaalisti nuo päivityksen nykyisissä koneissa on varsin nopea vaivaton toimenpide, ajallisesti korkeintaan seiskan kuukausipäivityksen luokkaa.

    edit: kympissä päiväys ladataan ja asennetaan koneen normaalisti toimiessa, ainoa on uudelleen käynnistys, jolloin päivitys saatetaan voimaan.
     
  17. 1pertti

    1pertti Senior member

    Liittynyt:
    10.09.2008
    Viestejä:
    7,560
    Kiitokset:
    920
    Pisteet:
    193
    Pitikö tuon kertoa jotakin uutta? Kysehän oli siitä, että Windows 10:n suuret syys- ja kevät päivitykset tarkoittavat käytännössä käyttöjärjestelmän asentamista uudelleen. Ladattava "päivitys" on kooltaan lähes 10 Gt ja vaikka Microsoft ilmoittaa 64-bittiselle Windows 10:lle vähimmäisvaatimuksen olevan 20 Gt levytilaa, 32 Gt:kaan ei käytännössä riitä, koska versiopäivitys ei onnistu. Et pääse poistamaan vanhaa versiota, kun uutta ei voi ensin asentaa.

    Käytännössä "päivitys" täytyy tehdä tekemällä uusi asennusmedia, jolta Windows 10 asennetaan uudelleen.
     
  18. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,639
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    Kyllä niissä on palautusosio.

    Käsittääkseni (luodun) palautuspisteen avulla voit vaikuttaa palautusversioon (tietty pitää olla vielä koneella tallessa esim. mahd. edellinen versio).

    _____________________________________________________________________________
    Tuossa noita W10 palautusvaihtoehtoja:
    Sieppaa.JPG
    Linkit löytyy tuolta (päivitetty 1.8.18): https://support.microsoft.com/fi-fi/help/12415/windows-10-recovery-options

    Esim. Oletusasetusten palautuksella on vielä 2-3 vaihtoehtoa.

    @wwallu
    Jos haluat palata aiempaan versioon:
    Älä poista mitään kansioista windows.old ja $windows.~bt versiopäivityksen jälkeen.
     
    Whatta Heck kiitti tästä.
  19. Whatta Heck

    Whatta Heck Senior member

    Liittynyt:
    16.09.2011
    Viestejä:
    9,877
    Kiitokset:
    1,233
    Pisteet:
    223
    Juu, muotoilin huonosti. Toki näin että kaikki on valmiina kun ajankohta tulee päivitykselle. Käytäntö mulla hieman vaihdellut mutta yhtä kaikki, hops vaan on päivitykset asentuneet ilman ongelmia. Luulen että valtaosalla käyttäjistä juurikin näin.

    Hyvin pitkään olin kymppiä karsastava mutta tuumailin hypätä kelkkaan. Nooh on tästä jo aikaa. Tulostinta en saanut toimimaan ja nyttemmin siitä on jo jumahtaneet mustepäät + kasetit pitäisi kuitenkin hommata. Uutta vehjettä jos tarvetta uusilla ajureilla jotka vissiin kymppi ajelee automaagisesti.

    Lisäksi tällä on mukava ominaisuus tuo 10:n oma video (peli) kaappari jolla saapi asioita tallennettua.

    lisäys
    Hyvä vinkki tuo windows.old. ^
     
  20. i9Extreme

    i9Extreme Active member

    Liittynyt:
    22.09.2011
    Viestejä:
    2,639
    Kiitokset:
    393
    Pisteet:
    93
    Itselläkin on yksi Epsonin skanneri mihin ei ole julkaistu uusia ajureita sitten W7: n, sain sen kuitenkin käyttöön 3- osapuolen maksullisella 30€ ajurilla - Ja hyvin edelleen pelittää.
    Kannattaa varmistaa että tukee 64bit W10: iä, sitten ei hätää.
    Juu, on niitä hyviäkin puolia.:cool:
     
  21. tarantella

    tarantella Senior member

    Liittynyt:
    20.10.2012
    Viestejä:
    4,640
    Kiitokset:
    962
    Pisteet:
    123
    Muotoilin vastaukseni melko huonosti. Tarkoitin tuolla pakettikoneiden varsinaista Recovery osiota, josta mm. saatoi tehdä omalle koneelleen palautuslevykkeet.
    Nykyisin, kun windows sisältää itsessään tuon toiminnon, niin onkohan niissä enää tuota siinä muodossa, kun aikaisemmin.
     

Jaa tämä sivu