1. Tämä sivusto käyttää keksejä (cookie). Jatkamalla sivuston käyttämistä hyväksyt keksien käyttämisen. Lue lisää.

Windows 7 64-bit ei tunnista kaikkea 8 gb muistia

Viestiketju PC:n rautaan liittyvä keskustelu -osiossa. Ketjun avasi Mayol 04.09.2014.

 1. Mayol

  Mayol Member

  Liittynyt:
  01.07.2008
  Viestejä:
  42
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Terve, elikkä tuollainen ongelma tuli vastaan, kun asensin uudet muistikammat. Oman käsitykseni mukaan, mitä nyt entisiä ja näitä nykyisiä katsoin, niin samaa merkkiä, kokoa, taajuutta ja mallia ovat, ettei pitäisi olla siitä kiinni. Muistit ovat kaikki Kingstonilta. Tietsikka käynnistyi ja toimii nyt ongelmitta (oman huomioni mukaan hitusen nopeammin, mutta voi olla toiveajattelua), mutta...

  Windows 7:n Tietokone -> Ominaisuudet ilmoittaa: "Asennettu muisti (RAM): 8,00 Gt (3,93 Gt käytettävissä)". Ennen oli paremmin, kun entiset ja alkuperäiset 4 Gt tunnistuivat ihan tuosta noin vain. Mahdoinkohan pilata jotain, kun niin mämmikouraisesti niihin piirilevyihin tuli välillä koneen sisällä koskettua?

  CPU-Z ilmoittaa, että muistia on yhteensä 8192 MB, mutta single-channelissa. En tajua, entisetkin neljä gigaa (2x2 kammat) se tunnisti dualissa toimiviksi! Sitten Bios taasen tunnistaa sen, että kaikki muistit ovat dualissa ja näyttää kanssa tuon 8 Gt, että joo, taajuudet (1333 mhz) näkyvät kaikkialla oikein.

  En nyt yhtään tajunnut, että miten Bios-päivitys vaikka tähän lankulle ladattaisiin (Intel DH55HC). Yritin etsiä jotain enimmäismuistin rajoitusta Windowsissa, muttei sellaista ole päällä. Mitään "memory remappingia" en Biosista löytänyt. Nyt lyö kerta kaikkiaan ihan tyhjää, jos jollakulla on vinkkejä, niin kertokaa.
   
 2.  
 3. BPVest

  BPVest Senior member

  Liittynyt:
  26.03.2010
  Viestejä:
  17,608
  Kiitokset:
  701
  Pisteet:
  173
  Koita vaan toisella kammalla ja kato mitä tapahtuu.
   
 4. Mayol

  Mayol Member

  Liittynyt:
  01.07.2008
  Viestejä:
  42
  Kiitokset:
  0
  Pisteet:
  16
  Kaksi vanhaa kampaa + 1 uusi toimivat eli 6 gb tunnistuu. Nyt koetan vielä yhtä kampaa neljänteen slottiin, josta juuri äsken irrotin 2 gb muistia - haluan nähdä, onko vika muistiportissa vai -kammassa.

  Noin ikkään, testasin ja kaikki muistipaikat toimivat - vanhat ovat tällä hetkellä paikoissa 1 ja 3 sekä uusi paikassa 4, aiemmin toimi myös kakkosessa. Harmi, että onnistuin nähtävästi rikkomaan asennuksessa yhden uuden, käytetyn, uudenveroisen muistikamman. :( Samalla tavalla minä noita ruhjoin paikoilleen, toinen ei sitten sitä kestänyt. Sinne meni 15 €, kivat. No, sai olla 1. ja viimeinen kerta, kun menen muistien kanssa koneen sisään puljaamaan, olen nähtävästi liian kömpelö siihen.

  Opinpahan sentään samalla irrottamaan näytönohjaimen - piti irrottaa yksi ruuvi, nostaa ja laskea, jotta kuului "krunts" ja sitten kortin saattoi nostaa paikaltaan. Takaisinlaittaessa ei onneksi tarvinnut kuin vähän painaa ja ruuvata kiinni. Onpahan kirotun pienikokoinen koppa, kun juuri ja juuri mahduin todella lyhyillä sormillani puljaamaan ja jatkuvasti silti osuin johonkin piirilevyyn, ei jestas. :/ Virtalähteen johdot roikkuvat pidikkeen varassa muistikampojen yläpuolella, näyttis on muisteja laitettaessa tiellä, ja kaikki osat juuri ja juuri sopivat koppaan. Ei enää ikinä mitään kympin koppaa, jonka merkkiä en itse tarkalleen valitse - veikkaan tämän hirvityksen olevan LG:n tai Compucasen kotelo, vaikkei merkkiä missään näykään.

  Tietsikka sentään toimii yhä, ja sain muistia lisättyä - loppu hyvin, kaikki hyvin. :)
   
  Viimeksi muokattu: 05.09.2014

Jaa tämä sivu